Hoe goed zijn HEMA parfums?

Vorig jaar lanceerde de textielsuper Zeeman twee parfums en dat werd een hele grote hype. Lucht Geel en Lucht Blauw vlogen de schappen uit en werden voor het viervoudige doorverkocht via Marktplaats. Laatst ontving ik een persbericht van HEMA waarin hun nieuwe 100% vegan parfumlijnen werden geïntroduceerd. Huh? Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Hoeven we straks geen honderden euro’s meer uit te geven aan parfums uit de parfumerie en kunnen we gewoon terecht bij Nederlandse winkelketens? Want als een Zeeman succesvolle én betaalbare parfums kan produceren, dan kon een HEMA dat toch zeker ook?


HEMA
komt eind oktober met drie nieuwe 100% vegan geurlijnen: Niche, Namaste & Smell the Roses. Ik heb uit elke geurlijn een parfum ontvangen die ik hieronder voor jullie zal reviewen.


Jasmine Orange Blossom | 60ml € 13,-

Deze eau de parfum is onderdeel van de Niche geurlijn en eerlijk is eerlijk, de flacon ziet er ook uit alsof ‘ie zo uit het schap van Skins Cosmetics afkomstig is. De flacon zelf doet me namelijk denken aan de parfums van Byredo, maar dan met een Armani Privé dopje. En toch heeft HEMA er wel een eigen stempel op gedrukt door hun eigen en zeer herkenbare lettertype te gebruiken. Ik denk dat HEMA zich ZEKER heeft laten inspireren door de look & feel van bovengenoemde niche parfums, maar het eindresultaat mag er zeker zijn; de flacon straalt luxe en exclusiviteit uit. 10/10 dus voor de flacon!

Maar hoe is de geur?

Geurnoten
Top | Zwarte bes en Mandarijn
Hart | Jasmijn en Oranjebloesem
Basis | Amber en Vanille

Jasmine Orange Blossom begint sprankelend citrusfris, maar al snel komen de akkoorden van exotische bloemen naar boven. De bedwelmende geur van Jasmijn en de zeer bloemige geur van oranjebloesem maken dit parfum heel sexy, vrouwelijk en verleidelijk. Amber en vanille geven het een tikkeltje meer diepgang en warmte. Vaak is Jasmijn erg overheersend in parfums, maar dat is hier niet het geval. Ik vind elke geurnoot juist heel mooi in balans met de rest.

Ik vind de geur lekker, goed zelfs, maar niet onder te schalen als ‘niche parfum’. Daar is het toch net iets te commercieel/gewoontjes voor. Jasmine Orange Blossom is de perfecte geur voor mensen die houden van bloemige, zwoele parfums die een klein tikkeltje ‘Oriëntaals’ zijn. De geur blijft zo’n 4 uur waarneembaar op de huid, daarna zwakt hij langzaam af en ruikt hij was warmer en houtachtiger (wierookachtig zelfs?).

Een aanrader wat mij betreft, en zeker gezien de prijs is het zeer de moeite waard om dit parfum besnuffelen in de winkel. Naast deze geur is er ook Orris Rose in de niche lijn. Die bevat geurnoten van Roos en Muskus, wat meer mijn ding is, dus daar ben ik ook erg benieuwd naar.


Soft Blush | 50ml € 10,-
Deze eau de parfum is onderdeel van de Namaste lijn en bestaat voor 98% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Ik loop zelf niet zo warm voor deze flacon, alhoewel ik de houten dop wel een leuk detail vind en de flacon zelf gewoon mooi strak vind vormgegeven. Ik houd gewoon niet zo van grote etiketten op flacons (en deze beslaat letterlijk de HELE flacon), dat oogt zo amateuristisch en goedkoop. Het tekeningetje van de pioenroos lijkt wel een kleurplaat voor kinderen. Nee, dit had echt beter gekund.

Maar hoe is de geur?

Geurnoten
Top | Viooltje en Amandelbloesem
Hart | Kersenbloesem en Pioenroos
Basis | Abrikoos en Orchidee

Soft Blush ruikt, zoals de naam al aangeeft, heerlijk zacht. Zacht, delicaat, bloemig-fris, een beetje poederig ook, schoon. Het ruikt zooooo zacht, alsof je een warme trui aantrekt die net uit de was komt. Of een duik neemt in donzig, knisperend, vers verschoond beddengoed. Lieflijk, vertrouwd, teder en licht. De geur is 3-4 uur waarneembaar op de huid, maar dan wel erg zacht en subtiel aanwezig, daarna verdwijnt hij langzaam. Dit parfum is voor mensen die houden van zachte, frisse bloemengeuren die niet al te erg overheersen.


Happy Me | 50ml € 9,-

Deze eau de toilette is onderdeel van de ‘Smell the Roses’ geurlijn, een collectie van geuren die je mee terug neemt naar herinneringen en gekoesterde emoties. De ronde vormen van de flacon ogen vrolijk en speels en doen me denken aan iets uit mijn kindertijd. De flacon oogt niet heel luxe, maar ook niet heel goedkoop, hij ziet er gewoon leuk uit. Het lettertype straalt uit dat deze parfums bedoeld zijn voor tieners en jonge meiden. Of voor mensen die willen terugdenken aan deze tijd? Wat dat betreft is de flacon dan precies wat HEMA voor ogen had met deze lijn.

Maar hoe is de geur?

Geurnoten
Top | Freesia en Peer
Hart | Viooltje en Perzik
Basis | Sandelhout en Vanille

Happy Me ruikt zoals een good ol’  fruity-floral parfum hoort te ruiken; vrolijk, sprankelend, fruitig-fris en een tikkeltje fruitig-zoet. Echt een zonnige geur waar je blij van wordt! Na een tijdje ruik je de bloemige akkoorden wat beter en dit maakt het parfum zachter, een tikkeltje poederiger en delicater. Maar niets overheerst, het is een perfecte balans tussen fruity & floral. Sandelhout en vanille geven het parfum wat meer warmte en diepgang en vormen hiermee de perfecte basis voor de overige geurnoten. Een goed parfum, niet heel spannend of anders-dan-anders, maar gewoon: goed. Happy Me blijft zo’n 3-4 uur goed waarneembaar op mijn huid.


Al met al ben ik positief verrast door deze parfums van HEMA. Qua looks vind ik de Niche geurlijn het prachtigst om te zien en ook de Jasmine Orange Blossom geur vind ik het meest interessant. Deze geurlijn is zeker het bekijken en besnuffelen waard! De andere geuren zijn vrij algemeen te noemen, maar… dat kan ik ook over sommige luxere parfums uit de parfumerie zeggen. Ik ben echt dol op parfums en ik vind het een verrijking dat HEMA nu een stel zeer betaalbare exemplaren in hun assortiment heeft opgenomen.

De HEMA parfums zijn vanaf eind oktober verkrijgbaar bij alle filialen van HEMA. De parfums kosten tussen de €4,95 en € 13,- (naast de flacons van 50ml en 60ml zijn er ook tasflacons en body mists verkrijgbaar).

Welke van deze parfums spreekt jou het meeste aan? En zou jij snel een parfum bij HEMA kopen of spaar je liever voor een duurder parfum uit de parfumerie?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

23 Reacties

 1. Di
  4 maart 2022 / vrijdag, 4 maart 2022

  Softer leukerr

 2. Dominique
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Leuk! Ik ben heel benieuwd geworden naar de Soft Blush. Het is altijd fijn wat betaalbare opties te hebben!

 3. Aletta
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  De parfums uit de niche serie wil ik zeker eens proberen, prachtige flacon! De andere twee spreken mij iets minder aandacht, zowel de geurnoten als de flacon. Top dat Hema die verschillende lijnen heeft, voor ieder wat wils zo te zien.

 4. Mayté Bogaert
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Een review, altijd handig als je op zoek bent naar nieuwe dingetjes en er meteen van wil weten hoe goed ze zijn. Ik ben best wel dol op goedkopere parfums voor dagelijks gebruik en om mee te nemen als ik op de baan ben, de duurdere draag ik dan op specialere momenten. Voor de goedkopere ben ik momenteel nogal fan van die van zara maar eens iets nieuws proberen kan zeker geen kwaad. De jasmine orange blossom klinkt wel echt als een fijn geurtje dat het proberen waard is, ik vind de soft blush flacon best wel mooi eruit zien. Ik vind de houten dop vanboven echt iets leuks uitstralen maar snap wel wat je bedoelt met het etiket die de hele fles ineemt. De happy me ziet er naar mijn mening best wel goedkoop uit maar bij parfum is de geur nogaltijd belangrijker dan de flacon vind ik. Ik heb alvast zin om een van deze te gaan kopen en uit te testen en wie weet wordt dit wel men nieuwe dagelijkse signature geur ?

  Bedankt voor alweer je eerlijke mening over de producten!

 5. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Ik ben zelf echt dol op de Soft Blush geur, heerlijk en lekker betaalbaar!

 6. Sarah
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Hema parfums zijn echt heerlijk. Toen ik in 2914 voor het eerst op vakantie ging, wilde ik een lekker zomers luchtje. Ik heb toen bij de Hema een geurtje gehaald en kreeg continu complimentjes, zo lekker ?

 7. Floor
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Heb zelf jaren geleden een flesje parfum van de hema gekocht (kon toen niks anders betalen) en heb hem nog steeds! Geurtje is ondertussen al uit de collectie maar WAUW wat een heerlijke geur!! Sindsdien heb ik van Hema geen nieuwe parfums gekocht.. misschien toch weer eens een keertje een aanschaffen :))

 8. Sharweena
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Door deze blogpost heb ik ook parfum van de Hema aangeschaft en ben helemaal verkocht!

 9. Christine
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Ik ben dol op koopjes, ik vraag me hoe ik dit gemist kan hebben! Als ik ze tegenkom zal ik ze zeker eens besnuffelen!

 10. Amber
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Ik ben gek op de ‘soft blush’ ! Leuk geschreven!

 11. Manon
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Nav je story op Insta kom ik deze post tegen! Meteen op mijn lijstje gezet dat ik bij de Hema nog eens langs de parfums moet lopen, thnx :)!!

 12. Bibi
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Ik wist niet eens dat de HEMA een eigen parfum lijn had!

 13. Lisa
  25 november 2021 / donderdag, 25 november 2021

  Op zich klinkt het allemaal heel interessant en leuk. Zou ik ze zelf kopen? Nee, ben echt verslingerd aan nichegeuren die (bijna) niemand anders heeft en een paar dure klassiekers. Iets waar de massa mee loopt is niets voor mij, al denk ik dat deze Hemageuren een mooie prijs/kwaliteit verhouding bieden en het fijn is dat mensen met wat minder budget voor luxe spullen ook gewoon een goede geur kunnen kopen.

 14. M
  30 oktober 2021 / zaterdag, 30 oktober 2021

  Oeh interessant! Ik ben dol op cheap!

 15. Emyne
  25 oktober 2021 / maandag, 25 oktober 2021

  Soft blush spreekt mij het meeste aan want ik hou van bloemige geuren. Mijn standaard geur die ik koop is Chloe maar ik wil heus wel andere geuren uitproberen.

  Dus in mijn geval kies ik de Soft blush van de HEMA.

  Trouwens wat een leuk artikel over HEMA parfums zeg!

 16. Esmee
  21 oktober 2021 / donderdag, 21 oktober 2021

  De Soft Blush lijkt mij het meest interessant: lijkt qua look & feel wel op de parfums van Lush. Ben benieuwd!

 17. 20 oktober 2021 / woensdag, 20 oktober 2021

  Mooie flesjes! Doen me denken aan de designs van Loewe en Armani.
  ZARA heeft overigens ook superveel dupes in hun huidige collectie.

 18. Jessica
  20 oktober 2021 / woensdag, 20 oktober 2021

  Geweldig hoe je altijd zo mooi de geuren beschrijft! Ik heb meteen zin om te gaan ruiken. Zoals je het omschrijft lijken ze me alle 3 lekker! Ik ben ook wel erg benieuwd met welke bekende parfums ze te ‘vergelijken’ zijn, als in “als je van [bekende geur] houdt dan vind je deze geur waarschijnlijk ook lekker”. Heb jij met jouw kennis van parfum wat vergelijkingen?

 19. Rita Verbon
  20 oktober 2021 / woensdag, 20 oktober 2021

  Mooie foto’s, waarmee de look en feel van de parfums goed getroffen is. Zelf vind ik Soft Blush het meest interessant.

 20. Ifindyoupretty
  19 oktober 2021 / dinsdag, 19 oktober 2021

  Soft blush lijkt mij heel lekker. Binnenkort maar even snuffelen

 21. Rosa
  19 oktober 2021 / dinsdag, 19 oktober 2021

  Ik ben heel nieuwsgierig geworden om ze in het echt te ruiken! Je weet de geuren zo goed en mooi te omschrijven, wat knap! Dankjewel voor deze uitgebreide post.

 22. Eva
  19 oktober 2021 / dinsdag, 19 oktober 2021

  Heel leuk! Ga ze zeker checken. Die laatste flacon doet mij idd denken aan een parfum die ik had als kind. Zo leuk

 23. 19 oktober 2021 / dinsdag, 19 oktober 2021

  Ik ben ook erg positief verrast door deze nieuwe parfums van HEMA. De flacons zijn mooi, de geuren blijven goed hangen en ze zijn ook erg leuk om cadeau te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *