Een snel bubbelend masker voor in de ochtend

De nieuwe Pep-Start lijn van Clinique is speciaal bedoeld voor drukke dames die altijd haast hebben in de ochtend, maar wel graag hun huid zo goed mogelijk willen verzorgen. Klinkt dit een beetje bekend in de oren? Bij mij wel, want ook al ben ik een beautylover en kan ik werkelijk genieten van een uitgebreide skincare sessie, snel en efficiënt is ‘s ochtends the way to go voor mij. Zo kan ik net iets langer in bed blijven liggen en kan ik voor mijn make-up wél de tijd nemen. Lekker met een koffietje aan de keukentafel (we hebben sinds kort een Dolce Gusto en wow, die latte macchiato caramel is hemels!).

Goed. We dwalen af. Waar ik het vandaag over wil hebben is de nieuwste toevoeging aan de Pep-Start lijn, namelijk het Double Bubble Purifying Mask. Die naam alleen al klinkt helemaal gezellâg. Als je deze tube in de ochtend pakt en je leest ’em hardop voor, Double Bubble – Double Bubble – Double Bubble – word je toch instant vrolijk? Ik in elk geval wel. Maar het helpt ook dat ik het zing op de tunes van Bubble Butt van Major Lazor.


Wat is het en wat doet het? Het Double Bubble Purifying Mask is een bubbelend masker, oftewel een masker dat na het aanbrengen veranderd in kleine, fijne luchtbelletjes die zachtjes tintelen op de huid. Ik kende dit concept al (vorig jaar reviewde ik het Elizavecca Milky Piggy masker, check het hier), dus ik was dan ook erg benieuwd naar deze bubbelende versie van Clinique. Het grote nadeel van het Elizavecca masker vond ik vooral dat hij moeilijk van je gezicht af te spoelen was, zodat het eigenlijk niet te doen was bij de wastafel. Je moest dit er gewoon onder de douche afschrobben. Mijn hoop was dus vooral dat dit masker van Clinique makkelijker te verwijderen zou zijn.


Het masker van Clinique zit in een felgroene tube van 50 ml. Niet te missen, zelfs niet met je slaapdronken hoofd. Slim. Ook slim is dat deze tube een pompflacon heeft, zodat je niet met je handen in een pot hoeft te gaan. Is een stuk hygiënischer, sneller en makkelijker.


Het masker is best vloeibaar, qua textuur is het te vergelijken met een serum. En de kleur is verrassend knalroze. Lekker vrolijk, maar heeft voor mij verder geen toegevoegde waarde. Al is roze wel mijn lievelingskleur.


Het Double Bubble masker moet je zien als een cleanser. Dus je staat op, verwijdert eventueel wat mascararesten die onder je oog zijn blijven hangen (het is zo weinig dat ik dat altijd met een wattenstaafje doe) en dan verdeel je 2-4 pompjes over je gehele gezicht, zodat het een egale laag vormt.

Het masker bevat;

+ Decyl Glucoside, Sodium Cocoyl Isethionate en Cocamidopropyl Betaine, oftewel schuimende werkstoffen die vuil, talg en eventuele make-up resten verwijderen.

+ Glycerine, een sterk hydraterend ingrediënt die voorkomt dat de huid te veel wordt ontdaan van haar natuurlijke oliën

+ N-Actyl D-Glucosamine, een aminosuiker dat de vochtbalans van de huid herstelt en verbetert en een licht exfoliërende werking heeft. Het maakt de huid daarom iets gladder, maar ook stralender.


Probeer niet te langzaam te werken, want je merkt al snel dat het masker veranderd in een dun dekentje aan bubbelende luchtbelletjes. En het voelt zooooo apart! Alsof je knetterkauwgom heel zachtjes op je huid voelt knetteren. Het kriebelt en tintelt en mousseert, maar op een hele aangename manier. Ik vind het een leuk en grappig gevoel. En ook hiervan word ik best vrolijk! Ik bedoel, KIJK NAAR MIJN HOOFD!


Tijd voor gekke bekken voor de spiegel en leuke selfies Whatsappen naar vriendinnen of collega’s!


Binnen 2 minuten tijd wordt het schuim groter en luchtiger. In de tussentijd poets ik mijn tanden. Want ook dat – zo heb ik als klein meisje geleerd – moet je 2 minuten doen.


Zodra ik klaar ben met tanden poetsen merk ik ook dat er ‘gaten’ in het schuimende masker vallen en dit is dan ook een teken dat het masker klaar is met bubbelen. Tijd om af te spoelen! Ik doe dit gewoon met water boven de wasbak, en dat gaat goed. Het blijft gelukkig niet zo kleven als het bubbelende kleimasker van Elizavecca, al moet ik wel 4 keer ‘splashen’ en even goed met mijn handen over alle hoeken van mijn gezicht wrijven, wil alles echt goed verdwenen zijn. Note to self: gebruik volgende keer een washandje, dat werkt makkelijker en sneller.


Nou, klaar ben je, 2 minuutjes (en hysterische selfies) verder en je hebt een schoon en fris gewassen bekkie. Mijn huid voelt na het afspoelen heerlijk aan, schoon (maar niet squeeky clean) en vooral ook zacht en soepel. Helemaal niet droog en trekkerig gelukkig. Ook ziet het er iets helderder en stralender uit, al is het verschil erg subtiel waarneembaar. Toner erop, dagcrème, en ik ben klaar met mijn skincare routine.


Clinique raadt aan om dit masker 2-3 keer per week te gebruiken, maar ik vind het masker zo mild dat ik het persoonlijk elke dag zou willen (en kunnen) gebruiken, als vervanger voor mijn gebruikelijke schuimende cleanser. Het is even een kwestie van uitproberen, denk ik.

Ik vind het vooral erg fijn dat dit masker een subtiele exfoliërende werking heeft. Mijn huid is namelijk best ‘verhoornd’ zoals dat heet, en mag daarom elke dag geëxfolieerd worden.


Tja, eerlijk is eerlijk; I LOVE IT! Ik heb ‘s ochtends stiekem nooit zin om mijn huid te reinigen. Ik weet het, foei Serena, slecht voorbeeld, maar ik heb er de puf gewoon niet voor. Ik sla het dan ook wel eens over. Nu heb ik wel eens gelezen dat dit helemaal zo slecht niet is, de actrice Salma Hayek bijvoorbeeld zweert erbij, dus ik voel me hier totaal niet schuldig om. MAAR, met het Double Bubble masker moet ik toegeven dat het een heel stuk leuker is geworden om ‘s ochtends mijn huid te reinigen.

Clinique claimt zelfs dat je huid na dit masker helemaal geprept is voor make-up, dus dat is meteen mooi meegenomen. Waar dat precies door komt weet ik niet, wellicht door de toegevoegde glycerine. Glycerine is hét ingrediënt in make-up primers. Dit ingrediënt trekt namelijk vocht aan en houdt het vast, zowel uit de omgeving als uit bijvoorbeeld je foundation, waardoor je foundation als ware wordt vastgezet op de huid.


Het Double Bubble masker heeft dus allereerst een hoog fun-gehalte, het is supersnel in gebruik en na het afspoelen is je huid echt goed schoon, heerlijk zacht en ziet het er zelfs een stukje stralender uit. En het doet ook nog eens dienst als een make-up prepper.

Voor de tube van 50 ml betaal je €32,- wat niet heel goedkoop is, maar op zich nog redelijk betaalbaar omdat het product zuinig is in gebruik en je hem eigelijk maar 2-3 keer in de week hoeft te gebruiken. Het Double Bubble masker van Clinique is al verkrijgbaar en koop je online via onder andere www.clinique.nl, of bij de (online) parfumerie.

Wat vinden jullie van het Double Bubble masker? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

21 Reacties

 1. Denise
  22 augustus 2017 / dinsdag, 22 augustus 2017

  Wat een super gaaf masker! Die wil ik ook proberen haha!

 2. Yvonne
  19 augustus 2017 / zaterdag, 19 augustus 2017

  Lijkt me een fijn product naar aanleiding van je review.
  Wat ik me afvraag: heb je het gekregen? Of zelf gekocht? Het staat er volgens mij niet bij, of kijk ik slecht?

 3. Sam
  18 augustus 2017 / vrijdag, 18 augustus 2017

  Leuke review! Wat voor product zit in de rode verpakking van Clinique?

  • Serena
   Auteur
   18 augustus 2017 / vrijdag, 18 augustus 2017

   hi Sam,
   dat is een getinte lippenbalsem!

 4. 18 augustus 2017 / vrijdag, 18 augustus 2017

  Mijn review van dit masker stond gisteren online en ik ben er ook echt mega over te spreken!!

 5. 18 augustus 2017 / vrijdag, 18 augustus 2017

  Ik heb dit product ook ontvangen en ik was direct enthousiast! Ik heb het pas 1x geprobeerd en ik maakte al de fout om maar 1x te pompen ipv 2/3x haha. Het begon niet bij mij te bubbelen behalve op 1 klein plekje. Dus dat moet ik anders aanpakken, misschien vanavond weer eens gebruiken. Dus ik kan nu vrij weinig over mijn eigen ervaring vertellen haha behalve dat bij zelfs een kleine hoeveelheid op mijn gezicht mijn huid aangenaam zacht aanvoelde en super smooth! Deze masker doet me denken aan de beroemde Koreaanse masker van Elizavecca die je zusjes hebben uitgeprobeerd (ik weet niet zeker of jij er ook tussen zat) want die zou een goeie dupe zijn voor deze wat prijzige Clinique item. Voordeel bij Clinique is dat ze het uitgebreid testen op personen en pas een product op de markt brengen als uit al die test personen geen negatieve reacties uitkomen zoals uitslag!

 6. Britt
  17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Ik vind het een mooi resultaat geven! Je ziet dat er een mooie, frisse glow aan je gezicht wordt gegeven!

 7. Syl
  17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Geinig product, maar ik weet niet of ik een hele tube zou kopen. Als ik hem als proefje kon testen zou leuk zijn.

 8. 17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Lijkt me een heerlijk masker! Heb de vorige keer een masker gekocht van Clinique na een review van jou en die bevalt nog steeds perfect. Helaas zijn deze producten hier veel duurder dus ik kan het niet allemaal uitproberen. Maar wie weet dat ik deze wel koop als mijn andere masker op is 🙂

 9. 17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Super grappig product! Ook fijn dat je het niet heel lang hoeft in te laten werken. Of ik het ‘s ochtends echt zou gebruiken? Hmm, ik denk het niet. Ik gebruik toch liever iets van een reiniging die ik gelijk af kan spoelen.

 10. 17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Ziet er goed uit! Ik bem benieuwd hoe mijn huid reageert op zoiets.

 11. 17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Ik vind het er ook wel goed uitzien eigenlijk, en vooral fijn dat het niet trekkerig is. Zelf heb ik wel eens zoiets geprobeerd, maar daar werd mijn huid wel echt heel schoon van, maar ook trekkerig. Niet fijn.

 12. 17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Dat ziet er grappig uit zeg! Ben erg benieuwd!

 13. 17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Ah, hier was ik al benieuwd naar! Ik ben over het algemeen wel enthousiast over de producten van Clinique, maar toch is deze het denk ik niet helemaal voor mijn super droge en gevoelige huid omdat ‘ie een exfolierende werking heeft. Fijne review om te lezen.

 14. Renate
  17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Wat een paniek hier…er is gewoon iets mis gegaan. Een uitgebreide review kun je gerust over laten aan Serena, dat weet je als je hier vaker komt. Ik kom straks nog even terug ?

  • Christy
   17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

   Lol idd, bel anders 112 XD

   • Renate
    17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

    Hihihi ?

 15. AK
  17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Ook ik mis een en ander aan informatie. Wat was de aanleiding; hoe kwam je erop? Waarom specifiek dit masker van dit merk? Is dit voor iedere dag, eens per week, eens per maand? Hoe voelde het directe effect? Hoe voelde het aan het eind van de dag? Was je huid beter voorbereid op make-up, bijvoorbeeld? Hoe verhoudt het product zich tot andere gezichtsverzorgingsproducten?

  Het komt nu erg op mij over als commercial. Maar…waar kan ik het product dan kopen, vanaf wanneer en hoeveel kost het? Zelfs als het een commercial is, mis ik dus bepaalde relevante informatie om daadwerkelijk tot aankoop over te gaan.

  Niet dat dit niet “mag” – dit is ook oké – maar dit is niet waarvoor ik naar Beautylab kom. Het kenmerk van jouw site is, voor mij althans, dat ik er echt wat leer. Hetzij informatief, hetzij omdat je me inspireert. Ik herken mij bij dit artikel meer in Debbie’s vergelijking met instagram, wat ik jammer vind.

  • Lola
   17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

   Dit is wel eens eerder gebeurd, een artikel zonder tekst, en dan kwam de tekst er altijd later op de dag bij. Weet niet of zoiets een storing vanuit WordPress is of iets anders, maar ik weet bijna zeker dat de informatie waar je om vraagt nog zal verschijnen later vandaag 🙂

 16. 17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Was dit een foutje met publiceren, doet mijn telefoon raar, of mist deze blogpost met opzet alle relevante informatie?

 17. Debbie
  17 augustus 2017 / donderdag, 17 augustus 2017

  Hi! Deze blogpost trekt mij niet zo, is meer iets voor instastories. Waar is de informatie over de ingrediënten en de beoordeling? ☹️

  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *