Budgettip | Primark Bold & Beautiful spray

Afgelopen weekend waren mijn zusjes en ik in Brighton en we konden het niet laten om toch even een Primark in te duiken. In Engeland hebben ze vaak een net iets uitgebreider assortiment en de winkels zijn er altijd lekker opgeruimd en minder druk dan in Nederland. Heer-lijk! Uiteraard vloog ik als eerste naar de schappen met beautyproducten en make-up en mijn oog viel meteen op de Ps… Bold & Beautiful Volume & Texture spray.

Ik ben dol op texturizing sprays. Sinds ik de Bb Thickening Dryspun Finish spray van Bumble & Bumble heb ontdekt wil ik eigenlijk niets anders meer om volume mee te creëren in mijn haren. Het geeft mijn haren een goede boost zonder de dofheid, de witte waas en de schilfertjes. Het maakt mijn haren lekker stug, maar niet té. Je kunt er dus nog lekker met je handen doorheen woelen zonder dat het gaat klitten. Op haargebied is dit echt mijn absolute holy grail.

Toch moet ik toegeven dat ik het al een hele tijd niet meer gebruik en dat is vanwege twee dingen; de prijs en de verkrijgbaarheid. Ik kan het namelijk alleen online bestellen. Als ik online bestel neem ik meestal 4 bussen tegelijk, en dan moest ik toch altijd even slikken van het eindtotaal.. De spray van Bumble & Bumble kost namelijk €30,- per stuk, dus reken maar uit. Ik verbruik er één per maand, dus dat is al met al best een dure grap. Ik ben daarom sinds 2013 al op zoek naar een goede, budgetvriendelijke dupe en HALLELUJAH, ik heb hem eindelijk gevonden!

Al 3 jaar lang (!) probeer ik elke nieuwe texturizing spray uit die ik tegenkom, maar geen enkele kwam ook maar in de buurt van de Dryspun Finish spray van Bumble & Bumble. Zelfs de bijna-net-zo-dure van Ouai niet. Ik had de moed al bijna opgegeven, totdat ik de Ps… Bold & Beautiful Volume & Texture spray in mijn haren spoot. Ik kon het bijna niet geloven! Dit spul deed hetzelfde als de spray van Bumble & Bumble, maar dan zelfs NOG beter.

Allereerst de naam en de verpakking. De naam doet me natuurlijk denken aan ‘s werelds meest bekende (inmiddels gestopte) soapserie the Bold and the Beautiful. Och, mijn oma was er aan verslaafd. Oh wee, als we haar per ongeluk te lang aan de lijn hielden terwijl ‘The Bold’ al op TV kwam. Oma belde ons vaak op voor een kletspraatje, maar soms vergat ze de tijd en dan schoot ze in paniek als bleek dat ‘The Bold’ al een minuutje bezig was. Dan werd het gesprek halsoverkop afgekapt en hoorde ik haar lekker Utregs mopperen voordat de hoorn er gehaast op werd geknald. Hilarisch. Soms mis ik die gesprekken wel. Ze gingen nooit ergens over en oma leek altijd te bellen op momenten dat het eigenlijk niet uitkwam, maar nu ze nooit meer belt mis je het dan ineens. De naam Bold & Beautiful doet me indirect meteen aan mijn oma denken, dus dat is voor mij een leuke bijkomstigheid.

De verpakking is fris wit met een lila, roze en zachtroze ombre etiketje en leuke, speelse letters. Heel trendy en vrolijk! Geen fan van de prijs zo groot op de voorkant, maar de algehele look & feel vind ik erg leuk.

Ingrediëntenlijst;

De meeste mensen schrikken zich een hoedje als ze ‘alcohol denat.’ zo hoog bovenaan de ingrediëntenlijst zien staan. Ik ook. Maar in dit geval weet ik dat het is toegevoegd omdat het om een aerosol (houder onder druk) gaat. Zonder alcohol denat. krijg je het spul niet eens uit het tuutje. De alcohol is dus voornamelijk toegevoegd als ‘transportmiddel’ en zal amper op je haren terecht komen, waardoor het dus ook geen uitdrogende schade kan aanrichten. Bovendien heeft de spray van Bumble & Bumble ook dimethyl ether en alcohol denat. als eerste twee ingrediënten in zijn lijst.

Oryza sativa (Rice) starch, oftewel rijstzetmeel, is een ingrediënt dat wordt toegevoegd omdat het olie (talg) absorbeert. Je ziet het ook vaak terug in droogshampoo’s. Ook silica is een absorberend ingrediënt, maar het maakt je haren tegelijkertijd stug. Dit ingrediënt zien we vaak terug in volumepoeders.

Het ingrediënt Octylacrylamide / Acrylates / Butylaminoethyl Methacrylate Copolymer verstevigt je haren en maakt ze tegelijkertijd glad en glanzend. Het is een veelvoorkomend ingrediënt in haarspray. De spray bevat parfum zodat je haren lekker gaan ruiken. Verder zit er niet veel bijzonders in.

Waarom de spray van Bumble & Bumble dan zoveel duurder is? Het ligt denk ik deels aan marketing (Bumble & Bumble is een salonmerk), deels aan een grotere verpakking (het bevat 150 ml product, dus tweemaal zo veel) en deels aan de ingrediënten. De spray van Bumble & Bumble bevat namelijk verzorgende, luxe ingrediënten zoals zonnebloemzaad extract, zijdepoeder, gehydroliseerd tarwe enzym, glycerine en dimethicone (een gladmakend silicoon). De spray van Primark heeft totaal geen verzorgende ingrediënten en is dus een stuk minder fancy, maar toch gaat hier mijn voorkeur naar uit!

Maar Sereen, wat is er dan zo geweldig aan de Bold & Beautiful spray? Het fijne aan dit product is dat het mijn haren op een subtiele manier wat stugger maakt en dat het gemakkelijk te doseren is. Met de spray kun je namelijk heel gemakkelijk een spraytje hier en daar in je haren zetten voor iets meer volume. Wil je nóg meer volume, dan is de spray prima op te bouwen zonder dat je haren ondoorkambaar worden. Als je nog steeds geen idee hebt wat ik bedoel, moet je het zo bekijken: de Bold & Beautiful spray is zoals een volumepoeder in spray-vorm. Of zoals een haarlak die extreem veel volume geeft zonder dat je haren aan elkaar gaan kleven. Of zoals een stugmakende droogshampoo, maar dan zonder de witte waas.

Het werkt als volgt; houd de Bold & Beautiful volume & texture spray zo’n 15 cm van je hoofd af en spray het bij je haaraanzet of over je gehele lengte, voor meer volume en textuur (= stugheid).

Zelf breng ik het aan bij mijn haaraanzet bovenop mijn hoofd en daarna woel ik even wild met mijn handen door mijn haren.

Het resultaat: een coupe bomvol volume! In vergelijking met de spray van Bumble & Bumble vind ik dat deze spray van Primark zelfs nóg meer volume geeft. Je hebt er dus in feite minder van nodig voor hetzelfde resultaat. Lekker zuinig in gebruik, dus!

Nog even een voor- en na foto, voor een duidelijk verschil.

En wist je dat, wanneer je je scheiding de andere kant op slaat dan gebruikelijk, er zelfs NOG meer volume ontstaat? Probeer het eens uit!

De spray van Bumble & Bumble geeft – waarschijnlijk vanwege zijn toegevoegde verzorgende ingrediënten – iets meer glans aan het haar, maar ik heb het idee dat deze ingrediënten ook zorgen voor minder stugheid en dat ze je coupe iets meer laten uitzakken aan het einde van de dag.

Wat ik zelf erg handig vind is dat er slechts 75 ml product in de spray zit. Door dit kleinere formaatje past hij perfect in je tas, dus ideaal voor onderweg en op reis. Hij kan zelfs mee in je handbagage!

Ook heel belangrijk om te weten is dat de Ps… lijn van Primark, bestaande uit make-up en beautyproducten, cruelty free is. Dit is hun statement:

Primark voert zelf geen dierproeven uit en laat ook geen dierproeven uitvoeren. In onze handelsvoorwaarden met leveranciers staat duidelijk dat cosmetica en de ingrediënten ervan niet op dieren mogen worden getest. We hebben in China geen Primark winkels dus daar wordt ook niks verkocht.

Even ter vergelijking, Bumble & Bumble valt onder de Esteé Lauder Companies en wordt wél verkocht in China.

Hieronder nog even de voor- en nadelen op een rijtje;

Voordelen;
+ makkelijk te doseren
+ snel in gebruik
+ handzame verpakking; mag mee met handbagage
+ geen statisch haar, geen witte waas, geen klitten
+ haren blijven bewegelijk en doorkambaar
+ maakt het haar geleidelijk aan stugger; volume is goed op te bouwen
+ lekkere geur en vrolijke verpakking
+ budgetvriendelijk
+ het is dierproefvrij!

Nadelen;
– alleen te koop bij Primark; niet iedereen ondersteunt deze winkelketen.

De Ps… Bold & Beautiful Volume & Texture spray kost slechts €3,- (75ml) en is dus super budgetvriendelijk. Hij is te koop bij de meeste Primark filialen in Nederland (ik hoorde dat niet alle filialen ze op voorraad hebben, helaas). In Groningen en Rotterdam Zuidplein zijn ze sowieso verkrijgbaar, als jullie ze ook in andere filialen hebben gespot, let me know!

Ik weet niet wat jullie gaan doen, maar ik ga zo snel mogelijk 10 busjes inslaan! Het is echt geweldig spul en dat voor zo’n klein prijsje. Nooit meer plat haar! Lang leve volume! Waarschijnlijk snijd ik mezelf nu gigantisch in mijn vingers door er zo enthousiast over te schrijven (zal je zien dat ze overal uitverkocht zijn nog voordat ik ze kan inslaan), maar ik MOEST dit gewoon zo snel mogelijk met jullie delen. Ik ben gewoon zo blij dat ik eindelijk een budgetvriendelijke dupe heb gevonden van de Bumble & Bumble spray!

Wat vinden jullie van de Bold & Beautiful spray? Are you excited?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

46 Reacties

 1. Barbara Campbell
  9 februari 2020 / zondag, 9 februari 2020

  How can l obtain this spray? I bought in UK & found it amazing. Unfortunately can’t get it anymore.

  • Serena
   Auteur
   9 februari 2020 / zondag, 9 februari 2020

   I think it is out of stock… unfortunately!

 2. Corine
  30 maart 2019 / zaterdag, 30 maart 2019

  Sinds jouw review ben ik al op zoek naar dit fantastische spulletje, maar ik grijp élke keer mis! En zo te lezen doe ik dat al 1.5 jaar ? heeft Primark dit überhaupt nog wel in het assortiment? Als ze ergens zijn dan doe mij er maar meteen 20 haha!

  • Merel
   28 december 2019 / zaterdag, 28 december 2019

   Yup ik ben ook nog steeds op zoek….iemand tips?

 3. ilse de deken
  19 juni 2017 / maandag, 19 juni 2017

  Van België naar Rotterdam gereden, helaas, geen enkel flesje meer… 🙁 (Je bent té populair…)

  • Serena
   Auteur
   19 juni 2017 / maandag, 19 juni 2017

   Ahhhh zo jammer! Bij Amsterdam en Hilversum zijn ze er nog wel… zonde van je ritje!

 4. Marlot
  19 juni 2017 / maandag, 19 juni 2017

  Ik ga hem ook gelijk inslaan! Een ander vraagje, ik vind het shirt dat je aan hebt zo leuk! Mag ik vragen waar die vandaan komt?

  • marlot
   21 juni 2017 / woensdag, 21 juni 2017

   iemand een idee?

 5. Romy
  18 juni 2017 / zondag, 18 juni 2017

  Jonguhh je bedoelt as the world turns! Haha
  Maare goeie tip! Deze week maar eens op jacht

 6. Denise
  18 juni 2017 / zondag, 18 juni 2017

  Oeh Groningen! Yaaaaaassss

 7. maris
  17 juni 2017 / zaterdag, 17 juni 2017

  Ik zal es kijken!
  Leuk!

 8. Dora
  16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Sorry, “gestopte” the bold & the beautiful.. het bestaat nog hoor! Maar goeie tipje dit, ga dat spul ook halen! ?

 9. Madeleine
  16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Ga ik ook halen! Maar…is het raar dat ik jouw ‘platte’ kapsel ook prima vind, heel natuurlijk juist!

 10. 16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Ik ben altijd wel op zoek naar nieuwe dingen voor volume, misschien hier eens een busje van scoren!

 11. Muriel
  16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  In Groningen is ie er helaas niet..

 12. 16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Wauw wat een resultaat echt heel tof! Op naar Primark!!?

 13. 16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  wow dat had ik niet verwacht. meestal probeer ik dat soort producten niet eens omdat ik denk, zal vast niet werken. Deze ga ik nu gelijk uitproberen!

 14. Julie Tina
  16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Klinkt goed ! Mooie foto’s ook trouwens 🙂

 15. 16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Ik zag al een tijdje terug een Instagram foto van deze spray op je account staan en ik begon wel beetje nieuwsgierig te worden. Eerlijk, Primark heeft geen slechte producten in hun beauty lijn. Ik kreeg gisteren namelijk en PR pakketje van ze en de kwaliteit was echt top! Anyway, ik heb ook erg last van vettig en sluik haar op de 2e dag nadat ik mijn haar heb gewassen. Diverse spuitbussen heb ik uitgeprobeerd maar ik eindig altijd met super stug haar dat gewoon vast zit of met een rare witte was die ik niet eruit kan kammen. Ik ben daarom super enthousiast geworden door jouw review! Wauw, het resultaat mag er wel echt wezen. Voor zo’n kleine prijs ga ik het ook zeker uitproberen!

 16. 16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Dat ziet er goed uit zeg, dat had ik echt totaal niet verwacht. Binnenkort ook zelf maar eens uitproberen!

 17. Diana
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  serenaaa de bold is niet gestopt hoor!! (As the world turns wel..) ik volg het nog in ieder geval!
  Deze spray ga ik zeker proberen, 10 x goedkoper dan jouw vorige lievelings, iets meer mijn budget haha.

 18. 15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Oeh, die moet ik hebben! Ik was gisteren toevallig nog in de Primark maar heb ‘m helaas niet gespot. Maare, The Bold & The Beautiful draait toch nog steeds?

 19. Syl
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Voor die 3 euro moet ik hem wel testen natuurlijk.
  Hopelijk hebben ze em morgen nog

 20. 15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Dat ziet er inderdaad wel heel erg tof uit! Leuke review 🙂

 21. 15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Omg ik moet dit hebben! Ik gebruik vaak volumepoeder in mijn haar maar daar wordt het zo stroef van, te stroef, alsof het dan heel vettig is.
  Inslaan die hap!

 22. Noraly
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Hele fijne review! Deze wil ik zeker eens gaan uitproberen.

 23. 15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Ik ben nu erg benieuwd! Ik had zelf een droogshampoo voor blond haar geprobeerd, maar die liet een gele waas achter in mijn haar. Misschien omdat ik donderblond/rossig ben, maar toch niet ideaal.

 24. Kris
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Bold and the beautiful loopt nog steeds hoor, hij is niet gestopt en wordt nog steeds uitgezonden

  Spray lijkt me wel goed

 25. K.
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Ik zie geen ingrediëntenlijst…. Helaas ben ik super allergisch voor limonene en linalool.
  Zit dat hier ook in? Ik vermoed van wel, maar hoop stiekem een keertje mazzel te hebben.

  Qua shampoo heb ik wel wat opties zonder parfumstoffen, maar conditioner, styling, etc. blijft moeilijk.

  • Jolien
   17 juni 2017 / zaterdag, 17 juni 2017

   Jammer, K. Ik heb de spray vandaag in huis gehaald en beide ingrediënten zitten hierin.

   Ik hoop dat je snel iets vindt wat je wél kan gebruiken 🙂

   • K.
    19 juni 2017 / maandag, 19 juni 2017

    Dank voor je reactie Jolien! Fijn dat je het even bekeken hebt voor me, scheelt een tourtje naar de Primark!

 26. Lola
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Lieve Serena,
  Wat fijn dat je ook aandacht besteed aan of een product dierproefvrij is of niet, zelfs ookal is het niet iets waar jij je persoonlijk door laat binden. Ikzelf koop al 1,5 jaar alleen maar dierproefvrije cosmetica dus ik vind dit een hele fijne toevoeging, dankjewel! En wat een mooi blousje heb je aan 🙂

 27. 15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Ooh deze moét ik proberen ! Mijn haar is altijd zo plat als een pannenkoek dus ik kan wel wat volume gebruiken !

 28. Kiki
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Haihai! Wat een leuk artikel, altijd fijn om iets te lezen over een budget artikel! Even een tip van mij: de meeste prijsjes van de Primark op beautyproducten zijn stickers, dus misschien kan je die eraf halen. Als het niet is bij deze, kan het misschien bij een van de 10 busjes die je gaat kopen (of nu allaaaang al in huis hebt gesjeesd)!

 29. Petra
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Ik ga deze zeker proberen. Ik was toevallig net op zoek naar een goede betaalbare volumespray. Zodat ik mijn net geknipte (lange)bob lekker veel volume kan geven. ?

  Volgens mij is the bold & the beautiful niet getopt hoor. ?

 30. 15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Jaaahhh ik ga dit testen. Ik gebruik namelijk al een tijdje dat kleine oranje/gele busje Primark met volumepoeder erin. Zitten ook ieniemienie spakles in en ruikt heerlijk. Dus ook een aanrader vooral als je een keer een feestje hebt en je dus wat meer mag shinen. Maar het in een spuitbus klinkt iets makkelijker dus thanks voor de review en gebruik ook zeker eens het poederbusje met kleine glitters ??

 31. Meryem
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Ik ben van plan om binnen kort naar de primarkt te gaan en ga zeker op zoek naar deze spray

 32. Marijne
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Goede tip! Ga vanmiddag ook gelijk een halen.
  Wat staat die top je prachtig! Waar heb je die vandaan?

 33. 15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Oh my….ik ren vanmiddag gelijk ff naar de Primark…Als ik het niet vergeet ??. Ik ben erg benieuwd geworden! Leuke artikel en mooie foto’s. ?? Liefs, Peggy ?.

 34. 15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Oh, deze ziet er zo fijn uit! Ik moet zo snel mogelijk naar de Primark <3

 35. 15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Eigenlijk gebruik ik nooit iets van volumespray, maar dit ziet er wel goed uit! Mooie foto’s ook!

 36. Rebecca Longridge
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Omg. Dream come true!!!! Wat superfijn!

 37. Karlijn
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  Ik heb gisteren in Eindhoven 2 busjes ingeslagen. N.a.v. je Instalab had ik al zo’n vermoeden dat je hier heel enthousiast over was 🙂
  En je heb helemaal gelijk………….het is fantastisch spul!!!!

 38. Daphne
  15 juni 2017 / donderdag, 15 juni 2017

  wat een goeie tip, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *