Budget badkamer make-over

Soms lijkt het alsof ik nog maar net in m’n huis ben komen wonen, maar ik woon hier inmiddels alweer 5,5 jaar. Het grootste project (en ook de duurste!) was de badkamer. Destijds ging ik voor marmer, wit en donkerbruin hout. Lekker fris en clean en toch ook met een tropisch tintje (en zeker met mijn kamerplanten erbij).

Jan-Willem zegt vaak “de enige constante hier in huis is dat er altijd iets veranderd wordt” en daarmee slaat hij de spijker op z’n kop. Het ene project is nog niet afgerond of ik heb alweer iets anders in m’n hoofd waarmee ik het huis kan verbeteren, opknappen of simpelweg veranderen omdat ik het oude zat ben.

En de badkamer zat me dwars. Allereerst het losstaande bad. Staat schitterend, echt waar, maar praktisch? NOPE! Ik kan amper achter het bad komen dus schoonmaken is daar niet te doen en hetzelfde geldt voor de zijkanten van het bad. Echt mensen, ik weet dat het er fancy uitziet, maar als ik het opnieuw mocht doen zou ik een inbouwbad nemen. Ik ging dus op zoek naar de kosten om van een vrijstaand bad een inbouwbad te maken, maar dan zou de hele boel weer opengebroken moeten worden en om er nu een paar duizend euro tegenaan te smijten alleen maar omdat het onpraktisch is… nee laat maar dan.

Maar het gevoel om “iets” met de badkamer te doen liet me niet los.

Nu kwam er deze week een schilder langs om in de huiskamer wat achterstallig schilderwerk te verrichten, en toen bedacht ik me dat hij net zo goed de muren van de badkamer kon schilderen.

Maar in welke kleur?

Ik googelde erop los en vond de volgende plaatjes als inspiratie:

De combinatie van wit, donkergrijs en wat donkerder, warm hout sprak me meteen aan. Staat iets meer Spa-achtig en wat knusser dan dat hele cleane witte, vond ik. Eigenlijk hoefde ik dan alleen maar de 2 witte muren donkergrijs te laten schilderen om dit effect te bereiken. Donkergrijs vond ik bovendien goed matchen met de marmeren tegels.

De schilder is net weg en het leek me leuk om de Before & After foto’s met jullie te delen:

Wat een verschil kan een likje verf maken hè? Het laten schilderen van 2 muren is qua kosten relatief laag, en toch lijkt het alsof ik er een hele andere badkamer voor in de plaats heb gekregen.


Nu wil ik het graag met nieuwe accessoires afstylen om nog meer de vibe van de inspiratiefoto’s vangen. De nieuwe donkere bamboe badmatten zijn alvast binnen, maar ook spotte ik deze natuursteen waskommen die ik het liefste zou willen omwisselen met mijn huidige (witte gladde) waskommen. Weet iemand of dit gemakkelijk zelf kan, trouwens, of moet ik daar een loodgieter of badkamerspecialist voor inschakelen?

Heb jij er wel eens over nagedacht om je badkamermuren te voorzien van een nieuwe lik verf? Of je badkamertegels? Want die kun je ook prima schilderen natuurlijk!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

12 Reacties

 1. 22 april 2022 / vrijdag, 22 april 2022

  Wat mooi zeg! Ik heb eindelijk een badkamer met bad, iets wat ik al zooo lang wilde. Ik vind het heerlijk om erin te zitten. Ik heb hem wel in laten bouwen (ook al wilde mijn man vrijstaand) omdat ik er dan gezellig kaarsjes enzo op kan zetten. Ik ben er zo gelukkig mee. Ik vind jullie grijze kleur ook heel mooi geworden zeg. Echt heel spa achtig inderdaad. Daar zal je vast lekker in badderen 🙂

 2. 7 februari 2022 / maandag, 7 februari 2022

  Moooooi! En zo tof met al die planten! Ik heb een plant in de badkamer en die overleeft het al amper. (Geldt trouwens voor alle planten in dit huis. Gelukkig houden we dat kat beter in leven.)

  Fijn om weer een blogje van je te lezen Serena!

 3. Lija
  31 januari 2022 / maandag, 31 januari 2022

  Supermooi de grijze wanden! Het losstaande bad is idd minder praktisch als het niet ‘echt los’ kan staan in de ruimte.

 4. Lisa
  29 januari 2022 / zaterdag, 29 januari 2022

  Tof!
  Wij zijn nu bezig met de voorbereidingen voor de verbouwing van onze badkamer. We hebben vorig jaar dit huis gekocht en de originele jaren ‘70 badkamer zit er nog in ? losstaande bad was meteen een no-go, ik snap je gedachten helemaal!
  Wel komt er een raam naast het bad met naar buiten openslaande ramen. Ik zag ooit Brody Jenner z’n bad en wist dat ik zoiets MOEST hebben ?
  Ik kan niet wachten tot het klaar is!

 5. Bhr
  29 januari 2022 / zaterdag, 29 januari 2022

  Wauww inderdaad het oogt gelijk veel warmer

 6. Suus
  29 januari 2022 / zaterdag, 29 januari 2022

  Heel mooi geworden! En het verwisselen van een waskom is prima zelf te doen ? en anders je vader lief aankijken ?

 7. Kim
  29 januari 2022 / zaterdag, 29 januari 2022

  Erg mooi.
  Als je een meubel in elkaar kan zetten, heb je ook de capaciteit om de kom te wisselen

 8. Yvonne
  28 januari 2022 / vrijdag, 28 januari 2022

  Heel mooi geworden!

 9. Shirley
  28 januari 2022 / vrijdag, 28 januari 2022

  Zo mooi! Ziet er meteen een stuk sfeervoller uit :)!

 10. Evelien
  28 januari 2022 / vrijdag, 28 januari 2022

  Oe beiden zijn heel mooi. T ene lekker fris en t andere wat knusser. Misschien ook mooi om t plafond ook donker te verven? Ben de laatste tijd echt into donker geverfde plafonds op foto’s maar zou t zelf niet durven.

 11. Rita
  28 januari 2022 / vrijdag, 28 januari 2022

  Wat een verschil zeg, veel warmer zo, zeker in combinatie met warm hout en planten.

 12. Aarti Ramdin
  28 januari 2022 / vrijdag, 28 januari 2022

  Wat een sjieke uitstraling met grijs echt heel mooi ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *