Bizarre beauty | ik scheer mijn gezicht

Ik heb een bizarre beauty confession voor jullie: ik scheer mijn gezicht. Ik heb het nooit eerder durven vertellen omdat de kans groot is dat ik hier vervelende reacties op ga krijgen, maar ik zeg het nu gewoon. Ik scheer mijn gezicht en dat is OK. Ik begon jaren geleden met het scheren van mijn snor (nou ja, snor, die paar haartjes op mijn bovenlip), en sinds een aantal weken scheer ik nu ook de donshaartjes weg op mijn kaaklijn (bij dat gedeelte onder je oren). En het bevalt supergoed!

Hieronder leg ik jullie uit waarom ik dit doe – en dus niet voor andere ontharingsmethoden heb gekozen – en wat mijn ervaring is tot nu toe.

Het scheren van mijn snor en donshaartjes heeft voor mij een aantal duidelijke voordelen;

1. ik vind het de snelste en makkelijkste manier van ontharen.
2. het irriteert mijn huid niet, dus ik krijg geen uitslag, een rode, gevoelige huid of ingegroeide haartjes (dit heb ik echter wel met waxen en ontharingscrème).
3. mijn bovenliphaartjes groeien al JAREN lang hetzelfde terug en worden er dus echt niet dikker en donkerder van. Hetzelfde geldt voor de donshaartjes op mijn kaaklijn, heb ik gemerkt.
4. tijdens het scheren ontdoe ik mijn huid meteen van de bovenste, doffe, dode huidcellaag, waardoor mijn huid lichtjes wordt geëxfolieerd en er stralender en helderder uitziet na het scheren.
5. ook make-up aanbrengen gaat hierdoor gelijkmatiger en gemakkelijker.

Op de langere termijn schijnen skincare producten ook nog eens beter in de huid te absorberen. Daar merk ik nu niet veel van omdat ik het slechts een aantal weken doe, maar op YouTube ontdekte ik talloze vrouwen die al jaren hun gezicht scheren en zij zweren erbij! Allemaal vertellen ze dat hun huid onwijs is opgeknapt sinds ze het zijn gaan scheren. En niet alleen ervaringsdeskundigen, ook artsen zijn er van overtuigd. Dr. Michael Prager, een arts met een praktijk in Londen, zegt: “Scheren heeft wel degelijk effect op de veroudering van de huid. Het is net als een behandeling om dode huidcellen te verwijderen, dat stimuleert de productie van collageen. Daardoor verminderen rimpels en wordt celvernieuwing gestimuleerd.”

voor en na het scheren van mijn gezichtIn eerste instantie wilde ik mijn gezicht scheren omdat ik dat mooier vond staan. Op de foto hierboven heb ik links mijn donshaartjes nog niet weggeschoren en rechts wel. Het verschil is subtiel, maar ik vind het persoonlijk gewoon wat frisser en egaler. Van te voren twijfelde ik of ik het zou moeten doen, maar toen ik erachter kwam dat het scheren van je gezicht nog veel meer voordelen met zich meebrengt dan ik dacht, waagde ik het erop. En ik moet zeggen, ik ben erg positief over het resultaat!

De één harst, de ander epileert, weer een ander gebruikt ontharingscrème en ik scheer. Ieder zo zijn ding! Moet alles dan perfect glad en egaal en moet elk zichtbaar donshaartje maar van ons lichaam verwijderd worden? Natuurlijk niet! Lichaamsbeharing is niets om je voor te schamen. Het is gewoon een persoonlijke keuze; ik vind het mooier staan zo. En daarnaast gaat het aanbrengen van mijn make-up inderdaad prettiger en heeft het – zo zeggen ze – goede resultaten voor op de langere termijn. Ik blijf dus vrolijk doorgaan met het scheren van mijn gezicht.

Hoe onthaar jij je gezichtshaar? En hoe denk je over het scheren van je gezicht als vrouw?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

164 Reacties

 1. laura
  23 maart 2018 / vrijdag, 23 maart 2018

  Ik kom deze blog net tegen, omdat ik net in de spiegel keek en voor het eerst echt lange donsharen op mijn wangen/kaaklijn zie. Toen ben ik dus even gaan googelen, en kwam ik jouw filmpje tegen. Ik schaam me er nu heel erg voor, ik wist niet dat ik zulke lange haren daar had zitten. Het zijn gelukkig hele lichte blonde haren, maar ze zijn wel 1 cm lang. Is dit wel normaal? Of heb ik echt abnormale gezichtsbeharing?

 2. 22 juni 2017 / donderdag, 22 juni 2017

  Lieve Serena,

  Mega dank je wel. Dank je wel. Dank je wel. Dank je wel <3

  Groetjes,
  Phil

 3. 16 april 2017 / zondag, 16 april 2017

  Hey Serena!
  Bedankt dat je dit en zo met ons deelt. Ik scheer mijn snorhaartjes ook al best wel lang, want zoals je in dat filmpje zei ben ik ook best wel een ”harig” meisje. Ik heb heel veel haar op mijn benen, armen, onder mijn neus en op mijn voorhoofd. Je ziet het ook extra goed omdat ik donker haar heb. Ik scheerde het altijd zonder scheerschuim, maar zou je het ook kunnen scheren met scheercshuim?

 4. Marleen
  27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Ik Heb het gedaan donshaar kaaklijn zit onder de bultjes heel mijn gezicht not the perfect place to shave ?? wat nu?????

 5. Snorri
  27 november 2016 / zondag, 27 november 2016

  Ik heb juist mijn snorharen weggeschoren ik heb enorme spijt want ze gaan (heb ik gehoord) terug groeien maar zoals bij de mannen als ze terug gegroeid zijn ga ik het gewoon waxen mvg snorri

 6. Hanneke
  24 november 2016 / donderdag, 24 november 2016

  Hai Serena,

  Hoe vaak scheer je je dons haartjes op je kaaklijn? 🙂

 7. Saar
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Vraagje over het scheren..krijg je niet op het moment dat je haar weer terug groeit last van stoppels? Dit is mijn grootste nachtmerrie 🙁

 8. Annie
  26 juni 2016 / zondag, 26 juni 2016

  ik scheer ook maar dan niet op mijn gezicht ( bedoel dan je ”snor” ofz. ) maar net onder mijn pony van mijn haar is dat niet raar ? of moet ik het laten aangroeien.. HELP ME !!! en als ik het gwn blijf afscheren enz. moet ik het dan gwn met een scheermesje doen of met iets anders ?

 9. Laura
  20 juni 2016 / maandag, 20 juni 2016

  Hi, ik hars zelf mijn “snor” weg. Er komen wel dikkere haartjes terug maar ik heb er niet zo gauw last van. Is de risico op scheren groot dat je als vrouw stoppels krijgt? Hoe komt het dat mannen meteen stoppels hebben en sommige vrouwen niet? Ik was mijn gezicht soms wel met scheerschuim omdat het hydrateert maar ik durf nog steeds niet te scheren. Het zou fijn zijn als iemand hierop reageert met waar ik iets aan zal hebben.

  • Nur
   7 september 2016 / woensdag, 7 september 2016

   Dag. Je kunt je als vrouw niet vergelijken met een man! Is het zelfde als waarom hangt er bij een man beneden wel wat en bij ons niet..haha

   • Chantal
    16 september 2017 / zaterdag, 16 september 2017

    Ik scheer me snor en kin al.10 jaar en me grooste nachtmerri is uitgekomen moet het nu elke.dag doen soms.2 x anders komen er stoppels en dat voel.je

 10. Wen
  25 april 2016 / maandag, 25 april 2016

  Super tof! Ik heb het ook geprobeert, maar ik kreeg er een hele ruwe huid van. Weet iemand iets wat ik misschien verkeerd doe? Want het is wel echt heel handig.

 11. Tio
  3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

  Het is wel tof dat iemand dat zo durft te vertellen. Sommigen doen er wat lacherig over en hebben de moed niet. Op die manier durven anderen zich ook meer zich zelf te vertrouwen dat er geen taboe op rust. . .

 12. 10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

  Super tof dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen en dit deelt met de wereld, alle respect en weer een goed filmpje waarbij je niemand een schoonheidsideaal oplegt maar ‘gewoon’ je eigen beauty hacks deelt in alle openheid. Beautylab go go go! <3

 13. Isorella
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Haha ik wist wel dat in niet de enige was!! 😀

 14. 7 maart 2016 / maandag, 7 maart 2016

  IK scheer mijn gezicht ook al een aantal jaar. Ik kreeg heel veel donshaar op mijn gezicht na een medicatie-kuur en besloot de gok gewoon te wagen. Het is inderdaad precies zoals jij zegt; geen enkel nadeel! Super snel, makkelijk en het komt niet erger terug. 🙂

 15. Tam
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Stom eigenlijk, ik scheer al jaren mijn snor en net als jij geen stoppels of heftige terug groei. Maar net als jij begon ik mij vorig jaar te irriteren aan t donshaar op mijn kaaklijn. En sindsdien hars ik t zo nu en dan. Maar nu ik jou hoor denk ik dat ik t ook ga scheren want met mijn snor gaat t ook prina dus waarom daar dan niet? Dus thanks voor de tip! Ga t morgen meteen uitproberen ?

 16. yasmin
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik heb liever donsharen dan stoppels.
  En eerlijk gezegd heb het geaccepteerd en ga daar niet aan zitten. Want je moet het altijd onderhouden en daar ben ik nou net te lui voor.
  Mijn snor haal ik weg door middel van de touwtechniek en de rest van de haartjes die negeer ik gewoon.
  Maar Serena, ik vind het wel gedurfd.

 17. Sharon
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik deed dit jaren geleden ook al uit geldgebrek. Ik ben blond en in de zon kon je mijn donshaartjes goed zien. Als pubermeisje vind je het natuurlijk vreselijk van jongens te horen: je hebt een snor! Toen pakte ik weleens het scheermesje van mijn vader en haalde het weg. Nu hars ik de haartjes weg als dat nodig is maar dat geeft toch altijd een dag of 3 lichte irritatie. Misschien dat ik me toch maar weer aan een mesje waag!

 18. Ann
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik hoef dat dus zelf echt niet te doen. Ik krijg dan zwarte harde stoppels , en dat ziet er niet uit 🙁

  Nu laat ik het harsen en dan zie je er niets meer van, geen stoppels en nu komen er donsjes voor terug 🙂

 19. Marie
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Ik doe dit ook! K’zag een youtuber het een paar weken terug doen en ik wilde het ook proberen en vind het super! Geen irritatie, haartjes komen niet donkerder terug, zachte huid en mooie make-up applicatie, en dat op 2min! Zaaaalig! Blij dat je er zo eerlijk over bent 🙂 x

 20. Kim
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  I love this post!

  IK zat al jaren te twijfelen over de haartjes op mijn bovenlip en wist niet wat ik ermee aan moest! en toen een tijdje geleden er meer zwarte tussen kwamen (en dat terwijl ik blond ben) zei mijn vriend ook dat het helemaal geen “schande” is om er wat aan te doen!

  Ik ben vorige week geweest om het te laten harsen, wel heel gevoelig erna, wat ingegroeide haartjes, maar vind het zo fijn niet meer die mega donslaag en zwarte haartjes ertussen!

  <3 liefde voor de eerlijkheid!

 21. Richard
  3 maart 2016 / donderdag, 3 maart 2016

  Niks mis mee hoor!
  Ik scheer me al vele jaren (als man) ;-)!

 22. Sella
  2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Girl, you rock!! <3

 23. 2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Ik scheer ook al jaren mijn bovenlip, zo ook mijn collega met donker haar. Als ik het vertel aan mensen vinden ze het heel raar, maar het heeft zoveel voordelen!

 24. Emma Susan
  2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Ohwja had nog even vraage , Omdat ik best donkeren haren heb ik ook donkeren kringen onder mn oksels. En als ik scheer blijft die. Wil eigenlijk gaan harsen/ waxe maar ben pas 16 en heb niet echt het geld om elke keer naar een salon te gaan. Weet je misschien iets hoe ik van deze donkere kringen kan afkomen?
  Alvast bedankt!
  X

  • Nur Simsek
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   Die donkere kringen heb je nu eenmaal er zijn mensen die witte en donkere hebben, ik heb wel gehoord dat als je er citroen over smeert na waxen ouzo dat je haren minder snel groeiencen de zwarte kringen weg gaan

 25. Emma Susan
  2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Echt weer super video! Ben blij dat je hem heb gemaakt! Heb zelf ook best wel wat donkere dons haartjes en was er nooit echt blij mee. Maar epileren duurt best lang haha. Dus scheren is een super optie! Bedankt voor deze video :*

 26. Culpa
  2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Wat ben je ook een kanjer he. Je hebt me WEER over de streep getrokken. Ik had het al eens in mijn nek gedaan (donshaartjes) een beetje en een beetje mijn gezicht (ook de donshaartjes) en toen kwam het gewoon terug na een tijdje zonder stoppeltjes, maar gezicht durfde het niet nog een keer. Ik ga het lekker doen! Laat de zomer maar komen met het zonlicht van alle kanten haha. Dank je wel lieve Sereentje <3

 27. Emily
  2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Super fijn om te lezen dat meer vrouwen hier “last” van hebben. Schaam me er eigenlijk altijd wel voor.
  Ik scheer zelf namelijk mijn kaak/kin. Hier ben ik een jaar of 6 geleden mee begonnen nadat mijn ouders mij hadden gewezen op de donshaartjes op/onder mijn kin. Vond dit heel lelijk en begon het toen weg te scheren. Maar moet het nu echt elke dag doen. Als ik het sochtends weg heb gehaald zitten er namelijk savonds alweer stoppeltjes. Echt vreselijk. Gebruik ook elke paar weken een laser ontharingsapparaat die ik hier speciaal voor heb aangeschaft.
  Zou heel graag willen weten of meer mensen dit hebben en dus ook hun kin moeten ontharen?

  • Anneke
   2 november 2017 / donderdag, 2 november 2017

   Goedemiddag,
   Hoe voldoet jouw laser?

   Mvg,

   Anneke

 28. 2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Wat een idee en dank voor het delen. Ik denk al jaren hieraan, maar nog nooit gedaan. Ik heb blond gezichtshaar, maar ik stoor me er enorm aan. In de zon etc. Alleen vraagje… tot hoe ver scheer je dan? Want als je kaak mega kaal is, en je gaat niet over je wangen… dan vallen die haartjes toch meer op? Of moeten we helemaal kaal?? hihihi
  NB denk ik ook echt dat het beter is voor je huid. mannenhuiden zijn steviger ook dankzij scheren. waarom mogen wij dat dan niet hé…

 29. Josine
  2 maart 2016 / woensdag, 2 maart 2016

  Bij wenkbrauwen is het wel zo dat het erger terugkomt als je die scheert, of niet? (Unibrow en echt boven je wenkbrauwen bijvoorbeeld)

 30. Diana
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Maar wanneer er iemand bijvoorbeeld met zijn hand over je wang strijkt, voelt die dan geen stoppels?
  Ik ben zelf blond dus heb er geen last van maar om bovenstaande reden zou ik eerder voor harsen kiezen.

 31. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Wat lekker open en eerlijk! Ik heb er nooit aan gedacht ook maar iets op mijn gezicht te scheren. Wel epileer ik mijn wenkbrouwen en en soms wat donkere haartjes rondom mijn mond, de rest mag blijven. Het is misschien wel mooier om de donssnor weg te halen, maar als ik er eenmaal aan begin blijf ik er altijd mee bezig ben ik bang en dat wil ik niet. Al dat gescheer en geëpileer van mijn benen en bikinilijn kost al zoveel tijd haha 🙂 Ik ben van het makkelijke haha 🙂

 32. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  wauw wat fijn om te horen dat ik niet de enige ben ! erg bedankt voor deze video Serena
  xx Ish

 33. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Wat fijn dat je hier een artikel over maakt! Ik heb hier zelf ook best wel last van en ben er ook wel onzeker over. Vooral als ik bruin ben of onder spotlights sta zie je het erg. Laatst maakte een collega een opmerking erover en haalde ze zelfs een pincet, ik kon echt door de grond zakken. Toch durf ik het niet weg te halen, omdat ik bang ben dat het dan dik en zwart terug komt en dat zou ik nog erger vinden. (dit heeft mijn moeder maar dat kan ook aan de leeftijd liggen haha).

 34. Chan
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Hi Serena!

  Supergoed dat je dit gewoon durft te delen! Aan de comments te zien, en mijn eigen ervaring, ben je inderdaad niet de enige;)

  Ik ben ook even heel benieuwd naar iets anders: het viel me in het filmpje op dat je hele mooie witte tanden hebt! Ik weet nog dat jij een video had gemaakt waarin jeje tanden bleekte met baking soda en waterstofperoxide (geloof ik). Doe je dat nog steeds? Of hoe houd jij je tanden zo wit en shiny?

  Groetjes!

 35. Cheriette
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Goedzoooo!

 36. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Nooit gedacht!
  Zelf wordt ik ook gek van mijn haartje.. Heerlijke die donkere indo donsjes 😉
  En mijn ‘snor’ :O Die hars ik altijd zelf… Mijn dons niet, maar zou het wel willen.. Toch maar eens proberen.. Scheren in mijn gezicht doe ik liever niet, omdat ik toch bang ben dat het opvallender is altijd ik niet doe.. Aangezien de puntjes dan recht zijn, en niet in een puntje.. zoals bij harsen.. Maar wie weet, als ik er helemaal klaar mee ben het harsen 😉

  Kan het mij iig goed voorstellen waarom je het doet, denk dat onze haartjes wel redelijk de zelfde eigenschap hebben, donker en aanwezig 😉

 37. Diana
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Ik doe ook mijn snor! Hahaha nooit verwacht bij jou! Mijn kaken wil ik ook doen eigenlijk. super dat je zo open en eerlijk bent 🙂
  Ik neem wel elke keer een nieuw mesje die ik daarna voor benen enzo gebruik de rest van de douchebeurt. Debby doet het trouwens ook heb ik bij haar gelezen! X

 38. 1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Mijn moeder scheert haar snor altijd, maar ik vind het toch nog steeds een beetje gek idee om daar te lopen scheren haha

 39. Cheriette
  1 maart 2016 / dinsdag, 1 maart 2016

  Wow, ik heb het ook gedaan… Nooit verwacht dat er zoveel af kwam bij mijn kaak en wangen :-s ik ben heel erg blond, dus het dons was niet echt zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *