Is dit de snelste oplossing tegen pigmentvlekken tot nu toe?

Hyperpigmentatie, of pigmentvlekken, is iets waar ik altijd al last van heb gehad. ‘Vroeger’, toen ik nog veel meer last had van puistjes in mijn gezicht, lieten ze altijd donkerbruine vlekken achter. Of ik ze nu uitkneep of niet. Maar ook muggenbulten, sneetjes of wondjes verkleuren altijd donkerbruin bij mij.


Tijdens mijn tienerjaren tot ergens midden twintig was mijn hele rug bezaaid met bruine vlekken (als gevolg van rug acné) en ik schaamde me daar altijd een beetje voor. De pigmentvlekken in mijn gezicht kon ik nog bedekken met foundation, maar mijn rug… dat was niet te verbergen.


Inmiddels heb ik haast geen puistjes meer die vlekken kunnen achterlaten, maar ik word dit jaar 35 (ja, ik schrik er ook van!) en dan krijg je ineens te maken met een andere vorm van hyperpigmentatie. Nu heb ik veel pigmentvlekken die zijn ontstaan door zonneschade door de jaren heen. Ik had er al wel een beetje last van, maar de afgelopen jaren heb ik er meer vlekjes bij gekregen en ook lijken ze wat opvallender. Vanwege mijn Indische roots heb ik wat meer melanine in mijn huid, en ben ik dus ook gevoeliger voor hyperpigmentatie.

Ik baal er eigenlijk wel van. Ik zou zo graag een egalere huid willen hebben, zonder al die vlekjes. Vroeger ging ik nog wel eens de deur uit zonder foundation of met alleen een likje concealer, maar tegenwoordig doe ik dat niet meer. En ik sta hier niet alleen in. Eucerin heeft vorig jaar onderzoek gedaan onder 1.356 Nederlandse vrouwen van 16 jaar en ouder over de emotionele impact van huidproblemen zoals hyperpigmentatie. Een derde (31%) van de vrouwen die last heeft van hyperpigmentatie zegt zich te schamen voor haar huidprobleem en 17 % gaat zelfs minder graag de deur uit. Slechts de helft (51%) van de vrouwen bespreekt het ongemak over pigmentvlekken openlijk met haar directe omgeving en daarvan voelt slechts een kwart zich serieus genomen.

Maar hoe ontstaan pigmentvlekken eigenlijk?

 • Ouderdomsvlekken – hyperpigmentatie in het gezicht en vaak ook op de handen. Deze vlekjes ontstaan door jarenlange blootstelling aan schadelijke UV-straling (zowel UVA als UVB) en komt dus met name voor bij oudere dames en heren. Ik begin nu langzaam steeds meer vlekjes te zien op mijn wangen.
 • Melasma – hormonale hyperpigmentatie in het gezicht. Dit kan ontstaan door het gebruik van de anti-conceptiepil, of juist wanneer je ermee stopt. Maar ook tijdens de menopauze kunnen vrouwen last krijgen van melasma. Zelf heb ik door de pil donkere verkleuring gekregen rondom mijn mond.
 • Chloasma of zwangerschapsmasker – hyperpigmentatie in het gezicht tijdens de zwangerschap.  Meestal trekt deze vorm van hyperpigmentatie weg na de bevalling.
 • Post-inflammatoire hyperpigmentatie – sommige mensen maken extra melanine aan in de huid wanneer er ontstekingen zijn (zoals acné). Hier heb ik zelf veel last van gehad. En nog steeds. Muggenbulten, littekens, puistjes; alles verandert bij mij in donkerbruine vlekken.


Zo’n twee jaar geleden bezocht ik de laboratoria van Eucerin in Duitsland, waar ik de researchers het spreekwoordelijke hemd van hun lijf kon vragen over hun Even Brighter lijn. Deze lijn is speciaal ontwikkeld om hyperpigmentatie met 4 weken te verminderen en de actieve stof uit deze lijn is Butyl-resorsinol.

Toen ik daar was vertelde de researchers mij dat ze mogelijk iets beters op het spoor waren dat nóg beter zou werken tegen hyperpigmentatie, maar ze moesten daar nog verdere onderzoeken naar doen en konden er destijds uiteraard nog niets over kwijt aan mij.


Inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft Eucerin inderdaad iets gevonden dat NOG beter werkt, namelijk het ingrediënt Thiamidol. Dit werkzame stofje zou hyperpigmentatie al met 2 weken moeten verminderen! Ze zijn zo overtuigd van deze nieuwe ontdekking dat ze hun Even Brighter lijn compleet hebben vernieuwd en het meteen een nieuw jasje én een nieuwe naam hebben gegeven: het heet namelijk nu ‘Eucerin Anti-Pigment lijn’.

De Anti-Pigment lijn bestaat uit vier nieuwe producten;


Eucerin
 Anti-Pigment Serum Duo:
 een anti-pigment en een anti-age product in één. Het serum combineert het gepatenteerde Thiamidol (voor vermindering van pigmentvlekken) met een formule met hyaluronzuur (wat zorgt voor hydratatie en vult zelfs diepe rimpels op) in een innovatieve tweecomponenten verpakking. 30 ml – €37,49*


Eucerin
 Anti-Pigment Dagcrème SPF30: 
vermindert op doeltreffende wijze de aanmaak van melanine en daarmee pigmentvlekken. De toegevoegde zonbeschermingsfactor 30 biedt bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering en de vorming van toekomstige pigmentvlekken. 50 ml – €27,99*

Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème: draagt bij aan celvernieuwing en de vermindering van pigmentvlekken gedurende de nacht. Het ingrediënt Dexpanthenol ondersteunt de celvernieuwing van de huid gedurende de nacht, voor een zachte en elastische huid. 50 ml – €28,49*


Eucerin
 Anti-Pigment Spot Corrector: 
maakt het mogelijk om doelgericht en op intensieve wijze plaatselijk pigmentvlekken te verlichten en verminderen, voor een gelijkmatigere teint. 5 ml – €17,99*

*Adviesprijs

Even Brighter vs. Anti-pigment

Ook sprak ik Susanne de Kleijn, de Medical Manager van Eucerin, over hun vernieuwde Anti-Pigment lijn. Want wat is er precies zoveel beter aan Thiamidol ten opzichte van hun eerdere actieve stof Butyl-resorsinol?


Wat allereerst de Anti-pigment lijn, evenals hun eerdere Even Brighter lijn, zo uniek maakt is dat de researchers van Eucerin alle experimenten hebben uitgevoerd op menselijk tyrosinase. Dit is het enzym verantwoordelijk voor de aanmaak van melanine. De meeste skincare brands testen hun ingrediënten op tyrosinase afkomstig van een paddestoel. Maar je begrijpt, het is natuurlijk veel natuurgetrouwer om menselijk tyrosinase te gebruiken in research naar een ingrediënt dat hyperpigmentatie tegengaat. Eucerin is daarom 5 jaar lang (!!) bezig geweest om menselijk tyrosinase te zuiveren.

Tijdens een screening met menselijk tyrosinase hebben ze het ingrediënt Butyl-resorsinol ontdekt, dat al in een lage concentratie van slechts 0,3% hele goede en snelle resultaten opleverde in het verminderen van hyperpigmentatie en het remmen van tyrosinase. Dit werd de werkzame stof van hun Even Brighter lijn. Terwijl deze lijn op de markt verscheen is Eucerin echter niet gestopt met screenen. Inmiddels hebben ze een nóg beter ingrediënt gevonden dat in een lagere dosis bijna tweemaal zo effectief blijkt te zijn. Ideaal, want hoe lager de dosis, des te kleiner eventuele bijwerkingen en des te sneller resultaat. Dit ingrediënt noemen ze Thiamidol.


Hierboven zien we een plaatje van melanocyten, dat zijn de cellen die melanine (pigment) produceren. Na de behandeling met Thiamidol lijkt de melanine haast verdwenen als sneeuw voor de zon. Dat belooft veel goeds, toch? Ik kon dan ook niet wachten om deze lijn te testen!

Eindresultaat

Misschien dat het wat lastig te zien is – want ik heb natuurlijk geen officiële wetenschappelijke voor- en nafoto’s gemaakt met steeds dezelfde belichting, witbalans en hoek – maar toch vind ik dat je duidelijk kunt zien dat mijn hyperpigmentatie echt wel een stuk minder aanwezig is.

En de wondjes op mijn kin? Zo goed als verdwenen. Ik heb wel het gevoel dat hoe sneller je erbij bent als het om post-inflammatoire hyperpigmentatie gaat, des te beter de resultaten.

Ik kan er een heel lang verhaal van maken, maar ik denk dat de foto’s genoeg zeggen: ik zie gewoon resultaat. En dat al na 2 weken, ik had dit niet verwacht in zo’n korte periode, maar jeetje… ik ben echt enthousiast! Meestal zie je pas na 3 maanden gebruik het echte OPTIMALE resultaat, dus ik blijf lekker ‘smeren’ en ‘stippen’ met deze lijn. Het kan vanaf nu alleen nog maar egaler gaan worden, en dat geeft hoop.

Skincare switch tip: het belangrijkste is dat je in elk geval op 2 momenten per dag je hyperpigmentatie voorziet van een verse dosis Thiamidol. Dus ben je verknocht aan een dag- of nachtcrème van een ander merk (of wil je je oude producten eerst opmaken), gebruik daar dan bijvoorbeeld elke ochtend en avond het Anti-pigment serum duo onder. Mochten je oude dag- en nachtcrème opgaan, dan kun je ze daarna altijd nog vervangen voor de crèmes uit de lijn. Thiamidol is overigens prima te combineren met ingrediënten als salicylzuur, glycolzuur en andere AHA’s.


De nieuwe Eucerin Anti-pigment lijn is sinds vorige maand verkrijgbaar in de (online) apotheek. Via deze link vind je meer informatie over de producten.

Heb jij last van hyperpigmentatie? En zo ja, wat doe jij ertegen om het te verminderen en te voorkomen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

54 Reacties

 1. Jee
  1 augustus 2022 / maandag, 1 augustus 2022

  Ik heb zojuist de dagcrème besteld. Moet ik het alleen smeren op de pigmentvlekken of gewoon over het hele gezicht? Hopelijk helpt ‘alleen’ de dagcrème voldoende. Ik ben namelijk geen ster in smeren en creme’tjes etc 😉

  • Serena
   Auteur
   3 augustus 2022 / woensdag, 3 augustus 2022

   Ik zou hele gezicht doen, en probeer ook echt een SPF30 of 50 te smeren of gewoon zoveel mogelijk met je gezicht uit de zon. Anders is het dweilen met de kraan open. Succes ermee!

 2. 28 juli 2020 / dinsdag, 28 juli 2020

  Moet je de anti pigmentcreme voor dag en nacht, alleen op de donkere plekken smeren?
  Of mag dit op het gehele gezicht?
  En wordt dan de normale huid niet nog lichter.
  Daar ben ik wel bang voor.
  En dat ik dan niet meer bruin wordt.
  Want witte vlekken vind ik zeker zo erg.

 3. Serena
  20 juni 2020 / zaterdag, 20 juni 2020

  Hoi Serena,

  Ik heb last van donkere vlekjes bij mijn bikinilijn en vermoed dat dit post-inflammatoire hyperpigmentatie is. Dit is onstaan door ingegroeide haartjes na het epileren, waardoor ik ontstekingen kreeg.
  Zouden deze producten van Eucerin daar ook voor helpen?

  Groetjes Serena ?

  • Serena
   Auteur
   23 juni 2020 / dinsdag, 23 juni 2020

   hi Serena, absoluut!

   • Serena
    25 juni 2020 / donderdag, 25 juni 2020

    Hoi Serena,

    Dankje voor je reactie!
    Heb jij dan ook nog een tip welk(e) product(en) ik het beste kan gebruiken?

    Groetjes Serena

   • Limo
    22 oktober 2020 / donderdag, 22 oktober 2020

    Beste Serena,
    Ik heb de 4 producten van Eucerin even brighter gebruikt vanaf 2017. Het resultaat heb ik na 4 weken gemerkt. Daarna werkten de producten super goed. Ik was erg blij met het resultaat. Maar na 3 jaar, dus vanaf 2020 kreeg ik de pigmenvlekken weer in mijn gezicht. Ik gebruik de producten nog steeds, naast vitamine c 30 en retinol 1 van dermaceutic maar het helpt toch niet. Heeft u hier misschien informatie over?
    Ik wacht op uw reactie! Alvast bedankt!

    • Serena
     Auteur
     26 oktober 2020 / maandag, 26 oktober 2020

     ik denk een combinatie van ouderdom en misschien toch wat meer buiten in de zon geweest in deze corona-tijd? Smeer je ook wel een goede SPF overdag?

 4. 30 juni 2019 / zondag, 30 juni 2019

  Heeft bij mij helaas totaal niets gedaan aan op mijn Indische post menopauze melasma. Hardcore bbl (broadband IPL) behandelingen bij de dermatoloog icm dagelijks factor 30/50 hebben enig tijdelijk effect gehad (sproeten waren wel meteen weg). Hydrochinone en vit A zuur (tretinoine) op doktersrecept deden ook 0,0 en nu dan maar eens niociamide proberen….?

  • Serena
   Auteur
   1 juli 2019 / maandag, 1 juli 2019

   He, echt? Dat vind ik echt vervelend om te horen. Ik heb van andere lezers wel positieve reacties gehad (die stuurden me ook voor- en nafoto’s) en dat zag er echt top uit (en die hadden er best erg last van, veel meer dan ik). Naast niacinamide vond ik dit product ook erg goed werken bij mij, maar ik heb last van hyperpigmentatie door puistjes/ontsteking en jij hebt het meer hormonaal, dus wie weet dat dit ook niets voor je doet: https://www.apotheekenhuid.nl/medik8-white-balance-click-2-x-10ml.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=shopping-DXB&gclid=Cj0KCQjw3uboBRDCARIsAO2XcYBiSzqIsfMyuNMJC0rdjuBu4puQDblyjtbmMB4lButjTrbUel818MgaAmESEALw_wcB

   In elk geval succes met je zoektocht en hoop dat je snel iets vindt dat zal helpen met het verminderen. Liefs, Serena

   • Sharie
    29 mei 2020 / vrijdag, 29 mei 2020

    Hoe werkt Eucerin precies bij littekens die beetje tinten donker zijn dan je huid?

    • Serena
     Auteur
     30 mei 2020 / zaterdag, 30 mei 2020

     Die worden lichter/vager, maar je moet deze skincare wel blijven gebruiken en zodra je de zon weer in gaat (zonder hoge SPF) worden ze weer donkerder. Dus blijf met je gezicht zoveel mogelijk uit de zon, smeer SPF50, en gebruik deze lijn, en je zal snel resultaat merken! Ik ben echt nog steeds heel erg te spreken over deze producten.

     • 7 juni 2020 / zondag, 7 juni 2020

      Goedendag
      Helaas bij mee ook het zelfde
      Ik heb alles geprobeerd van de eucerin maar helaas geen resultaat
      Ik merk juist dat het erg geworden is

 5. 27 juni 2019 / donderdag, 27 juni 2019

  en wat vind je van zo’n crème – Manuka Dagcrème spf 10??

 6. Taartje
  26 juni 2019 / woensdag, 26 juni 2019

  Hoi Serena, ik heb de spot corrector gebruikt (opgemaakt) en ik merk al heel duidelijk verschil!

  Ik heb nu het serum, de nachtcreme en de spotcorrector (opnieuw) gekocht. Maar in welke volgorde kan ik ze het beste gebruiken?

 7. Laura
  15 juni 2019 / zaterdag, 15 juni 2019

  Hi Serena,

  Bedankt voor je interessante blog. Zelf heb ik last van een iets vettere huid met onzuiverheden. Denk je dat deze lijn daar ook voor geschikt is, of zijn de producten wat ‘voller’ en zullen de onzuiverheden daardoor verergeren?

  Alvast bedankt voor je reactie.

 8. Kitty
  28 mei 2019 / dinsdag, 28 mei 2019

  Ik ontdekte vandaag je site: schitterend! Proficiat. Heerlijke artikels op hoog niveau. Toppie! Bedankt voor de tip ivm Eucerin. Ik wip morgen bij de apotheek binnen! Liefs, Kitty

 9. Denise
  17 mei 2019 / vrijdag, 17 mei 2019

  Wat een fijne informatie!
  Ik heb zelf niet veel last van hyper pigmentatie, maar ben wel geïnteresseerd in de serum die ook huidveroudering tegen gaat. Goed om op tijd te beginnen zodat mijn huid later mooi straks is haha.

  x

 10. Yasmin
  16 mei 2019 / donderdag, 16 mei 2019

  Wat een fantastisch artikel! Daar zat ik op te wachten. Het is een huidprobleem waar ik mij in herken. Ik heb de spullen direct aangeschaft. Ben heel benieuwd! 🙂

 11. Roos
  16 mei 2019 / donderdag, 16 mei 2019

  Hoi serena,
  Interessante blog!
  Ik heb zelfs sinds een aantal jaar last van hyperpigmentatie en pigmentvlekken (melasme) in m’n gezicht. En loop daarvoor in de winter bij een dermatoloog die me dan speciale ‘bleekcreme’ voorschrijft. Daarnaast smeer ik het hele jaar door factor 50 op mn gezicht. En toch gaat het nooit helemaal weg!
  Het begon met een verkleuring van mn bovenlip, daarna mn kin en wangen en nu zijn mn wangen en kaaklijn de enige plekken die over zijn gebleven.. gelukkig kan ik het wat camoufleren met foundation maar een echt wondermiddel dus helaas nog niet gevonden 🙁
  Wie weet ga ik deze lijn toch eens proberen!

  Liefs Roos

 12. Lysanne
  15 mei 2019 / woensdag, 15 mei 2019

  Hoi Serena! Wat een fijn artikel weer. Love it. Ik heb net als jij zo’n indische hyperpigmentatie huidje.. Ik durf tot nu toe eigenlijk nooit anti pigment producten te gebruiken. Waarom? Omdat ik bang ben dat ik dan niet meer bruin word! Ik denk namelijk; er staat dat het de melanine reduceert/afremt. Dat zit natuurlijk in die pigmentvlekken, maar ook in de rest van je huid. Remt het dan ook het bruinwordingsproces van je huid in zijn algemeen? Mijn gezicht blijft namelijk altijd al witter dan de rest van mijn lichaam 🙁

  • Serena
   Auteur
   15 mei 2019 / woensdag, 15 mei 2019

   hi Lysanne,

   yes, als je brightening skincare gebruikt wordt je huid over het algemeen inderdaad wat lichter. Ik snap je wel hoor, maar voor mij persoonlijk zit het er toch niet meer in om keihard met mijn hoofd in de zon te gaan bruinen. Ik ga dan echt ergere pigmentvlekken krijgen. En ben toch liever wat minder bruin, maar wel met een egale huid, dan dat ik een zongebruind kleurtje heb met alle gevolgen van dien. Dan maar wat selftanner en meer bronzer 🙂

   • Kim
    17 oktober 2019 / donderdag, 17 oktober 2019

    Dank voor je mooie review! Per toeval kwam ik erachter dat Azealic acid ook goed werkt tegen pigmentvlekken. Ik kocht het voor mijn (hormonale) acné en roodheid. Als ik jouw huid zie denk ik aan een huidmijt die zorgt voor roodheid en puistjes. Weet niet of je hier al bekend mee bent? In dat geval zou Azealic acid heel goed werken. Zag dat Jetke Ultee net haar nieuwe Azealic acid serum uit heeft gebracht! Helaas (voor mij;) was het snel uitverkocht.

 13. Libdsay
  14 mei 2019 / dinsdag, 14 mei 2019

  Oh dit wil ik! Ik heb echt veel pigment plekjes op mijn voorhoofd.. Ookal heb ik foundation op dan merken mensen ze nog op.. Zo vervelend en het maakt me erg onzeker. Ik durf bijna niet meer buiten komen zonder foundation. ??? Ik ga dit zeker kopen en hopelijk werkt het bij mij ook

 14. Sarah
  13 mei 2019 / maandag, 13 mei 2019

  Zulke goede en uitgebreide reviews schrijf je altijd! Ben niks anders gewend dan dat je met passie en diepgang schrijft. Ik hou van Eucerin. Ik kamp zelf met een droge huid (jeuk) en Eucerin is de enige die mijn huid rustig kan houden en mooi zonder dat het een vette boeltje word.

  Toch nog een verzoekje hier. Zou je pleaseeee eens de The Original (Douglas) lijn kunnen reviewen? Ik heb een aantal producten gekocht, maar ben van mening dat jij het beter kan uitleggen dan de Douglas medewerksters (met alle respect). Jij hebt gewoon meer ervaring met soortgelijke producten en jij begrijpt vlekjes en onevenheden als geen ander❤

  • Serena
   Auteur
   15 mei 2019 / woensdag, 15 mei 2019

   hi Sarah,
   yes, ik heb daar wat producten van in huis die klaar staan om getest te worden!

 15. lousaa
  12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

  Ik heb nu ik ouder word en na m’n zwangerschappen wat meer last van hyperpigmentatie, en gebruik een combinatie van producten van the Ordinary om mn huid vrij van
  vlekken te houden. Glycolzuurpeelings eens in de zoveel tijd, melkzuur aan het einde van de dag, niacinamide, vitamine c, granactive retinoid. Werkt peima. Geen wondermiddelen, maar ik zoe er beter uit dan 5 jaar geleden.

 16. 12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

  Wauw, wauw, wauw! Klinkt zo goed, en de foto’s spreken voor zich. Ik ga ze halen =D

 17. Liset
  12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

  Ik zit momenteel in de laatste maand van mijn isotretinoïne-kuur (vitamine A) tegen acne. Mijn huid is momentele erg clean en rustig, maar ik heb nog wel rode littekens en wat bruine zonverkleuring. Het wordt niet aangeraden voor mij om tijdens of tot een half jaar na mijn kuur dermabrasie/laserbehandeling te gebruiken omdat mijn huid dan nog dun/gevoelig is door de medicatie en er mogelijk zelfs littekenvorming kan optreden. Weet je of ik de spotcorrector wel kan gebruiken?

  • Serena
   Auteur
   15 mei 2019 / woensdag, 15 mei 2019

   hi Liset,
   wat superfijn allereerst dat je huid eindelijk clean en rustig is! In deze producten wordt gebruik gemaakt van alcohol denat. en dat kan wellicht een reactie geven op zo’n gevoelige huid als die van jou nu. De spot corrector bevat de hoogste concentratie alcohol denat., dus ik zou die persoonlijk afraden. Ik zou dan eerder kijken of je de nachtcreme kunt gebruiken, zowel in de ochtend als avond. Die is ook wat voller en dat lijkt me juist wel fijn voor jouw huid. Maar probeer een proefje te krijgen, kijken hoe het gaat.

   • Liset
    21 mei 2019 / dinsdag, 21 mei 2019

    Dank je voor je reactie. Zit in de producten trouwens hetzelfde percentage Thiamidol?

    • Serena
     Auteur
     21 mei 2019 / dinsdag, 21 mei 2019

     In alle producten zit hetzelfde percentage inderdaad!

 18. Miriam
  12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

  Kan je dit product ook gebruiken op de rug? Ik heb erg last van verkleuring op m’n rug omdat ik veel last heb gehad van puistjes op m’n rug :(. Heb ‘n donkere huid en vind het er zo lelijk uitzien.

  • Serena
   Auteur
   15 mei 2019 / woensdag, 15 mei 2019

   hi Miriam,

   dat kan zeker, alleen het is zo lastig om dit bij jezelf aan te brengen. Als je iemand hebt die je hiermee kan helpen, zou ik het zeker een kans geven.

   Daarnaast raad ik je ook aan om elke dag een klein glaasje bietensap te drinken. Op deze manier pak je je acné littekens zowel van buiten als binnen aan. Het heeft mij enorm geholpen mijn rug (die ook onder de acné littekens zat) weer mooi egaal te krijgen.

 19. Valérie
  12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

  Hi Serena,
  Wat een geweldig geschreven blog weer! Complimenten voor de manier waarop je iedere keer alles goed onderbouwd en omschrijft. Dit is de reden dat ik al jàren jouw blog met veel plezier lees.
  Sinds enkele jaren heb ik last van hyperpigmentatie. Van de één op de andere dag kwamen de vlekken op en het begon mensen ook op te vallen. Precies wat jij ook zegt; voorheen ging ik met wat mascara en een lik concealer de deur uit, maar inmiddels kan dat eigenlijk niet meer.
  Ik ga deze lijn zeker een kans geven!

 20. Valérie Ungerer
  12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

  Hoi Serena,

  Wat zijn jouw blogs toch ongelooflijk goed. Ik ken weinig mensen die producten op deze manier onderzoeken, onderbouwen en testen. Mijn complimenten! Ik ben niet voor niets al JAREN fan.
  Ik ben ook indo en heb flinke pigmentvlekken in m’n gezicht, sinds een jaar. Het valt mensen ook op. Één zit op mijn voorhoofd en is zo groot als een euromunt. Ik krijg ‘m niet weggecamoufleerd. En dan te bedenken dat hij er ineens zat! Van de één op de andere dag ging ik van vlekkeloos naar pigmentvlekken. Zucht.
  Ik ga deze lijn hoe dan ook een kans geven. Bedankt voor alle info!
  Liefs

  • Serena
   Auteur
   15 mei 2019 / woensdag, 15 mei 2019

   Hyperpigmentatie begint in de diepere huidlagen en vormt zich dan een weg omhoog naar ons huidoppervlak, dus wat jij zegt klopt! Ineens heb je ze! Ik zou deze lijn zeker een kans geven Valerie, weet zeker dat je je vlekken ermee kunt vervagen.

   Als die hele grote toch wat hardnekkiger blijkt kun je er ook mee naar de huidtherapeut. Zij hebben de juiste apparatuur om hyperpigmentatie te verwijderen en in combinatie met de Anti-pigment lijn weet ik zeker dat je weer een egale huid zal krijgen <3

 21. Anne
  12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

  Mag je deze producten gebruiken als je zwanger bent?
  Dit klinkt nl. als iets waar mijn huid echt baat bij kan hebben, maar het moet niet ten koste van het wondertje in mijn buik gaan natuurlijk.

  Groetjes

 22. anoniem
  12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

  Hey serena,
  Ik ben een meisje van 16 en heb last van moedervlekjes in mijn gezicht en voel me er heel onzeker over. Zou het helpen als ik de anti-pigment spot corrector op de vlekjes smeer? Ik heb niet zo een hoog budget dus vroeg me af of 1 van de 4 producten genoeg is om de moeder vlekjes te verminderen?
  groetjes

  • Serena
   Auteur
   12 mei 2019 / zondag, 12 mei 2019

   hi,
   moedervlekjes zijn vaak wel HEEL erg donker (bijna zwart), toch? Ook al is het ook een vorm van hyperpigmentatie, daar smeer je niet tegenop met skincare. Net zoals sproetjes. Die zullen hoogstens iets vervagen, maar nooit helemaal verdwijnen. Moedervlekjes kun je alleen op een wat ‘heftigere’ manier laten verdwijnen, zoals met lasertherapie of zelfs laten wegbranden of -snijden. De vraag is… wil je dat? Deze moedervlekjes horen bij jou! Misschien is het een beter idee om ze te leren accepteren.

 23. Wendy (B)
  11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

  Al jaren gebruik ik Pigment Perfect van Filorga.
  Zo een product werkt echt!
  Dagelijks gebruiken en zeer goed beschermen ook tegen de zon (zowel tijdens de zomer als de winter).
  Vlekken heb ik nog steeds.
  Die verdwijnen niet maar ze zijn minder fel.
  Toch ben ik nog steeds enorm onzeker over mijn uiterlijk…

 24. Sonja Timmerman
  11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

  Heel goed onderbouwde blog. Ben fan van je.

 25. Tess
  11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

  Ik ben wel enthousiast geworden naar je review! Vraagje, ik heb een heel lichte huid en ook last gehad van acne. Die hebben allerlei rode littekens achtergelaten (wel vlak) van jaren geleden nog. Zou dit hier ook voor helpen denk jij?

  • Serena
   Auteur
   11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

   hi Tess,
   die rode littekens is een vorm van hyperpigmentatie. Alleen omdat jij blank bent zijn ze meer roodachtig, bij mij (ik heb meer melanine in mijn huid dan jij) worden ze bruin. Met Anti-pigment pak je deze littekens aan en ik kan je er ook bij adviseren om elke dag een shotglaasje bietensap te drinken (of te mengen in je smoothie, wat je lekker vindt) omdat dit mij heeft geholpen juist die OUDE littekens te vervagen. Op deze manier (dus smeren met Anti-pigment skincare én bietensap) pak je je littekens zowel van binnen als buitenaf aan. Probeer dit 1 maand uit en ik weet bijna zeker dat je verschil zal zien in je huid!

 26. Eva
  11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

  Ik heb dezelfde huid en leeftijd. Alleen heb ik 3 kinderen en heb dus echt geen tijd om van alles uit te zoeken wat het beste bij mijn huid past. Ik lees gewoon zo nu en dan je blog. Zo kom ik aan mijn foundation en wenkbrauwen en andere dingetjes. Ik laat jou alles gewoon eerst testen ?

  • Serena
   Auteur
   11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

   Haha, glad to be at your service! En hallo, 3 kinderen, daar heb je natuurlijk je handen vol aan dus ik geef je groot gelijk hoor, Eva!

 27. Yvonne
  11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

  Ik ben eigenlijk wel enthousiast geworden en wil het ook gaan proberen. Ik vraag me alleen af: is de spot corrector echt nodig aangezien je mer de dag- en nachtcrème al 2 momenten creëert. Wat denk jij Serena?

  • Serena
   Auteur
   11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

   hi Yvonne,
   wat Susanne me vertelde is dat je je huid minstens 2 en maximaal 4 keer per dag moet voorzien van Thiamidol. Persoonlijk vond ik de spot corrector heel fijn omdat ik niet altijd een nachtcreme draag, dus dan stipte ik mijn vlekjes in de middag en soms ook nog even in de avond aan. Maar als je echt heel trouw op twee momenten van de dag met zowel dag- als nachtcreme smeert, is dat dus niet per se nodig.

   Als je dan toch een extra product wil toevoegen aan je routine, zou ik voor het serum gaan. Dat is namelijk heerlijk spul! Lekker fris, wordt snel door de huid opgenomen en geeft je huid een extra hydratatie boost. En misschien, als het straks wat warmer wordt, is het juist wel lekker om alleen het serum te gebruiken en de dagcreme even te laten staan.

   • marrie
    11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

    Is het resultaat blijvend? Wat gebeurt er als je ermee stopt?

    • Serena
     Auteur
     11 mei 2019 / zaterdag, 11 mei 2019

     hi Marrie,
     het resultaat is blijvend, maar net zoals met alle brightening skincare moet je melanine continue worden afgeremd. In andere woorden, zodra je stopt met het gebruik van brightening skincare heeft melanine weer de vrije hand.

    • Roxanna
     9 juli 2020 / donderdag, 9 juli 2020

     Dag Serena,

     Bedankt voor je informatieve artikel! Heel duidelijk geschreven, echt fijn. Ik heb na het lezen ervan nog een vraagje aan jou. Weet je misschien of je een zelfbruiner voor het gezicht kan/mag combineren met de anti pigment dagcreme? Of wordt dat door jou of Eucerin afgeraden?

     Alvast bedankt!

     • Serena
      Auteur
      11 juli 2020 / zaterdag, 11 juli 2020

      hi Roxanna,
      zelftanner gaat alleen in de bovenste (dode) huidcellen zitten, kan dus gewoon! Doet niets geks voor de diepere huidlagen gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *