Hema Holographic nagellak

Holografische nagellak heeft iets magisch, vind ik. Het reflecteert alle kleuren van de regenboog, doet een beetje futuristisch aan en als je even niet oplet zit je er zo een paar minuten betoverd naar te staren. Holografische nagellak, ik houd er van!

HEMA Holographic Nagellak

Nu zijn er niet zo veel van dit soort nagellakken op de markt, en diegene die er zijn kun je niet zomaar in de winkel kopen. Ik ken alleen dat ene lakje van Gosh, en zelfs die zie ik eigenlijk nooit meer in de schappen staan. Dus toen het nieuws mij bereikte dat Hema met maar liefst 6 nieuwe holografische nagellakken zou komen, was ik meteen enthousiast.

Hema Holographic nagellak Hema Holographic nagellak

Spectraflair

Het ingredient wat nagellak holografisch maakt heet ‘spectraflair’. Dit is een poeder wat onder andere ook wordt gebruikt bij het maken van papiergeld (kijk maar eens goed naar je briefgeld, dat bevat een klein holografisch merkje). Hoe meer spectraflair er in een nagellak zit, des te sterker is het holografische effect.

Met één blik op de flesjes Holographic nagellak van Hema wist ik dat hier niet erg veel spectraflair in verwerkt zit. Logisch, want spectraflair is vrij prijzig en de flesjes van Hema kosten slechts €3,75 per stuk. Toch zit er genoeg spectraflair in om de nagellak een mooi holografisch effect te geven. Het is dus niet zo heftig dat het BAM! van de nagels afspat, zoals bij sommige holografische lakjes wel het geval is, maar de prijs kwaliteit verhouding vind ik goed.

Hema Holographic nagellak Hema Holographic nagellakOpvallend was dat de nagellakken onderling verschilden in mate van holograficiteit (is dat een woord?). Zo lijken de kleuren ‘bordeaux’ en ‘copper’ meer spectraflair te bevatten dan de rest. Of misschien is het effect sterker wanneer de lak wat donkerder is. Verder is het holografische effect het beste zichtbaar in het felle zonlicht. Bij daglicht of lamplicht is het effect zwak aanwezig.

De swatches hieronder zijn gemaakt door mijn stagiaire Eline. Ze heeft de swatches gefotografeerd in zonlicht.

Holograpic Blue
Hema Holographic nagellak Hema Holographic nagellakHolographic GreenHema Holographic nagellak Hema Holographic nagellak Holographic PinkHema Holographic nagellak Hema Holographic nagellakHolographic PurpleHema Holographic nagellak Hema Holographic nagellak Holographic CopperHema Holographic nagellak Hema Holographic nagellakHolographic BordeauxHema Holographic nagellak Hema Holographic nagellakHolographic Bordeaux vonden wij de mooiste kleur van de holographic collection. Ook dekte deze kleur al na één wat dikkere laag, terwijl de rest twee lagen nodig had. Niet alleen de kleur, maar ook de holografische finish springt er tussenuit. We besloten er nog een laagje Max Factor Fantasy Fire over aan te brengen, om het nét iets spannender te maken. Het bleek een prachtige combinatie te zijn!

Holographic Bordeaux + Fantasy Fire
Hema Holographic nagellak Hema Holographic nagellak Hema Holographic nagellak

Conclusie

Met de komst van deze Hema Holographic nagellakken is holografische nagellak voor een grote groep mensen toegankelijker geworden. De kleuren zijn mooi in combinatie met de holografische finish en het geeft ons de keuze om wat meer te experimenteren en te spelen met nagellak. Zo staan glitterlakjes, flakies en duochrome’s ook erg mooi over (of onder) een laagje holografische lak.

Hoe dan ook, ik denk niet dat de echte ‘holo fans’ aan hun trekken komen bij deze nagellakken. Daarvoor is het holografische effect nog te zwak. Om even een voorbeeld te geven, dit zijn swatches van sterkere holo’s (bron: Laquerized.com).

Hema Holographic nagellak Hema Holographic nagellakSnappen jullie wat ik bedoel?

De Hema Holographic lakken zijn een leuke kennismaking met holografische lak, maar voor de hardcore holo fans is het niet de moeite waard. Merken die wel sterke holografische lakken verkopen zijn bijvoorbeeld Nfu Oh, Models Own, China Glaze, Color Club en Ozotic (o.a. te koop via de Nederlandse webshop PrettyPolish.nl). Je betaalt er dan wel iets meer voor, maar dan heb je ook wat.

Hema Holographic nagellak De Hema Special Effect Holographic nagellakken kosten €3,75 per stuk (11ml) en zijn verkrijgbaar in 6 kleuren. Ze liggen al in de schappen!

Welke kleur is jouw favoriet? En vinden julie het holografische effect voldoende zo of heb jij het liever nog veel sterker?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

136 Reacties

 1. Mariët Leblanc
  11 mei 2015 / maandag, 11 mei 2015

  Dankjewel voor je heldere uitleg en de vele foto’s over holografische nagellak (ik realiseer me ineens dat ik niet naar een datum heb gekeken, kan al wel 5 jaar oud zijn…. dom). Maar goed, bedankt dus en voor mij reden om vanmiddag nog op de fiets te springen en de koper/goud kleurige te halen. Mooi hoor, op mijn tenen, bij mooie slippertjes.
  Mijn persoonlijke mening is dat het holografisch effect voor mij ruimschoots voldoende is, die andere knallen wel écht van het scherm af.

 2. Ipek
  26 april 2014 / zaterdag, 26 april 2014

  Die blauwe en groene zijn zo mooi
  Ik heb ze ook besteld!
  xxx

 3. anouk
  15 mei 2013 / woensdag, 15 mei 2013

  Ik heb purple! ik vind ze heel mooi, alleen bij mij gaat het echt na 1 dag al bladderen 🙁 heeft iemand anders dat ook?

  • Yade
   18 december 2014 / donderdag, 18 december 2014

   Ik heb precies hetzelfde probleem. Helaas. Ik heb the purple one ook en na 1 dag is hij niet meer mooi. Zelfs met een topcoat is hij echt te snel lelijk. Echt heel jammer. Want ik vind de kleur prachtig

 4. 11 mei 2013 / zaterdag, 11 mei 2013

  bij etos heb je nog miss sporty, daar van heb je ook hele mooie holografische lakjes!! 😀

 5. Yasmine
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Chill!! Wilde meteen naar de HEMA, maar ik ben nu ook benieuwd naar die van GOSH!

 6. 9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Leuk dat het zo bereikbaar is, maar ik wacht toch nog wel op een echt holografisch lakje!

 7. bo
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Ik heb de roze variant geprobeerd. Heeft een aantal laagjes nodig en is dan leuk en apart. Maar binnen een dag niet meer om aan te zien en moest de lak er echt af…. Beschadigd en slijt supersnel!

 8. 7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Niet echt holografisch maar daardoor niet minder mooi 🙂

 9. 7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Haha volgens mij hoor ik bij de hardcore fans 😛 Ik heb namelijk holo lakjes met meer effect dan deze 😉

 10. 7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Ik vind Bordeaux, Purple en Green heel mooi! Maar inderdaad lang niet zo mooi als de duurdere merken haha

 11. 6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Wow! Supermooi! Ik vind vooral de blauwen heel mooi! x

 12. 6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Wauw wat mooi! die gaan op mijn wishlist, allemaal!!

 13. roshni
  6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Het lijken net gewone glitterlakjes. Er mag echt veel meer holo in 🙂

 14. 6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Ondanks dat ze niet echt holografisch zijn vind ik het wel erg mooie kleuren!

 15. 6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Ik vind alle lakjes allemaal mooi op hun eigen manier. De gouden en de bordeaux is mooi op je nagels als je naar een feest gaat of uiteten gaat. De lichtblauwe en groene is juist leuk voor de zomer omdat dat toch echt de kleuren zijn van de zomer. Heel leuk artikel, ik denk nu dat iedereen de hema holographic nagellak wil hebben!

 16. 6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Echt holografisch vind ik ze inderdaad niet. Toch niet i.v.m. andere lakken die beweren holografisch te zijn.
  Wel gewoon leuk 🙂

 17. 6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Inderdaad geen heel sterk effect, maar ze zijn wel leuk! En lief voor je portemonnee. Heel lang geleden kocht ik als 13 jarige een holografisch blauw lakje in New York. Daar gewoon bij de drogist verkrijgbaar. Super mooi, alleen lakte ik toen nog niet veel dus heb ik ‘m nauwelijks gebruikt. Ik heb ‘m laatst weer eens te voorschijn gehaald en hij is nog steeds mooi, alleen vind ik het voor alledaags net iets te opvallend. Wel heel leuk voor het weekend of een feestje!

 18. Eva
  6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Ik vind ze allemaal zo mooi!!! Ik heb op vakantie de groene gekocht, en nu ik terug ben kan ik eindelijk ook de blauwe en bordeaux kopen! Vandaag nog halen 😉 xx

 19. 6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Mooie swatches maar jammer dat ze niet heel erg holo zijn. Liefs,

 20. Linda
  5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

  Volgens mij ben ik één van de weinige, maar ik vind ze niet geweldig, ze vallen mij tegen.
  Ik vind de Chameleon collectie, die ze nu ook bij de Hema hebben, veel mooier en dan vooral de blauwe en de paarse…..en dit laat weer eens zien dat smaken verschillen 😉

 21. 5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

  Die van NFU Oh (van de inspiratieplaatjes) is zoo mooi, die heb ik ook haha. Van HEMA lakjes heb ik de blauwe en de bordeaux kleur gekocht, vind inderdaad de bordeaux kleur het mooist! En wat een goed idee om Fantasy Fire er overheen te doen,dat is echt prachtig, thanks voor de tip!

 22. 5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

  Wow zo mooie lakjes , ik heb de roze 🙂 x

 23. 5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

  Om eerlijk te zijn vind ik het juist wel mooi dat het effect niet zo sterk is! Het is toch speciaal, maar niet BEM ik ben een circus attractie. Ik ga er een paar halen denk ik!

 24. 5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

  Was zoooo enthousiast dat er eindelijk gewoon holo’s te koop waren in de winkel! Maar ze zijn idd niet zo spectaculair als de ‘echte’ wel… Was in de kruidvat vandaag, en heb het holo lakje van Gosh zien staan waar je het over had trouwens! Aangezien die er toch beter uitzag dan die van de Hema heb ik hem maar meteen aangeschaft 🙂 Hoop dat het een even mooi effect gaat hebben, aangezien ik geen Aqua Base heb zoals jij hebt gebruikt voor de swatches. Trouwens, het holo lakje van Gosh heeft nu een andere naam, ‘Holographic Hero’ (nog steeds zelfde nummer), dus ik ga er van uit dat ze het terug uitgebracht hebben? (heeft ook een nieuwe sticker die de oude niet had, met ‘one night wear for holographic lovers’ op)

 25. 5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

  Ik vind alle kleurtjes een mooi effect, maar niet de donkerpaarse. Ik vind ze eigenlijk prima, want de echte holografische vind ik niets voor mij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *