Hairlust lost al je haarproblemen op

(dit is geschreven in samenwerking met Hairlust). Genetisch gezien heb ik absoluut niets te klagen over mijn haar; ik heb vanaf kleins af aan altijd al een volle haardos gehad. Maar echt sterk? Nee, dat is het zeker niet. Als klein meisje deed mijn moeder al ‘gespleten haarpunt treatments’ bij me. Dan pakte ze een kleine streng haar, draaide het strak rond z’n as en knipte er de gespleten puntjes uit die eruit staken. Toen ik 12 was logeerde ik bij mijn nichtje Maren en mijn tante droogde mijn haren af na het douchen. ‘Huh, het is net touw!’ riep mijn tante verbaasd. Ik weet het nog goed, want ik heb haar toen zelfs verteld dat ze het niet zo ruig met de handdoek moest afdrogen omdat ik van mijn moeder had geleerd dat je dan sneller gespleten punten zou krijgen.

Ik heb nu eenmaal zeer droog, broos en breekbaar haar dat erg gevoelig is om te splijten. Altijd al gehad. Je zou het in eerste instantie niet zeggen als je naar mijn haren kijkt, maar TRUST ME: it takes a lot of work om het zo lang te laten groeien en het er dan toch zo glanzend en gezond uit te laten zien.


Het is niet zoveel werk als krullend haar, I know. Maar mijn coupe is zeker niet effortless.

Misschien dat ik daarom altijd al een zwak heb gehad voor haarverzorgingsproducten en dan met name ALLES wat je haar extra verzorgt, extra glans belooft en gespleten haarpunten helpt voorkomen. Als er ‘voor droog & beschadigd haar’ op staat ben ik eigenlijk al verkocht.

Een paar maanden geleden ben ik in aanraking gekomen met het Deense merk Hairlust. Dit merk staat met name bekend om hun hair gummies, maar daarnaast verkopen ze ook haarverzorging, haarstylingproducten en haaraccessoires. Hun bestsellers zijn de producten uit de Hair Growth & Repair lijn, een lijn speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben (gehad) van haarverlies. Maar Hairlust verkoopt ook veel andere producten die weer hele andere haarproblemen te lijf gaan.


Eigenlijk verkoopt Hairlust alles wat je nodig hebt om je haar een flinke boost te geven, van zowel binnen- als buitenuit. Het fijne is dat al hun producten vegan zijn en een ecocert bevatten, wat wil zeggen dat de ingrediënten zo natuurlijk en biologisch mogelijk zijn gekozen. Ze zijn vrij van parabenen, ftalaten, synthetische SL-sulfaten en allergene geurstoffen.

Bovendien zien de producten er MEGA CUTE uit! Mooie, strakke verpakkingen in zachte, zoete pasteltintjes. Ik houd er van! Het materiaal van de verpakkingen wordt geproduceerd van gerecycled materiaal en Hairlust is dan ook een trotse partner van Plastic Change, een Deense milieuorganisatie die strijdt voor een wereld zonder plasticvervuiling.

Hairlust heeft mij een hele bups aan producten toegestuurd die ik de afgelopen weken uitvoerig heb getest en ik moet zeggen, ik merk duidelijk resultaat. Mijn haar lijkt wat flexibeler te zijn (het is veel minder broos en breekt dus ook minder snel af tijdens het borstelen) en het oogt ook wat voller. Hieronder zal ik een aantal van mijn favoriete producten met jullie delen.

Hair Growth Formula Gummies


Toegegeven; een paar jaar geleden was ik sceptisch over hair gummies, maar inmiddels ben ik helemaal overtuigd. Gummies doen wat ze beloven, ze versterken oprecht je haar van binnenuit. Je moet alleen wel volhouden, want pas na zo’n 2-3 maanden zal je resultaat gaan merken. Vooral na mijn zwangerschappen (toen ik ineens veel haaruitval kreeg) waren hair gummies mijn redding, maar ook nu merk ik toch dat mijn haar sterker lijkt te zijn geworden. Het breekt minder snel af en lijkt zelfs wat voller.


Als je door alle hair gummies het bos niet meer ziet kan ik je deze absoluut aanraden: ze zijn namelijk vrij van gluten, lactose, soja, noten of gelatine, en zijn daarom geschikt voor veganisten en mensen met een voedselgevoeligheid. Ook bevatten ze geen kunstmatige smaak,- of kleurstoffen. EN LEKKER DAT ZE ZIJN! Ze zijn heerlijk ‘chewy’ en hebben een natuurlijke aardbeiensmaak. En het allerbeste is nog wel dat je er 3 (!!) per dag mag. Een pot bevat 90 stuks, hier kun je dus 30 dagen mee vooruit.

Ik zet ze naast mijn koffiemachine zodat ik ze niet vergeet (want in het begin is het soms wat lastig om de routine erin te krijgen). Inmiddels kijk ik elke ochtend weer uit naar het moment dat ik mijn ‘snoepjes’ kan gaan innemen!

Hair & Scalp Detox scrub


Het fijne aan Hairlust is dat ze producten verkopen die je haren van zowel binnen- als buitenaf aanpakken. Want als je je haar écht een boost wilt geven is dat nu eenmaal de allerbeste manier, vind ik. Als je veel last hebt (gehad) van haaruitval kan ik je de Hair Growth & Repair lijn aanraden. Zelf heb ik daar na de bevallingen van mijn zoontjes last van gehad, maar de jongste is inmiddels 2 jaar en mijn haar is nu weer stabiel. Geen last meer van haaruitval dus, maar wel – zoals altijd – last van een snel vet wordende hoofdhuid en extreem droge haarpunten.

En daar helpt de Hair & Scalp Detox Scrub me bij. Nou, met die vette hoofdhuid dan voornamelijk. Voor mijn droge punten gebruik ik het Protein Recontructor Mask, maar daarover later meer.


De Hair & Scalp Detox Scrub wordt ‘hoofdhuid scrub’ genoemd, maar het is mild schuimend en reinigend en daarom gebruik ik het eigenlijk gewoon als een shampoo. Een shampoo waarmee ik mijn hoofdhuid masseer en scrub en op deze manier ontdoe van een ophoping aan vuil, productrestjes, natuurlijke oliën en hard water (in Houten zit er bovengemiddeld veel kalk in het water waardoor mijn haar éxtra snel vet word helaas). Omdat mijn hoofdhuid vrij vet is en dit product slechts heel mild schuimt, moet ik het wel 2 keer wassen voordat er goed schuim ontstaat om over mijn gehele hoofdhuid te verdelen.

De geur van de Hair & Scalp Detox Scrub is heerlijk kruidig en fris (door de rozemarijn olie) en pas na 3-4 dagen hoef ik het opnieuw te wassen. Normaal word mijn haar na 1-2 dagen alweer vet, dus kun je nagaan! Deze shampoo stript mijn haar helemaal niet te veel van haar natuurlijke oliën, want er ontstaan geen droge plekken of schilfers. Ik denk dat deze formule precies alles in balans houdt daar bovenop mijn hoofd. Daarom is dit product niet alleen geschikt voor mensen met een vette hoofdhuid, maar ook voor mensen die juist last hebben van een droge en/of jeukende hoofdhuid. De tube is inmiddels BIJNA leeg en ik zeg je eerlijk, ik ga deze ZEKER opnieuw bestellen.

Protein Recontructor Mask


Zoals ik hierboven al schreef, is mijn haar erg broos en gevoelig voor gespleten punten. Het breekt snel af. Nu borstel ik mijn haren boven de wastafel en dan zie je erna dus ook allemaal van die kleine stukjes afgebroken haar liggen. Dat is zo’n beetje het vrouwelijke equivalent van mannen die zich boven de wastafel scheren (alleen dan spoel ik het wél weg!). Sinds ik dit masker gebruik zijn die gebroken stukjes haar in de wastafel behoorlijk afgenomen, waaruit ik de conclusie kan trekken dat dit masker dus inderdaad doet wat het belooft, namelijk het verbeteren van de haar elasticiteit.


Hoe doet dit haarmasker dat dan precies? Het voegt proteïne toe aan de haarschubben om gespleten haarpunten en haarschade te verminderen. Het pompt tegelijkertijd krachtige antioxidanten in je haar om toekomstige beschadiging van het haar te voorkomen. Het is voedend en hydraterend en na een tijdje merkte ik oprecht dat mijn haar sterker, gezonder en veerkrachtiger aan begon te voelen. Eerst merkte ik het alleen aan de vermindering van de afgebroken stukjes haar na het borstelen, maar nu voel ik het ook als ik mijn haar beet pak.

Ook het Protein Reconstructor masker is bijna op en ga ik ZEKER opnieuw in huis halen. Je hoeft het slechts 1 keer in de 2-3 weken te gebruiken volgens Hairlust, maar ik heb het 1 keer in de week gebruikt en dan ook steeds goed doorgeborsteld en even laten inwerken. Echt, dit masker werkt top en is megagoed! Kan het iedereen aanraden die net als ik last heeft van broos en breekbaar haar.

Mijn gouden duo

Hair Turban


Als meisje van 12 wist ik het eigenlijk al, toch heb ik mijn haren vele jaren veel te ruig afgedroogd met handdoeken. Ik heb van die grote, zware kwaliteit katoenen handdoeken die heerlijk zijn voor je lichaam, maar veel te dik en te zwaar om als tulband op je hoofd te zetten. Het trekt aan je haar (auw!), blijft niet goed vastzitten en neemt ook niet veel vocht op.

Dus wat een verademing zijn speciale Hair Turbans. Sinds ik deze gebruik wil ik nooit meer een normale handdoek om mijn haren slaan. Dit is ZOVEEL beter. En ik snap het heus wel. Je leest dit nu en denkt ‘wat een geldverspilling, handdoeken heb ik gewoon al in huis’ maar jongens ik meen het… dit gaat één van de beste beauty aankopen van je leven worden. Het is typisch zo’n product waarvan je van te voren denkt het niet nodig te hebben, maar als je het dan eenmaal hebt kun je niet meer zonder.

Ik ga je vertellen waarom. Voor mij is de #1 reden dat deze Hair Turbans mijn haren veel sneller laten drogen. Ze zijn namelijk gemaakt van een ultrazachte mix op basis van 70% bamboevezels en 30% katoen. Lekker zacht en mild voor je haar (bamboevezels zijn tevens gladder, waardoor je haar minder snel breekt en pluist), maar vooral: mega absorberend. Deze turban droogt je haar namelijk tot wel 10 keer sneller in vergelijking met een traditionele katoenen handdoek. Think about the time you will save!

Na het haren wassen knijp ik mijn haren goed uit onder de douche, vervolgens sla ik deze turban om mijn haren, ik frutsel wat met mijn skincare, smeer mijn lichaam in, poets mijn tanden, verwijder de turban en wat denk je?! Voor 40% opgedroogd. Of ‘handdoekdroog’ zoals men dat noemt. Maar dan zonder ze daadwerkelijk te hebben afgedroogd. Scheelt een heleboel damage. Op dit punt smeer ik dan altijd wat serum in mijn punten (omdat je haren nog vochtig zijn ‘locken’ ze het water veel beter in je haar dan wanneer je serum op droog haar zou aanbrengen).

M’n haren druppelen niet meer, dus soms laat ik het gewoon zo aan de lucht opdrogen, of als ik meteen ergens heen moet ga ik met de föhn aan de slag. Die heb ik maar eventjes nodig omdat de turban al zoveel water heeft geabsorbeerd, dus hoef ik mijn haren ook niet zo lang aan hitte bloot te stellen.

Soms laat ik hem ook gewoon een uur op mijn hoofd zitten. Omdat hij zo stevig vast blijft zitten (achterop maak je hem vast met een elastisch lusje en een knoop) kun je gewoon huishoudelijke klusjes doen zonder dat ‘ie van je hoofd afglijdt. Na een uur zijn mijn haren zo goed als droog en heeft het de perfecte conditie voor de Dyson Airwrap (dan moet je haar nog 10% vochtig zijn). I AM TELING YOU, dit ding is echt top. Zelf heb ik de roze variant maar ze zijn ook verkrijgbaar in lila, wit en baby blue.


Nou, dat was weer een heel verhaal! Maar ik merk aan mezelf dat wanneer ik ergens oprecht enthousiast over ben ik er altijd veel te veel over wil vertellen en soms bijna in de TellSell-modus schiet, lol! Kan er niets aan doen, zo ben ik nu eenmaal! Neem zeker een kijkje op de Nederlandse Hairlust webshop want daar vind je nog meer informatie over hun producten, zoals de complete ingrediëntenlijst en de specifieke werking van hun key ingredients.

Hoe zou je jouw haar omschrijven? En heb je momenteel ook last van een bepaald probleem die je zou willen fixen? Bijvoorbeeld haar dat snel vet wordt, snel afbreekt, haaruitval, overmaat aan pluis? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

126 Reacties

 1. Deborah
  17 februari 2022 / donderdag, 17 februari 2022

  Hi Serena,
  De producten klinken echt top!
  Heb je niet een kortingscode? ??
  Groetjes van Deborah

 2. Prisca
  27 januari 2022 / donderdag, 27 januari 2022

  Wat ontzettend leuk om weer eens “old school” een blog te lezen! Ik heb dit lang niet gedaan en besef me nu ineens weer hoe leuk deze afwisseling is met YouTube! Toch weer wat vaker doen, zoals ik vroeger deed?.

 3. Michelle
  27 januari 2022 / donderdag, 27 januari 2022

  Ik heb ook een Hairlust product vanuit de Beauté Et vogue box en ik ben er gek op! Ik heb nog niet veel producten maar ga het zeker aanschaffen. (Eerst het andere opmaken 😉

 4. Michelle
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Oh, super benieuwd naar de gummies! Ik neem er al van een ander merk (mijn pot is bijna leeg), en ik kijk er ‘s morgens ook echt naar uit om mijn snoepje ‘in te nemen’ ? De hair turbans zien er ook geweldig uit, jammer dat ze niet in het zwart beschikbaar zijn!

 5. Shirley Coenen
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Mijn haren zijn gehalveerd na de twee zwangerschappen. Hair extensions hebben het nog erger gemaakt. Alleen als het net gewassen is kan ik het een beetje opploffen. Voordat ik de tondeuse eroverheen haal, toch maar aan de gummies 🙂

 6. Riikaa
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Ik zie er eigenlijk altijd tegen op om mijn haren te wassen Ik ben rossig (vroeger was ik echt rood). Wat betekent dat mijn haar van zichzelf (na het wassen) net voelt als paardenhaar. Het is echt touw.

  De eerste dag is m’n haar onhandelbaar, de 2e zit het oke, de derde dag (met droog shampoo) ben ik pas tevreden. En dan savonds weer wassen. Want: vet.
  En dan begint het circus weer opnieuw! ?

 7. Laura
  26 januari 2022 / woensdag, 26 januari 2022

  Ik ben ook altijd sceptisch over hairgummies, haha. Zelfs jij nu enthousiast bent, ben ik nog niet helemaal overtuigt. Wel compleet geinfluenct om ze te bestellen, maar ook de anti frizz en het masker voor krullend haar. Toch even verder gekeken naar producten die goed bij mijn haar zullen passen en gedurende het schrijven, bestel ik ook maar de detox erbij, want ik heb weer jeuk op m’n hoofd (ook in mn portemonnee, haha). Het is dan ook weer bijna wasdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *