Een frisse start? Probeer dan eens de Cooling Eye Cream van Clay And Glow

Jullie hebben wellicht vaker blogposts over Clay And Glow voorbij zien komen aangezien ik dit Nederlandse merk een warm hart toedraag. Allereerst omdat ik het tof vind dat het merk van Hollandse bodem is, maar ook omdat ik hun producten oprecht megagoed vind (en dan ook bijna elke week nog gebruik). Al hun producten zijn vegan, cruelty free en ze maken zoveel mogelijk gebruik van biologische ingrediënten. Bovendien zien de verpakkingen er prachtig uit.

Ze zijn klein begonnen met alleen het Pink Clay Mask in het assortiment, maar in een relatief korte tijd zijn ze uitgegroeid tot een populair skincare brand met meerdere producten die niet alleen via hun eigen webshop maar ook via Ici Paris XL verkrijgbaar zijn. A true Dutch succes story, ik houd er van!


Hun allernieuwste product in het assortiment is de Cooling Eye Cream. Dit product belooft onze opgezwollen ochtend oogjes te ‘de-puffen’ en op den duur donkere kringen en fijne lijntjes te verminderen. Tegelijkertijd voorziet het de tere, gevoelige huid rondom onze ogen van een flinke plens hydratatie. Ik heb deze oogcrème nu zo’n 1 week in gebruik en zal vandaag mijn eerste indruk met jullie delen.

De verpakking

De verpakkingen van Clay And Glow stellen me nooit teleur. Het luxueuze doosje van de Cooling Eye Cream is gemaakt van een stevig karton en gehuld in een zachtroze, kleurverlopend tintje.


Open je het doosje dan zal je ontdekken dat er zich een spiegeltje aan de binnenkant bevindt. Wow! Dat maakt de verpakking extra duurzaam. Normaal gooi ik verpakkingen van beautyproducten altijd weg, maar dit doosje wil je bewaren.


Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als sieradendoosje of neem er je favoriete make-up in mee voor on-the-go touch-ups.


De oogcrème is verpakt in een slanke tube en bevat 15 ml product. De Cooling Eye Cream zou natuurlijk geen cooling eye cream zijn zonder deze metalen applicator. FANTASTISCHE UITVINDING! Door zacht in de tube te knijpen komt er wat product uit de applicator (zo gebruik je nooit teveel) en het metaal voelt heerlijk verkoelend aan op mijn huid.

De vorm van de applicator is precies groot en afgerond genoeg om mezelf een mini massage te geven, terwijl ik ondertussen de oogcrème verdeel. Dit zorgt er oprecht voor dat mijn lichtelijk opgezwollen oogjes er naderhand een stuk frisser uitzien. Door de massage verbeter je namelijk de bloedcirculatie waardoor donkere kringen voor een groot deel vervagen. Met de vingertoppen van mijn ringvinger (deze vinger geeft de minste en dus beste druk voor de huid rondom je ogen) klop ik het restantje crème nog wat verder in.

De formule


De formule is vegan, cruelty free en bestaat voor maar liefst 95,7% uit natuurlijke ingrediënten. Het is vrij van parabenen, alcohol, PEG’s en parfum en geschikt voor alle huidtypen. De formule is dus lief voor de wereld, lief voor de dieren en ook lief voor jouw huid.

De formule bevat een aantal hele fijne, plantaardige boters en oliën. Shea butter, avocado olie, zonnebloem olie en argan olie staan bekend om hun sterk hydraterende, verstevigende en huidversterkende werking. Rozenbottel olie en peptiden staan vooral bekend om het verminderen van fijne lijntjes en is zeer populair onder de mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk anti-ageing ingrediënt.

Vitamine C en E is een gouden duo en deze ingrediënten samen zijn dan ook heel krachtig en versterken elkaars werking. Ze ondersteunen het natuurlijke herstelproces van de huid en hebben dus een anti-ageing werking, maar zijn natuurlijk ook ideaal om de littekens boven mijn ogen (die van mijn bovenooglidcorrectie) te verzorgen. Bovendien zorgt deze topcombo voor een stralende huid en maakt het de huid rondom je ogen dus egaler en helderder. En kijk, dat hebben we nodig na een zware nacht!

Eerste indruk


Iets waar ik altijd bang voor ben zijn crèmes die té voedend voor me zijn. Want natuurlijk heeft mijn huid hydratatie nodig, maar sommige crèmes zijn zo voedend dat ze een vettig laagje op mijn huid achterlaten waar ik dan weer overmatig van ga glanzen. Ik hoopte dat de Cooling Eye Cream mijn huid de hydratatie zou geven die het nodig heeft, zonder dat vettige laagje. Want als ik hierna concealer aanbreng, moet dat niet gaan ‘glijden’.


De formule van de Cooling Eye Cream is lekker romig, maar zeker niet te vol voor me. Tijdens het aanbrengen/masseren met de applicator merk ik dat de oogcrème al deels versmelt met m’n huid, maar na de massage bevindt zich nog een klein restje dat (nog) niet is ingetrokken. Dat is na het ‘inkloppen’ echter wel compleet in mijn huid gezonken want het trekt echt snel in. Mijn huid ziet er instant gladder en frisser uit en voelt soepel en gehydrateerd aan, zonder vettig laagje achter te laten. Precies waar ik op hoopte.

Daarna kan ik moeiteloos concealer en de rest van mijn make-up aanbrengen. Sterker nog, ik heb het gevoel dat mijn make-up er juist MOOIER uitziet in combinatie met deze oogcrème. De rest van de dag merk ik geen geglim en geglij onder mijn ogen dus hij heeft absoluut de test doorstaan!

Clay And Glow Sets


Je kunt de Cooling Eye Cream los kopen, maar hij is ook verkrijgbaar in de Clay And Glow Cooling Eye Cream bundels. Deze sets zijn speciaal samengesteld per huidtype/huidroutine/huidwens en zijn veel voordeliger dan wanneer je alles los zou kopen (tip!).

Mijn favoriete bundel is de Hydraterende Set, een top combo bestaande uit de Cooling Eye Cream, Hyaluronic Acid Toner, Vitamin C Serum en Hydrating Moisturizer. Deze combinatie van producten geven je huid werkelijk een hydratatie boost en daarnaast geven ze je huid een stralend frisse glow.

Prijs & verkrijgbaarheid


De Cooling Eye Cream kost €24,95 (15 ml) en met mijn code ‘SERENA15’ krijg je maar liefst 15% korting over je aankoop (ook geldig op de bundels en sets die dus al extra voordelig zijn!) via de Clay And Glow webshop.

En zoals ik aan het begin van deze blogpost al vermeldde is Clay And Glow ook verkrijgbaar via de Ici Paris XL webshop en de fysieke Ici Paris XL winkels in Nederland, België en Luxemburg. Dus als je liever de producten even in het echt wilt zien en voelen loop dan zeker even de winkel binnen (zo fijn hè dat het weer kan!).

Hoe kijk jij elke ochtend uit je ogen? Ik heb dus echt een klassiek slaaphoofd!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

24 Reacties

 1. 1 mei 2022 / zondag, 1 mei 2022

  Heb zelf ook 1 thuis liggen van een ander merk ga deze morgen even proberen ga er ook een blog van maken 🙂

 2. maria
  17 februari 2022 / donderdag, 17 februari 2022

  Die oog creme is geen goed product, zware allergie rode opgezwollen oogleden ik stond letterlijk in de fik.
  Na twee maanden dacht ik het nog eens te proberen geef het een kans dacht ik dus ECHT nooit meer . Weer zware rode opgezwollen oogleden en heel veel jeuk. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, ernstig

  • Els
   19 maart 2022 / zaterdag, 19 maart 2022

   Hier hetzelfde, enorme allergische reactie.

 3. Brenda
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  SPRING IS COMING!
  Dat betekent helaas Opgezwolle ogen zoals een goudvis door mijn hooikoorts als ik wakker word….

 4. Sarah
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Lieve Serena,

  Je geeft aan dat de creme niet heeeeeel voedend is, is deze oogcreme dan ook geschikt voor een droge en eczeem gevoelige huid?

  In de wintertijden en seizoenswisseling krijg ik een beetje rondom mijn ogen last van eczeem. En de meeste oogcremes prikken een beetje.

  Ik was daarom benieuwd of dit iets voor mij is 🙂

  • Serena
   Auteur
   2 februari 2022 / woensdag, 2 februari 2022

   hi Sarah,

   de formule is juist vrij van parabenen, alcohol, PEG’s en parfum zodat het voor elk huidtype geschikt is, dus ook de zeer gevoelige, droge huid met eczeem. En het is zeker heel voedend en hydraterend, ik bedoelde alleen dat er geen vettig, glanzend laagje achterblijft (wat lastig is als je erna make-up aanbrengt).

 5. Ramona
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  De producten van clay en glow zijn echt heerlijk! Deze ken ik nog niet maar ga ik nu wel uitproberen!

 6. Charissa
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Alleen de doosjes vind ik al supermoooooi

  • Serena
   Auteur
   2 februari 2022 / woensdag, 2 februari 2022

   Ja hè? En deze kun je dus ook perfect recyclen als trinket box! ^^

 7. Bianca Vriesekoop
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Lekker uitgebreid uitgelegd, dankjewel. Zit altijd zelf die ingrediënten uit te pluizen maar dan moet ik zoveel opzoeken. Dank voor je uitleg. Deze wil ik wel proberen.

 8. Liese
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Echt fijn dat veel merken tegenwoordig veel natuurijke ingredienten gebruiken. Mijn huid reageert slecht op teveel synthetische spullen in crempjes enzo

 9. Daisy
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Met 3 kinderen van onder de 6 kan ik wel wat extra self care gebruiken. Man, die nachten doen me wallen echt geen goed. Misschien gaat dit me redden

 10. Marion de Vree
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Ik smeer al mijn hele leven een pot nivea op mijn gezicht. Vond al die extra dingen altijd maar onzin maar merk nu dat mijn huid er geen genoegen meer mee neemt. Tijd voor wat extra’s denk ik. Zal deze eens proberen.

 11. Melissa de Jong
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Ik ben ook zooooo fan van de maskers van dit merk! Ben benieuwd of dit voor mij ook werkt of dat er echt een onderooglid correctie aan te pas moet komen met die wallen van mij.

 12. Esmee
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Nice! Mijn oude oogcrème is net op en soms heb ik het idee dat als ik een product een tijdje gebruik, de werking wat vermindert. Net als met een deo moet ik soms overstappen op wat nieuwe ingrediënten. Kan tussen mijn oren zitten maar deze ga ik een kans geven.

 13. Tara
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Ziet er goed uit! In de ochtend heb ik ook altijd een slaaphoofdje ja haha!

 14. Marij
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Hoi Serena,
  Hoe lang denk je dat je ermee doet?
  Ik vind de prijst best hoog, maar als het werkt en je doet er een maand mee, dan is het weer een ander verhaal.

  • Serena
   Auteur
   1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

   Oh, je hebt echt maar zo weinig product nodig en met deze applicator gebruik je nooit teveel crème eigenlijk. Ik schat dat je hier zeker 3 maanden mee kunt doen!

 15. Larissa
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Klinkt goed!! En ik blijf hun verpakkingen en vormgeving ook altijd zo leuk vinden

 16. Frederique
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Ah mijn oogcreme is bijna op, je kortingscode komt echt als geroepen haha
  Ben heel benieuwd 😉

  • Serena
   Auteur
   1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

   You’re welcome! 🙂

 17. Esmee
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  Ik ben al wat ouder en heb dus helaas ook al wat rimpels rondom mijn ogen. Deze gaan dan ook niet weg, met geen enkele oogcreme. Maar als dit spul echt helpt bij het verminderen van mijn gezwollen ogen in de ochtend dan ben ik al blij!

 18. Fatima
  1 februari 2022 / dinsdag, 1 februari 2022

  De applicator lijkt me zo fijn en lekker koel! Plus het geeft een luxe gevoel, alsof het een hele dure creme is.

 19. Rita
  28 januari 2022 / vrijdag, 28 januari 2022

  Fijne ingrediënten hebben ze in de oogcreme gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *