Lente make-up trends van 2016 + winactie

Als beautyblogger word ik altijd als één van de eersten op de hoogte gebracht van de nieuwste producten op beautygebied en ik vind het dan altijd leuk om hierin trends te onderscheiden. Zo valt het me op dat er nog steeds veel cushion foundations op de markt komen, maar dat de cushion-trend zich ook doortrekt naar lipproducten en zelfs blushes. Ook worden er de laatste tijd veel zogeheten ‘sleeping masks’ uitgebracht, maskers die je aanbrengt voor het slapen gaan zodat je de volgende ochtend weer helemaal fris en fruitig wakker wordt!

Niet alleen ik, maar ook parfumerie ICI PARIS XL zit natuurlijk bovenop de beautytrends. Ze hebben voor 2016 een aantal voorjaarstrends gespot die ik hieronder even kort wil toelichten. Ik moet zeggen dat ik me niet al te veel laat leiden door trends, al vind ik het wel leuk om zo nu en dan te experimenteren met nieuwe kleuren of make-up technieken en ik sta altijd open voor het uitproberen van nieuwe, innovatieve producten.

Make-up is voor mij een manier om allereerst tot rust te komen; voor mij is het een momentje van ontspanning. Maar het is ook een perfecte manier om je eigen persoonlijkheid tot expressie te brengen.

MAC The Matte Lip_02Als ik moet presenteren of ik ga naar een event, dan draag ik vaak een felle kleur lipstick omdat dat me meer zekerheid geeft en omdat ik vind dat ik zo wat meer opval.

from lancome with love 2016 - 13In de lente draag ik vaak zachte pasteltinten nagellak omdat die kleurtjes me blij maken!

gerard cosmetics hydra matte review - 13 (1)En soms voel ik me een beetje rebels en draag ik knalpaarse, diep donkerbruine lipstick of een ander kleurtje in een ‘afwijkende’ kleur, gewoon omdat ik daar op dat moment zin in heb.

Make-up is een hele gangbare en gemakkelijke manier om jezelf te uiten en daarnaast is het ook een laagdrempelige manier om mee te gaan met de trends. Het is veel makkelijker om je nagels te lakken in een trendkleurtje, in plaats van meteen een aantal kledingstukken in dé kleur van het jaar aan te schaffen, toch?

Volgens ICI PARIS XL staat dit voorjaar vooral in het teken van kleur, glans, glitters en prints. Maritieme invloeden (denk aan streepjes en kleuren zoals als rood, wit en blauw) zorgen voor een mediterraans sfeertje. Ook zien we zachte pastelkleuren elkaar versterken waardoor er kleurrijke, snoeperige looks gecreëerd worden. Nu moet ik zeggen dat we dit beeld elk jaar weer terug zien in het voorjaar. Dus wat is er nu écht zo anders in 2016?

pink september eyelook_11In 2016 staat de kleur roze helemaal centraal. Knallend zuurstokroze, zomers koraalroze of juist een lief poederig zachtroze tintje, roze is helemaal hot. We zien dit jaar dan ook veel roze als oogschaduw en eyeliner (best een uitdagende kleur voor op de ogen), maar natuurlijk zien we roze ook terug in blushers, lipsticks, nagellak en highlighters.

Een goed voorbeeld is de nieuwe lente collectie van Dior, die veel zachtroze tintjes gebruikt.

diorskin nude air glowing gardens highlighters - 8Ook glitters zien we veel terug. Normaal dragen we alleen glitters tijdens de Feestdagen, maar nee, glitters kunnen gewoon het gehele jaar door gedragen worden, en daar ben ik groot voorstander van. Glitters geven je leven gewoonweg iets meer glamour! Ik ben dol op glitters. Draag het als fijn lijntje boven je ogen, ga voor een complete glitter manicure (zonder er over na te denken hoe je dat er in hemelsnaam weer af gaat krijgen) of verwerk het  in je eyelook of breng een subtiel glinsterend accentje aan op je jukbeenderen via een highlight. Wissel heftige glitters af met subtiele glitters om het kermis-effect te voorkomen. Een beetje glitter zorgt voor een sprankelend effect die niet mag ontbreken in je lente-look.

ICI PARIS XL heeft prachtige Heavy Metal Glitter eyeliners van Urban Decay in hun assortiment, die je eyelook nét even iets extra’s geven.

urban decay matte revolution lipstick review - 13Velvet lipstick is nog steeds erg hot. De matte liptrend is nu al een tijdje aan de gang en breid zich nu iets verder uit naar velvet lips. Je kunt het vergelijken met de structuur van fluweel; rijk en mat en tegelijkertijd heeft het toch een mooie subtiele glans. Het is een mooie, rijkere variant op de matte liptrend die momenteel ook erg hot is.

Bekijk zeker eens de prachtige Matte Revolution lipsticks van Urban Decay, wat exclusief verkocht wordt bij ICI PARIS XL. Ze zijn vrij mat, maar bevatten toch een subtiel, fluweelzacht glansje.

essence black gossip_04Ombre lips
zijn al een tijdje bekend, maar dit jaar zijn de verwachtingen dat we ze veel meer gaan zien in het huidige straatbeeld. Ombre Lips maak je door 2 kleuren lipstick te gebruiken en deze goed in elkaar over te laten lopen, waarbij de donkerste kleur vaak aan de buitenkant wordt aangebracht en de lichtste kleur aan de binnenkant. Dit geeft een bijzonder effect en meteen een optische illusie van vollere lippen. Het is een simpele techniek met een groots effect!

Breng voor optisch grotere, volumineuzere lippen eens een donkerrood lippotloodje aan over je gehele lippen en kleur alleen de binnenkant in met een lichtere tint rode lipstick of gloss. Vervaag het goed door de lipstick met je vingertoppen te deppen, waardoor de kleuren naadloos in elkaar overlopen. Dit creëert het allermooiste ombre effect!

primark nepwimpers1Fake lashes gaan we ook veel zien dit jaar! Deze trend heeft via Instagram – waar talloze Instaglam looks te vinden zijn – eindelijk voeten aan de grond gezet in ons koude kikkerlandje. Waar valse wimpers in de UK en in Amerika al jaren een begrip zijn, vinden ze nu ook langzaam hun weg naar het Nederlandse publiek. De ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ uitspraak gaat voor deze trend niet op, want dit jaar mogen onze wimpers gezien worden! Ik kan het alleen maar toejuichen! Zo nu en dan is het gewoon heerlijk om een paar valse wimpers aan te brengen, je ogen zijn meteen blikvangers en met nepwimpers voel ik me helemaal glamoureus en super vrouwelijk!

ICI PARIS XL heeft een aantal erg mooie ‘falsies’ van het merk Underground, dat exclusief bij hen verkocht wordt.

ICI PARIS XL voorjaarstrendsGlitters, veel roze en fake lashes, het klinkt alsof 2016 een goed jaar gaat worden op make-up gebied! Natuurlijk ben ik erg benieuwd welke van de bovengenoemde trends jij toepast en hoe dit eruit ziet in een mooie voorjaarslook.

Om jullie uit te dagen meer met make-up en voorjaarstrends te experimenteren, heeft ICI PARIS XL een supergave winactie bedacht waarbij je kans maakt op een ICI PARIS XL giftcard ter waarde van €100,- én deelname aan de Make-up Masterclass van Thijs Willekes op 2 april.

Zie jij deze prijs wel zitten? Dit is wat je moet doen:

1. Post je mooiste lente look selfie op Instagram
2. Heb je geen Instagram? Dan mag je selfie ook op Facebook gepost worden
3. Hashtag het met #GETYOURLOOK #ICIPARISXLNL en tag @iciparisxlnl
4. Zorg dat je account niet op slot staat, anders kunnen we je deelname niet zien
5. Deze winactie gaat in vanaf vandaag en loopt t/m 6 maart 2016
6. In de week van 7 maart worden de winnaars bekend gemaakt via de ICI PARIS XL website
7. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd

Dan rest mij niets meer dan jullie veel succes te wensen! En laat zeker even achter bij de comments welke voorjaarstrends mooi vindt en welke niet. Ik ben benieuwd!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

32 Reacties

 1. 29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

  Die pastel lakjes zijn zo leuk! Ik heb zelf een lichtblauwe, lichtroze en een beetje een taupe kleurtje en draag ze alledrie heel graag. Geeft je echt zo’n ‘insant’ lente gevoel, zo leuk! Happy weekend babe! xx Frederique
  http://fablefrique.com

 2. 17 april 2016 / zondag, 17 april 2016

  Ombre lips en zonder reden fake lashed vind ik verschrikkelijk…! De andere trends: laat maar komen!

 3. 18 maart 2016 / vrijdag, 18 maart 2016

  You look great in that Matte Revolution lipstick :)

 4. inge van den berg
  29 februari 2016 / maandag, 29 februari 2016

  Wat een mooie make up draag je en tof review. Ik doe graag mee aan de winactie maar dan op Facebook. Ik heb het met plezier gelezen!! Fijne avond.

 5. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Wat staat die lipkleur op de eerste foto je prachtig, zeg!

 6. 28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Leuk om te lezen! De roze kleurtjes vind ik erg mooi.

 7. Suzanne
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Welke lipstick draag je op de derde foto? Erg mooi ??

 8. Desiree Manon
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Ik ben heel benieuwd welke lipsticks je op hebt op de eerste en derde foto! Echt ontzettend mooi!

 9. yasmin
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  De eerste foto is werkelijk prachtig!!

 10. Donya
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Hi Serena,

  Ik ben echt super benieuwd naar welke lippenstift je draagt op de 1e foto want I NEED IT :)

  Lfs,

  Donya

  • Rosa
   28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

   ik ook!

   • Tine
    28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

    Me too!

  • Melanie
   28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

   Het is MAC Fashion Revival, en ik vind ‘m ook geweldig mooi! Hij is helaas niet meer te verkrijgen want het was een limited edition… Ik hoop echt dat ie ooit nog terug komt in de collectie!

 11. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Wat een leuke winactie, die producten en trends vind ik allemaal gewoon top.
  xx

 12. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Oeh wauw wat een prachtige producten allemaal!

 13. Emma
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Ik heb geen facebook of instagram :(. Had graag meegedaan

 14. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Wat een prachtige winactie zeg.
  Iedereen heel veel succes :-)

 15. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  De producten zien er goed uit! Mooi!

 16. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Ik ben dol op glitters! En fijn dat de roze trend weer terug komt. Kan ik mooi mijn naked palette 3 weer uit de kast toveren! :-)

 17. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Ik neig eigenlijk ook steeds meer naar roze op de ogen, vind het wel een leuke afwisseling van al die superwarme tinten die we tegenwoordig veel zien ;)
  x

 18. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Ik ben vooral fan van al die nagellak in lente kleurtjes, daar word je toch spontaan blij van? Zelf ben ik helemaal niet van die opvallende kleurtjes in mijn gezichtsmake-up, helaas… ;-)

 19. Julie Tina
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Velvet lipsticks blijf ik prachtig vinden!

 20. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Oeee roze! Jippy! Ik heb nu een hele mooie lipstick van LA splash. Ook zo’n velvet. Zo mooi!

 21. Nienke
  27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  De glitters en het vele roze bevallen mij wel! :)

 22. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Hele gave actie! Ik houd wel van de wat meer opvallende trends, ik vind de ombre lips en ‘gekke’ kleurtjes lipstick dan ook heel gaaf :D Ik ben iig blij met de trends! Vind het een hele leuke actie, misschien doe ik wel mee :)

 23. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Wat een toffe winactie, ik denk dat ik hier wel aan mee ga doen! Ik vind ombre lips heel tof, maar zie mezelf dit niet snel dragen De glitters vind ik leuk net zoals de velvet lipsticks. Ja, de matte lipsticks van Urban Deacy zijn heel mooi :-)!

 24. 27 februari 2016 / zaterdag, 27 februari 2016

  Oh wat een leuke win actie, ik ga direct mijnaar look zoeken en Instagram zetten natuurlijk. Liefs soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *