Hoe handig is een parfum abonnement?

Geuren zijn herinneringen. Elke persoon heeft weer andere herinneringen, en juist dát maakt geuren zo persoonlijk. Wat de één zoet vindt ruiken, zal een ander omschrijven als fruitig. En een bepaalde geur kan voor iemand heel zacht en vertrouwd ruiken, terwijl exact dezelfde geur voor iemand anders juist als kruidig en zwaar omschreven wordt. Dit maakt parfum, naar mijn mening, het lastigste beautyproduct om te reviewen. Tegelijkertijd vind ik het ook het meest interessante product om te reviewen en de mooiste uitdaging om, ondanks dat jullie de geuren niet kunnen ruiken, het zo te omschrijven dat jullie enigszins en idee hebben van wat je kunt verwachten.


Vandaag zal ik 4 parfums voor jullie reviewen die ik via mijn Parfumado abonnement heb ontvangen. Parfumado is een Nederlands bedrijf, opgericht door broer en zus Martijn en Floor, die als kind altijd al gefascineerd waren door de Franse boetieks met hun oliën, parfums en lotions. Ze bedachten een parfum abonnementsservice zodat mensen elke maand steeds weer een ander parfum konden dragen. Op deze manier kun je heerlijk afwisselen en op een hele laagdrempelige manier nieuwe parfums ontdekken.

Parfumado – hoe werkt het?


Via de Parfumado website kun je een account aanmaken en vervolgens je favoriete parfums toevoegen aan je parfumkalender. Er is keuze uit meer dan 450 authentieke parfums waaronder bekende designer parfums, maar ook luxueuze niche parfums. Als je geen idee hebt welke parfums je moet kiezen kun je de Parfum Quiz doen of inspiratie opdoen via de Parfum Collecties of hun blogs. Ben je hierna nog steeds clueless dan kun je altijd het Parfumado team contacteren voor persoonlijk geuradvies.


Aan de hand van je parfumkeuzes wordt er een geurprofiel voor jou gecreëerd en op basis hiervan krijg je matchende aanbevelingen voor de opvolgende maanden. En in een wereld met eigenlijk té veel keuze is dat meer dan welkom.

Als je klaar bent met het toevoegen van je parfums aan je parfumkalender start je abonnement. Het abonnement kun je uiteraard pauzeren of stoppen wanneer het jou uitkomt. Voor €14,95 krijg je iedere maand een nieuw parfum (8ml) door de brievenbus. Het parfum is genoeg voor 30 dagen, 4 sprays per dag. Het parfum komt in een luxe travelcase die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis of onderweg.

Parfumado – 50% kortingscode


Van Parfumado heb ik een code gekregen waarmee ik jullie 50% korting mag geven op je eerste maand. Dus mocht je het willen proberen dan kan dat nu voor een zacht prijsje! Mijn code is “BEAUTYLAB50“.


Versace – Bright Crystal 

Via de Parfum Quiz werd Bright Crystal mij aanbevolen en man man man, dit parfum is écht iets voor mij. Het is een ‘fruity floral’ parfum die begint met de geur van frisse, sappige (citrus)vruchten en granaatappel. Gaan we richting het hart dan wordt de geur wat zachter, zoeter en bloemiger door de geur van poederige pioonroes en de lichte en transparante geuren van de magnolia en lotusbloem. Naarmate de geur langer op de huid blijft krijgt het een zwoelere toon. Sensueel en sexy door de warme geuren van amber en hout, en verleidelijk en ‘clean’ door de vertrouwde geur van muskus. Ik vind het een vrolijke, sprankelende geur die de wat zoetere fruitgeuren perfect uitbalanceert met zachtere, poederige bloemengeuren.

Skin – Clean
Omdat ik weet dat ik dol ben op de geur van muskus heb ik specifiek gezocht naar parfums met deze geurnoot, en Clean sprak mij meteen aan. Dit parfum is heel zacht, poederig, schoon en toch ook heel sensueel. Knisperende verse witte lakens, de zeepachtige geur van iemands huid, het gevoel van zijdezachte fluweelachtige stoffen op je huid. Ja, Clean past ook helemaal in mijn straatje. Voor de liefhebbers van lichte, sprankelende muskusgeuren.


Sisley – Izia

Dit parfum begint lekker fris-kruidig met topnoten van witte bergamot (een citrusvrucht) en roze peper. Het hart bestaat uit de sensuele geur van roos, de poederige noot van de pioenroos, de heldere frisse geur van het Lelietje-van-Dalen en de exotische, haast bedwelmende geur van Jasmijn. Izia is onmiskenbaar een bloemig parfum, maar dan wel eentje met pit! De basis geeft het parfum de nodige warmte en sensualiteit met geurnoten van muskus, cederhout en amber. Delicaat en vrouwelijk, maar dan met een stoer randje. Echt een heerlijk parfum dat ik zou dragen als ik me wat krachtiger zou willen voelen.

Montale – Pure Gold
Montale is typisch zo’n merk waar ik niet zo snel op zou afstappen. De flacon spreekt me gewoonweg niet aan. Maar misschien dat ik juist daarom zo nieuwsgierig was naar een Montale parfum. Volgens Parfumado bevat Pure Gold precies de geurnoten waar ik van houd, en dat trok me uiteindelijk over de streep. En yes, we hebben weer een knaller van een hit te pakken! Pure Gold begint met frisse fruitnoten van abrikoos en mandarijn die zich vermengen met de exotische, sensuele geuren van de Jasmijn en Neroli (Oranjebloesem). Muskus, Patchouli en Vanille als basis geven dit parfum een verleidelijke, sexy touch. Pure Gold is niet zoals de meeste lichte, clean muskus parfums waar ik van houd. Deze is juist wat zwoeler, sensueler, een tikkeltje Oriëntaalser. Voor mij het perfecte parfum voor een avondje uit!


Ik ben echt superblij met de parfums die ik met behulp van Parfumado heb uitgekozen en het idee van een parfum abonnement vind ik geniaal. Ik ben namelijk dol op parfums en ik houd van afwisseling! Mocht je nu ook enthousiast zijn geworden na het lezen van deze blog check dan zeker even hun website voor meer informatie. En mocht je een abonnement willen afsluiten (of nog leuker, geef het cadeau of vraag het cadeau!) vergeet dan niet mijn code “BEAUTYLAB50” voor maar liefst 50% korting op je eerste maand (en doe hiermee automatisch mee aan de te gekke giveaway!).

Van welke geurnoot maakt jouw hart een sprongetje? Voor mij is het muskus, al sinds mn 15e. En welke van bovenstaande parfums spreekt jou het meeste aan? Ik kan niet kiezen, ik vind ze allemaal heerlijk! Maar ik denk dat ik Skin – Clean het meeste zal dragen als everyday perfume.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

211 Reacties

 1. Lieke
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Ik heb ook een parfumado abonnement, maar vind het uitzoeken van geuren zó moeilijk. Wat vind ik nou lekker? Deze beschrijvingen helpen met kiezen!

 2. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Lijkt me heerlijk om op deze manier eens verschillende geurtjes uit te kunnen testen. En zo kan je het lekker afwisselen met elkaar!

 3. Sarah
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Ik heb al ruim twee jaar een abonnement bij Parfumado, love it ??

 4. Christine
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Ik heb al vaker van dit concept gehoord, maar me hier niet eerder in verdiept. Ik ga Parfumado zeker eens overwegen, want hoe leuk is het om geurtjes te kunnen kiezen en af te kunnen wisselen zonder een vermogen te betalen voor de fullsize flesjes! Dit maakt het ook zoveel toegankelijker om eens uit je comfortzone te stappen en eens iets anders te proberen dan het geurtje dat je al jaren draagt!

 5. Lisa
  29 november 2021 / maandag, 29 november 2021

  Leuk idee. Andere mogelijkheid: vragen aan iemand welk luchtje ze draagt of samples aanvragen (ik ben fan van Eau so you). Ik heb daarmee mijn favorieten gevonden.

 6. Milou
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Wat een leuk concept, dit kende ik nog niet! Ik ben snel uitgekeken op een geur, dus dit lijkt mij top. Thanks voor je review 🙂

 7. Melissa
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Leuke blogpost! Ik denk dat ik binnenkort toch ook ga beginnen met een abonnement van parfumado, aangezien ik nooit zo goed weet wat ik lekker vind qua parfum. Lijkt me een leuke manier om meerdere geuren uit te proberen! ?

 8. Demi Elisa
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Wauw ik hou echt van parfum! Ik volg je al mega lang op insta en heb nu helemaal je blogs ontdekt! Je bent een super leuk mens serena! ?

 9. Marloes
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Wauw, muskus lijkt me heelijk zodat je hem omschrijft. En wat een cadeautje voor jezelf om elke keer weer een parfum te ontvangen. Dankjewel voor deze ultieme tip voor dagelijks genieten en stil te staan bij je zelfcare. Ik ga het zeker uitproberen:)

 10. Jamie
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Ik was het bestaan van Clean helemaal vergeten, maar die is inderdaad heerlijk! Geen idee of ik veel overeenkomsten heb tussen de parfums die ik graag draag, maar Parfumado lijkt me zeker eens leuk om te proberen en weer nieuwe dingen te ontdekken. Wellicht is dit artikel nét dat zetje dat ik nodig had om toch eens een abonnement af te sluiten!

 11. Manon
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Ik lees je blog al vanaf één van de eerste momenten en moet zeggen dat ik nog regelmatig de Thaise kippensoep met garnalen maak waar je een recept over schreef in 2014, nog steeds groot favoriet!

 12. Monique
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Ik heb eigenlijk al sinds mijn 14e het zelfde geurtje, dat is al 13 jaar!!!
  Wil eigenlijk altijd al eens een andere proberen maar vind het te duur om het vervolgens niet lekker te vinden ruiken met mijn huid.
  Dit laagdrempelige abonnement is in dat opzicht perfect.

  Ik denk dat ik die parfum quiz maar eens moet gaan doen.

 13. Kristel Maat
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Oehh ik hou echt heel erg van parfum! Zeker J’adore van Dior maar Black opium is ook zeker een favoriet.

  Wat onwijs leuk dat je nog steeds blogs schrijft en super fijn de geur omschrijvingen. Ik twijfel al een hele tijd om lid te worden van parfumado dus ga zeker even een kijkje nemen na het lezen van je blog, dankjewel!

  Ook voor je super leuke blog! Xx

 14. Jacky
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Ik houd van parfum, maar val altijd terug op mijn favoriete parfums. Totdat ik afgelopen september een Burendag organiseerde en mijn net nieuwe en dure parfums ineens verdwenen waren ?

  Leuk artikel weer!!

  • Serena
   Auteur
   26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

   MEEN JE NIET! Wat erg! 🙁

 15. Senia
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Heb echt al meerdere keren naar zo’n abbo gekeken, maar tot nu toe nog niet gedaan. Ik ben zo iemand die geurtjes in fases opdoet. Dan weer een paar weken heel trouw en dan weer even niet. Ben dus altijd bang dat die luchtjes zich opstapelen en dan ook oud worden. Geur noot waar ik heel goed op ga is Amber, ook in geurkaarsen. Heeerlijk

 16. Lieske
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Ik heb nooit zo nagedacht over welke geurnoten ik lekker vind… (vind het wel leuk om tijden in de parfumerie rond te lopen.) Ik heb dan ook best wat uiteenlopende geuren (voor elk moment en elke mood wat anders). Nu ik er zo over nadenk is zo’n abonnement misschien best wat voor mij, haha.

 17. 26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Wat fantastisch is dit! Heb nooit geweten dat zoiets bestaat! Vind het altijd zoooo lastig om een goede parfum te kiezen. Mega leuk om zo’n abonnement te nemen.

 18. Lucy
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Jasmijn is mijn all time favorite geur 🙂
  Dus van alle geuren spreekt Montale – Pure gold mij het meest aan!

 19. Annelies Wouters
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  van bovenstaande zou ik de versace kiezen.
  Jasmijn vind ik een fijne geur.
  Vooral luchtige geuren, niks zwaar

 20. Anne Klein Langenhorst
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Je hebt echt dezelfde smaak als ik als het op parfum aan komt, zo te lezen. Ik ben erg enthousiast geworden na je artikel, het lijkt me ook ideaal dat je zo wat meer kan afwisselen. Ik heb een leukcadeau voor mezelf gevonden nu 😀

 21. Leonie
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Nooit echt bij stil gestaan van welke geurnoten ik een geluksmomentje krijg. Snel op onderzoek uit en mijn collectie doorspitten! Misschien dat ik weer op nieuwe lekkere geuren uit kom met de guideline van parfumado. Ik kon me herinneren dat je vroeger ooit eens een masterclass of workshop volgde in geurnoten. Kan je dit ons aanraden? En heb je misschien aanraders hiervoor in omgeving Rotterdam, leuk als vriendinnen uitje. Liefs Leo

  • Leonie
   26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

   Oh en heb je ooit eens van Annayake miyabi gehoord? Weinig mensen kennen deze geur maar echt een aanrader!

 22. Souad
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Geweldige uitvinding! Vooral als je graag afwisselt (depends in the mood hé) en je geen vermogen wilt uitgeven aan full-size flesjes. Thnx for de kortingscode, Sereen!

 23. Kiki
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Ik weet nog niet zo goed wat ik er van vindt, draag bijna altijd dezelfde geur en vind t idee van een abonnement niet zo chill.. Maaaar misschien toch een keertje een tijdje proberen, thanks!! Volg je vooral via insta, maar nu via je stories bij deze blogpost en ga je blog toch weer meer in de gaten houden, je schrijft altijd zo leuk! Fijn weekend ❤️

 24. Cherrelle
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Ik draag al jaren alleen maar dezelfde geuren. Af en toe koop ik er iets nieuws bij met het goede voornemen om te variëren maar ik blijf bij m’n faves. Her van Narciso Rodrigues. Alien van Mugler en de groene chance en Coco mademoiselle van Chanel. Leuke win actie maar ik gun het een ander om te winnen die nog haar favoriete geurtje moet ontdekken 🙂

 25. Kim
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Serena, wat super leuk dat je nog steeds blogs schrijft. Ik denk dat ik je al begon met volgen in 2008, toen ik echt nog heel jong was haha. Ik volg je momenteel alleen dagelijks op Instagram, maar ik had al een hele poos niet meer je blogs gelezen. Vanaf nu zou ik het zeker weer in de gaten houden – super leuk!

  Ik HOU van parfum. Eigenlijk droeg ik de afgelopen 5 jaar bijna alleen maar dezelfde parfum, Illicit van Jimmy Choo, maar door hem zó vaak te gebruiken rook ik hem amper zelf nog. Een tijdje geleden besloot ik een nieuwe parfum uit te kiezen, voor de afwisseling. Nu heb ik ook Voce Viva van Valentino. Ik zou het super leuk vinden om nog meer lekkere parfums te ontdekken en meer af te wisselen.

 26. Mariette
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Oeehhhhh wat heerlijk allemaal!!!
  Parfum even nog opspuiten voordat je de de deur uitgaat (of op werk in de Bijenkorf even langs de parfum afdeling), is DE beste dagstart!
  Maar tegelijkertijd ben ik zelf zo enorm picky… (ook omdat 30 ml al duur is om te kopen).
  Ik val altijd terug op hele frisse citrusgeuren en bergamot.

  Ik zou dolgraag buiten m’n comfort zone willen gaan, maar ik ben echt een pussy als het op geuren uitproberen aankomt.
  Pak altijd de vertrouwde, jardin sur le nil of sur le toit van Hermes, of nu van Jo malone bergamot Basil, en echt en oldie goldie favoriet is light Blue van Tommy Hilfiger.

  Doordat ik totaal niet rouleer in m’n geurnoten ruik ik mijn parfum na 3 min al niet meer. Anderen wel maar zelf niet, dus ik moet een keer uit die comfort zone stappen en wat nieuws proberen. Maar is het stom om te zeggen dat ik dit ‘spannend’ vind?

  Anderen die zalig ruiken kan ik zowat verliefd op worden zonder dat ik die persoon ken, puur vanwege de parfum die je ruikt…
  Heb jij dat ook Serena?

 27. Niki Hoogstad
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Omg ik hou zo van Parfum, ik zou alleen daarvoor al in een Douglas of ici Paris willen werken! Dit is echt ideaal voor mij, zo kan ik overal mijn favoriete parfum mee naar toe nemen en afwissel van de geuren. Ik ga er gelijk een bestellen!!

 28. 25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Door insta weer bewust geworden van je blog. Dus binnekort naar het kruidvat voor de SheaMoisture producten.
  Succes morgen bij de Lego store

 29. Sara
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Toen ik nog bij mijn ouders woonde deelde mijn mama haar parfum(s) altijd met mij. Echt een top mama, met een ongelofelijk goede smaak. In juli kocht ik voor haar verjaardag ‘La Nuit Trésor’, één van haar favoriete parfums. Het was mijn laatste cadeau aan haar, 2 maanden geleden is ze overleden. Haar parfum (die was natuurlijk nog niet op) koester ik elke dag opnieuw als dierbare herinnering aan wie zij was.

 30. Manon
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Hoi Serena! Eerlijk gezegd vind ik het lastig te zeggen welke van de bovenstaande parfums mij het meest aanspreekt. De omschreven geuren kan ik lastig ‘geuraliseren’(?). Ik weet wel dat mijn favoriete parfum (JIL van Jil Sander) niet meer vergrijgbaar is in NL 🙁 wellicht toch eens op onderzoek uitgaan welke andere geur hier het best bij in de buurt komt!

 31. Kimberly
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Oh heeerlijke geuren! Ik ben dol op Bright Chrystal. Ooit aan mama gegeven voor kerst en sindsdien warme herinneringen aan, en nu ik zelf volwassen ben vind ik het zo lekker ruiken!! <3 Mijn favoriete geur is wel Bombshell van Victoria’s Secret, is echt mijn signature geur haha.

 32. Ilse
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Wat een leuk artikel! Fijne tip ook want ik had zelf nog nooit gehoord van parfumado, misschien ga ik er wel even naar kijken. Ik kom overigens van uw instastory en heb meteen het hele artikel gelezen 🙂 (wat ik vaker ga doen aangezien ik het met plezier deed)

 33. Roos
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Wat een fijn artikel sereen, ik twijfel zelf al langer over het parfum abonnement. Maar heb het nog niet genomen. Je hebt er een duidelijke beschrijving van gegeven! Heerlijk zo’n overzichtelijke blog

 34. Shalinie
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Sisley – Izia! Dat klinkt als een heerlijk luchtje. Handig zo een abonnement, geen keuzestress en iedere maand een cadeautje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *