Is kamelenmelk dé nieuwe trend op skincare gebied?

Tijdens mijn research over nieuwe trends op beauty- en skincare gebied kwam ik regelmatig iets tegen over kamelenmelk. Mijn eerste gedachte: geven die dieren dan melk? Natuurlijk geven kamelen melk, ik had er alleen nooit zo over nagedacht. In Nederland groei je op met koeien en koeienmelk, maar in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is het drinken van kamelenmelk de normaalste zaak van de wereld.

Kamelenmelk vs koeienmelk


Kamelenmelk schijnt op vele vlakken VEEL beter en gezonder te zijn dan koeienmelk. Zo bevat het minder vet, minder lactose (mensen met lactose intolerantie schijnen kamelenmelk zelfs goed te kunnen verteren), maar meer eiwitten, calcium, ijzer en anti-oxidanten waaronder vitamine C (drie keer zo veel in vergelijking met koeienmelk). Het drinken van kamelenmelk versterkt je afweersysteem en het schijnt zelfs een positieve invloed te hebben op mensen met diabetes, hart- en vaatziekten en autisme.

Kamelenmelk als beauty ingrediënt


Vandaag wil ik echter niet al te veel ingaan op het consumeren van kamelenmelk, maar op kamelenmelk als beauty ingrediënt. Bedouins, nomaden uit het Midden-Oosten, zweren erbij. Ze gebruiken kamelenmelk zowel als medicijn, natuurlijke zonnebrand en beauty ingrediënt. Vanwege de goede en gezonde eigenschappen van deze melk wordt het al eeuwen gebruikt voor een mooiere, zachtere en gavere huid.

De belangrijkste, verzorgende eigenschappen van kamelenmelk voor de huid heb ik hieronder even op een rijtje gezet;

Lanoline
Kamelenmelk is rijk aan lanoline, een krachtige en diep hydraterende werkstof. Lanoline is vooral erg fijn voor mensen met een extreem droge huid, omdat het er niet alleen voor zorgt dat het vocht in de huid vasthoudt, maar ook vocht uit de lucht aantrekt voor extra hydratatie. Mensen met eczeem en psoriasis hebben vaak veel baat bij dit ingrediënt.

Lactid Acid/melkzuur
Melkzuur is een alpha-hydroxy-acid, afgekort AHA. Dit ingrediënt verwijdert dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing door de de aanmaak van lichaamseigen collageen te boosten. Het maakt je huid echt zijdezacht en glad en vermindert het aanzien van fijne lijntjes en rimpels. Ook houdt het de vochtigheid en de zuurtegraad van de huid goed op peil. Bij Huidzorg Houten, mijn huidtherapeut, wordt melkzuur vooral (en met succes) ingezet tegen hyperpigmentatie.

Vitamine C
Deze vitamine is onmisbaar voor de vorming van collageen. Het is daarnaast ook een krachtige anti-oxidant die ons imuunsysteem een flinke boost geeft. Hierdoor wordt de huidbarrière versterkt, het vermindert ontstekingen en beperkt UV-schade en vroegtijdige huidveroudering. Maar waar vitamine C ook bekend om staat, is het verminderen van hyperpigmentatie. Voor mij doet Vitamine C werkelijk wonderen; het maakt mijn huid egaler, stralender, steviger en mijn huidtextuur lijkt verfijnder. Vitamine C is een goed ingrediënt voor elk type huid, of je nu last hebt van acné en onzuiverheden, hyperpigmentatie of fijne lijntjes en rimpels.

Phospholipiden
De celmembranen van onze cellen zijn voor het grootste gedeelte opgebouwd uit phospholipiden. Deze lichaamseigen stof beschermt onze huid tegen uitdroging en verbetert de soepelheid en vochtbalans van onze huid. Ook staat deze stof bekend om het helen van de huid door de collageen- en elastine concentratie een flinke boost te geven, waarbij de natuurlijke barrière van de huid weer wordt herstelt.

Milk Essence


Wisten jullie dat Cleopatra zichzelf graag onderdompelde in een bad met kamelenmelk? Er bestaat verwarring over de melk, want vele bronnen claimen dat het om ezelinnenmelk ging, maar in die tijd en in dat gebied is kamelenmelk het meest voor de hand liggende. Nu geven kamelen niet zo veel melk in vergelijking met koeien, waardoor kamelenmelk een hele kostbare melk is. Nu was Cleopatra koningin dus hee, she could afford it, maar om nu zelf liters kamelenmelk in te slaan om een heel bad mee te vullen… dat wordt wel een héél duur grapje!

Gelukkig wordt kamelenmelk sinds de laatste jaren steeds meer in skincare producten verwerkt, waaronder de kamelenmelk crème van Milk Essence. Dit merk is van Nederlandse bodem en gebruikt maar liefst 30% kamelenmelk in hun producten.


De kamelenmelk hoeft gelukkig niet helemaal uit de woestijnen van Afrika of het Midden-Oosten te komen, want wij hebben hier in Nederland een heuse kamelenfarm. Gewoon in Berlicum, net onder Den Bosch. Wie had dat gedacht? Het is tot op heden de enige kamelenmelkerij van Europa. Leuk om te weten, nietwaar? Ik had namelijk echt géén idee dat er in ons kleine kikkerlandje een kamelenfarm zou staan.

Natuurlijk heb ik navraag gedaan over het welzijn van de kamelen. Momenteel geeft de melkerij onderdak aan ruim 100 kamelen waarvan er 30 dieren dagelijks worden gemolken. Dat is dus gemiddeld eens per 3 dagen. Ze worden met veel liefde verzorgd en kunnen heerlijk ronddartelen in de wei.

Milk Essence heeft twee producten in hun assortiment; Desert Healer en Desert Care.

Desert Healer


De Desert Healer crème is een zeer luchtige, voedende crème die speciaal ontwikkeld is voor mensen met huidproblemen zoals psoriasis, eczeem, acné of andere (chronische) huidaandoeningen. Maar deze crème biedt ook verzachting bij luieruitslag, plaatselijke huidirritatie of schaafwondjes.


Het eerste dat me opvalt is dat de crème een super luchtige en fluffy textuur heeft. Alsof het een beetje opgeklopt is, zoals slagroom. Heerlijk! Dit maakt het haast verslavend om aan te brengen. De crème is lekker vol en romig, maar verdeelt gemakkelijk over de huid en trekt razendsnel in. Alsof mijn huid het opslurpt! Eenmaal ingetrokken laat het een zijdezachte en gladde huid achter. Echt MEGA ZACHT, bedoel ik dus. Werkelijk zo zacht als een babyhuidje. Ik blijf maar aan mijn huid voelen na gebruik, zo lekker zacht voelt het aan. Daarnaast voelt mijn huid ook goed gehydrateerd en lekker gevoed aan, zonder dat de crème een vettig laagje achterlaat.

Ik was bang dat deze crème te vol zou zijn voor mijn gemengd tot vette huid, maar niets is minder waar. Het houdt mijn van nature glanzende gezicht juist prima in toom. Aan het einde van de dag bespeur ik absoluut geen overmatige glans en kan ik zelfs zeggen dat mijn huid juist erg mooi mat is gebleven. De geur van de crème is overigens ook superlekker. Echt zo’n clean, fris, poederig zacht geurtje wat me doet denken aan de geur van babyproducten.

Ingrediëntenlijst;
Camel Milk, Purified Mineral Spring Water (Aqua), Chamomile (Anthemis nobilis) Extract, Cetyl alcohol, Stearic acid, Olive (Olea europaea) Oil, Jojoba (Simmondsia chinensis) Oil, Beeswax (Cera alba), Sweet Almond (Prunus amygdalus Dulcis) Oil, Sesame (Sesamum indicum) Oil, Grape (Vitis vinifera) seed Oil, Polysorbate 20, Urea, Aloe Vera (Aloe barbadensis Miller) gel, Lecithin, Glycerin, Wheat Germ Oil, Linseed (Linum usitatissimum) Oil, Evening Primrose (Oenethera biennis) Oil, Shea (Butyrospermum parkii) Butter, Sodium Borate, Salicylic Acid, Triethanolamine, Carbomer 990, Natural Fragrance, Allantoin, Eucalyptus (Globulus) Oil, Peppermint (Mentha piperita) Oil, Lavender (Lavendula officinalis) Oil, Ascorbic acid (Vitamin C), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Imidazolidinyl Urea, Citric Acid, DMDM Hydantoin.

De Desert Healer crème is werkelijk HEER-LIJK spul. En hoewel het eigenlijk bedoeld is voor huidaandoeningen of plekjes die wat extra aandacht en verzachting nodig hebben (en ik daar eigenlijk geen last van heb), smeer ik mezelf het liefst van top tot teen in met deze crème. Ik moet dus toegeven dat ik het elke dag als handcrème gebruik en meteen mijn nagelriemen ermee invet, maar ook smeer ik er mijn buik mee in na het douchen en vind ik het een hele fijne crème voor mijn gezicht.

Desert Care


Dan is er ook nog de Desert Care. Deze crème is allereerst gegoten in een wat luxer uitziend potje (het potje van Desert Healer ziet er iets medicinaler en basic uit) en heeft een andere textuur. Desert Care richt zich op ALLE huidtypen, dus niet per se op mensen met een huidaandoening.


De textuur is als van een gel-crème, heel licht en luchtig. Het verdeeld hierdoor nóg gemakkelijker over de huid in vergelijking met de Desert Healer crème. Ook deze crème trekt razendsnel in de huid, mijn huid slurpt het binnen no-time op! Het laat mijn huid vervolgens EXTREEM zacht, glad en gehydrateerd aanvoelen, zonder vervelend vettig laagje achter te laten. De geur van de crème is hetzelfde als van de Desert Healer (dus lekker clean, zacht en poederig zoals babyproducten), maar lijkt zelfs nog een tikkeltje frisser.

Ingrediëntenlijst;
Camel Milk, Purified Mineral Spring Water (Aqua), Mallow (Malva silvestris) Extract, Chamomile ( Anthemis nobilis) Extract , Plantain (Plantago ovata) Seed Extract, Aloe Vera (Aloe barbadensis Miller) gel, Olive (Olea europaea) Oil, Sweet Almond (Prunus amygdalus Dulcis) Oil, Avocado (Persea americana) Oil, Stearic acid, Cetyl alcohol, Glycerin, Polysorbate 20, Glyceryl monostearate, Urea, Witch hazel (Hamamelis virginiana) Extract, Octyl methoxycinnamate, Carbomer 940, Beeswax (Cera alba), Triethanolamine, Allantoin, Evening Primrose (Oenothera biennis) Oil, Peg-8, Natural Fragrance, Benzophenone-3, Lavender (Lavandula officinalis) Oil, Rosmary (Rosmarinus officinalis) Oil, Lemon (Citrus limon) Oil, Grape (Vitis vinifera) Seed Oil, Tea tree (Melaleuca alternifolia) Oil, Tocopheryl Acetate (Vitamine E), Panthenol, Imidazolidinyl Urea, Ascorbic acid (Vitamin C), DMDM-Hydantoin


Hoewel ik groot fan ben van de Desert Healer crème, moet ik toegeven dat de Desert Care crème ook echt superlekker vind. Naast het verschil in verpakking en textuur, heeft de Desert Care crème een iets andere samenstelling aan ingrediënten. Het bevat vooral plantaardige extracten die de huid verzachten, verkoelen en kalmeren en etherische oliën die geschikt zijn om zowel onzuiverheden als fijne lijntjes en rimpels te bestrijden.

Desert Healer vs Desert Care


Beide crèmes ruiken heerlijk, laten mijn huid zijdezacht aanvoelen en bevatten goede, werkzame ingrediënten van grotendeels natuurlijke oorsprong. Maar als je één van de twee zou moeten kiezen, welke is dan het meest geschikt voor jou?

Als je voorkeur uitgaat naar een luchtig opgeklopte, romige crème dan zou ik voor de Desert Healer gaan. En als je juist de voorkeur geeft aan lichtere gel-crème formules moet je bij Desert Care zijn. Verder denk ik dat mensen met huidproblemen of mensen die op zoek zijn naar iets waarmee ze hun droge huid verzorgen meer baat hebben bij de Desert Healer crème. Mensen met een normale, gemengd tot vette huid die op zoek zijn naar een crème met zuiverende en anti-age eigenschappen zitten goed met de Desert Care.

Zelf gebruik ik nu de Desert Care voor mijn gezicht en decolleté, en de Desert Healer voor de drogere plekjes (op mijn voorhoofd langs mijn haarlijn). Ook smeer ik de Desert Healer op mijn buik na het douchen en gebruik ik het als handcrème en nagelriemcrème.

Eindoordeel


Vanwege de vitamine C en de melkzuur exfolieërt deze crème mijn huid op milde wijze waardoor ik, na twee weken gebruik, nu al het gevoel heb dat mijn huid er stralender, steviger en verfijnder uit ziet dan voorheen. Op mijn wangen en jukbeenderen had ik enkele rode vlekjes zitten, die zijn bijna volledig weggetrokken. Ook heb ik er geen nieuwe onzuiverheden bij gekregen. Mijn huid ziet er daarom ook wat rustiger en egaler uit sinds ik het gebruik. Deze crème heeft voor mij dus zeker een kalmerende werking.

Wat ik ook een pluspunt vind is dat de crèmes erg snel intrekken en mijn huid in de loop van de dag niet (overmatig) laten glanzen, zelfs niet bij mijn neusvleugels. Mijn huid blijft de gehele dag mooi mat, goed gehydrateerd, maar wel met een gezonde gloed. Het allerfijnste aan deze crème vind ik nog wel dat het mijn huid zo ontzettend babybilletjes zacht maakt! En de geur van de crèmes is ook werkelijk zalig.

Ik ben super erg te spreken over deze crèmes. Ik vind het echt heerlijk spul! Of ze nu zo fijn zijn door de kamelenmelk of door de overige ingrediënten (of de combinatie) durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar ze bevallen me hartstikke goed en mijn interesse voor kamelenmelk is gewekt! De crèmes zijn geschikt voor elk huidtype, maar mensen met een droge huid in hun gezicht, psoriasis, eczeem of andere huidaandoeningen schijnen het meeste baat te hebben bij kamelenmelk.

Let op: omdat beide crèmes zowel bijenwas als kamelenmelk bevatten, dierlijke producten, zijn deze producten niet geschikt voor vegans. De producten van Milk Essence worden geproduceerd in Nederland en zijn niet getest op dieren.

Prijs & verkrijgbaarheid


De Milk Essence Desert Healer crème is verkrijgbaar in 4 formaten en kost; €19,95 (30ml), €29,95 (50ml), €45,95 (100ml) en €69,95 (200ml). Of bestel hier een sample size (5ml) voor €9,95.

De Milk Essence Desert Care crème is verkrijgbaar in 2 formaten en kost; €19,95 (30ml) en €29,95 (50ml). Beide crèmes zijn online in de webshop van Milk Essence te bestellen.

Kortingcode

Van Milk Essence mag ik mijn bezoekers een korting aanbieden van 10%. Gebruik de code milk2518 bij het afrekenen en dan wordt de korting verrekend met het totaalbedrag!


Het is dus niet supergoedkoop, maar wel gewoon betaalbaar. Gelukkig smeert de crème heel zuinig uit en heb je dus slechts een klein beetje nodig. Daarbij is kamelenmelk een vrij kostbare melk en wordt de productie op kleine schaal in Nederland uitgevoerd. Al met al vind ik de prijs-kwaliteit verhouding daarom prima in balans.

Had jij al wel eens over kamelenmelk als beautyingrediënt gehoord? En is een crème met kamelenmelk iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
dit artikel is geschreven in samenwerking met Milk Essence

31 Reacties

 1. Rowan Chanel
  24 januari 2019 / donderdag, 24 januari 2019

  Ik heb een week geleden een sample besteld, en kan écht zeggen dat mijn huid verbeterd is. Gebruik jij het ook nog steeds met succes? Ik wilde eerst een booster van Paula’s Choice bestellen voor een egalere huid, maar heb het idee dat de Desert Healer al super goed werkt.
  Is het ook daadwerkelijk zo natuurlijk die crème, jawel toch hè?

 2. Denise
  1 mei 2018 / dinsdag, 1 mei 2018

  Ik was bekend met kamelenmelk en paardenmelk, omdat mijn broer vroeger veel last had van psoriasis. Lijkt me erg fijn om te gebruiken!

  X

 3. Jeske
  29 april 2018 / zondag, 29 april 2018

  Vandaag toevallig met een vrijgezellendag een bezoek gebracht aan deze kamelen boederij! Echt leuk om te doen, de beesten worden goed verzorgd overigens en niet gebruikt voor vlees oid! en terwijl ik daar wat zat te drinken even gekeken of er een review van de creme online stond die ze daar dus verkochten, wat een toevallig dit net gepliciceerd is, naar aanleiding vAn dit stuk meteen gekocht om te proberen!
  Geur is inderdaad prettig en meer het idee van kamelenmelk dat mensen afschrikt, ik heb hem zojuist meteen even opgedaan en voelt heel prettig, ben benieuwd op de wat langere termijn 🙂

 4. 29 april 2018 / zondag, 29 april 2018

  Wat grappig, kamelenmelk! Nog nooit van gehoord. Ben wel benieuwd wat het met mijn vette huidje zal doen.

 5. 27 april 2018 / vrijdag, 27 april 2018

  Wauw, interessant! Kamelenmelk als beautyproduct, ben best wel benieuwd ernaar. Kamelenmelk drinken vind ik dan weer net iets te ver gaan denk ik en dan vooral omdat de meeste mensen die het al een geprobeerd hebben het niet erg lekker vinden en ook omdat ik niet echt een melk mens ben…

 6. Yo
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Kamelenmelk hebben we hier weleens in huis gehad ivm een kind met diabetes. Het is idd erg duur, ruikt naar kamelen en dat bevordert de smaak niet. Het had helaas ook geen effect op zijn bloedsuiker waardes dus geen aanrader.

  Deze producten klinken wel fijn en zijn idd niet goedkoop maar ook niet mega duur. Ik ben nieuwsgierig geworden !

 7. Maria
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Echt een leuke en leerzame review met goede achtergrond informatie over kamelenmelk. Mooie foto’s ook.

 8. Lauren
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Nou, inderdaad! Wie had dat gedacht, een kamelen farm gewoon in eigen land! Net even gegoogeld en je kunt er ook langs gaan. Superleuk voor mijn twee kleintjes, die zijn nu heel erg bezig met dieren, maar ja elk weekend naar de kinderboerderij heeft mama nu ook wel een beetje gehad ?

 9. Aïcha
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Interessante review en wow, je hebt me zeker enthousiast gemaakt! Misschien is kamelenmelk wel the next big thing op skincare gebied. Ben benieuwd of bekendere merken zullen volgen.

 10. Evelien
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Hoi hoi,

  Wat mij meteen opvalt is dat de verpakking niet luchtdicht verpakt zijn. Oftewel bye bye actieve bestandelen(zoals vit c). Ik denk dat het daarom al niet echt serieus genomen moet worden. Een potje is echt niet meer van deze tijd ( heb ik zo geleerd )

  • Ilse
   27 april 2018 / vrijdag, 27 april 2018

   Inderdaad!

  • Rosa
   27 april 2018 / vrijdag, 27 april 2018

   Toen ik de potjes zag, las ik ook de rest minder serieus. Zo zonde dat bedrijven nog steeds potjes gebruiken waar je met je vingers in moet.

   • Evelien
    27 april 2018 / vrijdag, 27 april 2018

    Inderdaad dat was ik nog vergeten erbij te zeggen

 11. 26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Super fijn artikel! Ik heb denk ik wel eens vaagjes ergens iets gehoord/gelezen over kamelenmelk maar ik wist niet dat er zoveel goede eigenschappen erin zaten. De Desert Healer is echt een creme die ik elke dag zou willen gebruiken. Ik hou van een lekkere luchtige creme die alle wonderen verricht. Mijn nek heeft vaak last van eczeem en droge plekjes, het komt en het gaat. Daar zou ik de Desert Healer goed voor kunnen gebruiken om het trekkerige gevoel minder te maken en ook direct te laten genezen. Fijn artikel en mooie foto’s!

 12. 26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Nooit van gehoord, wat heb ik tich weer veel geleerd vandaag en de dag is nog maar net begonnen. Wel een heel interessant artikel weer. Liefs soraya

 13. Carina
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Fijn dat de kamelen maar om de drie dagen gemolken worden maar denk dat veel mensen er niet bij stilstaan dat voor de melk een kameel wel een kalf (heet daf kalf bij kamelen? Kamelenbaby?) moet krijgen. Vraag me af wat daarmee gebeurt en of ze net als met koeien meteen bij de moeder worden weggehaald en vaak in het slachthuis terecht komen. En ookal is kamelenmelk minder slecht dan koemelk, het is nog steeds niet gezond. (En er zit niets in wat je niet synthetisch na zou kunnen maken wat veel beter zou zijn voor de kamelen.)
  Ik ben geen voorstander van zuivel, niet in mijn eten noch in mijn skincare dus ik sla deze producten over.

  • Femke
   26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

   Plus onnodig nóg meer dieren in gevangenschap tbv de mens.

  • Ju
   27 april 2018 / vrijdag, 27 april 2018

   Jep… Helaas zijn er veel mensen die er niet bij stilstaan en denken dat kamelen (en koeien) vanzelfsprekend melk geven het hele jaar door, zonder dat daar een maandenlange zwangerschap en een kalfje voor nodig zijn.

 14. 26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Klinkt goed! Vooral de Desert Care spreekt mij aan. Kamelenmelk in skincare heb ik geloof ik nog niet eerder gehad, wel ezelinnenmelk haha en nu ben ik wel benieuwd geworden of dat heel anders is.

 15. 26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  nooit van gehoord maar het klinkt wel heel goed. zal alleen aan het idee moeten wennen dat ik een kameel op me smoel of handen aan het smeren ben hahah

 16. VWillemse
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Tot nu toe heb ik alleen kamelenmelk gedronken (niet lekker trouwens hahaha) maar als ingredient voor een crème had ik nog niet gezien.
  Mijn intresse is zeker gewekt, de structuur, werking, geur, het klinkt allemaal als een enorm fijne creme, maar vind persoonlijk de prijs toch wel pittig.
  Ik snap het wel, met maar 100 kamelen is dit natuurlijk een kostbaar goedje en iets dat niet op enorme schaal verkrijgbaar is is altijd wat duurder.
  Maar persoonlijk vind ik het helaas toch iets te duur.
  Ik had het anders zeker willen proberen in ieder geval.
  Leuk artikel trouwens 🙂

  • Carmen
   26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

   Ik deel je mening. Voor mij is dit ook niet te betalen.

  • Aïcha
   26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

   La Mer of La Prairie is voor mij pas niet te betalen, maar deze prijzen vind ik persoonlijk reuze meevallen. Kan natuurlijk niet in andermans portemonnee kijken, maar €20 voor een potje van 30 ml zit een beetje tussen drogisterij en apotheekprijzen in, toch? Dat is toch niet extreem duur?

 17. Jamie
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Wow, wat een interessante en leuke review, en supermooie fotografie! Had geen idee dat kamelenmelk zo goed en gezond kon zijn! Mijn complimenten. Ben heel benieuwd naar deze crème. Mijn moeder heeft last van eczeem en een hele droge, jeukende huid dus ik ga zeker een potje bestellen voor Moederdag!

 18. Rita
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  In Dubai at ik een heerlijk dessert met kamelenmelk, maar dat het in cremes verwerkt wordt, wist ik niet. Prijzen vallen reuze mee!

 19. Marjan
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Ik ben nu wel heel nieuwsgierig, ik heb een moeilijke eczeemhuid en al vanalles geprobeerd (wolvet, bijenwas, groene poedermaskers met algen, slakkenslijmcreme, allerlei natuurlijke spullen die zouden moeten helpen maar dat niet deden, alleen huisarts hormoonzalf helpt echt). Dus deze gaat op mijn verlanglijstje om te proberen!! Nooit gehoord van kamelenmelk.

  • Femke
   28 april 2018 / zaterdag, 28 april 2018

   Graham’s al eens geprobeerd?

  • D.
   6 juli 2018 / vrijdag, 6 juli 2018

   Hi Marjan, Detoxen helpt eerst en dan ondersteuning van de huid. Darmen spelen een grote rol in huidproblemen, alsmede reiniging.
   Je kunt je niet vastpinnen op huidprobleem oplossen van buiten en dan basta, lever, nieren, gal, milt, maag etc zijn de eersten die aangepakt moeten worden.
   Ik ben in 6 weken 6 kg kwijt door eerst die slakken, ha ha, kwijt te raken en het proces gaat nog steeds door terwijl ik niet bezig ben met reinigen (detoksen van mijn ingewanden. Nu ben ik met mijn huid bezig.
   Langzaam, langzaam.
   Wat opgebouwd in jaren kun je niet in een korte tijd opheffen.
   Bij de basis beginnen.
   Groetjes,

   D.

 20. Grace
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Leuk aftikel! Ook niet eerder van kamelen melk gehoord.
  Gebruik je de eucerin even brighter lijn niet meer?

  • Serena
   Auteur
   26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

   Hi Grace,
   nee, al een tijdje niet meer omdat het inmiddels op is en ik steeds nieuwe producten krijg toegestuurd die ik ook graag wil testen! Van mijn huidtherapeute hoorde ik dat melkzuur een erg goed ingrediënt is om hyperpigmentatie (tijdens de zwangerschap) tegen te gaan, dus ik heb niet het gevoel dat ik nu iets mis in mijn skincare routine waarmee ik die vlekjes niet aanpak.

 21. Syl
  26 april 2018 / donderdag, 26 april 2018

  Het spreekt me wel aan alleen de prijs iets minder. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de supermarkten kamelenmelk in het koelschap gaan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *