Max Factor Fantasy Fire

De Beautylabbers die mij op Instagram volgen hadden het al gezien, sinds kort heb ik het prachtige lakje Max Factor Fantasy Fire in handen. Jawel! Ik had dit lakje al wel eens op (nagel)blogs voorbij zien komen als dupe van de zeer gewilde Clarins 230 lak. De Clarins 230 lak – die ook wel liefkozend Unicorn Pee wordt genoemd – is discontinued en wordt niet meer verkocht. Op eBay gaat deze lak dan ook niet weg voor minder dan $70.

Maar kom op, waarom zou je $70 voor één (weliswaar hele mooie en bijzondere) nagellak betalen terwijl er ook hele goede dupes op de markt zijn? Max Factor Fantasy Fire is zo’n dupe, maar deze lak is helaas niet in Nederland te koop. Naar wat ik heb gelezen is deze lak alleen in de UK te koop. Gelukkig heb ik dit lakje kunnen swappen (dat is een ander woord voor ruilen) tegen een holografisch Teeez lakje die ik nog had liggen, en sindsdien ben ik dus helemaal blij en happy met mijn eigen Unicorn Pee.

Normaal besteed ik geen heel artikel aan slechts één lakje, maar nu kon ik gewoon niet anders. Dit lakje is ZO mooi en ZO divers. Ik blééf maar foto’s maken omdat het steeds van kleur veranderde (en omdat het zo moeilijk was om deze pracht en praal net zo mooi als in het echt op de foto te krijgen). Het is echt… ik kan het niet omschrijven. Ik denk dat ik verliefd ben! <3

En het is maar zo’n klein flesje! Het staat er niet op, maar volgens mij zit er 4,5 ml in. Een klein minipotje full of glittery rainbow goodness.

Hieronder heb ik foto’s gemaakt van de verschillende kleuren die deze lak kan hebben afhankelijk van de lichtinval. De lak is op het eerst gezicht paars, en ik denk dat de basis ook paars is, maar afhankelijk van het licht kan het ook roodgoud, blauwgroen en mosgroen/goud zijn. Het is moeilijk te omschrijven, maar de foto’s spreken boekdelen:

Naast de mooie kleurverschillen is deze lak vooral heel glittery/shimmery. Echt, wanneer ik deze lak draag dan sprankelt het haast van mijn nagels af! Dit mooie effect heb ik helaas niet goed op de foto gekregen. Je moet deze lak gewoon in aktie zien om de ware schoonheid van Fantasy Fire te ontdekken.

Hieronder draag ik de lak over een nude lakje:

Hieronder draag ik de Fantasy Fire over een zwarte lak (wijs- en middelvinger) en donkerblauwe lak (ringvinger en pink):

En in de schaduw:

Fantasy Fire in de volle zon laat de lak het beste uitkomen. Alsof er een soort smeulend vuurtje in de nagels zit. Zo veel diepte, zo veel leven, zo veel kleur en zo veel shimmers en glitters! Love it so much!

De lak is trouwens niet per se bedoeld als topcoat, want met 2 of 3 laagjes is Fantasy Fire volledig dekkend. Ik vind wel dat de kleuren mooier en diverser uitkomen over andere kleuren heen, vandaar dat ik er een ander kleurtje onder draag. Ik breng steeds twee dunne laagjes Fantasy Fire over de basiskleur aan.

Omdat ik wat aan het experimenteren was heb ik Fantasy Fire ook over een donkergroene lak (wijs- en middelvinger) en rode lak (ringvinger en pink) aangebracht:

En in de schaduw:

Zelf in de schaduw is het erg mooi. De glans van de lak is heel sterk, het is echt supershiny. Ook de kleuren zijn erg mooi en wisselen met de lichtinval, maar in de schaduw ontbreken de betoverende shimmers en glitters. En dat maakt Fantasy Fire nu net zo schitterend!

Persoonlijk vind ik Fantasy Fire het mooiste over een donkerblauwe en donkergroene lak. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar over een donkerpaarse lak zal Fantasy Fire ook schitterend zijn. En ik bedenk me trouwens net dat Fantasy Fire ook prachtig zal combineren met een flakie topcoat! Wow, dan is het helemaal Unicorn Pee op je nagels! Dit ga ik zo snel mogelijk uitproberen, ben alweer helemaal excited.

Zoals ik al zei, normaal zou ik geen heel artikel aan één lakje besteden, maar ik hoop dat jullie na het zien van de foto’s begrijpen waarom ik voor Fantasy Fire een uitzondering heb gemaakt. Als je in de UK bent ga dan zeker even op zoek, of zoek je geluk op eBay, want Fantasy Fire is echt een schitterend lakje die eigenlijk niet in je nagellakstash mag ontbreken!

Ik ga hier in elk geval op zoek (ik ben nu in London, baby!) naar meer potjes Fantasy Fire, want daar kan ik vast wel wat mensen mee verblijden (als in, Instagram winactie!).

Wat vinden jullie van Fantasy Fire? En over welke basis vinden jullie de kleur het mooiste?

Until next time,
Serena Verbon

 

147 Reacties

 1. Sanne
  22 april 2015 / woensdag, 22 april 2015

  Al heel lang verliefd op deze lak/kleur
  Dacht dat ik al een beetje doorgedraaid was, omdat ik zo zwaar verliefd ben op de uitstraling van deze nagellak… Iedereen werd beetje gek van me,omdat ik continu m’n nagels in de zon aan het houden was… Met continu de opmerking “ooooh wauw wat is het mooi hè ” haha
  Ik vind hem het mooist op een fuchsia roze ondergrond, dan wordt tie super mooi sprankelijk paars

  Love love love

  Kus sanne

 2. Djinny
  6 december 2013 / vrijdag, 6 december 2013

  Ik heb hem laatst nog gekocht in Nederland! Hij is verkrijgbaar bij de kruidvat in Breda centrum!

 3. sisi
  21 november 2013 / donderdag, 21 november 2013

  Het lakje is intussen gewoon verkrijgbaar bij de kruidvat! Super mooie nagels joh!

 4. Leonie
  8 mei 2013 / woensdag, 8 mei 2013

  Ik heb hem nu bij kruidvat ook gevonden! Heel mooi lakje!

 5. Susan
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Hij is nu gewoon in de winkels zag ik! Ga hem binnenkort scoren!

 6. Renée
  16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

  Vandaag gescoord bij de Etos, inderdaad voor 5 euro. Voor 2,50 nog een lakje erbij kunnen kopen van dezelfde lijn, dus leuk gescoord. Ben heeel benieuwd, de swatches zijn prachtig. Ik denk trouwens wel dat ik zelf voor een nude lak eronder zou gaan of een donkerblauwe lak. Over zwart, rood of groen vind ik ‘m zelf minder mooi.

 7. Dzinh
  9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

  Raar! Ik heb gisteren het lakje in mijn kruidvat gekocht voor €5!! Het zit bij ons in het vaste assortiment en er waren nog een heleboel van die lakjes! En het is e echte Fantasy Fire hoor! Xx

  • Serena
   9 december 2012 / zondag, 9 december 2012

   Ja inmiddels is hij ook in NL en BE te koop, maar toen ik het artikel schreef nog niet…

 8. 28 november 2012 / woensdag, 28 november 2012

  Ik heb overal gezocht en heb hem nog nergens gespot. Toch maar even doorzoeken.

 9. Annelies
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Ik heb hem in de kruidvat gevonden!

 10. Isabelle
  20 november 2012 / dinsdag, 20 november 2012

  Heeeee ik werk bij de etos in zwolle en daar verkopen we hem gewoon!

 11. Tamara
  5 november 2012 / maandag, 5 november 2012

  Deze is ondertussen wel in NL te krijgen, bij de Etos!
  Ik heb er 5,07 voor betaald! :)

  • Irene
   9 november 2012 / vrijdag, 9 november 2012

   Ik kocht hem ook bij Etos, de tweede voor de halve prijs! Een vriendin van me wilde hem ook hebben dus nu hebben we hem allebei voor 3.82! En dat voor z’n prachtig fantastisch lakje! :D

 12. Tiffany
  6 oktober 2012 / zaterdag, 6 oktober 2012

  Deze is inderdaad SUPER!!!! dit lakje doet me heel erg denken aan een lakje dat ikzelf heb, NFU 51 van Nfu-Oh alleen is deze iets dekkender en zit er hier al een flakie effect doorheen, ik vind mijn lakje ook echt super, maar deze is ook echt prachtig! en zeker met een flakie topcoat lijkt ie er super hard op ;)

 13. 3 september 2012 / maandag, 3 september 2012

  WAUW! MEer kan ik niet zeggen! Glitter, prachtige kleur, love it!

 14. 28 augustus 2012 / dinsdag, 28 augustus 2012

  Woohooo! Omdat ik in Londen was op het moment dat jij er ook was, en er wifi had, heb ik hem ook kunnen scoren! Ben er superblij mee =)
  xoxo

 15. S
  27 augustus 2012 / maandag, 27 augustus 2012

  In Oktober komt dit lakje ook in de Nederlandse schappen te liggen :)
  Toen vd week de vertegenwoordiger van MF er was, heb ik het maar meteen even gevraagd hihi

 16. Rianne
  26 augustus 2012 / zondag, 26 augustus 2012

  Wat een verschrikkelijk mooi lakje! Maar helaas ben ik net terug uit de usa misschien had ik hem daar nog kunnen vinden.

 17. 26 augustus 2012 / zondag, 26 augustus 2012

  Dit lakje zorgt er echt voor dat je blijft kijken, ik weet het zeker! Ik vind hem het mooist met donkerblauw eronder, spannende kleur <3
  Liefs, Anke

 18. Lia
  25 augustus 2012 / zaterdag, 25 augustus 2012

  ✿✿✿✿✿ Super blits nagellak van Max Factor Fantasy Fire! Echt te gek! Ontzettend leuk! Ook leuk dat je ze kun combineren met andere nagellakkleuren en er geniale effecten door ontstaan. Leuk uitgeprobeerd! Ik vind met donkerblauw het mooiste effect. Ik hoop dat ik deze Max Factor Fantasy Fire nagellak win, want dan kan ik hopelijk mooi met deze nagellak van Max Factor de herfst en winter in. Echt een super leuke actie! Ik doe mee op twitter: @fashionladyy en facebook http://www.facebook.com/lia.aben ✿✿✿✿✿

 19. 25 augustus 2012 / zaterdag, 25 augustus 2012

  Echt een geweldige lak, over donkerblauw inderdaad of juist over een heel licht lakje heen?

 20. Rosann
  25 augustus 2012 / zaterdag, 25 augustus 2012

  Deze nagellak is zooo mooi!! Ik ben helemaal verliefd :D

 21. Sharon
  24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  Ik ben blij dat je zo verliefd op die lak bent! Ik voel hetzelfde voor die Teeez Outta Control holographische lak die je hiervoor ruilde. :)

  Ik denk dat ik mijn eigen Fantasy Fire over een nude lakje met een accent-nagel van Fantasy Fire over een cobaltblauw lakje (Nails Inc. Baker Street) ga proberen. :)

 22. 24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  Wauw! Geweldig lakje :)

 23. Danique
  24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  Super mooi lakje!

 24. Lis Coppus
  24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  Onwijs gave nagellak! Erg leuk ook met die verschillende kleuren die je kunt creëren door bijv. zwarte nagellak te gebruiken. Schitterend effect. Ik ben gek op nagellak.. het is zeer verslavend.. deze lak ontbreekt in mijn collectie & ik ken het merk nog niet. Lekker glamoures! Ik hou wel van een glinstering.. super vette actie! Getwitterd (@liscoppus) en meegedaan op facebook!

 25. Bouchra
  24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  Ik vind hem over lauw het mooist! Dan komt is ook het meest overeen met de lak in het potje! Dit is echt zo ‘n Musthave lak net zoals flakies, glitters, cracklesse etc. Ik doe ook mee met de winactie

 26. Ilonka
  24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  Normaal hou ik niet zo van bling bling enzo maar dit vind ik echt geweldig!!!

 27. Susan
  24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  zo….. mooi….. <3____<3

 28. 23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  Heel erg mooi lakje! Zelf vind ik de kleur het mooiste als die is aangebracht over een nude kleur.

 29. 23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  Amaaazing! Wauw. Zo. Mooi. Echt, ik snap je helemaal, ik hou van dit soort multisparkling lakjes <3

 30. Beautyceline
  23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  Wat een prachtig lakje lijkt in het potje op dat diy shirt dat je laatst hebt gemaakt. Echt heel mooi.
  I love it

 31. Ayla
  23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  Die wil ik!! Unicorn Pee, prachtige naam hahaha

 32. 23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  prach-tig! over zwart vindt ik hem het mooist!
  liefs,

 33. Marieke
  23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  Loooooove!

 34. Naomi
  23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  Wauw, hij is helemaal fantastisch! Mooi dat hij over allerlei kleuren gedragen kan worden en dat hij dan zo verandert van kleur. Erg mooi geswatcht ook :)

 35. Rachel
  23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  Wauw, super toffe nagellakjes! Over een zwarte lak is de Fantasy Fire echt super stoer! Ziet er heel mooi uit! =)

 36. 23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  It’s just so …pretty! #want

 37. 23 augustus 2012 / donderdag, 23 augustus 2012

  OMG, magie in een flesje! Wat een supermooi lakje is dit zeg! Ik vind ze op alle ondergrondjes schitterend ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *