Mooi bruin worden terwijl je slaapt?

Toen dit Overnight Tan Mask uit de Kruidvat So Lait lijn op mijn deurmat plofte was ik meteen geïntrigeerd. “Breng aan voor het slapen gaan en wordt wakker met een natuurlijk gebronsde teint” belooft de verpakking. Slapend mooi bruin worden? HELLS YEAH!

‘Wanneer iets te goed klinkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook’ zegt de stem van mijn vader in mijn hoofd. In de loop der jaren heeft hij mij allerlei wijsheden geleerd. ‘Bij twijfel, niet inhalen’ en ‘goed gereedschap is het halve werk’. En hoewel ik vaak zijn raad opvolg, ga ik daar deze keer GEEN gehoor aan geven. Ik bedoel, mooi bruin worden terwijl ik slaap? Dat vind ik het gokje wel waard!


Omdat ik zwanger ben moet ik extra goed oppassen met de zon en me met SPF50 insmeren als ik naar buiten ga. Maar, omdat ik van mezelf weet dat ik gevoelig ben voor hyperpigmentatie, wil ik eigenlijk de zon zo veel mogelijk mijden. Dat betekent hoedjes op en lekker in de schaduw vertoeven. Dat betekent helaas ook dat ik deze zomer dus geen gezond, bruin kleurtje op mijn gezicht zal krijgen.

Gelukkig bestaan er selftanners waarmee ik (hopelijk) tóch een mooie en natuurlijke bruine kleur op mijn gezicht kan toveren. Nu gebruik ik eigenlijk nooit ‘bruin zonder zon’ dus ik ben absoluut geen expert op dit gebied, maar het Overnight Tan Mask klonk zo laagdrempelig dat ik stond te popelen om het uit te proberen!

Verpakking


Het Kruidvat So Lait Face Overnight Tan Mask is verpakt in een kleine, bronzekleurige tube van 50 ml. Mijn eerste gedachte was ‘wow, dat is een wel hele kleine tube’, dus ik ben erg benieuwd hoe zuinig het product is en hoe lang je uiteindelijk met een tube zal doen.


De tube is in elk geval klein genoeg om mee te nemen in je handbagage als je gaat vliegen, dus het kan gezellig mee naar je vakantiebestemming (niet dat je het daar nodig hebt, maar goed).

Ingrediënten


Het Overnight Tan Mask bevat het gebruikelijke ingrediënt voor een selftanner, namelijk;

Dihydroxyacetone (DHA): hét ingrediënt der ingrediënten in selftanners. Heel simpel uitgelegd is DHA een suikersoort die onder invloed van warmte in de bovenste huidlagen een reactie aangaat waardoor er een bruine kleur ontstaat. Helaas geeft dit ingrediënt het eindproduct ook die typische ‘selftanner geur’. Het stinkt niet (vind ik), maar het is een doordringende funky geur die ook niet bepaald lekker ruikt. Gelukkig kan dit vaak deels verbloemd worden door geurstoffen toe te voegen. Ook zorgt DHA voor vlekken in kleding, handdoeken en meubilair (ook je vloer!), dus wanneer je met selftanner in de weer gaat moet je hier altijd extra rekening mee houden.

Daarnaast bevat het Overnight Tan Mask veel voedende en verzachtende skin conditioning ingrediënten, zoals glycerin, cetearyl alcohol, zoete amandel olie, shea butter, aloe vera sap, panthenol, zonnebloem olie en vitamine E.

De geur van dit masker is in elk geval HEMELS! Het heeft een zalige, tropische geur die doet denken aan zon, zee, strand, cocktails en palmbomen. Lekker fruitig en kokosnoot-achtig, zoals de geur van Pina Colada.

Hoe gebruik je het?


Het masker dient voor het slapen gaan aangebracht te worden op een gereinigde en droog gedepte huid. Dus na je cleanser, eventuele scrub of exfoliant, toner en eventuele essence. Omdat het masker lekker voedend is hoef je hierna geen serum of nachtcrème aan te brengen (ik denk dat deze producten ook de werking zouden kunnen verstoren met een vlekkerig resultaat als gevolg). Laat deze producten dus achterwege.

Zelf vind ik het een goed idee om van tevoren te exfoliëren. Zo vormt mijn huid een zo glad mogelijk canvas, vrij van velletjes, waarin de selftanner eventueel zou kunnen ophopen. Hopelijk zorgt dit voor een zo egaal mogelijk resultaat.


Het masker is geschikt voor het gezicht, hals en decolleté. Ik breng eerst wat aan op mijn handen en verspreid vervolgens een dun laagje uit over deze gebieden. Gewoon zoals ik het ook met een crème zou doen. Wel ga ik iets vaker en langer over dezelfde plekken heen om een streperig resultaat te voorkomen. Het wordt aangeraden om de haaraanzet, ogen en wenkbrauwen te vermijden. Na het aanbrengen was ik mijn handen grondig met zeep, anders krijg je daar (en op alles wat je aanraakt) bruine vlekken.

Het masker voelt lekker romig en voedend aan, maar smeert redelijk dun uit en trekt vrij snel in. Voor de zekerheid wacht ik een kwartiertje voor ik daadwerkelijk mijn bed induik.

The morning after


Voor en na resultaat. Ik moet zeggen, het verschil is vrij subtiel, maar toch aanwezig. Rechts zie ik er beduidend zongebruinder uit. Niet alsof ik een week op Gran Canaria heb liggen bakken, maar (in mijn geval dan) een half uurtje op het terras heb gezeten in de volle zon. Ik vind het een erg mooie, natuurlijke bruine kleur. Ik bespeur totaal geen oranje gloed, dus dat is zeker een pluspunt! Ook zie ik geen vlekken of strepen, het resultaat is mooi egaal.

Ben je niet tevreden over het resultaat en wil je liever een nog diepere, bruinere teint, gebruik het Overnight Face Mask die avond dan opnieuw. Herhaal dit net zo lang tot je de optimale kleur hebt bereikt. Voor mij persoonlijk vind ik het verschil iets te subtiel, dus ik zou dit nog zeker 1-2 nachten achter elkaar gebruiken en dan de kleur bijhouden door het 2 keer in de week te gebruiken.

Ook fijn om te weten: het spul heeft niet afgegeven op mijn kussensloop of de rest van mijn beddengoed.

Eindconclusie


Ja, dit is zeker een product dat ik vaker zal gaan gebruiken de komende tijd, vooral omdat ik dus de komende periode niet in de zon wil gaan zitten (vanwege eventuele melasma). Het is gemakkelijk in gebruik (ik bedoel, slapen moet je toch) en je hoeft niet bang te zijn dat je na één nacht slaap rondloopt met een té bruin en oranjeachtig hoofd, omdat de kleur juist heel subtiel en opbouwbaar is.

Of dit product nu ECHT zo anders is dan een gemiddelde selftanner, daar zet ik mijn vraagtekens bij. Volgens mij kun je met een ‘normale’ selftanner ook prima het bed in duiken, zo lang het maar goed is ingetrokken. Ik ben hoe dan ook tevreden over het resultaat, want het voorziet mijn huid van een subtiele, natuurlijke (niet-oranje), zongebruinde teint. Daarbij kost het ook nog eens geen drol, dus dat is altijd mooi meegenomen!

Prijs & verkrijgbaarheid


Het Kruidvat So Lait Overnight Tan Mask kost € 3,99 voor een tube van 50ml, en is reeds verkrijgbaar bij jouw dichtbijzijnde kruidvat filiaal of online via Kruidvat.nl.

Wat vind jij van een product waarmee je slapend mooi bruin wordt, is het iets wat jij zou willen proberen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

28 Reacties

 1. AK
  28 april 2018 / zaterdag, 28 april 2018

  Ha Serena,

  Dank voor deze tip! Ik ben de tube gisteren gaan halen en sta nu inderdaad op met een mooie, bruine, egale gloed over mijn snoet 🙂 (heb van te voren een scrub en maskertje gebruikt)

  Voor mij is de motivatie dat de haarvaatjes in mijn gezicht weinig kunnen hebben. Op deze manier kan ik mijn gezicht uit de zon houden en toch een kleurtje opbouwen.

  De prijs-kwaliteitverhouding vind ik geweldig. Een aantal jaren terug kocht ik bijv. van Estee Lauder de bronze goddess gezichtsbruiner in tube. Die ruikt en werkt even goed als die van de Kruidvat, maar is 7x zo duur.

 2. 25 april 2018 / woensdag, 25 april 2018

  Ik gebruikt zelf altijd de doekjes hiervan en ik vind ze super fijn. Ik gebruik het in de avond na het douchen op mijn hele lichaam en dan duik ik als het droog is ook gewoon in bed. Heerlijk wakker worden met een tintje. Ideaal en zeer betaalbaar.

 3. 25 april 2018 / woensdag, 25 april 2018

  Zelf durf ik dit soort producten niet te gebruiken, raar misschien en waarom geen idee. Misschien moet ik het toch maar is gaan proberen, zeker op mijn benen heb echte witte melkflessen. Liefs soraya

 4. Noa95
  25 april 2018 / woensdag, 25 april 2018

  Hoi Serena,

  Ik ben erg benieuwd hoe het is met je haargroei tijdens zwangerschap aangezien je de Philips lumea gebruikt. Zijn de haren minder geworden of ook echt helemaal weg.

  Sorry als de vraag brutaal overkomt bedoel ik echt niet.

  • Serena
   Auteur
   25 april 2018 / woensdag, 25 april 2018

   hi Noa,

   ik heb de Lumea uitgeleend aan een vriendin, dus heb hem al een tijdje niet gebruikt.
   Maar op mijn benen merk ik nog steeds ‘kale’ plekken dus daar heb ik nog steeds verminderde haargroei.

 5. Sanne
  25 april 2018 / woensdag, 25 april 2018

  Oeh heel erg geintereseerd! Wel een vraagje, ik gebruik van kruidvat ook een tanner voor mijn benen, super resultaat, maar…. na 2a3 dagen vervaagt het iets zie ik soms vlekjes ontstaan waar het nog beter zit. Hoe zit dat bij dit product? Hoe is het bij jou na een aantal dagen?

  • Serena
   Auteur
   25 april 2018 / woensdag, 25 april 2018

   hi Sanne,
   na een aantal dagen vervaagt de kleur langzaam, maar zonder vlekken gelukkig!
   Zou het helpen als je je benen van te voren zou scrubben?

 6. 25 april 2018 / woensdag, 25 april 2018

  Ik vind het resultaat eigenlijk ook wel erg mooi. In ieder geval geen oempa loempa effect, want daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Toch gebruik ik zelf nooit van dit soort producten. Vroeger was ik altijd echt bezeten van bruin worden en was ik niet van mijn strandbedje af te slaan, tegenwoordig vind ik mijn bleke velletje eigenlijk wel prima.

 7. 24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Ik heb dit product ook ontvangen en moet het nog gaan proberen. Goed om te lezen dat je kussensloop niet onder zit want daar was ik ben bang voor. Momenteel gebruik ik Marc Inbane voor mijn benen en dat vind ik geweldig

 8. Jamie
  24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Echt een leuk artikel met wederom hele mooie foto’s!

 9. Merlin
  24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Ik heb ook de bodylotion met tan gebruik maar vind hem alleen wel erg stinken. Hij werkt wel goed!

  • Femke
   24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

   Die ga ik voor mijn benen proberen. Ze zijn nog zo wit haha!

 10. 24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Dankjewel voor de review! Ik ga dit product zeker proberen. Ik word namelijk haast niet bruin en vooral mijn gezicht en nek worden gewoon niet bruin. Dit zou dan een super goede oplossing zijn!

  x

  • 24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

   echt handig ik wist niet dat je dit kon kopen, of uberhoubt dat het bestond! super mooie foto’s en lekker veel. ik ben vandaag ook een blog begonnen dus ik ben even rond aan het kijken en jou ga ik zeker volgen en vaker bekijken.
   groetjes mara.

 11. Lou
  24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Ik hou het gewoon bij lekker wit. Snap niet wat daar mis mee is.

  • Yvonne
   24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

   Helemaal mee eens Lou! Waarom is bruin de standaard? Voor mij gaat het eigenlijk altijd voornamelijk om mijn benen en dan nog alleen maar vanaf juni. Eerder zie je mij sowieso niet in blote benen.

  • Jamie
   24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

   Volgens mij wordt er nergens beweerd dat er iets mis is met wit zijn, maar er is toch ook niets mis met het mooier vinden om een bruiner kleurtje te hebben? Gewoon een kwestie van smaak!

  • Nicky
   24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

   Er is absoluut niets mis met wit maar evengoed niet met mensen die liever net iets meer kleur hebben. Echter bezorgt het mij persoonlijk een zomers/vakantiegevoel als ik in de spiegel kijk en een iets bruiner snoetje zie terugkijken. Bovendien lijkt mijn huid dan net iets frisser, egaler en op mijn lichaam geeft het de indruk alsof alles net iets strakker is. Dus vind ik het persoonlijk wel fijn om een beetje kleur te hebben. Niet iedereen hoeft dezelfde mening te hebben, toch? Als Serena dit ook fijn vindt, lijkt het me logisch dat zij dit bespreekt. Volgens mij zegt ze ook nergens dat iedereen in de zomer er bruiner uit MOET zien dus begrijp ik niet waarom je je aangevallen lijkt te voelen.

 12. Denise
  24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Ideaal als je niet teveel in de zon mag!
  Lijkt me handig als je smorgens met een bruine gloed op je gezicht wakker wordt haha!

  X

 13. Michele
  24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Mooi maar idd niet nieuw. Ik heb trouwens druppeltjes van Clarins die je bij je gewone creme bijdoet en die zijn ideaal! Doe ze ook ik mn bodylotion enzo. Kies je zelf hoe sterk je het wilt en ik doe het dan in een creme die supersnel intrekt.

 14. VWillemse
  24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Ik gebruik zelf ‘n zelfbruiner Ideal Soleil van Vichy en die werkt nagenoeg het zelfde.
  Het is geen overnight masker maar deze trekt ook snel in, is lekker voedend en makkelijk op te bouwen.
  Ik smeer liever een paar dagen achtereen dan in een keer een intense kleur.
  Als het dan oranje of vlekkerig blijkt te zijn ben je meteen de Sjaak, op deze manier valt het nog met een scrub te corrigeren.
  Deze van Kruidvat is wel een heel stuk goedkoper trouwens, het klinkt als een goed alternatief voor m’n tube van Vichy.

 15. 24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Ik heb de zelfbruiningsmousse van de kruidvat; echt een succes en makkelijk om even op je benen te smeren voor wanneer je daar behoefte aan hebt. Ik ben er erg enthousiast over, maar ik gebruik het niet op mijn gezicht. Dit is misschien wel de missende schakel! 😉

  • Lisa
   24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

   Heb je voor en na foto? wil het zelf ook uitproberen… geeft het trouwens af?

 16. 24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Heel mooi subtiel inderdaad. Meestal vind ik zelfbruiner een beetje eng (straks zie ik er uit als een wortel!), maar dit zou ik gerei durven te gebruiken.

  Liefs, Eline

 17. Yvonne
  24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

  Mij lijkt dit ideaal en het resultaat is echt natuurlijk vind ik.
  Maar hoe doe je dit nu bij je ogen? Waar stop je met smeren zonder dat je een wasbeereffect krijgt? En smeer je op je oogleden?

  • Yvonne
   24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

   Ik ga sowieso (bijna) niet in de zon en smeer altijd factor 50 in voorjaar en zomer (ivm risico huidkanker en de rimpels…). Dus ik vind dit spul voor iedereen een uitkomst, niet alleen voor zwangere vrouwen. Dat het niet heeft afgegeven is helemaal fantastisch.

  • Serena
   Auteur
   24 april 2018 / dinsdag, 24 april 2018

   hi Yvonne,
   ik smeer om mijn ogen heen, dus boven mijn wenkbrauwen langs. Direct onder mijn ogen smeer ik niet, maar wel op het gedeelte waar je het bot van je oogkassen voelt. Ik heb geen wasbeer effect gekregen, zoals je op de foto’s ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *