Video: Coco en Clarence

De meest gestelde vraag op mijn blog en social media is ‘wat voor ras katten heb jij?’. Inmiddels weten de vaste Beautylabbers dat het Britse Kortharen zijn met de vachtkleur Black Golden Shaded, en ik moet dan ook altijd glimlachen wanneer ik zie dat iemand de vraag voor mij heeft beantwoord.

Mijn katten Clarence (mannetje, dik) en Coco (vrouwtje, iets minder dik) zijn echt mijn zonnestraaltjes! Inmiddels heb ik ze nu zo’n 3 jaar en het leek me leuk om een video te maken over de dingen die ik voor ze in huis heb gehaald, zoals snoepjes, brokjes, natvoer, speeltjes en slaapdekentjes.

Zet ’em in HD!

[do action=”ytr”][/do]

Altijd als eerste op de hoogte van mijn YouTube video’s? Elke woensdag en zondag een nieuw filmpje. Abonneer je op mijn kanaal via deze link.

Mijn tips;

 • Voer bestellen bij Zooplus.nl – scheelt je slepen en iets voordeliger.
 • Kattenslaapzakje van huisdierzone.nl – multifunctioneel en ze zijn er dol op!
 • Zet je kattenklimpaal in de vensterbank. Ze houden van hoogtes en zo valt er meer te zien.
 • Laserspeeltje – zelfs mijn slome katten worden er actief van.
 • Bellenblaas – goedkoop speeltje, leuk voor in de zomer.
 • Natvoer van de merken Shiny Cat, Carny, Vom Feinsten en Almo Nature.
 • Brokjes van Royal Canin, Almo Nature, Hill’s en Iams. Ik wissel echter vaak af met brokjes uit de supermarkt, zoals Whiskas of AH eigen merk. Vooral Whiskas vinden ze erg lekker. Ze zijn niet erg kieskeurig en afwisseling is denk ik wel fijn.
 • Snoepjes, daar zijn ze dol op. Vooral de Whiskas Temptations en de zachte sticks.
 • Als je kat van stromend water houdt is een fonteintje een goed idee!
 • Qua kattenbakgrint kan ik het grint met een lekkere geur aanraden. AH heeft een grint met een geurtje, en ook deze is erg lekker. Mijn katten vinden het niet erg dat hun grint een geurtje heeft. Ik heb trouwens twee bakken, in de ene doen ze hun drolletjes en in de andere hun plasjes.
 • Bewaar bepaalde speeltjes, kammen, borstels, snoepjes, kortom alle zooi, in een mandje of blik. Anders is het zo’n rommeltje. De muisjes en het beessie laat ik wel gewoon rondslingeren in huis zodat ze daar spontaan mee kunnen spelen als ze willen (but that never happens).

coco en clarence5 coco en clarence4 coco en clarence3coco en clarence2coco en clarence1

Meer Coco en Clarence? Volg me dan via Instagram op @serenaverbon.Β 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik mijn katten verzorg en wat ik zoals voor ze in huis heb gehaald. Als jullie nog leuke tips op het gebied van speeltjes, kattengrint, brokjes, natvoer, snoepjes en meer, let me know!

Wat zijn jullie aanraders?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

228 Reacties

 1. Florence van den Bos
  20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

  Wat een leuke katjes

  waar heb je die krabpaal van daan is het een kleine

  groeten Florence

 2. Ilvy
  30 mei 2013 / donderdag, 30 mei 2013

  Echt mooie katten heb je!
  Op dit moment heb ik een kat en binnenkort komt de tweede (ze is nu nog bij haar moeder).
  Je vertelde tijdens het filmpje dat jij jouw katten verschillend voer geeft voor de afwisseling.
  Nu is mijn ervaring dat dit niet voor iedere kat goed is.
  Ik heb namelijk ook een keer afgewisseld met brokjes en toen kreeg mijn kat open wondjes op haar neus..
  Toen ik weer terugging naar het oude voer is dit na een weekje wel weer genezen, maar ik vond het echt zielig voor haar.
  Het is dus niet voor iedere kat goed om af te wisselen met het voer..
  Ik bedoel hier natuurlijk niet mee dat jij het slecht voor hebt met jouw katten, want uit het filmpje blijkt wel dat je super goed voor ze zorgt πŸ™‚

 3. mieke
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Tip: in de aldi hebben ze ook die kauwsticks en mijn katten zijn er dol op! Ze kosten denk ik €1,29 voor 10 sticks, dus super voordelig!
  De dierenarts vertelde me dat dergelijk kauwsticks goed zijn om de tandplak te verwijderen. Ze was heel verbaasd hoe proper de tanden van mijn oudste kat (10j) zijn.

 4. Lianne
  16 mei 2013 / donderdag, 16 mei 2013

  Super leuk!

 5. frederique
  16 mei 2013 / donderdag, 16 mei 2013

  wij hebben ook 2 katten en om ze een beetje actief te maken hebben we 2 muisjes aan elkaar gebonden met een lang touw ertussen. we hangen dan 1 muis over de bank en de andere achter de bank. zo kunnen de katten elkaar niet zien en denken ze dat de muizen vanzelf bewegen (terwijl eigenlijk de andere kat aan de andere kant van de bank er aan trekt). dit maakt ze bij ons thuis best actief. een andere manier is om zelf 1 muis vast te houden en dan langzaam naar je toe trekken. Je hebt prachtige katten!

 6. Eline
  16 mei 2013 / donderdag, 16 mei 2013

  Ik werk in een dierenspeciaalzaak en heb zelf ook 2 britten :)!
  Erg leuke en grappige katten zijn het. Elke kat speelt met verschillende dingen maar waar ze allebei gek op zijn is een plastic stok waar veren aan het uiteinde zitten. Deze hebben ze ook bij de dierenspeciaalzaak. Ook snapt 1 van onze katten een treatball. Waar ik dan snoepjes en brokjes in doe, geweldig om te zien hoe slim ze zijn.
  Ook tafeltennisballen en propjes papier doen het goed hier in huis.

 7. Sindy
  15 mei 2013 / woensdag, 15 mei 2013

  ook een leuk kattensnoepje voor de afwisseling:hondenbrokjes!, klinkt raar,maar de katten van mijn BFF zijn er dol op!

 8. Cerlina
  13 mei 2013 / maandag, 13 mei 2013

  Heey Serena,

  Ik heb een paar vragen over poezen want ik wil een poesje. Maar mijn moeder is dan bang dat de poes alles kapot maakt bijv: de bank maar als het poesje nog zo klein is kan het niet alleen in huis zijn maar waar moet het poesje dan??? ik hoop dat je mijn vraag kan beantwoorden.

  Groetjes Cerlina

 9. Amber
  12 mei 2013 / zondag, 12 mei 2013

  Ik heb ook een fontein maar dat ding wordt zo snel vies dat ik steeds vaker toch gewoon een grote bak water weg zet. :$
  Ik zelf koop alles bij Zooplus, heb meestal Sanabelle voer en/of Porta21 en natvoer Schmuzy, Echte stukken vis is gelei, en het enige voer waar ze geen stinkende ontlasting van krijgen.
  Speeltjes heb ik veel maar de meeste dingen doen ze niks mee. Hengels gaan altijd binnen 10 minuten kapot omdat 1 kat geobsedeerd is met elastiekjes/touwtjes kapot knagen dus die koop ik niet meer…Een kat apporteert altijd haar muisjes maar dat moeten dan wel van die grijze/witte/zwarte muisjes zijn met zo’n ‘echt’ vachtje, niet van die felle kleuren/met patroontje muisjes o.i.d. daar doet ze helemaal niks mee.
  Het enige waar ik nog niks vasts voor heb is kattenbakvulling, met geur vind ik het fijnst, maar op de een of andere manier krijgen de mijne het voor elkaar tegen de kant aan te plassen ook al heb ik heen xxl kattenbak omdat ik 1 grote kat heb die z’n kont niet kon keren in de normale kattenbak, waardoor er geen klonten ontstaan die je zo uit kunt scheppen omdat de helft tegen de kant geplakt zit en het geheel dus al snel ontzettend smerig wordt… dus soms koop ik toch hele goedkope niet klonterende kattenbakvulling omdat ik het toch heel vaak helemaal leeg moet gooien en ik dan ook niet zo lang met een 10 euro zak doe helaas.

 10. Glitterz
  12 mei 2013 / zondag, 12 mei 2013

  Superleuk om te zien!
  Heb zelf ook 1 Britse korthaar (poes) en 1 “gewone” kater. De Britse korthaar houdt er ook niet van om ophepakt te worden!
  Ik heb in een Poezenpension gewerkt en daar werd Happy Cat als droogvoer (brokjes) gegeven. Dit is kwalitatief goed voedsel zonder rotzooi erin. Ik geef het ook aan mijn katten en ze vinden het erg lekker! De smaak Lam zal zeker in de smaak vallen! Te koop via Zooplus.nl.

  Verder heb ik ook een elektrisch drinkbakje van het merk Drinkwell; ook fijn!

  Qua spelen zou je misschien nog met een flossdraadje (tandenfloss) voor hun kunnen bewegen en door de kamer lopen zodat ze het draaide volgen en erachteraan gaan. Beweging is goed!
  Ook (kleine) balletjes maken van aluminiumfolie en in de kamer leggen. Hoe speelt mijn Britse korthaar vaak mee (ook maar korte tijd achter elkaar hoor;).
  XX

 11. Annelies
  11 mei 2013 / zaterdag, 11 mei 2013

  Ik zit erover na te denken om een brits korthaar kitten te nemen maar ben bang voor kitten problemen zoals krabben aan de bank, sproeien en dat soort dingen wat zijn jou ervaringen met coco en clarence en zijn ze gesteriliseerd/gecastreerd?

  • Serena
   Auteur
   11 mei 2013 / zaterdag, 11 mei 2013

   Ja dat zijn ze allebei, maar ook omdat het broer en zus zijn en als ze het dan met elkaar zouden doen dan is de kans op ongezonde kittens vrij groot. Verder hingen ze in de stoelen en in de gordijnen en ik heb gemerkt dat water sproeien heeft geholpen. Aluminiumfolie op de stoelen leggen voorkomt dat ze er op gaan liggen.

 12. Janneke
  11 mei 2013 / zaterdag, 11 mei 2013

  Aaawwh leuk!

  Ik heb zelf ook twee katten! Geen raskatten hoor :P.

  Maar misschien kun je hun voer afwegen en dan neerzetten. Ik wil niet lullig doen, maar je had wel heel veel eten staan! Zelf weeg ik het af omdat ik niet wil dat ze te dik worden =).

 13. Nina
  10 mei 2013 / vrijdag, 10 mei 2013

  Er zijn van die hele schattige voederbakjes met twee bakjes en een kat in het midden, ik had laatst zo’n voederbak bij de dierenwinkel gekocht en het is heel handig en praktisch
  xx

 14. Yasmine
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Cute <3 Love kitties

 15. floor
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  ik heb ook 2 britse kortharen katten, maar dan een grijze en een witte:)
  ze heten Mambo en Noenoe. zij vinden een lazerlampje ook heel leuk en ze spelen ook graag met een prop aluminiumfolie.
  het bellen blazen is echt een goed idee, ga ik ook proberen:)

 16. lilly
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  ik heb een vraag over katten.
  ik heb zelf ook 2 hele leuke katten, maar het zijn binnen katten dus die nagels van hun groeien heel snel wij hebben al geprobeerd om ze te knippen maar dat lukt niet, en dan krabbelen ze je steeds dus nu zit heel me arm onder de krabbels wat moet ik hier tegen doen?
  trouwens ik vind je website en je filmpjes super leuk!!

  xx

 17. 9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Leuk hoor, ik had het filmpje gisteren gekeken zie nu pas de blogpost. Zijn zulke schatjess! Ik kan ze echter na drie jaar nog steeds niet uit elkaar houden!

 18. Tamara
  8 mei 2013 / woensdag, 8 mei 2013

  Wat een cuties heb jij zeg! Geweldig om te zien.

 19. Jeroen
  8 mei 2013 / woensdag, 8 mei 2013

  Een tip voor ze is dat je alkekeer als je een zwart stuk bij hun oogen ziet om het dan weg te halen en dat oogt mooier en het is beter voor ze misschien vinden ze het niet heel leuk maar het is voor hun gezond heid wand dan zijn infecties voor het oog minder groot ik hoop dat je er iets mee kan

 20. Merel
  8 mei 2013 / woensdag, 8 mei 2013

  Wat een grappige beestjes!
  Waar is dat knipperkleedje van?

 21. Fransje
  8 mei 2013 / woensdag, 8 mei 2013

  Komen ze eigenlijk vaak buiten?

 22. 8 mei 2013 / woensdag, 8 mei 2013

  Ach wat een schatjes! Mijn katten zijn juist ontzettend bang voor de bellenblaas haha πŸ™‚
  Dat drinkbakje zou ik ook eens moeten halen! Ze drinken altijd van de kraan in de badkamer of van onze regenton omdat het net zo ‘lekt’/stroomt πŸ˜€

 23. Eline
  8 mei 2013 / woensdag, 8 mei 2013

  Kattenliefde!!!! <3

  Je bent echt lief voor ze, ze boffen met een baasje zoals jij!

 24. anouk
  7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  aahhw echt super leuke katten πŸ™‚

 25. Suzanne
  7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Ahw, dit is echt zo’n leuk filmpje! Ik houd echt van katten en ben ook superblij dat wij er thuis ook 2 hebben. Het jammere is dat ze totaal niet met elkaar om kunnen gaan, wat wss komt doordat de ene al langer bij ons in huis was (zo’n 3 jaar) en dus alleen was en er toen ineens nog een katje bij kwam. Maar toch zijn ze allebei hartstikke lief

 26. Dionne
  7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Laats had ik een boodschappenpaket besteld, waarin ook kattensnoepjes zaten. Ze heten Catisfactions. Aangezien ik geen kat heb had ik ze aan mijn tante gegeven, en haar kat vond ze heerlijk. Aanrader dus !

 27. Tamara
  7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Hai! Heb je al eens een keer overwogen om volledig rauw/vers te voeren (dus zakjes en brokjes achterwege te laten). Mijn kat (Kruising britskorthaar en exotic) is dol op Carnibest. Dat koop je in een rol. Snijd af wat je nodig hebt en de rest vries je weer in. Heel zuinig en veel goedkoper dan brokjes (al voer jij wel goede merken, behalve Wishkas en AH voer, daar zitten veel granen en suikers in). Het is ook veel beter voor je kat! Veel vlees en geen toegevoegde troep. Zelf ben je namelijk ook best wel gezond bezig (die indruk krijg ik), dus waarom niet eens proberen voor je katjes?! ;d

 28. Lisan
  7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Jouw katten zijn echt heel erg leuk! Valt me op dat iedereen BritsE Korthaar schrijft. Het is echt zonder de e erachter πŸ˜‰

  Zelf heb ik ook een Brits Korthaar poesje in lilac wit (bicolour) en er komt over een maand of drie een katertje bij in de kleur Blue shaded golden (een verdunningskleur van jouw poezels).

  Verder ga ik mee met het commentaar over het voer, mengen is niet nodig en inderdaad zonde om er Whiskas oid doorheen te doen. Dit voer is echt niet goed. Vergelijk het maar met de McDonalds, dat moeten wij ook niet dagelijks eten. Helemaal graanvrij voeren is ook niet nodig, want in de natuur zouden ze ook granen binnenkrijgen als ze de maagjes opeten van hun prooidieren.

  Ga vooral door met foto’s/filmpjes posten van Coco en Clarence!

 29. Lisa
  7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Wat een schatjes !

 30. 7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Ik ben echt verliefd op je katten! Als ik ooit een kat neem, wil ik ook hetzelfde ras!

 31. 7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Wat een schatjes zijn het toch πŸ™‚ bellenblaas ga ik ook eens bij mn kat proberen!

 32. 7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

  Wat leuk om te zien! Als ik met m’n vriend ga samenwonen, willen we ook heel graag een kat πŸ™‚

 33. 6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Wat een leuke video! Leuk idee om hier een filmpje van te maken. Mijn kat is ook dol op die snoepjes van Whiskas, haha. En de mijne houdt ook niet echt heel erg van spelen, maar soms kopen we een nieuw muisje met catnipp voor haar en daar wordt ze dan helemaal hyper van totdat alle geur er weer uit is.

 34. Kelly
  6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Wat een schatjes! Ik heb zelf ook 2 katten (lapjespoes, cyperse kater). Toen ik ging samen wonen, vond ik het toch wat te stil in huis. En toen waren er ineens 2 katten! Heel lief en gezellig. Veel mensen hebben inderdaad een mening over natvoer. Volgens mijn dierenarts is natvoer veel gezonder omdat ze zo meer vocht binnen krijgen. Ik geef mijn katten dan ook carnibest. Best duur voer maar ik wil dan ook wel het beste. Brokjes geef ik het liefst graanvrij omdat graan niet goed schijnt te zijn. Dit bestel ik meestal ook bij zooplus!

  • Tamara
   7 mei 2013 / dinsdag, 7 mei 2013

   Carnibest is helemaal niet zo duur ;O Tenminste, hier niet.. Echt goede kwaliteit brokjes en natvoer zijn vaak véél duurder.

 35. Vera
  6 mei 2013 / maandag, 6 mei 2013

  Wat een schatjes! Mijn kat is ook erg lui, maar zodra er een touwtje langskomt wordt hij wakker! Dat vindt hij het leukste wat er is, gewoon een simpel, bewegend stukje touw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *