Is dit het beste product dat LUSH ooit heeft gemaakt?

Toen Lush afgelopen maart hun nieuwe limited edition lente collectie lanceerde, hadden ze volgens mij NOOIT verwacht dat hun Scrubee bar zo’n daverend succes zou worden. Binnen no-time was deze ‘solid body butter scrub bar’ overal compleet UITVERKOCHT. Scrubee was nergens meer aan te slepen, niet in de winkels, niet in de online shops. Dit tot grote teleurstelling van Scrubee fans, die zojuist hadden besloten dat ze niet meer zonder verder konden leven.


Dus wat doe je dan om de aandacht van Lush te trekken? De website laten exploderen met ontzettend veel 5-sterren reviews bestaand uit zinnen als ;

“I love my scrubee and don’t know how I lived without it before”

“It’s is the most amazing scrub I have ever tryed in my entire existence ”

“I am in love with this product!”

“Stock up while you can!!”

“Please, PLEASE make this part of the permanent line”


Ook lieten Scrubee fans via het Instagram account van Lush weten wat ze van het scrubbende bijtje vonden, door het kapot te bombarderen met verzoekjes om het product ALSJEBLIEFT op te nemen in het vaste assortiment. Er ontstond zelfs een hashtag, #savescrubee, om Lush te laten weten dat dit product gewoon MOEST blijven. En omdat Lush de beroerdste niet is, hebben ze besloten om – op extreem veler verzoek – Scrubee inderdaad onderdeel te maken van hun vaste collectie. Hoera!

De Scrubee is BIJNA weer te bestellen via de Nederlandse webshop, je kunt hem hier toevoegen aan je verlanglijstje. WAT EEN GEWELDIG NIEUWS! Niet alleen voor alle diehard Scrubee fans, maar ook voor mij en alle andere mensen die destijds achter het net hebben gevist.

Tijdens mijn Lush persreis in Berlijn lag er een goodiebag op mijn hotelkamer te wachten met daarin… je raadt het al.. de razend populaire Scrubee. Jullie begrijpen dat ik, na alle dolenthousiaste reviews gelezen te hebben, stond te trappelen om deze Lush bestseller te proberen. Ik kon mezelf maar moeilijk in bedwang houden om er niet meteen mee onder de douche te springen. Het is me uiteindelijk gelukt om hem 4 dagen netjes te bewaren, tot ik weer terug in Nederland was om er fatsoenlijke foto’s van te maken. Pas daarna kon ik hem dan EIN-DE-LIJK uitproberen. Holy moly, het leken wel de 4 langste dagen van mijn leven. Maar sjonge jonge, het was absoluut de moeite waard om te wachten.


Voordat ik verder ga, wil ik kort de ingrediënten met jullie bespreken;

Fair Trade biologische cacaoboter – verzachtend en verzorgend.
Fair Trade sheaboter  – voedend en hydraterend.
Agar Agar-gel – verzachtend en hydraterend & bindmiddel voor andere ingrediënten.
Parfum – geurstof
Honing – hydraterend en ontstekingsremmend
Gemalen amandelen – mild exfoliërend
Kokosolie – verzachtend en hydraterend
Bergamot etherische olie – geurstof
Braziliaanse Sinaasappel etherische olie – geurstof
Cinnamyl Alcohol – geurstof (ruikt naar hyacinthen)
Butylphenyl Methylpropional – geurstof (ruikt naar een mix van verse bloemen)
Citronellol – geurstof (ruikt naar rozen)
Limonene – komt van nature voor in etherische olie
Linalool – komt van nature voor in etherische olie

Zoals je ziet bestaat Scrubee uit voornamelijk hydraterende boters en oliën met een flinke dosis gemalen amandelen en geurstoffen. Scrubee is een body scrub en body butter in één, maar dan in vaste vorm. Hij werkt daarom ietsje anders dan de gebruikelijke olie met zout- of suiker scrubs.


Als je onder de douche staat wordt je huid lekker warm en vochtig, en zodra je de Scrubee over je huid beweegt beginnen de boters te smelten, waarbij ze een heerlijk voedend laagje achterlaten op je huid. Tijdens het smelten komt ook het parfum goed vrij, waardoor je douchecabine zich vult met de heerlijke geur van ‘Honey, I washed the kids’. Omdat de gemalen amandelen zich IN de boter bevinden, ben je tegelijkertijd je huid aan het scrubben. Wow, wat een verwennerij!


Maar wat vind ik er nu van? Na al die lovende kritieken moet ik toegeven dat mijn verwachtingen torenhoog waren. En ik kan jullie vertellen dat de Scrubee mij absoluut NIET teleur heeft gesteld. Allereerst houdt de Scrubee goed vast omdat hij lekker in de hand ligt vanwege zijn afgeronde vorm en compacte formaat. Zeker in vergelijking met Buffy, een soortgelijk product van Lush, die veel groter en logger is en dus minder prettig vasthoudt. Omdat de Scrubee zo lekker in de hand ligt, kun je er ook gemakkelijker mee werken en kun je prima op elk plekje van je lichaam komen die je maar wilt verwennen. Yes, I know how that sounds, maar je begrijpt wat ik bedoel!


Scrubee smelt, maar niet te snel, waardoor hij de perfecte hoeveelheid voedende boters en oliën op je huid achterlaat. En hij scrubt heerlijk. Stevig, maar niet té (je voelt de gemalen amandelen goed op je huid, maar het voelt niet te grof of pijnlijk aan). Op deze manier verdwijnen je dode huidcellen en blijft er een glanzende, stralende huid over.

Na het douchen is je huid zacht, soepel, gevoed en heeft het een mooi glansje. Er blijft namelijk een dun, voedend laagje achter op je huid. Niet heel plakkerig, maar je voelt ’em wel, dus hier moet je wel van houden. Persoonlijk vind ik het wel lekker en zeker in de zomer, wanneer je toch sneller je blote benen laat zien. Je huid na het douchen insmeren met bodylotion is niet meer nodig, vind ik. Tenzij je een héle droge huid hebt.


Ook fijn, je huid geurt na het douchen heerlijk naar Honey, I washed the kids. En dat is het beste te omschrijven als een zachte, licht poederige en bloemigzoete geur, met vleugjes vanille, caramel en toffee. En niet alleen je huid, ook de hele badkamer geurt mee, I love it! De geur blijf je de gehele dag goed ruiken. Zelfs voor het slapen gaan ving ik nog een zweepje geur op, wow!

Tja, wat kan ik zeggen? Ik ben net als de rest van de wereld érg blij met de Scrubee in het vaste assortiment van Lush. Het geeft echt een heerlijk wellness gevoel onder de douche, het is pure verwennerij voor je huid en die geur… ahhh! Te lekker.


De Scrubee kost €10,95 (voor een stuk van ongeveer 100 gram) en dat vind ik een goede, betaalbare prijs. MAAR, ik zou het dan ook echt zien als een luxe item, iets wat je 1 à 2 keer in de week gebruikt om jezelf echt mee te verwennen.

En als je hem niet in een plasje water laat liggen, maar juist goed laat opdrogen (door hem bijvoorbeeld in een organza zakje op te hangen) en hem gebruikt wanneer je niet VOL onder de warme douchestraal staat (stap bijvoorbeeld even onder de douche vandaan), gaat ‘ie zeker zo’n 1,5 tot 2 maanden mee. Alsnog niet héél lang, dus ik zou zeggen, sla er meteen een stuk of 3 tegelijkertijd in. Je zal er geen spijt van krijgen!


Wat vinden jullie van de Lush Scrubee, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

41 Reacties

 1. Nienke
  10 september 2017 / zondag, 10 september 2017

  Vorig weekend was ik bij mn beste vriendin in Londen en zag ik hem liggen bij Lush.. ik herinnerde mij je positieve review en heb hem gelijk afgerekend! Ben er helemaal dol op! Tnx voor je duidelijke review?

 2. Inge
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Na je review direct gekocht.. EN WAT EEN UITVINDING! I love it!

  Fijn zo’n goede review. Ben er heel blij mee.
  Liefs!

 3. Esther
  21 augustus 2017 / maandag, 21 augustus 2017

  Ik ga hem zeker eens proberen als ie weer te koop is!

 4. Maureen
  19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Oh ik vind die geur zo vies haha! Maar deze toch maar eens testen in de winkel, ziet er leuk uit..

 5. Nadine
  17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Klinkt heerlijk! Ga ik zeker eens proberen!

 6. a
  16 augustus 2017 / woensdag, 16 augustus 2017

  Blijf je die geur ruiken na het douchen?

 7. 15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Klinkt als een heel fijn product!

 8. 15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Oeh, ben nu erg benieuwd geworden naar dit product. Moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet echt iets van meegekregen had. xx

 9. Claudia
  15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Klinkt goed! Ik ben wel een beetje sceptisch over het ‘laagje’ wat je voelt na het afspoelen…misschien even op mijn handen proberen in de winkel!

 10. 15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Ik ben normaal gesproken niet echt een Lush fan, omdat ik geen bad heb en ik in de ochtend vaak geen tijd heb om mezelf te verwennen onder de douch. Daarnaast vind ik de prijzen toch vrij hoog, ik haal liever mijn douche producten bij de Etos tijdens goeie deals. Maaaar zulke artikelen maken me wel heel erg nieuwsgierig, gaat dit een Holy Grail item worden? Gelukkig dat het een simpele scrub bar is die je ook onder de douche kan gebruiken, dus misschien is het wel wat voor mij.

 11. 15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Wat lijkt me deze heerlijk! Ik ga m niet aanschaffen want volgens mij bestaat hier geen Lush. Maar als ik m een keer tegenkom zou ik deze zeker kopen. Ik gebruik overigens nu ook heel fijne scrub, van een merk dat weer niet in Nederland bestaat met een superlekkere geur. Dus heb niets te klagen gelukkig haha

  • Sophie
   15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

   Heey Sabine, hier bestaat lush wel?. In Utrecht is er eentje en Amsterdam heb je er volgens mij zelfs 2. Ik weet niet meer zo goed waar er nog meer een lush is, maar ze zijn er wel!?

   • Emi
    15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

    3 in Adam. Verder zit Lush sowieso ook in nog in Den Bosch en volgens mij zelfs in Haarlem, Rotterdam, Den Haag en Maastricht 😉

    • Lola
     15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

     Ik keek net even op Sabine’s blog, en zie dat ze in Colombia woont. Gok dat daar dus inderdaad geen Lush is 😉

 12. 15 augustus 2017 / dinsdag, 15 augustus 2017

  Nu ben ik toch wel erg nieuwsgierig geworden naar dit product.. de volgende keer als die beschikbaar is zit die al in mijn winkelmand.

 13. Ier
  14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Mooi, maar ik vind ‘m dus eigenlijk wel redelijk prijzig als ik kijk naar de ingrediënten. Geen hele bijzondere of dure bestanddelen, toch? Is dit niet DIY waardig? ?

 14. mirjam
  14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Wat is het verschil tussen deze en Buffy van Lush?

 15. Marleen
  14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  aaahhh hoe kan ik dit nou gemist hebben?! alleen de naam klinkt al zo leuk haha Scrubbee. Ik heb nu al zin om hem aan te schaffen!

 16. Kyona
  14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Wat toevallig, ik heb er gisteren toevallig 1 gekocht en meteen ‘s avonds gebuikt and I LOVED IT. Wat een heerlijke geur en m’n huid voelt zó zacht! Ben er erg blij mee.

 17. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Dit wil ik zeker nog een keer proberen. Hij klinkt heel fijn!

 18. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Haha wauw Serena, jij weet hoe je moet promoten en mensen over moet halen..

  • Maria
   16 augustus 2017 / woensdag, 16 augustus 2017

   Ja, maar op een goede manier! Je klinkt oprecht enthousiast en dat weet je goed over te brengen 🙂

 19. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  ik hoor hier zoveel goeds over 😀

 20. Christa
  14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Ik heb em zelf ook, ben volgens mij de enige die het “mweh” vind! te voedend voor mijn vette huid!

 21. Romy
  14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Man wat zijn deze posts toch slecht voor m’n portemonnee! 😉 Ik moest toch Big bestellen, dus kon het natuurlijk niet laten Scrubee maar meteen mee te bestellen! 😀 Ben benieuwd!

 22. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Oeh, dit product klinkt te goddelijk voor woorden! Fijn dat het geen plastic deeltjes bevat die in het (zee)water terecht kunnen komen, maar het dus een natuurlijk product is.
  Tegenwoordig gebruik ik een badborstel, omdat het milieuvriendelijk is én ik mijn rug fatsoenlijk gescrubd krijg.
  Bedankt voor je lovende review!

 23. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Deze scrubee kwam toevallig gister in mijn postvakje voor bij toen ik een mail kreeg van Lush. Ik had hem zelf nog nooit gezien dus ik ben blij dat je vandaag met het review bent gekomen! Hij klinkt heel erg fijn en lekker voor je huid. En scrubben en een soort douche body lotion in een klinkt voor mij in een woord geweldig! Wanneer ik er geld voor over heb ga ik hem zeker aanschaffen bij de Lush!

 24. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Wat een hype die me totaal ontgaan is! Het klinkt verder wel echt ideaal. Vind losse scrub altijd onhandig dat het snel van z’n plek gaat. Ik scrub ook helemaal niet zo vaak. Dus dan zou dit best lang mee moeten gaan.

 25. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Leuke review! Dit klinkt echt super fijn! Deze ga ik zeker kopen?

 26. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Het klinkt als een super goed product, ik had er voor jouw review nog niet van gehoord. Maar goed, ik ben dan ook iemand die een tasje Lush producten aanschaft (want fan) en die maanden later nog intact in de kast heeft staan haha. Ben nu wel nieuwsgierig geworden, dus fijn dat hij in het vaste assortiment is opgenomen, dan ga ik het zeker eens proberen!

 27. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Hij ziet er ontzettend fijn uit!! Nu wil ik hem ook heel graag eens proberen.

 28. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Ik word er ook wel enthousiast van als ik het zo lees, haha! Hopelijk komt hij snel terug, dan zal ik eens kijken of ik hem ga bestellen. Ben ook wel benieuwd naar de geur!

 29. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Ahh wat een leuk ding! Ook nog nooit zoiets gezien, een vaste body butter met ook nog eens scrub erin. Klinkt zeker goed! Ik hou er ook wel van als er een voedend laagje achter blijft na het douchen, ik merk namelijk altijd dat mijn huid na het douchen echt gelijk mega droog wordt. Dan heb ik het idee alsof ik een soort race tegen de klok aan t houden ben om m’n huid zo snel mogelijk weer te voeden :’)

 30. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Ja , je hebt me zeker nieuwsgierig gemaakt! Ik hou ook wel van het scrubbende gevoel , zolang het niet ‘té’ is, en aan de ingredienten te zien en na de review gelezen te hebben, is dat geloof ik ook niet het geval. Mooie foto’s!

 31. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Dit product ziet er veelbelovend uit! Mijn dochter heeft acné op haar rug en dient deze 1x per week zachtjes te scrubben. Leuk om als kado te geven?

  • Git
   14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

   Hallo Mohini,

   Scrubben met acne? Lijkt me zeker niet de beste optie! Dan worden alle bacterien verspreid en onstaan er wondjes.

   Beter is een exfoliant met salycilzuur. Zo ben ik na jaren van de acne afgekomen. Kijk maar eens bij bij paula’s choice. Heel betaalbaar en erg effectief.

   Succes!

   Mvrgr Git

 32. 14 augustus 2017 / maandag, 14 augustus 2017

  Hmmmmm ik had er echt nog niets van gehoord, maar na jouw review ben ik enthousiast. Wie weet dat ik deze een keer ga aanschaffen zodra hij weer in het assortiment zit :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *