Hoe het allemaal begon

Lezers die mij al heel lang volgen en mensen die in het bezit zijn van Serena’s Stijlgids weten waarschijnlijk wel hoe het zit, maar toch leek het me leuk om jullie eens wat meer te vertellen over de begintijd van Beautylab. Hoe kwam ik erbij om te bloggen? Hoe is het allemaal begonnen? En wat zorgde voor mijn grote doorbraak? Ik zou zeggen, pak er een kopje thee bij, want het is STORY TIME!

Ondernemen heeft altijd al in mijn bloed gezeten. Op de middelbare school kocht ik Paul Frank en Sponge Bob buttons op via eBay, en die verkocht ik met een klein beetje winst per stuk door via Marktplaats en aan klasgenootjes. De business ging supergoed, op een gegeven moment liep iedereen met mijn buttons op zijn rugtas! Van de winst kocht ik meer buttons en zo ging dat een tijdje door, tot ik weer iets anders tegenkwam. Ik kocht een partijtje Shutter Shades op (die waren destijds helemaal hip, want Kanye West droeg ze in zijn nieuwste videoclip Stronger) en ook die verkocht ik met gemak door op het schoolplein. Dat klinkt overigens allemaal heel louche, maar het was gewoon legale handel hoor!

Een paar jaar later (dit was geloof ik in 2005) startte ik een webshop met sieradenonderdelen, Tutti Frutti Jewels. Dat kwam niet zomaar uit de lucht vallen, want daarvoor waren mama en ik druk met het maken van onze eigen sieraden. Ik had er veel plezier in en gebruikte het liefst edele materialen zoals sterling zilver, echte edelstenen en Swarovski kristallen. De liefde voor sieraden en edelstenen is hier dan ook ontstaan. Mama en ik kochten snoeren met edelstenen op via eBay, gebruikten een deel voor onszelf en de rest verkocht ik door via mijn webshop. Ik onderscheidde me van de andere webshops omdat ik ook onderdelen verkocht van sterling zilver en goldfilled, en omdat ik kralen en snoeren aanbood van echte edelstenen. Verder kocht ik gewoon hele leuke, aparte en unieke kralen in, die je nergens anders kon krijgen in Nederland. De business ging goed, en toen ik naar Texas vertrok voor mijn afstudeerstage nam mijn moeder de handel tijdelijk over.

Toen ik een jaar later terug kwam uit Texas merkte ik dat het tijd was voor iets anders. In de tussentijd had mijn moeder een nieuwe hobby gekregen, namelijk zeep maken. Zeep maak je door oliën te verzepen met een mengsel van gootsteenontstopper en water. Het klinkt heel bizar, maar dit is echt hoe het gaat. Het is best een ingewikkelde methode. Het is niet zomaar een DIY die je ‘eventjes’ maakt, er gaat veel research aan vooraf. Omdat je gootsteenontstopper gebruikt heeft de pas gegoten zeep een té hoge pH voor onze huid, en moet je hem 6 tot soms 8 weken laten rusten (de vakterm is eigenlijk ‘kuren’) tot hij ‘veilig’ is voor gebruik. En omdat mama zo enthousiast was met zepen maken, lag ons hele huis – I KID YOU NOT – van de huiskamer tot aan de zolder nog aan toe helemaal VOL met zelfgemaakte zeep. Allemaal zeep dat moest kuren. “Mam, this has to stop!” zei ik. Alle zeepjes die mijn moeder had gegeven aan vrienden en familie kregen positieve feedback. Ze waren dan ook heerlijk! Het was tijd voor iets nieuws. Ik besloot om Tutti Frutti Jewels dicht te gooien en een nieuwe webshop te openen waarin we de zeepjes van mijn moeder verkochten. Samen bedachten we de naam The Secret Garden. Dit was in 2007 of 2008.

the secret garden zeepMama stak mij aan met het zeepvirus. Samen experimenteerden we erop los. Dan maakten we weer zeep met groene thee, dan weer met geitenmelk, dan deden we er honing bij, dan weer zeewierpoeder. We hadden de grootste schik! En de zeepjes verkochten ook echt als warme broodjes. Zodra we weer een nieuwe zeep online hadden gezet, kwamen de bestellingen binnen. Ik wilde onze klanten graag op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen, dus startte ik een blog die ik koppelde aan onze webshop. Ik noemde deze blog www.thesecretgardenslaboratory.blogspot.com. Je begrijpt dat ik er toen nog totaal niet mee bezig was om een goede, catchy domeinnaam te bedenken, haha! Wat een joekel van een naam!

Als mama en ik weer een nieuwe zeep in de mal hadden gegoten maakten we een foto en plaatsen we die online, zodat onze klanten wisten dat er over 8 weken weer een nieuwe zeep online zou komen. En omdat we in sommige zepen geitenmelk hadden gebruikt, schreef ik ook blogposts over de fijne eigenschappen van geitenmelk op de huid. Gewoon een stukje aanvullende informatie, wat je niet allemaal kwijt kunt in de productomschrijving van een webshop.

bodyscrubcollectieOp een gegeven moment stond ik onder de douche met een heerlijke scrub van Sabon. Ik had er een vermogen voor neergeteld, maar goed, een mens mag zichzelf van tijd tot tijd best verwennen toch? Onder de douche bestudeerde ik de ingrediënten en terwijl ik dat deed verscheen er een denkbeeldig lampje boven mijn hoofd. Waarom maak ik niet gewoon mijn eigen scrub en verkoop ik die door? Naar de ingrediënten van de Sabon scrub kijkende voelde ik me haast opgelicht! Gewoon €30 voor een beetje olie met zout. Wat zij kunnen, kan ik ook. En zo vulden we The Secret Garden webshop aan met zelfgemaakte body scrubs. Later maakten we ook onze eigen lippenbalsems, kleimaskers (die je thuis moest aanlengen), bad bruisballen en whipped body butters. Maar ook pure sheabutter en African Black Soap, die we rechtstreeks uit Afrika importeerden. De producten werden naar hartenlust gekocht en kregen lovende kritieken.

the secret garden zeep webshopInmiddels werden we namelijk ook ‘gevonden’ door beautyblogs, die onze producten reviewden. Ik kan me nog herinneren dat Debbie van Beautyscene vroeg of ze mijn scrub ook per liter kon kopen, haha! Ze vond hem zo heerlijk! En volgens mij was Cynthia (Miss Lipgloss) één van de eerste bloggers die ik ‘vond’ via het internet en die ik mailde of ik haar een pakketje met onze producten mocht opsturen, die ze later hier reviewde.

libellecloseupVia de beautyblogs en via het ‘Lush Forum’ werden we steeds bekender en liepen de zaken steeds beter. We werden ook zo nu en dan vermeld in magazines (zoals Libelle) en op allerlei leuke websites zoals Flavourites. Ook onze Secret Garden blog kreeg redelijk veel respons. Ik kan me nog herinneren dat ik tegen Maren zei ‘kijk dan, er zijn vandaag gewoon 300 mensen op de blog geweest!’. Ik kon het gewoon niet geloven.

Hoewel The Secret Garden liep als een trein, werd het ons toch wel een beetje te veel. Destijds werkte ik fulltime op het laboratorium. Ik begon ‘s ochtends om 8 uur, kwam thuis rond een uurtje of half 6 ‘s avonds. At mijn avondeten, en ging aan de slag. Mails beantwoorden, bestellingen inpakken, nieuwe zeep en scrubs maken (het maken van een zeep duurt soms wel 2 uur), nieuwe foto’s + bijbehorende productomschrijvingen online gooien, we maakten erg lange dagen. Het was niet raar als we rond 2 uur ‘s nachts pas in bed belandden. En dan de volgende dag stond ik om 8 uur weer op het lab. Niet te doen. Daarnaast begonnen we ons zorgen te maken. We verkochten in feite cosmetica, maar er gelden strenge regels in de EU. Eigenlijk moesten al onze producten officieel gekeurd worden. En die keuringen kosten muchas moneys. Op een gegeven moment kwamen we op een punt dat we moesten kiezen:

1. Ik zeg mijn baan op, we lenen geld van de bank of zoeken investeerders, laten onze producten officieel keuren en we gaan er voor!

2. We sluiten de deuren van The Secret Garden

Het was het één of het ander. We moesten kiezen, want we trokken het fysiek en mentaal gewoon niet meer. We maakten dagen van 18-19 uur. En inmiddels waren we anderhalf jaar verder. Dat breekt je op een gegeven moment echt op. Hoewel ik voor de volle 100% achter onze producten van The Secret Garden stond, vond ik zo’n grote beslissing wel eng. Je baan opzeggen. Geld lenen. Heel veel geld lenen. En dat allemaal steken in een business. Mama is niet zo ondernemend als ik, zij is meer het creatieve brein. Het ondernemende gedeelte zou dus vrijwel allemaal op mijn schouders terecht komen. Ik had het ondernemen dan wel in mijn bloed, ik durfde het op dat moment gewoon niet aan. Het financiële risico was te groot. Nu zou ik zoiets wel aandurven, maar toen was ik een stuk jonger, onervarener en ik denk ook te onzeker op dat gebied. We besloten dus om de digitale deuren van The Secret Garden te sluiten, tot grote teleurstelling van onze lieve, vaste klanten.

Maar als er ergens een deur dicht gaat, gaat er ook weer ergens een deurtje open. En dat deurtje heette bloggen. Onze The Secret Garden blog hebben we trouw bijgehouden, en nu de webshop wegviel had ik ineens wat meer tijd over om te bloggen. En niet alleen over ingrediënten, maar ook gewoon over persoonlijke kwesties, shoplogs, outfit posts en wish lists. Ik kreeg steeds meer lol in het bloggen en de bloglezers die ik via de webshop had opgebouwd, bleven hangen. En elke maand kwamen er weer wat nieuwe lezers bij. Ik besloot dat ik mijn blognaam moest veranderen, want www.thesecretgardenslaboratory.blogspot.com was veel (maar dan ook echt véél) te lang. Ain’t nobody got time for that!

Ik dacht na over een naam en kwam eigenlijk al vrij snel op Beautylab. Ik blogde voornamelijk over beauty, waar mijn passie vandaag de dag nog steeds ligt, en ik werkte op een lab. Simpel. Beautylab.nl werd vastgelegd en met gepaste trots presenteerde ik mijn nieuwe blognaam aan mijn volgers. De naam werd goed ontvangen en sindsdien heb ik eigenlijk ook nooit spijt gehad van deze naamswisseling.

Onder Beautylab.nl blogde ik vrolijk verder, en ondertussen nam ik ook video’s op die ik op mijn YouTube kanaal plaatste. Mijn allereerste tutorial was een kneuterige poging tot een Lady Gaga look, opgenomen op mijn zolderkamertje in mijn ouderlijk huis. Deze video is geplaatst in maart 2009, dat is dus 6 jaar geleden! Ik weet nog dat ik waterproof eyeliner gebruikte van Gosh, die ik zowat van mijn gezicht moest krabben omdat dit spul blijft zitten als een huis, haha! Ik editte mijn video’s met Windows Moviemaker en de kwaliteit was verre van HD. Wat een verschil met nu!

Op een gegeven moment kwam er weer een nieuwe videoclip uit van Lady Gaga, Telephone, en ik weet nog dat mijn nichtje Robin bij me op bezoek was, in mijn inmiddels eigen appartementje. Het was echt een BIG THING en ik zat helemaal klaar achter mijn computer om als één van de eersten de clip te bekijken. In deze clip draagt Lady Gaga blikjes in haar haren en heeft ze een onwijs vette cateye, en ik besloot spontaan om de look na te maken op mijn nichtje. Lekker tutten, nichtjes onder elkaar. Die avond editte ik de video, zette ik hem online, en ging ik slapen.

De volgende ontdekte ik dat de video 300,000 keer bekeken was, ik wist niet wat ik meemaakte! Je moet je voorstellen, destijds had ik 2000 abonnees. Dan is 300,000 keer echt enorm veel!

lady gaga tweet beautylabWat bleek, Lady Gaga had mijn video bekeken en de link via haar Twitter account (met miljoenen followers) gedeeld. Zo ontzettend gaaf! Ik was echt even star struck!

3fmgiel ladygagatelefoonIk blogde puur en alleen als hobby, maar toen dit gebeurde ging er een soort knopje om. Ik kreeg heel even een kijkje in het leven van hoe het kon zijn als ik nóg meer mijn best deed en nóg bekender zou worden met mijn blog. Ik had er eventjes van geproefd, en dat was voor mij voldoende om beide schouders eronder te zetten en er voor de volle 1000% voor te gaan. De tweet van Lady Gaga was voor mij dan ook een kickstart. Ik contacteerde 3FM en EditieNL, die het nieuws behandelden in hun shows. Ik kwam voor het eerst met mijn naam op de radio en met mijn hoofd op TV. Voor mij een bijzonder moment!

Ik begon meer te bloggen en plaatste – naast mijn fulltime baan – elke dag een nieuwe blogpost. Ik deed mijn beste om originele onderwerpen te vinden en probeerde me met mijn laboratorium achtergrond te onderscheiden. En dat werkte. Ik viel op en werd door steeds meer magazines genoemd, kranten wilden mij interviewen en zo nu en dan werd ik gevraagd voor een televisie item.

In de tussentijd verdiende ik zelfs een zakcentje met mijn blog. Langzaamaan werden de bedragen steeds groter en begon ik in te zien dat ik van bloggen wel eens een fulltime baan zou kunnen maken. En toen ik las dat Miss Lipgloss en Beautygloss er van konden leven, wist ik zeker dat dit mij ook zou kunnen lukken! Ik was er nog lang niet, maar ik bleef doorgaan met bloggen want ik voelde gewoon dat het er voor mij ook in zou zitten. Op het lab maakte ik wekelijks een sommetje: wat zijn mijn vaste lasten? En wat heb ik verdiend met mijn blog? Kan ik de vaste lasten hiervan betalen? Mijn doel was om 3 maanden achter elkaar genoeg te verdienen zodat ik in elk geval mijn vaste lasten kon betalen. En toen dat moment aanbrak, twijfelde ik heel even. Moet ik nu echt mijn fulltime baan opzeggen? Een baan met een vast contract opzeggen voor een onzekere toekomst als eigen ondernemer?

In de tussentijd was ik zowel mentaal als fysiek behoorlijk afgepeigerd (ik maakte weer lange dagen zoals in The Secret Garden tijd) dus ik wist dat ik wederom voor een belangrijke keuze stond en een knoop moest doorhakken. Maar dit keer stelde ik mezelf de vraag: krijg ik er spijt van als ik het NIET doe? Ja. Daar ga ik zeker spijt van krijgen. En wat heb je nu echt te verliezen, Sereen? Je hebt geen kinderen die financieel van je afhankelijk zijn, je hebt geen hypotheek, en als het niet werkt, neemt het lab je met alle liefde terug. Het was allemaal ineens helemaal helder voor me. Ik moest dit gewoon doen.

Een dag later stapte ik het kantoor van mijn hoofdanalist binnen en zegde ik mijn baan op. Zonder overleg met wie dan ook. Ik had dit gewoon in mijn eentje besloten en ik wist zo zeker dat ik dit wilde, dat ik het ook niet nodig vond om dit met anderen te bespreken. Bovendien doe ik toch wel altijd waar ik zin in heb. Maar, misschien was ik stiekem toch ook wel een beetje huiverig voor de reactie van mijn ouders. Ik had geen zin in discussie en ik had er geen zin in om ‘overgehaald’ te worden om het niet te doen, want ik wilde hoe dan ook fulltime voor mijn blog gaan. Daar had ik mijn zinnen echt op gezet.

Zoals verwacht waren mijn ouders niet blij. Ze vonden het echt dom dat ik mijn baan (met vast contract) had opgezegd. Ik legde uit dat ik genoeg geld verdiende om het te proberen met mijn blog, en dat het alleen maar beter kon gaan omdat ik er nu ook meer tijd voor had. Maar, ze wilden het niet horen en volgens mij ben ik zelfs met ruzie naar huis gegaan. De dag erna radiostilte. Echt niet leuk. Ook al ben ik een volwassen vrouw, ik heb een goede band met mijn ouders en ik voel me altijd prettiger als mijn ouders achter me staan. Een dag later kwam ik thuis en stond er een bos bloemen in mijn appartement, met een briefje van mijn ouders: Serena, we zullen altijd achter je staan en je steunen in je keuze.

bloementips - 9Dat maakte me zo gelukkig! En ze hebben niet gelogen, papa en mama (en Larissa en Tara ook) zijn er altijd voor mij geweest. Soms achter de schermen, soms voor de schermen, maar ze denken altijd met me mee, helpen me bij events, helpen me met foto’s maken en helpen me eigenlijk overal waar nodig, of ik het nu vraag of niet. Ik ben er van overtuigd dat ik nooit zo ver had kunnen komen zonder hun hulp.

ble2_01In 2011 maakte mama bijvoorbeeld deze prachtige Beautylab Taart, voor mijn Beautylab Event.

serena's stijlgids boekpresentatie_22Inmiddels ben ik 5 jaar fulltime aan het bloggen en het verveelt me nog steeds niet! Ik heb een boek uitgebracht, een eigen pump ontworpen, een zonnebrillencollectie ontworpen, een Goosecraft jasje gemaakt en samen met mijn zusjes ben ik een reisblog gestart – Travellab – die hartstikke lekker loopt. Ik probeer mezelf te blijven vernieuwen en te verbeteren en hierdoor houd ik mezelf scherp en creatief. Ik ben het bloggen nog lang niet beu!

En dat, lieve lezers, is hoe Beautylab ooit is begonnen.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

127 Reacties

 1. Malou
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Ik kwam laatst nog zeep tegen van The Secret Garden.. Blijkbaar bij verhuizingen in een doos geraakt en die pakten we laatst pas uit (typisch…) Ik weet niet of ik hem nog durf te gebruiken, maar hij rook nog steeds lekker en kon het niet over mijn hart verkrijgen hem zo weg te gooien.

 2. Ellen
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Hartstikke leuk om te lezen, inspirerend verhaal :)

 3. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Jeetje Serena, ik vind het zo heerlijk om te lezen hoe je alles hebt gedaan! Heel gaaf en daar mag je trots op zijn! Ik ben toevallig ook net voor mezelf begonnen: een webshop in baby- en kinderkleding en spulletjes… Ik ben van oorsprong theologe en iedereen verklaarde me voor gek. Maar ik heb het toch gedaan en man wat is dit heerlijk zeg! Echt helemaal blij met deze keuze. Jouw verhaal sterkt me in mijn gevoel. Dankjewel! :)

 4. Nisje
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Lieve Serena,

  Wat een mooi verhaal. Ik werd al emotioneel toen ik las over de ruzie met je ouders. Gelukkig is het zo goed gelopen en dat met hun steun. Ik weet zelfs hoe belangrijk ouders zijn in je leven en wat hun steun betekent voor jouw succes. Je bent een topper en zet m op!

 5. Katrien
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Ik volg je al van het begin ongeveer. De tijd gaat snel! Mooi om te lezen!

 6. Peggy
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Wauw, ik volg je al sinds The Scret Garden. Ik weet nog zo goed dat ik elke keer aan het wegkwijnen was bij jullie producten en op het moment dat ik wilde bestellen, gingen jullie stoppen. Was ng een jonge arme scholier haha. Helaas dus nooit jullie zeepjes getest. Weet ook nog heel goed dat Cynthia dat artikel had geplaatst. Leuk!

 7. Diana
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Ook al wist ik al precies hoe je begonnen bent, alsnog super leuk om te lezen!

 8. Rosa
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Jeetje, wat volg ik je al lang zeg haha. TSG was echt zo leuk, vooral de scrubs. Grappige is dat ik door TSG Lush heb ontdekt. Bij vele is het juist andersom. Maar ik had een keer een zeep besteld en er stond bij dat het een dupe was van een Lush geur. Dus toen meteen Lush gegoogled haha. Ik mis jullie scrubs wel!

 9. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Wauw wat een prachtig artikel, zo dapper dat je op een gegeven moment de stap durfde te zetten. Wat een avontuur! Geweldig om te zien welke sprongen je mocht maken, het is je van harte gegund!

 10. Lisanne
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Dankjewel voor je verhaal. Ik heb het al twee keer gelezen. Op dit moment heb ik een heel goede baan, maar het geeft me steeds minder voldoening. Jee, dit geeft stof tot nadenken!

 11. Petra
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Respect!!

 12. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Wat ontzettend leuk om te lezen allemaal! Ik volg je vanaf de The Secret Garden periode, eigenlijk al heel erg lang dus. Ik vind het nog altijd prachtig om te zien hoe jij je ontwikkeld hebt, keigaaf! Oh en die taart, die herinner ik me ook nog, wat was ie lekker!

 13. Jolijn
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Ik ben nogal een lurker, maar wat bizar dat The Secret Garden + Laboratory bijna negen/tien jaar geleden is, en ik je dus al zo lang volg – dat moest ik toch even delen, wat gaat die tijd belachelijk snel!

 14. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Zo gaaf om te lezen, ik herinner mij echt álles (behalve je sieraden webshop) dus ik volg je echt al vanaf het begin! Mijn zusjes en ik bestelde altijd in jullie zeep webshop en mijn favoriet was toch echt wel de appeltjes kaneel zeep en black african soap! Haha. Goede herinneringen! Echt tof om je zo door de jaren heen onwijs te zien groeien. Ik reageer misschien niet vaak maar ik ben nog steeds fan van je blog!

 15. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Wat leuk om te lezen. Ik zit momenteel zelf behoorlijk in de knoop met mezelf door de vraag: vaste baan opgeven en er volledig voor gaan of niet… Weer een streep meer bij “doen” dus :-)

 16. Evelien
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Super inspirerend verhaal! Ik kreeg een beetje traantjes in m’n ogen bij het bos bloemen gedeelte. Mooi om te zien hoe je familie je steunt en in je gelooft!

 17. Jolien
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Zo leuk om te lezen! Ik heb ‘vroeger’ nog Black Soap en allerlei maskertjes bij The Secret Garden besteld. Vervolgens heb ik mijn beste vriendin bijna gestalkt dat ze ook moest bestellen, het was allemaal zulk fijn spul haha! Echt knap hoe je daarna het Beautylab imperium (dat is het inmiddels wel toch?!) opgezet hebt. The rest is history!

 18. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Oh Serena, ik dat ik je nog van helemaal in het begin ken. Toen de Secretgarden nog een kleine webshop was. Ik blogde toen nog op Lovetomakeup en je vroeg me zou ik ook bloggen wat als ik het niet leuk vind? Ik zei gewoon doen en zien of het je bevalt. Zo gezegd zo gedaan en je deed mee met mijn challenge waar ik toen helemaal neerp ging, ik weet niet meer wat de opdracht nu ook al weer juist was. Ik weet alleen dat je daar plots in je grote roze prinsenjurk een filmpje had gemaakt. Toen al geweldig creatief en als ik dan zie waar je nu bent geraakt wauw wie had dat ooit gedacht!

 19. Yvette
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wat leuk om dit zo nog eens te lezen! Ik wist dit eigenlijk allemaal al wel, maar vooral vanuit alle losse stukjes die je wel eens verteld hebt.
  Ik vroeg me laatst nog af hoe lang ik je eigenlijk al volg, maar dat is nu dan ook al meer dan vijf jaar! Ik weet nog dat je schreef dat je je baan op had gezegd en fulltime ging bloggen. Heel leuk, ik denk dat dit inderdaad een hele goede beslissing is geweest!
  Heel veel succes met alles wat je nog gaat doen, ik hoop dat er nog veel meer goeds voor je aan zit te komen!

 20. Lilian
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Leuk om zo te lezen. Ik kende heel je verhaal wel, maar dingen zoals dat je ouders het er eerst niet mee eens waren dat je full time ging bloggen wist ik niet.
  Toch knap Serena, hoe je dit toch voor elkaar hebt gekregen!

 21. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wat een mooi verhaal! Zo leuk dat lady gaga je video deelde in toch wel de beste periode uit haar carriere. En lief dat je ouders zo snel tot inkeer kwamen, ze waren wellicht gewoon geschrokken. Leuk en inspirerend verhaal :)

 22. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Prachtig om alles te lezen. Respect. Je noemt wat andere bloggers maar vind dat je met bloggen wel opgroeit. Wij lezers groeien ook en blijven zeg maar niet van k3 houden. Inhoudelijk zijn je artikelen altijd smullen met zoveel info.

 23. Marjolein
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Hi Sereen, jeetje wat lang he. Ik volg je echt al jaren en vind het heel leuk om je ontwikkeling te zien. Goed bezig, ga zo door!!! En wat is je familie en dan met name je moeder, een geweldige steun en toevoeging aan je blog/bedrijf.
  Liefs Marjolein

 24. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wat een mooi stuk om te lezen! Je bent een sterke businessvrouw Serena, maar tegelijkertijd ook nog steeds hartstikke lief en “echt” <3

 25. Maria
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Super leuk om te lezen, volg je al heel lang en nog steeds met heel veel plezier. Je mag trots zijn op jezelf!

 26. Mare
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Super geschreven. Heb echt genoten…..misschien wordt het tijd voor een boek?
  @Serena: Goosecraft jasje? Heb je daar ook een link van, want dat heb ik gemist?
  Verder ben ik benieuwd, waren jouw zusjes ook zo vroeg al ondernemend?

  Hoe doet Angel het dan met de beauty bakery, is het bij haar dan wel goedgekeurd qua stoffen?

  Hoe was/is het voor jouw vader, zoveel meiden en beauty :) en wat voor werk doet hij, is hij ook ondernemer?

  Verder krijg ik bij jouw verhaal echt het butterfly effect gevoel…wat als….Serena verder was gegaan met project X….wat als Serena toen niet….etc…heb jij dat zelf ook weleens?

  Komt er in de toekomst een eigen productlijn van Serena in samenwerking met…..?

 27. Rani
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Nu ik dit lees besef ik me ineens hoe lang ik je blog al volg!
  Toen ik je blog net volgde had ik je een mail gestuurd met hoe leuk ik je blog vind en hoe vrolijk je artikelen en filmpjes me maken. Het artikel waar ik toen helemaal weg van was, was over je kabuki kwast knalroze en de beautybalm. Beide heb ik met een grijns afgerekend en direct uitgeprobeerd! Jij was de reden dat ik vaak in de kruidvat en douglas/iciparis te vinden ben want je artikelen zijn werkelijk oprecht en betrouwbaar. Tot de dag van vandaag koop ik nog steeds artikelen die jij aanbeveelt zoals bijvoorbeeld de DUO+ creme van laroche/asperine/bietensap etc.. Mijn huid is gaaf geworden dankzij jou filmpje over hoe je af komt van puistjes. Me huid is nu werkelijk op z’n gaafst. Ben je daar zo dankbaar voor.

  Toen ik je had gemaild kreeg ik trouwens een heel persoonlijk mailtje terug super lief!
  Volgens mij was jou mail iets met starpedo kun je nagaan hoe lang dat geleden is!

 28. A
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wauw,respect voor jou en je familie

 29. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Hoewel ik het verhaal van a tot z heb meegemaakt, heb ik het toch nog een keertje gelezen. Dit is zo inspirerend.

 30. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Mooi verhaal! Super leuk om te lezen hoe je op bepaalde beslissingen bent gekomen. Het klinkt alsof je vooral je gevoel achterna bent gegaan, hoe moeilijk dat soms is (zoals reacties van anderen).

 31. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Ik weet al een heleboel van je;-), maar wel heel leuk om nog eens te lezen natuurlijk. Wat ik heel grappig vind is om te zien dat jij eerst beauty pakketjes verstuurde ter review en nu zelf de pakketjes ontvangt;-)!

 32. Shirley
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Goed bezig!! En wat zou ik graag nog is een secret garden zeepje willen :)

 33. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wauw zo inspirerend om dit te lezen! Je mag echt trots op jezelf zijn

 34. Kim
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Ontroerend om te lezen! Goed bezig chick!

 35. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Ik vind het echt leuk dat je dezelfde achtergrond hebt, ik studeer hlo namelijk :) Wel lastig kiezen tussen 2 droombanen, geen idee wat ik dan zou doen.. niet dat ik fulltime kan bloggen maar toch :P

 36. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wauw, dit verhaal kende ik helemaal nog niet ! Erg leuk om te lezen. En kijk waar je vandaag staat!

 37. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Leuk geschreven! Echt tof om te zien dat je van Sponge bob sleutelhangers naar je echte professionele website bent gegaan. Full time bloggen en er een beroep van maken is denk ik een droom voor heel veel mensen en die kans heb je en daar ben je fier op! Dat mag je ook zijn! Wij zijn ook fier op jouw! <3

 38. Georgina
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wat leuk om te lezen hoe Beautylab gestart is!
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar je studie en het werk dat je destijds in het lab gedaan hebt, aangezien ikzelf ook een HLO opleiding doe. Ik weet niet of je daar ooit over geschreven hebt? (:

 39. Bianca
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Heel leuk om te lezen.

 40. yasmina
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Super mooi geschreven. Als ik het mij nog goed kan herinneren waren je eerste video’s toch ooit verwijdert van youtube omdat je muziek had gebruikt waar je geen rechten voor had gekregen? Ik was vroeger ook zo weg van al dat volume in je haar, had hierdoor ook de osis poeder gekocht, Ik mis de volume soms nog wel, want het staat je zo goed (krullen staan je ook goed) :D

 41. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Mooi om het hele verhaal te lezen van hoe dit alles voor je begonnen is! Ik wist een groot deel al wel, maar dat je ook sieradenonderdelen hebt verkocht nog niet. Zo fijn dat je ouders je al snel zijn gaan steunen met je blog!

 42. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wat een inspirerend verhaal…you never gave up girl!!

 43. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wow, indrukwekkend verhaal! Super dat je ouders toch achter je stonden, je had hun zegen en kijk waar je nu staat!

 44. Lisanne
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Heey Sereen ik moest laatst denken aan je video’s waarin je die challanges ging doen met andere bloggers dat je je moest opmaken in een thema. Dat was echt super leuk!! Hoe was dat eigenlijk tot stand gekomen? Lijkt me leuk als je weer zoiets gaat doen met andere bloggers. Vind dit artikel onwijs leuk aangezien ik je al zo lang volg! Groetjes

 45. Ka
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Liefde voor jou <4

 46. M
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Leuk om te lezen! Ik zat al te bedenken hoe lang ik je volg, want ik was nog iets te jong om via internet iets te bestellen en dus om je van Thesecretgarden te kunnen kennen! Maar waarschijnlijk ben ik via Misslipgloss bij je terecht gekomen, ik vond je blog toen vooral interessant door je laboratoriumachtergrond waarmee je in je artikelen ingrediëntenlijsten analyseerde. En dat is nog steeds wat jou onderscheidt van andere bloggers dus blijf zo doorgaan!

 47. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  ik volg je echt al forever, het is gewoon net alsof je een online friend bent die altijd goede raad kan geven!

 48. Kashmira
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Wat een lief verhaal van je ouders! Echt zo tof hoe ze je steunen :) En ook heel tof hoe jij voor je doel bent gegaan!

 49. Door
  26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Oh mijn god haha ik sta er even versteld van hoe lang ik je al volg!! Ik was echt dol op jullie zepen en scrubs, kan me nog herinneren dat ik een keer een bestelling in het UMC kwam op halen! Vooral die Sweetie Pie scrub was echt hemels, ik mis het! Als er ooit nog een batch volgt hoor ik t wel ;)

  Super cool en indrukwekkend om dit allemaal te lezen Serena! Hard work pays off je hebt het grote succes enorm verdiend! Dat er nog meer mooie jaren mogen volgen ! Cheers , X Door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *