Ik testte ‘lip fillers’ voor thuisgebruik

Toen ik via mijn Instagram Stories liet zien wat er voor pakketjes waren binnengekomen waren jullie erg nieuwsgierig naar de 4D LIP INJECTOR SET van MOOY CLINICS.

“Door een combinatie van farmaceutische expertise, marktkennis en make-up know-how, hebben we een prachtig product kunnen ontwikkelen. We hielden vast aan ons idee en zijn blijven verbeteren totdat het écht deed wat we wilden: vollere lippen creëren zonder injecties. Uitgebreid labonderzoek heeft aangetoond dat het zowel effectief als veilig is. Daarmee is ook zeker: de 4D LIP INJECTOR SET is de eerste lip serum set die succesvol de resultaten van lip fillers nabootst.”

Jullie vragen, wij draaien! In de video hieronder probeer ik daarom het product voor de eerste keer uit en geef ik er meteen mijn ongezouten mening over.

De 4D Lip Injector Set bestaat uit 3 stappen:

The Amplifying Scrub opent de poriën van je lippen en zorgt ervoor dat het bloed begint te stromen. Wanneer je lippen namelijk gesloten zijn door dode huidcellen, kan geen enkel beautyproduct doordringen tot de lip zelf. Deze scrub creëert het perfecte oppervlak voor de volgende stappen en zorgt ervoor dat alle ingrediënten optimaal kunnen worden opgenomen, voor maximaal volume. Daarbij is de scrub verrijkt me shea boter en rozenbottel, wat de lippen voedt en zachter maakt.

The Lip Maximizer zorgt voor verbazingwekkend volume. Dit effect wordt veroorzaakt door gebruik van exclusieve en natuurlijke ingrediënten in hoge concentraties. De perfecte combinatie van sterk geconcentreerde ingrediënten is de sleutel tot extreme volheid. Natuurlijke ingrediënten zoals 24 karaats goud, capsaïcine en hyaluronzuur creëren het perfecte volume tot wel 6 uur na applicatie.

The Hyaluronic Booster is een serum dat voor 98% bestaat uit sterk geconcentreerd hyaluronzuur. Dit activeert de productie van collageen, wat ervoor zorgt dat je lippen de volheid langer behouden. Collageen is essentieel om volume in je huid te krijgen. Wanneer je dit serum voor langere tijd gebruikt, zullen je lippen er standaard voller uitzien omdat er collageen is opgebouwd onder de huid.

Eindresultaat

Volgens MOOY CLINICS is de 4D Lip Injector Set zowel veilig als effectief. Tja, eerlijk is eerlijk, effectief is het wel. Mijn lippen zwellen binnen no-time op en lijken daardoor een stuk voller en groter dan voorheen.

Het product is niet onveilig (je houdt er geen blijvende schade aan over), maar pijnloos is het zeker niet. In The Lip Maximizer zit namelijk een flinke hoeveelheid capsaïcine (wat het precieze percentage is weet ik niet, maar het komt voor als tweede ingrediënt in de ingrediëntenlijst dus weinig is het niet). Capsaïcine wordt gewonnen uit rode pepers en dit ingrediënt wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in kauwgom. Dat geeft kauwgom juist zijn ‘frisse’ gevoel.

Omdat The Lip Maximizer vrij veel capsaïcine bevat is het (in Indotermen) FLINK PEDIS! Het brandende gevoel is vergelijkbaar met een vers opengesneden lombok een paar keer goed langs je lippen wrijven. Mijn lip-crematie was na zo’n 5 minuten afgelopen. Het brandende gevoel is dus van korte duur, en hoe vaker je het gebruikt des te meer je aan dit gevoel gewend zou raken. Toch vind ik het vreemd: beautyproducten zouden geen pijn moeten doen.

Het hele idee van lip maximizers is een milde allergische reactie opwekken op je lippen, of ze in elk geval flink irriteren, waardoor ze rood worden en opzwellen. En dat is wat de 4D Lip Injector Set van MOOY CLINICS inderdaad doet. Het effect belooft tot 6 uur aan te kunnen houden, maar dat was niet het geval bij mij. Het effect was binnen het uur weer verdwenen.

Voor de 4D Lip Injector Set betaal je €79,- en ik vind dat veel geld voor iets dat je lippen feitelijk irriteert en in de hens zet en vervolgens maar een uurtje zichtbaar blijft. Ja, het is goedkoper dan echte lipfillers (daar betaal je zo rond de €350,- voor en het effect houdt 6-9 maanden aan), maar ik vind het effect (in elk geval bij mij) totaal niet vergelijkbaar en ik vind ook niet dat een beautyproduct zo hoort te branden.

Sorry MOOY CLINICS, dit product mag wat mij betreft uit de schappen getrokken worden.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

15 Reacties

 1. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Wat lijkt het me naar dat prikken op je lippen van dat goedje wat uit pepers komt. Essence heeft ook zo’n lip filler balsem en die schijnt ook mega erg te branden. Heb het nog niet durven proberen haha, hou het denk ik maar bij een lipstick!

 2. Barbara
  6 juli 2019 / zaterdag, 6 juli 2019

  Is het wel veilig om het zelf te doen? Ik vind je best wel dapper. Zoiets zou ik nooit gedurft hebben om te doen. Ik zou gewoon naar de Hofkliniek toe stappen en hun mijn lippen laten opvullen. Ze zijn toch de beste!

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2019 / zondag, 7 juli 2019

   wat zit jij de Hofkliniek te spammen? hahaha

 3. Olga
  1 juni 2019 / zaterdag, 1 juni 2019

  Als het effect maar va korte duur is en je er zoveel pijn door krijgt aan je lippen is dit echt een no go!!!

 4. 27 mei 2019 / maandag, 27 mei 2019

  Heel dapper dat je dit durft te proberen! Het is absoluut niets voor mij 😉

 5. Inge
  25 mei 2019 / zaterdag, 25 mei 2019

  Heel leuk dat je dit zo test en met ons deelt! ik heb (gelukkig) van mezelf al goede volle lippen, dat als ik een bepaalde soort rood op doe en ik lach, ik soms op pipo de clown ga lijken, zo breed en dik zijn ze dan haha.

  Jammergenoeg zijn er zoveel meiden die ze zo laten opspuiten, dat ze permanent een duckface hebben. Vrijwel geen enkele man vindt dat aantrekkelijk, maar toch zijn er mannen die daar lekker op gaan, dat is ook prima. Ik vraag me alleen af wat die fillers op de lange termijn met de rekbaarheid van je lippen doen (laten we zeggen, jaar of 10)
  Het is allemaal afbreekbaar en na verloop van tijd is het weg, maar vraag me af of je lippen dat op de lange termijn aankunnen?

  Iedereen moet lekker doen wat hij of zij wilt, ik heb ook e.e.a. laten doen, en ben er 100% gelukkiger en zelfverzekerder door geworden (borstvergroting en paar prikjes botox)
  maar voornamelijk die borstvergroting heeft het hem gedaan voor mij.
  Ik heb ook alles zo natuurlijk mogelijk laten doen, dat was wel mijn wens. Niemand ziet zo dat het nepborsten zijn omdat ze perfect bij de bouw van mijn lichaam passen, het zijn geen tennisballen en ze zijn lekker zacht en bewegen natuurlijk mee.

  Ik vind het ook zonde als je mensen helemaal niet meer herkent zoals ze ooit zijn geboren, een beetje naturel is helemaal niets mis mee! maar vooralsnog, moet iedereen dat lekker zelf weten, als ze er gelukkig van worden, wie zijn wij om daar over te oordelen 🙂

  • m
   6 juni 2019 / donderdag, 6 juni 2019

   Tja als je alleen leeft voor wat mannen van je vinden kan ik deze reactie begrijpen, ik verfraai mezelf voor geen enkele man, ik ben goed genoeg van mezelf, mijn man vind dat kennelijk ook gezien hij al 16 jaar bij me is.

 6. Cécile
  23 mei 2019 / donderdag, 23 mei 2019

  Ziet er inderdaad uit als een flinke allergische reactie, haha! Komt ook door de roodheid om de lippen heen denk ik.

  Moet gelijk denken aan mijn kleine zusje, die als kind allergisch was voor zowat alles, en meteen een knalrooie gezwollen kop kreeg. Heel erg aantrekkelijk vind ik het effect niet in dit geval 😉 En zeker geen tachtig euro waard!

 7. S
  22 mei 2019 / woensdag, 22 mei 2019

  ik krijg al een dikke lip van een beetje pindakaas.

 8. 21 mei 2019 / dinsdag, 21 mei 2019

  Het is juist niet mooi en ik snap niet waarom zoveel meiden dit willen!

 9. Rowan Chanel
  20 mei 2019 / maandag, 20 mei 2019

  Ik vind het persoonlijk ongelooflijk dat jonge meiden al met van die opgespoten lippen rondlopen. Vind inderdaad dat iedereen op zn eigen manier met bepaalde onzekerheden moet omgaan. Maar uniek zijn is als je het mij vraagt, wanneer dit zo doorgaat of erger word, ook ver te zoeken.

 10. Lisa
  20 mei 2019 / maandag, 20 mei 2019

  Dank voor je video. Goed dat jij zulke producten kritisch onder de loep neemt. Helemaal met je eens dat dit eigenlijk uit de schappen moet. Ik ben erg voor de beste versie van jezelf zijn maar waar houdt het op? Tegenwoordig kun je jezelf helemaal plastificeren en als vrouw van 6 miljoen door het leven, kunstig verbouwd dus. Is dat wat we willen?

  • Serena
   Auteur
   20 mei 2019 / maandag, 20 mei 2019

   hi Lisa,

   Iedereen heeft zo zijn onzekerheden. De één doet er iets mee op psychisch vlak (het accepteren, ermee leren leven, misschien zelfs omarmen) en de ander spuit of snijdt het weg, of combinatie van beide. We zijn allemaal verschillend, we lossen allemaal onze onzekerheden op onze eigen manier op. Feitelijk is niets ‘fout’. Het is gewoon dat jij je onzekerheden anders zou oplossen. Of je grenzen al veel eerder aangeeft dan een ander. ‘Wie zijn wij om daar over te oordelen?’, denk ik soms. Als die persoon er maar gelukkig mee is, en ook vooral gelukkig BLIJFT.

   Het is een lastige issue, want iedereen heeft hier wel zijn oordeel over klaar. Ik heb persoonlijk niets tegen fillers en botox, maar ik houd zelf wel van een natuurlijke look. Beetje tweaken hier en daar moet kunnen, vind ik. Zoals jij zegt ‘de beste versie van jezelf’. Maar ik zou het jammer vinden als mensen zich zó laten ‘verbouwen’ (om het maar even zo te noemen), dat ze zichzelf niet meer zijn. Maar als dat is wat ZIJ graag willen en wat HEN gelukkig maakt, so be it…

   • N
    21 mei 2019 / dinsdag, 21 mei 2019

    Ik vind inderdaad dat iedereen moet doen waar ze zelf gelukkig van wordt.. Ik vraag me alleen af of mensen echt gelukkig worden van de buitenkant aanpakken. Het
    lijkt me toch een beetje symptoombestrijding… En daarbij verslavend. Misschien is het wel hypocriet want ik doe natuurlijk ook dingen om me mooier te voelen. Alleen doordat chirurgie steeds normalen wordt geven we elkaar wel de boodschap dat uiterlijk belangrijk is, ZO belangrijk dat we er geld, tijd en operaties voor overhebben. Maar dat is het natuurlijk niet, uiterlijk is niet zó belangrijk. Innerlijk is het belangrijkst. En ik vind het voor de samenleving als gehad ook niet wenselijk dat alles steeds maakbaarder is/lijkt te worden. De standaard wordt steeds hoger.

    • Serena
     Auteur
     21 mei 2019 / dinsdag, 21 mei 2019

     Ja, daar ben ik het dan ook wel weer mee eens. Ik ken genoeg mensen om me heen die na één operatie/ingreep in één klap gelukkiger zijn geworden en waarbij het geen verslaving is geworden. Na die ene ingreep was het klaar. In dat geval vind ik het mooi dat die optie er is.

     Maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen bij wie het nooit ophoudt en die feitelijk ‘perfectie’ aan het nastreven zijn. En in dat geval is het alleen maar gevaarlijk dat zulke ingrepen zo makkelijk gedaan zijn en dat er (zeker de laatste tijd) zo luchtig over wordt gedaan.

     Gelukkig merk ik langzaam een verandering in de maatschappij. Er worden steeds meer echte mensen gebruikt in commercials en shoots waarmee mensen zich kunnen identificeren. Meer diversiteit. Meer body positivity. Innerlijk is ZEKER het belangrijkste, maar helaas telt uiterlijk ook nog heel zwaar mee in de maatschappij van nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *