Hotspot: mijn favoriete broodjestenten in Utrecht

Hieronder deel ik graag mijn favoriete broodjestenten met jullie, zodat jullie weten waar je moet zijn voor een lekker broodje mocht je de stad Utrecht vereren met een bezoekje. Hier haal je echt de lekkerste luxe belegde broodjes, naar mijn mening.

Wie: Broodje Mario
Waar: aan de Oudegracht, ter hoogte van de Gsus winkel/Pro Sport
Wanneer: van maandag t/m zaterdag en op koopzondagen

Broodje Mario is een begrip in Utrecht. Hier haal je vers gebakken Italiaanse bollen, met liefde belegd door de charmante Italiaanse verkopers. Als je op extra pepertjes vraagt, kan dat geregeld worden. Als je de bol te groot vindt, vraag dan gerust of ze hem door midden willen snijden zodat je het bijvoorbeeld kan delen, vinden ze heel normaal. Naast rijkelijk belegde Italiaanse bollen verkopen ze ook pizzastukken.

Wie: Bagels & Beans
Waar: Biltstraat 60
Wanneer: maandag t/m zaterdag van 8.30 – 17.30 en op zondag van 10.00 – 17.00
Website: www.bagelsbeans.nl

Bij Bagels & Beans kun je gezellig binnen zitten, maar bij lekker weer ook op het terras. Ze serveren ontbijt en heerlijk belegde bagels. Qua vruchtensappen is er heel veel keuze, maar de leukste en lekkerste is toch wel ‘alle sappen bij elkaar’, zodat je een mooi drankje krijgt wat van geel naar oranje en rood overloopt. De bagels zijn delish en de bediening is erg vriendelijk.

Wie: Broodje Ben
Waar: Oudegracht, op de brug ter hoogte van Pracht en tegenover de bloemenstal
Wanneer: van maandag t/m zaterdag en koopzondag, van 9.00 tot 18.00 u.

Broodje Ben bestaat nog niet zo lang vergeleken met de andere eetkramen aan de Gracht, maar OH MY wat is dit lekker! Verse bollen, rijkelijk belegd met de meest luxe en aparte combinaties. Vooral die met carpaccio, pesto en truffelmayonaise is een absolute topper! Goed, een broodje voor €4, maar dan heb je ook echt wat lekkers. En de versgeperste jus d’orange is maar een euro. Heft elkaar weer een beetje op. Bij Broodje Ben wordt je geholpen door jonge, vriendelijke jongens.
Wie: Boka Dushi
Waar: aan de Oudegracht, ter hoogte van Kruidvat en tegenover de loempiakar
Wanneer: van woensdag t/m zaterdag en koopzondag, van 11.00 – 18.00 uur (of tot het brood op is).

Bij Boka Dushi wordt je doorgaans geholpen door een schattige Vietnamese meneer, maar op zaterdag staat zijn knappe en lieftallige dochter Kim in de kar. Ze maken tropische broodjes voor je klaar. Aanrader is het Antiliaanse soort brood ‘Johny Cake’ met daarin bakkeljauw (kabeljauw met kruiden en uit elkaar geplozen). Vergeet de zoetzure saus niet en als Kim vraagt of je er zure komkommertjes bij wil, zeker doen. Smaakt wat frisser en is echt lekker. Je kan er ook een hete saus bij nemen, maar dat zou ik alleen doen als je goed tegen pittig kan 😉

Wie: El Greco
Waar: Ganzenmarkt 28
Wanneer: van maandag t/m zaterdag (tijden onbekend, ben vergeten te vragen). Ze bezorgen ook aan huis!

Het ziet er niet persé heel gezellig uit met die harde stalen stoeltjes buiten en de klinische witte tegels op de muur, maar El Greco MOET je geproeft hebben. Het wordt gerund door echte Grieken en ze maken wat mij betreft de beste broodjes gyros. Hun pitabroden zijn lekker dik, die ze besmeren met zelfgemaakte tsatsiki en rijkelijk vullen met enorm veel vlees. Je krijgt er een vorkje bij, want vooral in het begin is het moeilijk om een hap te nemen zonder dat je wat vlees laat vallen. Eerst een beetje prikken dus, en daarna lekker happen. Vergeet geen servetje mee te nemen! 
En ander enorm groot pluspunt: El Greco verkoopt als een van de weinige (of misschien zijn ze wel de enige) Dr. Pepper! Oh, en El Greco is gelegen aan een leuk pleintje met voldoende zitplek. Dus als je niet op hun stalen stoeltjes wil zitten, is er op het plein ook voldoende ruimte.
Zo, dat waren mijn favoriete broodjestenten van Utrecht. Hier kun je echt, naar mijn mening, de beste en lekkerste broodjes halen en wordt je altijd vriendelijk geholpen. Mocht je eens in Utrecht komen, ga daar dan zeker even langs als je zin hebt in een broodje. Bij de karren aan de gracht kan je niet zitten (de broodjes zijn dus on-the-go), maar bij El Greco en Bagels & Beans wel. Alleen bij Bagels & Beans kan je pinnen, neem dus cash money mee als je naar de andere tenten gaat!
Kenden jullie deze Utrechtse broodjeszaken? En hebben jullie nog aanvullende tips op dit gebied?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

7 Reacties

 1. Shur
  6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

  ooww de artikel staat er weer op!!.. snel weer een keer naar utrecht voor de oveheerlijke broodjes 🙂

 2. burcu
  26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  dat laatste komt van turkije . iedereen neemt alles over van islamitische landen en dan zeggen ze ” kom nieuwe broodjes te koop” ahhh wat som!!!!
  waarom neemt iederren tog alles van turkije over . echt schandeloos.

  serena ben jij tegen buitenlader>?

  • Amarosa
   6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

   Ok, deze reactie slaat echt nergens op. Iedereen weet dat Turken en Grieken op het gebied van voedsel enkele dingen gemeen hebben. En beiden beweren ze dat het uit hun land komt.

   Bovendien is het misschien handig om te weten dat de Griekse beschaving zich daar al had gevestigd nog voor het Romeinse Rijk bestond. Er werden zelfs vele dingen overgenomen van de Grieken, als voorbeeld genomen. Nog steeds overigens.
   Het huidige Turkije begon pas te bestaan toen de Ottomanen kwamen en zich rond 1300 vestigden op de plek waar Turkije nu is gevestigd.

   Maar dat even terzijde. De opmerking: ” Ben je tegen buitenlanders?” is nogal misplaatst. Zo’n opmerking hoort überhaupt niet op een beauty/lifestyle site.
   Dat jij zo’n kort lontje hebt over zoiets zegt meer over jou, denk ik zo. Even voor de makkelijkheid vergeten dat ze voornamelijk ‘buitenlanders’ heeft gefeatured in haar artikel? (Turkse mensen zijn niet de enige andere buitenlanders in Nederland…) – Niet dat het iets hoort uit te maken, want we wonen allemaal in Nederland. Het wil alleen zeggen dat El Greco lekkerder is dan de standaard Turkse kebab zaakjes.

   Anywayz, houd het even gezellig, ok? Serena doet haar best om een leuk onderwerp te behandelen, dus als je iets niet awesome vindt, breng het dan in ieder geval met wat meer respect, alstublieft. Dank u.

   P.S. De Aya Sophia, tegenwoordig Hagia Sophia, was een orthodoxe kerk die nu een moskee is. Aya Sophia betekent overigens ‘heilige wijsheid’ in het Grieks. Dus niet alles wordt overgenomen van islamieten, hoor… Integendeel. Dus houd alstublieft op met die taferelen. *zucht*

   • Nikita Terpos
    26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

    Goedzo!! Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen als Griekse in Nederland. Kom op zeg dit is een beautyblog.

  • yeah right.
   6 mei 2015 / woensdag, 6 mei 2015

   komt uit turkije? het is een varkensvlees product.

 3. Deboraah
  19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

  lekkerr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *