Getest | Primark make-up

Make-up van de Primark is ZO goedkoop, dus ik heb me altijd al afgevraagd of Primark make-up goed is of slecht. Laatst was ik toevallig in Hoofddorp dus ben ik meteen even de Primark ingedoken om wat make-up in te slaan die ik vandaag voor jullie zal reviewen. Met deze make-up maak ik een complete look, en daarbij geef ik meteen mijn eerste indruk. Ik loop er vervolgens de hele dag mee rond en aan het einde van de dag geef ik mijn definitieve eindoordeel.

Hieronder zal ik de make-up producten nog even kort reviewen voor de mensen die de video momenteel niet kunnen bekijken;

primark make-up review_ - 3De foundation blending sponge zal ik in een andere video testen, ik vond hem er erg interessant uitzien en kon het niet laten om deze ook even mee te nemen, haha!

primark make-up review_ - 2Bronze palette – €4
In dit palette zitten twee bronzers (een lichtere met een subtiele shimmer en een donkere met wat meer gouden shimmers) en 4 oogschaduwkleuren. Het palette zelf is van metaal en bevat een grote spiegel binnenin, en ziet er daarom best chique uit. In elk geval véél luxer dan de prijs die je ervoor betaald. Maar hoe is de kwaliteit? De linker bronzer is voor mijn huid veel te licht, je ziet hem amper zitten helaas. Mocht je een hele lichte huid hebben dan is deze kleur waarschijnlijk juist perfect. De donkere bronzer is wel erg mooi gepigmenteerd en laat een mooie glow achter op de huid. De oogschaduwkleuren zijn zo-zo. De ene kleur is erg zwak gepigmenteerd en de andere iets beter. Al met al valt er wel een mooie, natuurlijke bronzy eyelook mee te creëren. De kwaliteit is erg poederig en ik had dan ook veel last van fall-out. Het is voor de prijs van €4 een prima palette, maar in mijn ogen bestaan er betere en mooiere palettes met soortgelijke kleuren en een soortgelijke prijs. Ik vind dit palette dus niet per se een aanrader.

Loose Face Powder – €2,50
Ik dacht dus dat dit een minerale foundation was en op basis hiervan was ik er niet over te spreken: ik vond de dekking veel te sheer! Maar nu ik weet dat het eigenlijk gewoon een finishing powder is met een tintje moet ik mijn mening herzien. Dit poeder heeft namelijk een mooie, warme ondertoon die voor mijn huid perfect is, en tegelijkertijd maakt het je huid net even iets egaler en matter. Aan het einde van de dag ben ik niet gaan glanzen, dus we zouden kunnen stellen dat dit poeder een glanzende huid (hier heb ik namelijk best wel last van) de gehele dag in toom houdt. Qua ingrediënten is dit poeder niet heel erg top, er zit veel talk in, wat bekend staat om het verstoppen van de poriën. Ook bevat het parabenen. Maar het effect is erg mooi dus je kunt altijd even uitproberen of je huid er tegen kan.

primark make-up review_ - 1Brow Pencil – €1,50
Dit potlood heeft een mooie donkerbruine kleur met een koele ondertoon. Wat kleur betreft echt perfect. Het potlood is alleen érg romig en gepigmenteerd, waardoor je brows al snel erg heftig worden tijdens het inkleuren en je naderhand flink goed moet borstelen om ervoor te zorgen dat ze er niet ‘opgeplakt’ uitzien. Het is dus even wennen qua aanbrengtechnieken, maar als je dit onder de knie hebt is het een prima potloodje met een mooie kleur!

Smudger Eyeliner – €1,50
De dop bevat een puntenslijper, superhandig, en aan de andere kant zit een sponsje waarmee je het potlood kunt smudgen. De pigmentatie is erg goed en het potlood is niet té vettig, waardoor hij ook redelijk goed blijft zitten. Gedurende de dag loopt hij ietsje uit, maar niet storend. Al met al was ik best onder de indruk, zeker gezien de prijs, en vind ik dit een prima potloodje!

Concealer – €1,50
Heel romig, extreem goed gepigmenteerd, en achteraf gezien ook goed om mee te contouren. Wat je het beste kunt doen is de concealer aanbrengen op een kwast en dit in de huid blenden. Je kunt het ook rechtstreeks op de huid aanbrengen, maar als je niet snel genoeg werkt laat dit alsnog een streperig resultaat achter. Ik ben erg onder de indruk van het pigment en wil zeker een lichtere tint aanschaffen om als daadwerkelijke concealer te gebruiken!

Lipstick – €1,50
Wow, deze kleur vind ik ZO mooi! Het is kleur nummer 01 – Desert Sand, een peachy nude met een warme ondertoon en een zacht glansje, die echt prachtig naturel staat! De pigmentatie is zeer goed en de formule is lekker hydraterend voor de lippen. Deze lipstick is niet long lasting dus na een hapje en een drankje moet je wel weer even bijwerken, maar dat is logisch en vind ik dan ook niet erg.

primark make-up reviewAlles bij elkaar kostte slechts €12,50 dus voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Waar ik het meest enthousiast over ben zijn de Desert Sand lipstick en het matterende finishing powder, die ga ik zeker vaker gebruiken. Het potloodje en het wenkbrauwpotloodje zijn prima, maar ik heb zelf betere (en tevens duurdere) producten in mijn stash waar ik liever mee werk omdat ik weet dat deze gegarandeerd de gehele dag goed blijven zitten. Toch hebben deze producten we zeker positief verrast! Het enige wat ik niet zou aanraden is het Bronze Palette omdat ik de pigmentatie niet erg goed vind en omdat alles heel poederig is en verstuift, resulterend in erg veel fall out.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik deze budgetvriendelijke Primark make-up een dagje heb getest! Mochten er nog andere make-up merken zijn waar jullie benieuwd naar zijn, let me know, dan kan ik dat testen in een volgende video.

Wat vinden jullie van Primark make-up? Wat zijn jullie aanraders en jullie afraders?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

42 Reacties

 1. Iva
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Je ogen zijn echt mooi, veel meer open! Kannietwachten op je review van Velthuis… ik wil dit ook!

 2. Mara
  2 juli 2016 / zaterdag, 2 juli 2016

  Leuke handige revieuw
  Trouwens op de laatste
  Foto had je zo een zusje van sunseree
  Van het kanaal koalabeautymama kunnen zijn

 3. 1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Erg leuke video, zelfs zal ik geen producten hiervan kopen als ik het zo bekijk. Liefs soraya

 4. Maria
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Leuk!! Welke foundation draag je in deze video? Staat je erg mooi!

  Liefs

  • Serena
   Auteur
   30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

   Die van de Primark dus ?

    • Maria
     1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

     Hahaha oeps! Had geen tijd de video te kijken, en las uit het artikel dat het een finishing powder was. Gevalletje van goed lezen/kijken eerst hahaha.

     Het staat je in ieder geval erg mooi 😉

 5. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Leuke video! De look vind ik erg mooi geworden, vooral de lipstick. Een tijdje terug had ik ook een paar producten (oogschaduw en lip pencil) van primark getest en ik was best enthousiast! Maar ik had ook een bronzer in de winkel gezien die prachtig leek maar toen ik hem swatchte kwam er echt niks vanaf.

 6. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Die lipstick is mooi!!! Ik ga zeker even kijken als ik in de Primark ben. Ik sla eigenlijk altijd het hele beauty gedeelte over, maar misschien de volgende keer toch maar niet doen.

 7. Anouk
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Ik kijk regelmatig en comment eigenlijk zelden, maar dit moet er toch even uit. Jezus wat fijn dat ik gewoon de reviews kan lezen in plaats van het hele filmpje moet kijken. Dankjewel voor die optie! Ik heb namelijk niet altijd de tijd of mogelijkheid om een filmpje te kijken, dus onwijs fijn dat jij ‘ons’ de keuze geeft! Dank dank dank! Mag ook wel eens gezegd worden, toch?

  • O
   30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

   Ik wou net hetzelfde zeggen! Vind ik zooo leuk, en ik heb erg veel respect voor het extra werk dat dit kost voor jou 🙂

 8. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Ah leuk!! Ik ben altijd erg benieuwd naar de kwaliteit van de make-up van Primark

 9. Nanoe
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Zou je eens de make-Up van Lakmé willen testen? Ben er erg benieuwd naar namelijk
  Dankje ! ?

 10. Meike
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Ook ik vind het super dat er naast een video ook een review wordt geschreven.
  Ik ben altijd heel vroeg wakker en lig nog lekker in bed, maar mijn man slaapt dus nog.
  De video kan ik dus niet kijken ( geen oordopjes ) maar ik kan de review wel lezen!! Top!

 11. 30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Leuk video en de wenkbrouw en eyeliner potlooden lijken me wel wat

 12. Nicole
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wil je alsjeblieft make-up van Rituals testen??

 13. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Hmm ik wil de lippenstift wel eens proberen!

 14. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Ik vond dat spons-kwastje zoo slecht! M’n hele fles foundation ging er in zitten :’) benieuwd naar jouw mening!!

 15. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Leuke video! Om het geld hoef je het inderdaad niet te laten, leuk om uit te testen! Volgende week ga ik naar de Primark, verheug me er nu al op om er rond te kijken!

 16. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  leuke video serena 😀 ik moet echt weer eens naar primark 😀

 17. Nele VdB
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Het enige da ik me nog afvraag als ik die prijzen zo zie is of dat dat wel goed kan zijn voor je huid. Ik weet dat het altijd beter is om geen make-up te dragen, maar als je het dan draagt toch liever van een merk da ge kunt vertrouwen ni. Ik vroeg onlangs aan een vriendin of ze ooit make-up zou kopen van de primark en ze zei:”nee, volgens mij krijgt ge daar paarse vlekken van”? En ze heeft wel een punt.

 18. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Ziet er opzicht erg goed uit

 19. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Leuk! De lipstick lijken me wel wat 🙂

 20. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Superfijne video! Ik was zo hard aan het hopen dat de minerale foundation goed zou zijn, maar helaas =(

 21. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Ik ben heel erg benieuwt naar dat sponsje. Durf het elke keer nog niet mee te nemen?

 22. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Mijn wenkbrauwen zien er altijd opgeplakt uit, haha. Ik houd wel van strakke wenkies. Die oogschaduw sprak mij niet zo aan maar er zitten zeker prima items bij.

  Mijn grote primark beauty tip! het glow serum! 3 euro, ik gebruik ‘m voordat ik primer op doe, echt geweldig.

 23. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Ik vind het zo fijn dat je naast een video ook nog een uitgebreid artikel maakt! Mocht je niet in de gelegenheid zijn de video te kijken maar wel nieuwsgierig zijn, kun je het dus ook gewoon zien 🙂 Wat tof dat de Primark producten je positief verrast hebben!

 24. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Kijk eens aan! Voor een super klein prijsje kan iedereen er mooi verzorgt bij lopen dus geen smoesjes meer haha grapje!

 25. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Fijn artikel weer – heb me dat ook al tijden afgevraagd. Iets heel anders trouwens: zo fijn dat je bij iedere video ook een stukje tekst schrijft! Zo heb ik in de woonkamer – als ik weer eens te lui ben om een koptelefoon te pakken – ook nog iets aan het artikel. Volgens mij ben je een van de weinige bloggers die dat doet!

 26. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat leuk dat je dit hebt getest. Ik stond laatst nog met dat bronzing palette in mijn handen me af te vragen of het wat zou zijn. Ik weet nu dat ik het niet ga kopen! Misschien leuk om MUA of Makeup Revolution spullen uit te proberen, ook low budget, maar vaak toch wel beter van kwaliteit.

 27. Judith
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Ik heb zelf een lippotlood van Primark en daar ben ik HEEL tevreden over.
  Jammer genoeg hebben ze de kleur niet meer die ik nu heb en de kleurtjes die ze nu hebben spreken me niet zo aan, maar qua formule zijn ze dus wel top! Mooie look, Serena!

 28. Thalya
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Super leuke video, Serena! Misschien kan je hem zelf eens kijken met de ondertiteling erbij, ‘duimpje omhoog als je van Serviërs houdt!’ maakt die ervan hahaha. Veel liefs uit België! (en ook voor die fantastische Serviërs natuurlijk 😉 )

 29. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Ik heb eerlijk gezegd nooit makeup bij de Primark gehaald, maar nu ik jou wenkbrauw zie ga ik zeker even een kijkje nemen! Deze hele look bevalt me wel, beetje smokey eyes maakt je gelijk mysterieus en zwoel. Ik heb wel een soort van rubbere pad gehaald waarmee je gezicht kan schoonmaken en porien, die werkte prima. Ook haal ik daar altijd van die scrub handschoentjes, blijven heel lang goed.

 30. Rianne
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat toevallig! Ik liep laatst door de primark en toen vroeg ik me inderdaad al af of hun make-up een beetje iets is en nu heb je er gewoon een artikel over gemaakt, superleuk!

 31. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Heel erg leuk!! Voor zo weinig geld toch nog best leuke producten.
  Wat trouwens erg irritant is is de vertaling onder de video’s. Ik heb je de woorden sex, paardenmarkt en gedeputeerden niet horen zeggen hahahahaha??. Maar dat wordt er dus wel zo neer gezet onder….

  • yvonne
   29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

   Die vertaling zag ik ook maar alleen als ik hem via de site bekijk. Als ik via YouTube kijk heb je dat niet 😉

 32. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Kaas is awesome 😉 Heel uitgebreid goed de tijd genomen om te testen, fijn! Wenkbrauw potloodje klinkt erg goed, lipstick staat je ook erg goed, nice!

 33. julie
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat mij altijd stoort aan die heel goedkope make up is de geur. had er eens eentje blind gekocht van MUA, heel mooi kleurtje maar de geur was misselijkmakend :s
  Hoe is de geur van deze lipstick?

  • Serena
   Auteur
   29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

   Heel cheap! Echt zoals zo’n Bart Smit lipstick weet je wel. Maar de kleur is mooi en na aanbrengen ruik je dat niet meer, dus ik vind dat geen deal breaker.

 34. Geke
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  You know what?
  Kaas is awesome!
  ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *