Budgetlook: €10 make-up challenge

Vorige week postte ik een €20 challenge die ik achteraf gezien niet helemaal goed had begrepen omdat ik niet wist dat daar ook kwasten en dergelijke van gekocht moesten worden. In dat opzicht was het dus geen échte €20 challenge, maar gewoon een budget look met Hema producten 🙂

But you know me, ik houd wel van een uitdaging, dus ging ik meteen na mijn vakantie naar de Action want ik MOEST EN ZOU deze challenge officieel volbrengen. Nee, sterker nog, ik maak het extra moeilijk voor mezelf en ik verander deze challenge in een €10 challenge. Ha! 🙂

Om jullie vast een voorproefje te geven, hieronder zien jullie links mijn blote make-uploze hoofd en rechts de looks die ik met de €10 make-up heb gemaakt:

Een complete full face look, zowel een everyday- als een nightlook.

De producten die ik heb gekocht komen allemaal bij de Action vandaan. Ik heb zitten rekenen en Action is nog iets van de helft goedkoper vergeleken met merken als Catrice, Essence en Hema. In plaats van kwasten gebruik ik mijn Kruidvat cosmetic cotton wattenstaafjes. Zoals jullie in dit artikel hebben kunnen zien werken die prima om mee te blenden, maar ik moet zeggen dat ik vooral mijn vingertoppen heb gebruikt als tools.

Bij Action hebben ze een 'minerale' poeder foundation. Ik kocht de kleur 'Fresh Look' omdat dit de donkerste kleur is. Prijs €1,69

Verder zag ik een setje make-up liggen (smokey eyes 3-delig) bestaande uit een mascara, trio oogschaduwpalette en een zwart oogpotlood, samen voor slechts €1,59

Dan heb ik nog 2 lipglossjes gekocht, samen voor €1,98. De ene is roze/nude en de andere is knalrood en aan de ene kant zit de kleur en aan de andere kant een doorzichtige gloss.

En als laatste een liquid eyeliner. Maar wat een crappy kwaliteit was deze, helemaal niet gepigmenteerd. Achteraf gezien zou ik deze weggelaten hebben en gewoon een lijntje hebben getrokken met het zwarte oogpotlood, aangezien die wél lekker zwart en gepigmenteerd is. De prijs van de liquid liner is €0,69.

Qua tools heb ik alleen de Kruidvat wattenstaafjes gebruikt. Een doosje vol met die dingen kost €0,99. Achteraf gezien had ik er ook nog graag een spooly bij willen hebben en dat had ook binnen het budget gepast, zeker wanneer ik de liquid liner had weggelaten.

Goed! Let's start!

Om te beginnen breng ik de foundation aan met het bijgeleverde sponsje. Echt dekkend is het niet, maar het maakt mijn huid wel iets egaler en geeft het een mooie en frisse glow.

Trouwens, ik had leuk gezelschap tijdens het opmaken:

Alhoewel 'leuk gezelschap'. Ze kijkt wel heel ongelukkig zeg, die Coco! 🙁

Na de foundation doe ik altijd graag mijn wenkbrauwen. Bij gebrek aan een donkerbruin wenkbrauwpotlood gebruik ik het zwarte oogpotlood en poeh, dat is even schrikken hoor. Mijn wenkbrauwen zijn zo wel heel intens! Kun je nagaan, voorheen gebruikte ik altijd zwart om mijn wenkbrauwen bij te tekenen maar bruin vind ik echt een hele verbetering. Na het bijtekenen (voorzichtig en lichtjes) werk ik het bij met een cosmetic cotton. De brede kant gebruik ik om alles uit te vagen. Om heel eerlijk te zijn miste ik hier echt een spooly! Die had ik er nog graag bijgekocht.

Dan de ooglook. Omdat het oogschaduwpalette niet super gepigmenteerd is breng ik eerst een 'basis' aan van zwart oogpotlood wat ik uitvaag met vingertoppen en wattenstaafje. Als ik vervolgens oogschaduw aanbreng 'pakt' de kleur wat beter. Ik breng de kleuren aan met mijn vingertoppen en blend/vervaag alles met de wattenstaafjes.

Ik weet niet waarom ik de ooglook niet eerst helemaal afmaak, maar ik had denk ik gewoon zin in blush! 🙂 Ik pak de lipgloss met de nude/rose kleur en blend het op mijn wangen. Ik moet snel zijn want het is een soort stain, dus als het eenmaal opgedroogd is kan ik het niet meer corrigeren!
Vervolgens de liquid liner (die echt crappy is, ik moest er drie keer overheen en daarna heb ik het nog wat donkerder gemaakt met oogpotlood).

Hierna nog wat laagjes mascara en het geheel nog iets zwaarder aangezet met het zwarte potlood en voila, bijna af…

De look kan vervolgens twee kanten op: met een nude lip of met een knallende glanzende rode lip! Net waar je zin in hebt die avond.

En wil je echt knallen en er supervampy uitzien, dan kan je je ogen nóg zwaarder aanzetten (met oogpotlood en de donkerste kleur uit het palette) en er een lichte winged look van maken, like this:

Nog even alle make-upjes bij elkaar opgeteld:

 • Foundation – €1,69
 • Smokey eyes 3-delig (mascara, oogschaduw trio en oogpotlood) – €1,59
 • 2 x duo lipgloss – €1,98
 • Liquid liner – €0,69
 • Kruidvat wattenstaafjes 'cosmetic cotton' – €0,99

Totaal €6,94

Zoals je ziet is er nog ruimte in het budget! Achteraf gezien had ik de liquid liner weggelaten, dan zou ik nog €3,70 overhouden. Hier zou ik een bruin wenkbrauwpotlood voor scoren en een spooly. Of een eyeshadowbase zodat de ooglook mooier en langer blijft zitten en een poederblush omdat je toch wel snel moet werken met die lipgloss/stain. Of… de foundation omruilen voor een vloeibaar en dekkender exemplaar. Anyways. De look is erg goed gelukt moet ik zeggen, en dat voor €7 – ik geef mezelf even een schouderklopje! 🙂

Hieronder heb ik de €10 challenge uitgewerkt. Het verhaal is als volgt…

*sprookjesmodus aan* 'Wat een rotdag' denk je, terwijl je zo hard mogelijk tegen een paaltje probeert te trappen van woede. Vandaag had je een shopdag Amsterdam gepland, maar in de hobbelende trein viel je in een diepe slaap en toen je wakker werd in Amsterdam was je tas weg, inclusief mobiel en portemonnee. Na een uur bij het politiebureau te zijn geweest loop je nu weer de straat op. BAM! Een man botst keihard tegen je aan. Kan deze dag nog erger? Net op het moment dat je je omdraait om hem er eens flink van langs te geven krijg je een vlaag van herkenning. 'Sorry, so sorry! Didn't see you there' zegt het knappe Hollywood gezicht. Een moment lang staren jullie elkaar aan. Hij lacht. Jij lacht. Hij wil het goedmaken door je te trakteren op koffie. Jullie drinken gezellig wat op een terrasje. 'I gotta go back to the hotel' zegt hij na een uur. 'But, can I see you tonight for diner?'. 'Hells yeah!' denk je. Maar één probleem: je hebt geen tijd (en ook niet genoeg geld) om snel terug naar huis te gaan om je even op te frissen, om te kleden en op te doffen. Je checkt je broekzakken. Kleingeld. Je telt €10 bij elkaar. Mwah, moet lukken, toch? Hoe groot is de kans dat je opnieuw wordt uitgenodigd voor een etentje met [vul hier de naam in van jouw celebrity crush]? Precies, nul komma nul! Die kleding moet dan maar even zo blijven, maar een mooie en complete full face make-up look is wel een must voor vanavond. Nog twee uurtjes voordat hij je weer komt oppikken bij het koffietentje, dus opschieten geblazen! Make-up, kwasten en andere tools, je moet het er maar mee doen, met die 10 euro! *sprookjesmodus uit*

Ik daag jullie uit om deze challenge aan te gaan! Laat het me vooral even weten wanneer het gelukt is. Veel lastiger zo met slechts €10 in plaats van €20, maar hierdoor wel uitdagender én leuker, vind ik zelf! 🙂

Until next time,150 Reacties

 1. elke
  14 mei 2013 / dinsdag, 14 mei 2013

  haha leuk sprookje 🙂
  Jammer genoeg ziet mijn man het niet eens wanneer ik makeup gebruik 🙂

 2. jerusha
  18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  WOW!!!
  ik zelf ben echt een fan van de action nagellakjes maar de make-up hab ik nooit uitgprobeerd.
  ik ga zeker wel doen voor een feest fzo..
  het is echt leuk gedaan. en niet zo duur!

 3. 29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Super gave look.

 4. Pingback: Challenge me!
 5. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Wauw, hoe pretty! Ik ben benieuwd naar een review van de lipstains! Ze zien er zo mooi uit.

 6. Vera
  22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

  haha ik werk bij de Action als vakantie baantje, en ik wist niet eens dat we zoveel make-up hadden 😛
  Leuke look! Vooral voor minder dan 10 euro, petje af hoor! (in dit geval hoedje haha) xx

 7. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

  Het is echt heeel mooi, maar hebben ze bij de action ook nog een rodere lipstick

 8. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

  WOW die oogschaduw geeft nog best een goede pigment!

 9. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

  Super mooie look en dat voor zeven euro, wat een goed idee.
  Ga hem zeker eens doen!

 10. silke
  20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

  ik vindt de groene ooglook niet zo mooi staan bij rode lippen, maar dat is mijn mening natuurlijk (;
  chapeau dat je dit kan maken producten die samen maar 10 euro kosten!

 11. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Moet je die lipstains in een pak van 2 kopen?

 12. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Mooie look!

 13. irene
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  AAAAAAHHHHH coco lijkt op puss in boots!

  super lief!!!!

 14. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Wow, goed gelukt!

 15. Klarieke
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Tof dat het gelukt is
  De oogpotloden zijn superfijn!
  De mascara is echt afdeling vreselijk. Echt nul komma nul volume en de rest weet ik niet.
  Leuk sprookje ;D