Dit is de nieuwe Chanel herfst/wintercollectie 2017

Sinds vorige maand al, stroomden de nieuwste herfstmake-up collecties langzaam de winkels binnen, maar ik weigerde gewoon om midden in de zomer een herfst collectie te reviewen. “IK WIL NOG GEEN HERFST!!” schreeuwde ik diep vanuit mijn binnenste.

Inmiddels heb ik er maar aan toegegeven. De gure wind, de regen die met bakken uit de hemel valt, het helpt niet bepaald mee om dat zomergevoel vast te houden. Sterker nog, ik heb inmiddels best wel zin in de herfst gekregen. Dus kom maar op met die herfstige make-up collecties!


De nieuwe Chanel herfst/winter make-up collectie 2017 heet dit jaar Travel Diary. Creative Director Lucia Pica zorgt voor iets spannendere collecties dan haar voorganger (gelukkig), dus ik was erg benieuwd waarmee ze dit seizoen zou komen.

Het verhaal gaat dat Lucia een roadtrip door Californië heeft gemaakt om flink wat inspiratie op te doen. Het licht van de zonsondergang in de woestijn, de felle verkeerslichten en de glinsteringen van de Californische zee vormden de inspiratie voor deze collectie. Zachte pasteltinten worden afgewisseld met natuurlijke tinten en felle kleurtjes. Kijken jullie mee?

Palette Essentielle in Beige Medium

Volgens Lucia Pica is het Palette Essentielle hét palette dat niet mag ontbreken in je toilettas. Wanneer je het doosje openklapt zien we 3 creamproducten; een blush, highlighter en concealer.

Dit zijn de swatches. Nu ben ik geen fan van creamy producten, maar ik moet toegeven dat de pigmentatie mooi en intens is, en de textuur is lekker romig en zacht. Het beste breng je de inhoud van dit palette aan met je vingertoppen en DAAR GAAN WE AL: ik houd er dus écht niet van om met mijn vingers (met lange nagels) in die bakjes te peuren. Maar goed, toch gedaan, en dit vind ik er van:

De concealer lijkt qua kleur redelijk te matchen, blend mooi met de huid en heeft een matte finish. Vaak laten concealers een vettige glans achter onder je ogen, dat doet deze gelukkig niet. De concealer is niet bijzonder dekkend, waardoor je er een iets egalere teint mee verkrijgt, maar littekens of pigmentvlekjes worden naar mijn mening niet voldoende verdoezeld. Ik vind het persoonlijk niet zo’n succes.

De blush is mooi en sterk gepigmenteerd, dus je hebt maar een piepklein beetje nodig. Verdeelt en blend gemakkelijk en laat een fris blosje achter met een gezond glansje

De highlighter is ietwat stroever op de huid, waardoor hij iets minder soepel verdeelt en blend. Ook vind ik hem te koel/zilverachtig voor mij en VEEL te subtiel. Tijdens het blenden al dacht ik ‘waar is ‘ie gebleven?’. Had van mij veel sterker gemogen.

 

Kijk, waar is de glow?

Voor mij is het Palette Essentielle dus niet bepaald essentieel. Maar dat heeft ook te maken met het feit, dat ik niet van cream producten houd. Ik ben gewoon niet zo blown away.

Ombre Premiere Cream in Memory

Gek genoeg vind ik creamy eyeshadows dan wél weer een groot succes! Mijn allereerste oogschaduwen waren creamy en misschien dat ze daarom ook een nostalgische waarde voor me hebben (zou zomaar kunnen). Memory is intens gepigmenteerd en glijdt soepeltjes over de huid. Je moet wel snel zijn met blenden, want eenmaal opgedroogd zit dit spul als een HUIS. De kleur is het beste te omschrijven als een warme bronze met een sterke, goud metallic glans.

Les 4 Ombres in Road Movie


Road Movie bevat 4 kleuren;
+ petrol met satin finish
+ diep donkerblauw/zwart met matte finish
+ donkerbronze met metallic finish
+ beige/taupe met matte finish

Een mooie combinatie van kleuren en finishes, al lijken de petrol en donkerblauwe kleur best veel op elkaar en is de taupe kleur niet heel fris als highlightende kleur.


De textuur van de oogschaduw is lekker zacht, helemaal niet krijtig of poederig, en laat zich zo zacht als boter met de huid blenden. De pigmentatie is ook erg mooi!

Deze ooglook heb ik ermee gemaakt (verderop in dit artikel zien jullie een full face). De petrolkleur haalt de bruine kleur van mijn ogen helemaal op, erg mooi! Ik zou echt vaker dit soort kleuren moeten dragen. De zeegroene en blauwe tinten combineren erg mooi met de bronze en taupetinten. De oogschaduw was erg gemakkelijk om te blenden en blijft de gehele dag goed zitten.

Rouge Allure Velvet in First Light


De kleur First Light is letterlijk geïnspireerd op het eerste licht van Californië. Fel, knallend oranje, bijna neon. Ik vind de kleur eerder rood met een duidelijke oranje ondertoon. De Rouge Allure Velvet lipsticks staan bekend om hun romige textuur, hun sterke pigmentatie en hun matte finish.


Swatch


Op de lippen lijkt First Light meer oranje dan rood.

Een lekker opvallend knalkleurtje, die je gezicht meteen helemaal ophaalt en laat stralen! Ik ben geen fan van oranje lipsticks, maar ik moet zeggen dat de kleur me wel staat. Lekker kittig!

Rouge Allure Ink in Highway


De Rouge Allure Ink lipsticks zijn in feite een soort lip stains. Ze beginnen met een zacht, glossy laagje en een vleugje kleur, die tijdens het opdrogen in je lippen trekt. De kleur Highway is een fris, koraalroze tintje.


Swatch


Op de lippen is het een lieflijk, fris koraalroze kleurtje.


En na een minuutje of 2 is de kleur ‘ingetrokken’ en heeft het een matte finish gekregen, waardoor de kleur iets intenser lijkt te zijn geworden. De formule voelt comfortabel aan op mijn lippen, maar accentueert wel eventuele velletjes. Mijn advies is dus om goed te scrubben voordat je een Ink aanbrengt!

Het effect is lekker fris, maar vooral ook heel natuurlijk. Alsof ik niets op mijn lippen draag.

Rouge Coco in Daylight


De Rouge Coco lipsticks staan bekend om hun mooie glans, ultra romige textuur en lichte dekking. De kleur Daylight is voor mij een hele mooie nudekleur, het beste te omschrijven als een rozige beige tint met een warme ondertoon.


Swatch


Het geeft de lippen een vleugje kleur en een mooie glans. De formule voelt heerlijk romig en verzorgend aan op de lippen.

Bij mij staat deze kleur als een mooie nudekleur. Lekker fris, koraalroze gemengd met beige/nude. Een kleurtje die ik overal bij kan dragen, I love it!

Le vernis longue tenue in New Dawn & Horizon Line


De formule van de nagellak van Chanel is de afgelopen jaren flink verbeterd. Waar ze vroeger na 2 dagen al van je nagels afbladderden, blijven ze nu prima 5 tot 6 dagen zitten. Gelukkig maar, ’cause they ain’t cheap! Het leuke aan de nagellakjes van Chanel vind ik dat ze altijd hele trendsettende kleuren kiezen, of in elk geval kleuren die we de komende tijd veel zullen terugzien in kledingwinkels, zodat we ze perfect kunnen matchen met onze outfits.


New Dawn (rechts) is een zachte taupekleur die meer naar het lila/paars neigt, of zoals mijn moeder zou zeggen ‘leverkleur’. Een kleur die voor mij niets doet als kledingstuk, maar die op de nagels juist heel flatterend en neutraal staat.

Horizon Line is een zachte grijstint met een flinke teug groen. Ook een heel mooi en neutraal kleurtje, die erg elegant en flatterend staat bij elke huidskleur. Ik zoek PRECIES zo’n kleur voor op de muren hier, haha!

Eyeliner Pen Noir


En last but not least, mijn absolute topper van de gehele collectie: Signature de Chanel Noir. Oftewel een eyeliner pen. Hier moest je een inktpatroon in klikken, een minuutje wachten, en toen kleurde het puntje langzaam van wit naar zwart.


Door harder of zachter te drukken, trek je hier dikkere of juist fijnere lijnen me. De pigmentatie is super intens diepzwart, dus met één beweging zit je goed. De lijntjes drogen mat op en blijven de GEHELE dag goed zitten, zonder vlekken of uitlopen.


Ik vind hem echt TOP! Hij werkt zelfs fijner dan mijn favoriete Perversion liner van Urban Decay. Hij houdt lekker vast en brengt lekker soepel in één strook aan, I love it! Hopelijk blijft deze eyeliner in de vaste collectie en kun je ook alleen de inktpatronen kopen als navulling (voor goedkoper), dat zou fijn zijn!


Ik hoop dat jullie het konden volhouden, zo’n megalang artikel met 33 foto’s en 1500 woorden (wow!). Hopelijk geeft dit jullie in elk geval een goede indruk van de nieuwe herfst/winter make-up collectie van Chanel, die momenteel in de winkels ligt. Heb jij het al gespot en geswatched?

Hieronder nog even de prijzen van bovenstaande producten;
Palette Essentielle €60
Ombre Premiere Cream €34
Les 4 Ombres €53
Rouge Allure Velvet €36
Rouge Allure Ink €36
Rouge Coco €36
Le Vernis €25
Signature de Chanel Noir / Eyeliner €39


Als je nog op zoek bent naar een TOP eyeliner, zou ik zeker even gaan kijken naar de Signature de Chanel Noir. Dit is mijn favoriet van de Travel Diary collectie.

Wat vinden jullie van de nieuwe Chanel herfst/winter make-up collectie, is het iets voor jou? Welk van de bovenstaande items zou jij graag willen toevoegen aan je stash?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

28 Reacties

 1. 30 september 2017 / zaterdag, 30 september 2017

  de ombres van Chanel vind ik zelf ook erg fijn werken, hiervan ben ik al een lange tijd fan. Liefs Soraya

 2. 19 september 2017 / dinsdag, 19 september 2017

  Wauw, wat een schitterende collectie zeg! Vind je foto’s ook onwijs mooi! <3

  xx

 3. Scrubee
  18 september 2017 / maandag, 18 september 2017

  Jammer dat er alleen maar warme tinten zijn. Ik heb een neutrale huidtint en vind Chanel nooit goed. Ziet er ook niet luxueus of praktisch uit. Vroeger was het beter, toen was het meer zoals Dior.

 4. 16 september 2017 / zaterdag, 16 september 2017

  Wat een onwijs mooie collectie is dit zeg. Ik vind Chanel zo een mooi en elegant merk.

 5. Britt
  16 september 2017 / zaterdag, 16 september 2017

  Ik vind je reviews altijd zo fijn, met prettige foto’s!

 6. Sam
  16 september 2017 / zaterdag, 16 september 2017

  De ogenschaduw vind ik erg mooi!

 7. Denise
  15 september 2017 / vrijdag, 15 september 2017

  Wauw ik vind het wel een prachtige collectie! Die kleuren staan echt mooi bij je ogen!

  X

 8. Amber
  15 september 2017 / vrijdag, 15 september 2017

  Even totaal iets anders, maar wát is er met jouw wenkbrauwen aan de hand?

 9. 15 september 2017 / vrijdag, 15 september 2017

  Wat een mooie foto’s! Ik vind die nagellakjes wel heel erg mooi qua kleur, mooi zacht en niet te opvallend.

 10. Suzy
  15 september 2017 / vrijdag, 15 september 2017

  Mooie collectie!
  Ik heb de nagellak in Horizon Line, vind de kleur zo mooi!

 11. Syl
  14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  De oogschaduw ziet er prachtig uit.
  Als zoiets in het groen was zou ik het wel willen.
  Blauw is niet mijn kleur maar de look&feel wel

 12. Rita
  14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Oh, ik vind First light je toch wel heel mooi staan hoor, het licht je hele gezicht op!

 13. Lieke K.
  14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  WAUW die creamy eyeshadow! Echt mijn herfstkleurtje!

 14. 14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Wauw….
  Prachtige foto’s en mooie looks 😉

  Xoxo

 15. Rowan Chanel
  14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Wat zijn je wenkbrauwen mooi zeg!!

 16. Ilse
  14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Kiezelgroen van Flexa! Dat is bijna dezelfde kleur als die groengrijze nagels 🙂

  • Lysanne
   18 september 2017 / maandag, 18 september 2017

   Of Early Dew van Flexa! Die hebben wij in de slaapkamer en op een muurtje in de woonkamer. Prachtige grijs/groen. Lijkt heel erg op de nagellakkleur vind ik zelf!

 17. 14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Wat een mooie collectie is dit! Vooral de kleuren van dat palette vind ik prachtig! Echt zeer mooie kleuren voor deze herfst!

 18. Laura J
  14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Mooie foto’s heb je gemaakt!
  Ik zou zelf eerder voor de NYX Epic Ink eyeliner gaan. Die is ontzettend goed; ik vind ‘m fijner dan die van UD en KvD bijvoorbeeld. En heel betaalbaar, want 39 euro voor een eyeliner is niet niks

  • zineb
   14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

   merci voor de tip! ik was van plan om die van KVD te kopen, maar nu ga ik dit niet doen 🙂

 19. Bey
  14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Wat een mooie foto’s, dacht eigenlijk dat het campagnefoto’s waren!! Petje af! Dankjewel voor deze zeer uitgebreide review ?

 20. 14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Prachtige collectie! En je look is echt mooi, staat je goed dat blauwe.

 21. 14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Wat een schitterende collectie. Ik vind die combinatie van blauw en koraal ook echt waanzinnig mooi. Echte herfstkleuren, maar wél een keer wat anders en echt vernieuwend, wat mij betreft dan;-)

 22. Yennie
  14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Heerlijke review! Mooie foto’s en uitgebreide beschrijving, love it!

 23. 14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Wat een super mooie collectie! Ik zag deze items al voorbij komen bij enkele andere meiden en ik ben zeer te spreken over Chanel. Elke keer flikken ze het toch weer om hun publiek te verassen! De vormgeving van de items tot en met de kleuren die ze kiezen, wat ben ik toch een hebberige meid als ik deze foto’s zie. Mijn favoriet van deze collectie is zeker wel de Palette Essentielle, een pareltje! Ik schrok wel een beetje toen in de swatches zag omdat de blusher nogal extreem is maar met een beetje blenden ziet het er wel mooi uit bij jou! De concealer zou ik zelf alleen voor onder de ogen gebruiken omdat deze nogal roze is en de highlighter is inderdaad zeer subtiel. Maar je kan ook niet van Chanel verwachten dat ze een bombing highlighter in hun palettes stoppen zoals Becca die er echt uit springt! Mooie foto’s <3

 24. 14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

  Is de eyeliner waterproof? 🙂 Ik vind de Les 4 Ombres palette echt super mooi! Wat mooie herfstkleuren!

  • Serena
   Auteur
   14 september 2017 / donderdag, 14 september 2017

   hi Tricia,
   het staat er niet specifiek bij, maar gezien hij echt blijft zitten als een huis ga ik er vanuit van wel. Heb hem vandaag weer op en moet zo de deur uit in de regen, so I wil let you know!! Haha! De perfecte test!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *