How-to: wenkbrauwen laten groeien

Bij de comments van mijn ‘Bitch Brow’ artikel las ik dat er bezoekers zijn die helaas te weinig of te smalle wenkbrauwen hebben voor zo’n vorm. Het is natuurlijk deels genetisch bepaald hoe vol je wenkbrauwen zijn, maar ook door te veel epileren kan het voorkomen dat je wenkbrauwen steeds smaller worden… en blijven! Als je wenkbrauwen net iets aan de smalle kant zijn en je wilt ze liever wat voller, dan moet je echt door zo’n fase waar je liever niet doorheen wilt: niemand heeft zin in stoppeltjes en korte haartjes in haar wenkbrauwen, toch? Jullie kennen vast allemaal het gezegde ‘wie mooi wilt zijn moet pijn lijden’ wel? Maar in dit geval staat pijn synoniem voor ‘een tijdje voor schut lopen’, haha! Hieronder wat tips om je wenkbrauwen te laten groeien en om die stomme fase door te komen!

1. Leave the tweezers alone!
Als je niet tevreden bent met je vorm wenkbrauw en je wilt ze laten groeien dan moet je echt de pincet met rust laten. Verstop hem desnoods, serieus ik maak geen grappen! Als je dit echt wilt doen moet je zo’n 1 tot 2 maanden niets aan je wenkbrauwen doen. Echt helemaal niets. Ok, tussen je wenkbrauwen kun je alles weghalen en echt hele verdwaalde haartjes natuurlijk ook. Maar verder helemaal niets. Je moet echt streng zijn voor jezelf.

2. Bekijk jezelf niet in een vergrotende spiegel
Je hebt van die speciale superuitvergrotende spiegels met ingebouwde lampen. Nou, die moet je dus zien te vermijden. Of er in elk geval niet in kijken. In zo’n spiegel kijken is sowieso een slecht idee want je ziet echt ALLES wat iemand van 30 cm afstand toch nooit zou zien. Wanneer ik in zo’n spiegel kijk wil ik ALLES epileren en alles aanstippen dan wel uitknijpen wat ik zie, en geloof me, zelfs met perfecte huidjes zie je nog onzuiverheden zitten met zulke spiegels. Als je thuis zo’n spiegel hebt stop hem dan achterin je kast zodat je niet de neiging krijgt erin te koekeloeren. En wanneer je door de Mediamarkt struint probeer dan niet langs het schap te lopen waar deze spiegels staan.

3. Wimperserum voor je wenkbrauwen
Er bestaan speciale goedjes die je op je wimperrand kunt aanbrengen en die je wimpers laten groeien, maar wist je dat dit ook schijnt te werken voor je wenkbrauwen? Breng het serum aan op je wenkbrauwen en concentreer het vooral op de kale plekjes. Ik heb verschillende verhalen online gelezen van mensen waarbij het haar van hun wenkbrauwen weer is gaan groeien na zoveel jaar te hebben gekampt met sterk uitgedunde wenkbrauwen. Yes, er is nog hoop! Catrice (te koop bij Kruidvat en Trekpleister) heeft een wimperserum in haar assortiment, dus je hoeft er niet meteen €100 voor neer te tellen. Het heet Lash Plus Intensive Lash Growth Serum en kost €4,99. Just try it! En heb geduld.

4. Shape it!
De komende maanden kun je het volgende verwachten: stoppeltjes, stompe haartjes en een wenkbrauwvorm waar zelfs Bert van Sesamstraat U tegen zegt! Om het toch enigszins draagbaar te maken is het belangrijk om je wenkbrauwen te shapen met wenkbrauwpotlood of -poeder. Teken vooral buiten je oorspronkelijke vorm, maak het wat dikker en breder, zodat je de stoppeltjes en kleine stompe haartjes bedekt. Verdwaalde haartjes kun je wegplukken, maar de rest moet je echt laten staan. Gebruik een lichte, matte oogschaduw net onder je wenkbrauwen om ook eventuele haartjes daar wat te camoufleren.

5. Vitaminen?
Of het echt effect heeft weet ik niet, maar Nena had een tijdje geleden een review geschreven over Vitamine B complex en dit schijnt een zeer positieve invloed te hebben op de gezondheid van je huid, nagels en haren. Dus ook  voor je wenkbrauwharen? Je kunt het altijd slikken, baadt het niet dan schaadt het niet, om te kijken of je nieuwe wenkbrauwharen sneller en sterker zullen groeien.

Dit waren mijn tips voor het groeien van je wenkbrauwen. Bedenk je van te voren dat het een tijdelijke fase is, tel desnoods af in je agenda, je moet er gewoon echt even doorheen. Je kunt het ook aan je familie en vrienden vertellen, zodat zij die pincet uit je handen kunnen rukken wanneer je ermee voor de spiegel gaat staan. That’s what friends are for! Gewoon even doorzetten! Beloon jezelf met een afspraak bij een professionele Brow Bar als cadeautje, dit kan allicht helpen je door die paar maanden heen te slepen 🙂

You can do it!

Hoe ‘slepen’ jullie je door een periode waarbij je je wenkbrauwharen of haren wilt laten groeien? Vooral bij korte koppies naar middenlang lijkt me dit lastig.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

152 Reacties

 1. Anoxniem
  30 december 2016 / vrijdag, 30 december 2016

  Ik trek regelmatig aan de haartjes van m’n wenkbrauwen en wimpers, alleen het lijkt niet meer terug te groeien. Is er nog hoop denk je met jouw tips?

 2. Tanja
  28 oktober 2016 / vrijdag, 28 oktober 2016

  Ik had eerst ook geen wenkbrouwen wat ik heb gedaan om weer terug te krijgen is vaseline erop smeren op het plek waar de haartjes groeit en achterlijk veel muntthee drinken binnen een week zie je de resultaat

 3. Anoniemxx123
  21 september 2016 / woensdag, 21 september 2016

  Ik heb mijn wenkbrouwen laatst een soort van onthaard met ontharingscreme alleen is het nu heel lelijk en heb ik hele ongelijke lelijke dunnen wenkbrouwen en ik wil de haartjes weer terug lsten komen maar er komen weer kleine haartjes terug en daar ben ik blij mee want dan komt mijn eigen vorm weer terug alleen je ziet die haartjes heel goed en die bedek ik nu steeds met concealer maar wat kan ik nu doen om mijn wenkbrouwen te laten groeien maar die lelijke haartjes weg te werken? Ik hoop dat je hier een antwoord op hebt? P.s ik noem mezelf anoniem omdat ik dit best wel dom vind maar ik wel er wel iets aan doen

  • Anoniem
   25 oktober 2016 / dinsdag, 25 oktober 2016

   Zoals ze al zei gewoon niet aankomen. Maar je kan altijd concealer gebruiken om je wenkbrauwen wat beter in vorm te houden en het camoufleert wat haartjes 🙂

  • Henk
   2 maart 2017 / donderdag, 2 maart 2017

   Dit moest je dus gewoon een paar maanden laten groeine

 4. lianne
  15 maart 2016 / dinsdag, 15 maart 2016

  De oplossing om niet de hele tijd voor gek te lopen!

  Scheren! Ja dames, zo haal je de haartje wel weg, maar de haarzakjes niet.
  Doe dit natuurlijk wel voorzichtig en ga er voor zitten en neem een goede spiegel.

  Na 2 maanden moet je natuurlijk wel 2 weken voor aap lopen om alles weer in zicht te krijgen, en dan kun je weer een perfecte lijn maken.

 5. Demi
  24 januari 2016 / zondag, 24 januari 2016

  wat is een proffesional brow bar? Ik probeerde het aan te klikken maar hij kon de pagina niet vinden X

 6. Marie
  23 januari 2016 / zaterdag, 23 januari 2016

  Sinds ik vitamine b supplementen moet slikken door een tekort groeien mijn wenkbrauwen als een malle :P. Ben continu in de weer met de pincet haha!

 7. dewi
  14 januari 2016 / donderdag, 14 januari 2016

  Ik heb perongeluk mijn wenkbrauwen zo toegetakeld dat ene nu een beetje normaal is en de ander heel dun en klein het bijtekenen heb ik 1 uur voor nodig en dan lukt het soms nog nii en ze waren eerst heel mooi en dik maar door een vriendin van me werd k onzeker en door die stoppels en haartjes ziet het er nii uit en k wordt uitgelachen op school help ! ?

  • 28 augustus 2016 / zondag, 28 augustus 2016

   Ik maak nu precies hetzelfde mee ? hopelijk groeit het snel terug mijn ouders zeggen dat het in een week is teruggegoeid ik hoop echt dat het waar is veel succes!

  • soraya
   27 augustus 2018 / maandag, 27 augustus 2018

   Ja vroeger kreeg ikook altijd irritante opmerkingen over dat mijn wenkbrauwen te dik waren. Ik werd onzeker en ik startte met epileren en nu kan ik niet meer stoppen. Heb echt spijt dat ik het vroeger niet professioneel heb laten doen. Want nu ziet het er niet uit.

 8. 2 januari 2016 / zaterdag, 2 januari 2016

  Perfecte wenkbrauwen krijg je met Aqua Brow van Make Up For Ever.
  Bestellen?

 9. ...
  28 december 2015 / maandag, 28 december 2015

  Mij wenkbrouwen staan heel ver uitelkaar en links is groter dan rechts echt heel lelijk wat ksn ik hier aan doen

 10. X
  10 december 2015 / donderdag, 10 december 2015

  Ik laat mijn wenkbrauwen groeien, maar sommige haartjes groeien naar beneden toe. Wat kan ik hier aan doen?

  • Serena
   Auteur
   10 december 2015 / donderdag, 10 december 2015

   Eruit trekken of omhoog kammen en vast zetten met wenkbrauwgel. En soms beetje afknippen (als ze wat langer zijn).

 11. Mike deroij
  16 november 2015 / maandag, 16 november 2015

  Help ik heb mijn wenkbrauwen er af kun je zeggen hoe lang het duurt voordat ze terug groeien

  • Serena
   Auteur
   16 november 2015 / maandag, 16 november 2015

   Ik zou zeggen toch wel minimaal een maand. Tot die tijd goed bijtekenen… succes!

   • 8 februari 2017 / woensdag, 8 februari 2017

    Ff ik heb veel klare plekjes ik heb spijt dat ik ze eruit heb gedaan ik dat dat het een tante was heeelllppp ik ga dat nooit doen

 12. anna
  23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

  Ik leesde in een tijdschrift dat je ook vaseline kon gebruiken

  • Jasmina
   11 oktober 2015 / zondag, 11 oktober 2015

   JA dat heb ik 2 maanden gebruikt ieder dag voor het slapen. Ik had super dikke mooie wenkbrauwen gekregen. Ik heb gister mn wenkbrauwen laten doen. Ik heb daar heel veel spijt van ze zijn nu echt heel dun. jammer!

   • Celli5
    1 november 2015 / zondag, 1 november 2015

    In hoe veel tijd zijn je wenkbrauwen ge groeit

 13. Juul
  7 augustus 2015 / vrijdag, 7 augustus 2015

  Mijn schoonheidsspecialiste heeft me ooit amandelolie aangeraden. Gwn bij de kruitvat of trekpleister te koop van het eigen merk. Iets van 4 euro ofso. Elke dag voor het slapen op de wenkbrauwen aanbrengen met een wattenstaafje. Werkt perfect!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *