Het geheim van mijn zachte haartjes

Net zoals elke beautyblogger heb ik ook zo mijn voorkeuren. Zo schrijf ik het liefste over skincare, foundation, mascara, lipproducten, parfum en beauty gadgets en toch iets minder graag over shampoo. In mijn ogen is dat gewoon niet zo interessant. Het ruikt lekker, schuimt, maakt schoon en daarmee is wat mij betreft de kous af.

Ik krijg regelmatig nieuwe shampoo’s en conditioners opgestuurd en ik probeer ze allemaal (ja, ALLEMAAL) uit, maar er zijn tot nu toe weinig producten geweest waarvan ik denk ‘wow!’. Totdat ik de True Soft lijn van het Zweedse haircaremerk Maria Nila uitprobeerde.

Maria Nila Haircare


Ik heb de shampoo, conditioner en hair mask nu zo’n 4 weken in gebruik en ik ben er écht over te spreken. Deze lijn tovert zelfs mijn dorre touwhaar om tot zijdezachte, gladde lokken. Ik sta werkelijk verstelt! Daarnaast zijn alle producten van Maria Nila gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, vegan, vrij van parabenen en sulfaten, cruelty free én zien ze er ook nog eens superdeluxe uit.

Alle producten van Maria Nila bevatten tevens het zogeheten Colour Guard Complex; een mix van ingrediënten die samenwerken om de haarkleur maximale bescherming te bieden tegen kleurverlies als gevolg van wassen, de zon of stylen met hitte.

True Soft lijn


Maria Nila heeft maar liefst 6 verschillende lijnen in hun assortiment, waarbij elke lijn een specifiek haarprobleem aanpakt of bedoeld is voor een bepaald type haar. Van het PR bureau kreeg ik de True Soft lijn opgestuurd, een lijn waarvan de producten verrijkt zijn met argan olie. De producten zijn bedoeld om droog en broos haar te hydrateren en te verzachten.

De True Soft lijn is verpakt in prachtige stone green gekleurde flessen met een matte finish. De look & feel is kleurrijk, maar tegelijkertijd chique, strak en minimalistisch. Het ziet er luxueus uit en doet me denken aan de verpakkingen die je bij de kapper ziet staan.

De geur van de producten is het beste te omschrijven als lekker romig, maar ook zacht, zeepachtig, bloemig en een vleugje fris. Niet héél anders dan de gemiddelde haarverzorgingsproducten. Gewoon lekker zacht en schoon.

True Soft Shampoo


De shampoo is verkrijgbaar in flessen van 100ml (handig om uit te proberen of voor op reis), 350 ml (normaal formaat) of 1000 ml (salonformaat, of voor grootverbruikers). De shampoo zelf heeft een zachte, mintgroene kleur en een parelmoer glansje en je hebt niet veel nodig om het op te schuimen en goed over je gehele hoofdhuid te kunnen verdelen.

Ingrediëntenlijst;

De meeste shampoo’s die verrijkt zijn met een olie maken mijn haar (sneller) vet en verzwaren het. Het resultaat is sluik haar dat kaarsrecht naar beneden valt en waar lastig volume in te krijgen is. Ook moet ik de volgende dag mijn haren opnieuw wassen, omdat het alweer vet geworden is. Nu worden mijn haren van nature al wat sneller vet, en al helemaal als er voedende ingrediënten (zoals olie) in verwerkt zijn.


Ik was dan ook erg verbaasd dat de True Soft shampoo mijn haren NIET verzwaarde en dat het maar liefst 4 dagen duurde voordat ik het weer moest wassen (voorbeeld: ik was mijn haren op dinsdagavond en hoef ze dan zaterdagavond pas weer te wassen). Ik was mijn haren dus slechts 2 keer per week en dat is echt weinig voor mijn doen! Zelfs met ‘normale’ shampoo (geen extra voedende) haal ik dat niet. Pluspuntje! Verder zien mijn haren er na het wassen lekker volumineus uit en kan ik er gemakkelijk nóg meer volume in creëren met een texturizing spray.

True Soft Conditioner


De conditioner is ook verkrijgbaar in flessen van 100ml (handig om uit te proberen of voor op reis), 350 ml (normaal formaat) of 1000 ml (salonformaat, of voor grootverbruikers). De conditioner zelf heeft een zachte, mintgroene kleur en voelt lekker romig en dik aan. Ik verdeel de conditioner extra goed in mijn haar door het te borstelen, waardoor je helemaal niet veel nodig hebt.

Ingrediëntenlijst;

De meeste conditioners zijn niet voedend genoeg voor mijn haren, maar deze is dat zeker wel. Na het wassen en drogen voelen mijn haren ZO ontzettend glad en zacht aan dat ik er maar doorheen blijf woelen met mijn vingers, zo lekker voelt het! Ook zonder extra haarserum ziet mijn droge haar er gezond en glanzend uit en voelt het aan als zijde. Zelfs de dorre puntjes.


Het fijne is dat dit zachte effect dagen aanhoudt (tot aan de volgende wasbeurt) en dus niet na 1-2 dagen al verdwenen is. Ik ben werkelijk razend enthousiast! Normaal gesproken sta ik elke ochtend op met een klitterig vogelnestje op mijn hoofd, maar sinds ik deze conditioner gebruik hoef ik de borstel er maar één keer doorheen te halen en het is glad. Zelfs op winderige dagen, uren nadat ik het huis heb verlaten, blijven mijn haren mooi glad (zie de foto hierboven). AMAZING.

True Soft Masque


Het masker is verkrijgbaar in een pot van 250 ml. De kleur van het masker is crèmig en de textuur is ZO dik en romig, dat het haarmasker niet eens beweegt wanneer je de pot op zijn kop houdt, haha! Het is dus een zeer geconcentreerde formule waar je maar weinig van nodig hebt.

Ingrediëntenlijst;

Maar wanneer gebruik je nu een conditioner en wanneer een haarmasker? Ik denk dat het voornamelijk persoonlijke voorkeur is. Sommige mensen houden van de iets lichtere textuur van een conditioner en weer anderen geven de voorkeur aan een dik, lobbig haarmasker. Als je haar écht gortdroog is, is een haarmasker sowieso een goed idee.

De conditioner maakte mijn haren al überzacht en glad, maar dit masker… POEH HEE! Alsof mijn haren op slag zijn veranderd in gesponnen zijde. Dit masker maakt mijn haren nóg zachter en nóg gladder. Het voelt zo heerlijk aan dat ik er het liefst de hele dag aan voel (en ruik). Mijn haren zien er bijzonder glanzend en gezond uit en ook dit blijft zo tot aan de volgende wasbeurt. I LOVE IT!

Eindoordeel


Nou, ik denk dat jullie ’em al voelen aankomen: ik ben groot fan van deze True Soft lijn van Maria Nila. Na lange tijd eindelijk weer eens een haarverzorgingslijn waarover ik écht heel enthousiast ben. Voor mij doen deze producten echt wonderen voor mijn haar. Nu heb ik van nature erg droog en breekbaar haar, dat nóg droger is geworden doordat ik het heb laten oplichten. Deze lijn is dan ook voornamelijk bedoeld voor mensen met ongeveer hetzelfde haar als ik. Als je haar niet zo droog is als dat van mij, denk ik niet dat je hetzelfde effect zal merken.

Hieronder nog even alle voordelen op een rijtje:
+ gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten
+ vegan en cruelty free
+ vrij van sulfaten en parabenen
Colour Guard Complex beschermt de haarkleur tegen kleurverlies
+ maakt mijn klitterige touwhaar werkelijk superzacht en glad
+ maakt mijn haren niet extra snel vet
+ verzwaart niet
+ luxueuze verpakkingen die niet misstaan in je badkamer
+ shampoo en conditioner verkrijgbaar in 3 maten

Natuurlijk heb ik ook wat nadelen kunnen ontdekken:
– de formule bevat siliconen (voor mij geen probleem, maar niet iedereen houdt hier van dus ik vond het wel het vermelden waard)
– Maria Nila is niet héél gemakkelijk verkrijgbaar (het wordt alleen verkocht bij geselecteerde kapsalons of kappers webshops)
– it ain’t cheap (voor een fles shampoo van 350 ml betaal je €19,50)

Tja, bijna 20 euro voor een fles shampoo is inderdaad niet goedkoop, maar het is zuinig in gebruik, de producten vind ik werkelijk fantastisch en het geeft me een goed gevoel om producten te gebruiken die vegan en cruelty free zijn. Ik heb het bedrag er dus zeker voor over! Als deze producten op zijn (ik doe er zeker nog een paar maanden mee) ben ik absoluut van plan om het opnieuw aan te schaffen.

Mijn vriendinnetje Nena kende deze producten trouwens al omdat ze worden gebruikt bij de kapsalon waar ze altijd heen gaat (Hairstylist Robert in Houten Castellum). Zij en haar vriend gebruiken voornamelijk de stylingproducten en zij zijn er ook groot fan van. Vooral de Style & Finish Volume Spray vond ze geweldig, dus daar ben ik nu ook heel benieuwd naar! Vond ik even leuk om te delen.

Prijs & verkrijgbaarheid


Shampoo 100 ml €8,25

Shampoo 350 ml €19,50
Shampoo 1000 ml €43,50
Conditioner 100 ml €8,25
Conditioner 300 ml €19,50
Conditioner 1000 ml €43,50
Masque 250 ml €20,50

Bovenstaande prijzen heb ik overgenomen van de webshop Hair Labs. Naast deze webshop is het merk bij nog veel meer online shops verkrijgbaar. 

Wat vind je van de True Soft lijn van Maria Nila, is het iets voor jou? Van welk haarproduct ben jij de laatste tijd zwaar onder de indruk geweest?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

44 Reacties

 1. Ilana
  22 mei 2020 / vrijdag, 22 mei 2020

  Hi Serena, je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt naar deze producten! Ik twijfel tussen raindance en true soft, welke zou je mij aanbevelen? Ik heb dun/lang haar dat snel vet wordt en droog in de punten.
  Liefs
  Ilana

  • Serena
   Auteur
   25 mei 2020 / maandag, 25 mei 2020

   Rain Dance!

 2. 17 mei 2019 / vrijdag, 17 mei 2019

  Wat een leuke blogpost, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar de producten. Ik denk dat ik de shampoo en conditione ga bestellen! Groetjes, Lisanne

 3. Amélie
  14 juli 2018 / zaterdag, 14 juli 2018

  Ik heb al slap en glad haar van mezelf, ik zoek juist meer volume en stevigheid dus deze lijn is zeker niet geschikt voor mij maar wie weet een andere van haar.

 4. Denise
  13 juli 2018 / vrijdag, 13 juli 2018

  Hey Serena,
  Ik zie dat je minder upload (wat heel logisch is, aangezien je nieuwe mama bent en het zomer is) . Maar is het voor jou geen optie om dat duidelijk te communiceren op je site. Bijvoorbeeld dat er komende weken x aantal artikelen online komen op dag x. Dan weten je lezers waar ze aan toe zijn.

  • Serena
   Auteur
   14 juli 2018 / zaterdag, 14 juli 2018

   Heb je helemaal gelijk in! Ik ben er alleen zelf nog niet helemaal uit hoe ik mijn tijd wil en kan gaan indelen de komende periode, maar ik zat wel aan minder artikelen te denken, maar dan wel aan vaste dagen. Inderdaad met de reden dat jullie weten op welke dagen er weer iets nieuws verschijnt! Ik ga er nog even goed over nadenken en brainstormen met George, maar zodra ik eruit ben kom ik bij jullie terug 🙂

 5. 12 juli 2018 / donderdag, 12 juli 2018

  Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent. Ik ben zelf ook heel erg benieuwd naar het merk. Wat ziet het er ook mooi uit hè? Ik ben zo’n 1,5 jaar geleden begonnen met zoeken naar siliconen vrije haarverzorging en ik ben toch nog niet helemaal enthousiast…mijn haar is hierdoor vaak pluizig(er) maar zodra ik dan weer producten met siliconen gebruik, heb ik dus wel weer last van die build-up met vettig haar tot gevolg…The search continues…

 6. 12 juli 2018 / donderdag, 12 juli 2018

  Klinkt echt als de ideale lijn voor het haar. Je hebt mijn interesse zeker gewekt. Liefs soraya

 7. Denise
  11 juli 2018 / woensdag, 11 juli 2018

  Klinkt zeker erg fijn!
  Fijne review ❤️

  C

 8. Miriam
  11 juli 2018 / woensdag, 11 juli 2018

  Leuk! Mijn kapper heeft de L’Oréal lijn uit de schappen gehaald en in ruil daarvoor de Maria Nila aangeschaft. Natuurlijk ben je altijd een beetje sceptisch. Altijd zijn ‘hun’ producten de beste keus. MAAAAAAAR als ik dit nu van jou lees, dan denk ik toch dat ik het op mijn verjaardagslijstje ga zetten?? ik heb heel fijn haar, veel klitten en droog. Zoek toch de volume lijn maar wil ook dat het verzacht! Xx

 9. 11 juli 2018 / woensdag, 11 juli 2018

  Best prijzig maar als het werkt dan vind ik dat niet erg. Ik heb zelf alleen erg last van jeukende hoofdhuid de laatste tijd en gebruik daarvoor nu al een tijd speciale shampoo. Ik ben dan ook benieuwd of dit merk een lijn heeft wat geschikt is voor mij.

  De verpakking ziet er overigens erg mooi uit. Niet belangrijk maar wel leuk. 🙂

  • marrie
   12 juli 2018 / donderdag, 12 juli 2018

   Head &Hair Heal lijn

  • Leonie
   14 juli 2018 / zaterdag, 14 juli 2018

   Beetje gekke reactie/suggestie misschien, maar door een wisseling in anticonceptie kreeg ik ontzettend last van m’n hoofdhuid. Drie jaar lang ellende en doktersbezoeken, toen kreeg ik ineens een ingeving en ben weer terug gewisseld. De huisarts was sceptisch (want: ‘echt maar 1 op de 10.000 heeft er last van’) maar voila, binnen een week was ‘t weg. In ‘t begin vertelde ik t aan niemand (ik schaamde me kapot voor m’n vette haar, schilfers etc), maar nu vertel ik het wel eens en het is bizar hoe vaak ik hoor dat ander meiden dit ook ervaren. Dus, mocht dit ook bij jou (of andere meiden) het geval zijn, wie weet is dit de life changing tip!

 10. Ier
  11 juli 2018 / woensdag, 11 juli 2018

  Klinkt goed! Weet je ook iets over de werking/review van de Volumelijn?

 11. Rowan Chanel
  10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

  Je haar ziet er echt super silky uit! Mijn haar is lang en droog waardoor het er 9 van de 10 keer uitziet als een zielig sprieterig zooitje. Zou je deze lijn voor mij aanraden?

  • Serena
   Auteur
   11 juli 2018 / woensdag, 11 juli 2018

   Ja, absoluut!

   • Rowan Chanel
    11 juli 2018 / woensdag, 11 juli 2018

    Thanks voor je reactie! Vind je dit merk beter dan moroccanoil?

    • Serena
     Auteur
     12 juli 2018 / donderdag, 12 juli 2018

     hi Rowan,

     qua glanzen en gladmaken niet, want dat doet Moroccanoil net zo goed. En de geur van Moroccanoil is werkelijk zalig! Maar van Moroccanoil wordt mijn haar sneller vet dan van Maria Nila. Op dat vlak heeft Maria Nila dus zeker mijn voorkeur.

     • Rowan Chanel
      12 juli 2018 / donderdag, 12 juli 2018

      Dan heb je me helemaal overtuigd! Want mijn haar wordt ook snel vet..
      Dankjewel 🙂 Ga het meteen bestellen!

 12. Cherrelle
  10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

  Ik ben juist geïnteresseerd in shampoo dus ik ben blij met deze post. Ga meteen ff kijken op die site.

 13. Kimberly
  10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

  Ik heb ook zojuist de shampoo en conditioner besteld, wel gelijk de normale flessen, ivm het prijsverschil met het kleinste formaat. Dus ik ben benieuwd! 🙂

 14. Kb
  10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

  Ik ben ook zeer enthousiast. Gisteren al besteld en vandaag al bezorgd! Vanavond wassen???

  • Serena
   Auteur
   10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

   Keep me postedddd!

   • Kb
    12 juli 2018 / donderdag, 12 juli 2018

    Geen succes. Mn haar is slap en statisch. Het ruikt wel heerlijk! Ik ga weer verder met kerastase, dit bevalt super goed.

 15. Carina
  10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

  Zo jammer van de siliconen, die vermijd ik liever. Verder is het echt perfect, vegan, milde reiniges en een beetje verzorgend. Maar helaas, ik ga verder zoeken naar een nieuwe shampoo.

  • Serena
   Auteur
   10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

   hi Carina,
   volgens mij heeft Lush veel keuze in sulfaatvrije én silicoonvrije shampoo & conditioner. Niet die blokjes hoor, die bevatten wel SLS/SLES, maar gewoon hun producten uit potten/flessen!

 16. Ju
  10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

  Klinkt heel goed 🙂 met mijn dorre bos geblondeerde krullen ben ik wel bereid iets meer te betalen voor een mooi resultaat. Zeker als de producten vegan en cruelty-free zijn 🙂
  Dank je voor een fijne review, ik woon al 5 jaar in Zweden maar had nog niet van dit merk gehoord. En gelukkig is het hier wel heel makkelijk verkrijgbaar.

 17. 10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

  Wat ik me afvraag: zijn de siliconen die in de conditioner en masker zitten niet juist lastig te verwijderen met de sulfaatvrije shampoo? Ik gebruik ook gewoon siliconen, maar juist daarom was ik mijn haar toch met een gewone shampoo. Als ik mijn haar met sulfaatvrije shampoo was, gebruik ik ook geen stylingproducten met siliconen, om een ‘build up’ te voorkomen. Of is dat niet meer zo? Klinkt verder wel heel goed!

  • Serena
   Auteur
   10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

   hi Yvonne,
   zelf heb ik geen last van build-up, maar als je merkt dat je haren anders reageren is eenmaal wassen met een andere (sulfaathoudende) shampoo voldoende om de eventuele build-up te verwijderen. Sowieso kan het geen kwaad om eens in de zoveel tijd eventjes te switchen van shampoo/conditioner! Ik kan dat niet wetenschappelijk onderbouwen, maar in de praktijk blijkt dit altijd wel te ‘helpen’ als je haren niet meer doen wat ze deden na een wasbeurt.

   • 11 juli 2018 / woensdag, 11 juli 2018

    Dank voor je antwoord! Misschien maar eens proberen dan. En als mijn haar alsnog te zwaar/vettig wordt oid kan ik een gewone shampoo kiezen.

 18. Nona
  9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

  Is dit een advertorial?

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

   Nope!

 19. 9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

  Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord. De vormgeving ziet er super uit. Mooie foto’s ook. Ik ben nieuwsgierig geworden. Hebben ze ook producten voor dun en fijn haar?

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

   hi Mieke,
   wellicht de Pure Volume lijn?

 20. AK
  9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

  Hoe schat jij/gekrulde lezer die dit product kent in dat deze lijn uitpakt bij krullend haar? Denk je dat het daar ook zonder te verzwaren de krullen intact laat? Ik ben heel benieuwd geworden na het lezen van je review!

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

   hi AK,
   van alle lijnen denk ik dat deze het meest geschikt is voor krullend haar. Omdat deze producten niet verzwaren, maar wél verzachten en gladmaken, denk ik dat krullen hiermee extra mooi zullen uitpakken. Maar het is zo lastig om te zeggen omdat geen enkele krul hetzelfde is. Wat ik wel veel heb gehoord van lezeressen met krullen is dat sulfaatvrije shampoo’s wonderen doen ten opzichte van shampoo’s met sulfaten, dus wat dat betreft zit je sowieso goed (deze shampoo is sulfaatvrij). Misschien een 100 ml flesje bestellen om te proberen?

  • Willemse
   10 juli 2018 / dinsdag, 10 juli 2018

   Bij krullen kan je beter alles met siliconen skippen.
   Het is een enorm fijn merk met mooie producten, maar op de lange duur gaan je krullen hun vorm verliezen als je siliconen houdende haar producten gebruikt

 21. 9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

  Wat een heerlijke positieve review! Ik ben erg enthousiast geworden door jouw woorden! Enige tijd geleden kwam ik op Instagram ook al een positief berichtje tegen. Deze ging over de droogshampoo. Dat het merk vegan is en 100% natuurlijk vind ik top! Alleen jammer dat het merk niet gemakkelijk verkrijgbaar is.

 22. 9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

  Nou, je hebt me overtuigd hoor. Meteen de shampoo en conditioner van de volume lijn gekocht.

  • Serena
   Auteur
   9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

   Ah, te gek! Ben benieuwd hoe het jou bevalt, laat het me vooral even weten!

 23. 9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

  Het resultaat is wel mooi als ik het zo zie! Voor mijn dunne haren zal het niet werken door de siliconen denk ik. Dan valt het zo futloos naar beneden.

 24. 9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

  hii, hoe kan je betaald worden voor je blog??? en reclames in je blog zetten??

  je bent een groot voorbeeld voor me en ook vera camilla!!!!

 25. marrie
  9 juli 2018 / maandag, 9 juli 2018

  Toevallig raadt mijn kapster dit merk ook aan. Ik ben nu de head & hair heal shampoo aan het uitproberen omdat ik een zeer gevoelig e hoofdhuid heb.Daarvoor gebruikte ik de structure & repair. Die vond ik wat prettiger want nu wordt mijn haar sneller vet heb ik het idee.
  Ik kan ze bij mijn kapster kopen, zelfde prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *