Dit is waarom je het Clay And Glow Vitamine C serum zou moeten gebruiken

Clay And Glow is bekend geworden met hun befaamde roze kleimasker, maar het afgelopen jaar heeft dit prachtige beautymerk zeker niet stil gezeten.


Inmiddels hebben ze naast hun masker nu ook een moisturizer, face wash, face scrub en een lip scrub gelanceerd.


Sinds deze week heeft Clay And Glow wederom een nieuw product aan hun assortiment toegevoegd; Vitamin C Serum. Het Clay And Glow serum kan elke dag gebruikt worden, zowel in de ochtend als de avond, en dit gebruik je na de reiniging en voor de crème.

Toen ik vorige maand de scoop kreeg over hun nieuwste product werd ik meteen SUPER enthousiast, want Vitamine C is werkelijk een fantastisch skincare ingrediënt. Mijn huid gaat in elk geval heel erg goed op deze actieve stof, maar eigenlijk is Vitamine C in skincare geschikt voor een zeer breed scala aan huidtypes, of je nu een wat jongere of oudere huid hebt, of last hebt van acné, rimpels of hyperpigmentatie. Vitamine C geeft je huid echt een boost en een schitterende glow!

Vitamine C in skincare is bewezen effectief

Ik kan wel roepen dat Vitamine C zo geweldig is, maar deze stof is bewezen effectief. De afgelopen 30 jaar zijn er talloze (zowel gesponsorde als onafhankelijke) onderzoeken gedaan naar de invloed van vitamine C op onze huid. Dit wetenschappelijke onderzoek heeft het volgende aangetoond;

 • Vitamine C is onmisbaar voor de vorming van collageen (bindweefsel)
 • Vitamine C is een krachtige anti-oxidant wat het immuunsysteem een flinke boost geeft (versterkt de huidbarrière, vermindert ontstekingen, beperkt UV schade en vroegtijdige huidveroudering)
 • Vitamine C vermindert hyperpigmentatie

Hoe stabiel is Vitamine C?

Hoewel vitamine C een echt wondermiddeltje is zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo is vitamine C (ook wel ascorbinezuur of ascorbic acid in het Engels genaamd) verkrijgbaar in verschillende vormen en niet elke vorm is even stabiel. Hiermee bedoel ik dat sommige vormen van vitamine C sneller afbreken (oxideren) en hun effectiviteit verliezen wanneer ze worden blootgesteld aan vocht, licht en zuurstof, in vergelijking met andere vormen.

Verpakking speelt daarom een belangrijke rol bij de keuze van een product met vitamine C. De verpakking is bij voorkeur donker (ondoorzichtig) zodat er geen licht bij kan komen, en met een pompflacon, zodat er geen zuurstof bij kan komen. Toch is dit niet altijd per se nodig, bijvoorbeeld wanneer een product is geformuleerd met een zeer stabiele vorm van Vitamine C. Zo is 3-O-ethyl ascorbic acid, een nieuwe vorm van Vitamine C, heel stabiel.

Deze vorm is verwerkt in het Vitamin C Serum van Clay And Glow en daar ben ik heel blij mee, want ik heb de laatste tijd positieve reviews gelezen over 3-O-ethyl ascorbic acid. Deze Vitamine C is water-oplosbaar, waardoor het minder irriterend is en dus ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Bovendien schijnt 3-O-ethyl ascorbic acid vooral erg effectief te zijn in het vervagen van hyperpigmentatie.


Ondanks de stabiliteit van 3-O-ethyl ascorbic acid snap ik dat sommige mensen liever het zekere voor het onzekere nemen en de flacon graag donker opbergen. Daar heeft Clay And Glow ook over nagedacht, want de flacon is gemaakt van éxtra dik glas en wordt verpakt in een mooi en handig doosje die je gemakkelijk open en dicht kunt schuiven. Je kunt hier de flacon steeds na gebruik in opbergen. Zelf doe ik dit niet omdat ik weet dat Clay And Glow het serum extra lang getest heeft en ervoor gezorgd heeft dat het zijn effectiviteit niet verliest.

Ingrediëntenlijst

Het Clay And Glow Vitamin C Serum bevat naast vitamine C ook andere fijne ingrediënten. Hieronder een foto van de ingrediëntenlijst;

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Vitamine C het meest effectief is bij een concentratie tussen de 0,3 % – 10%. Via de ingrediëntenlijst kun je nooit EXACT zien hoe groot het percentage van een bepaald ingrediënt is, maar hoe hoger het ingrediënt bovenaan de lijst staat, of in elk geval in het eerste 1/3 deel van de ingrediëntenlijst, hoe beter. 3-O-ethyl ascorbic acid staat op de derde plek in de ingrediëntenlijst, dus dat is helemaal top.

Niacinamide (vitamine B3)
Dit ingrediënt heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen en gaat overproductie van talg tegen, waardoor het een heel goed ingrediënt is voor mensen met een onzuivere huid (acné) of rosacea. Ook is het wetenschappelijk aangetoond dat een minimale concentratie van 4% helpt bij het verminderen van hyperpigmentatie. Daarnaast helpt het bij het verkleinen en verminderen van zichtbaar vergrote poriën, verbetert het een oneffen huid en verzacht het fijne lijntjes

Panthenol (vitamine B5)
Deze antioxidant helpt bij het hydrateren en kalmeren van een droge en geïrriteerde huid. Het helpt tevens bij het herstellen van de vochtbalans in de huid.

Hyaluronzuur
Dit stofje komt van nature voor in onze huid. Het vormt een beschermend laagje dat voorkomt dat er te veel vocht uit de huid aan de lucht verdampt. Zo blijft je huid de gehele dag goed gehydrateerd. Het maakt je huid tevens lekker zacht en soepel en maakt fijne lijntjes en rimpels tijdelijk minder zichtbaar.

Vitamin C Serum

Het serum zit in een prachtige matglazen flacon en heeft een lila kleurtje, supermooi! Met het pipetje kun je gemakkelijk een paar druppels op je vingertoppen aanbrengen, waarna je het met een ‘drukkende’ opwaartse beweging op je huid aanbrengt. De geur is overigens lekker zacht en bloemig, maar wel heel subtiel.


In het begin voelt het serum wat plakkerig, maar na 30 seconden tot 1 minuut is alles (althans bij mij) goed ingetrokken en voelt mijn huid gewoon lekker zacht aan. Het oogt meteen frisser, gladder en zelfs matter, waardoor dit ook echt een perfecte basis is voor de rest van mijn skincare- en make-up routine.

Eindconclusie

Ik gebruik het Clay And Glow Vitamin C Serum nu 4 weken en ik ben er MEGA over te spreken. Allereerst omdat het super snel absorbeert en het mijn huid meteen lekker zacht en plump laat aanvoelen. Maar nu ik het wat langer gebruik merk ik ook de effecten op de langere termijn. Mijn huid straalt allereerst als een zonnetje, maar is er daarnaast ook wat egaler en fijner van textuur van geworden. Mijn pigmentvlekjes lijken subtiel te zijn vervaagd (wat ik snel vind, want meestal duurt dit 3+ maanden met skincare).


Wat ik ook heel fijn vind is dat Clay And Glow een Nederlands merk is (makes me proud!) en dat dit dus ook een cruelty-free merk en product is. Dit serum is zelfs geschikt voor vegans.


Mocht je nog op zoek zijn naar een serum dat snel intrekt, je huid een prachtige glow bezorgt, tegelijkertijd zorgt voor een goede hydratatie, anti-ageging eigenschappen heeft en hyperpigmentatie vervaagt? Dan moet je écht het Vitamin C Serum van Clay And Glow eens uitproberen. This serum’s got it all!

Clay And Glow kortingscode

Voor een flacon van 30ml betaal je €36,95 en het is verkrijgbaar via www.clayandglow.com en ook in alle Nederlandse filialen van Ici Paris XL. Ook heeft Clay And Glow samples beschikbaar zodat je eerst even kunt kijken of het serum bevalt, super fijn en handig! Ga je bestellen? Vul dan mijn code SERENA15 in voor 15% extra kassakorting.

Als je via deze link naar de Clay And Glow webshop gaat krijg je automatisch 15% korting over je gehele bestelling.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

27 Reacties

 1. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Hi! Je test natuurlijk veel dingen uit, net zoals deze serum. Maar heb je ook een bepaalde routine van een bepaald merk (en wat voor routine dan?) die je over het algemeen echt volledig probeert te volgen? Of wissel je vaak van producten?

 2. Door
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Door jou groot fan van C&G. Gebruik er bijna alles van.

 3. Sandra
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Clay and glow masker is heel fijn. Ga ook maar eens het serum gebruiken.

 4. Christine
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Zo leer je weer eens wat, nooit geweten dat Clay & Glow van Nederlandse bodem is! Super tof en ik ben sowieso gek op producten die vitamine C bevatten!

 5. Amber
  24 januari 2022 / maandag, 24 januari 2022

  Hi serena! Ik volg je al jaaaaaren en gebruik dit serum nu ook een poosje na t lezen van dit artikel; ik ben mega tevreden met het resultaat! Xxx

 6. Betül
  30 november 2021 / dinsdag, 30 november 2021

  Hey Serena, wat gebruik je nu allemaal in je skincare? Groetjes

 7. Brenda
  26 november 2021 / vrijdag, 26 november 2021

  Deze lijkt me echt heerlijk bedankt voor de blog!

 8. 29 augustus 2021 / zondag, 29 augustus 2021

  Hi Serena,
  Ik volg je al jaren en heb het product (een testsetje) net besteld! Mag ik wat persoonlijks vragen? Ik denk dat we ongeveer dezelfde leeftijd zijn..jij misschien wat jonger. Je ziet er zo goed uit! Heb je “iets” gedaan? Als in botox of fillers? Ik weet dat je altijd open bent over dit soort dingen en als je het niet wilt vertellen snap ik dit helemaal. Maar ik ben nu op de leeftijd (37) dat ik me hier in ga verdiepen en ben zo nieuwsgierig dat ik het er op waag.
  Liefs Jitske

  • Serena
   Auteur
   30 augustus 2021 / maandag, 30 augustus 2021

   hi Jitske! Wat een lief compliment, dankjewel! Nou goede skincare (zoals deze!) werkt altijd goed mee, dan heb ik denk ik ook wel een deel goede genen (mama heeft weinig rimpeltjes), Oslo Skin Labs (collageen supplement) werkt heel goed, en dan heb ik als enige wel traangootfillers genomen. Dat is echt….. dat kan ik iedereen aanraden die beetje meer ingevallen oogjes krijgt (naarmate je ouder wordt gebeurt dat vaak) of dat je daar gewoon sneller aan ziet dat je vermoeid bent. Want als je dit doet dan ziet niemand dat je ‘iets’ hebt gedaan, maar je ziet er gewoon wel super fresh uit! En niet helemaal plastic fantastic meteen.

 9. Ayla
  26 augustus 2021 / donderdag, 26 augustus 2021

  Grrr parfum! Daar word mijn huid niet blij van. Gelukkig zijn er meer goede vit.C serums zonder parfum, lucht en licht dicht verpakt. Ik gebruik Timeless. Verder een duidelijk revieuw en altijd leuk een onbekend merk en fijn als het dan ook werkt.

 10. AnneleenS.
  25 augustus 2021 / woensdag, 25 augustus 2021

  Mooie review, ik ben wel benieuwd naar het product. Wel jammer van sommige ingrediënten die vind ik wel echt heftig. Gebruik nu zelf de huidolie van Édelie voor op mijn gezicht, bevalt tot nu toe heel goed.

 11. Iris
  9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

  Zo jammer dat ze er dan parfum in doen.. Dat is voor mij toch een reden om hem dan niet aan te schaffen. Ik merk nu ik geen skincare met parfum gebruik, mijn huid veel rustiger en egaler is. Hopelijk komen ze ooit met een Fragrance free versie.

 12. Evelien
  9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

  Ik ben sowieso wel benieuwd naar dit merk. Ook t masker. Heb ze al gevolgd op insta, dus als m’n huidige spullen leeg raken maar eens gaan testen.

 13. Lieke
  9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

  Ik ben eigenlijk pas sinds een paar maanden actief gaan smeren met van alles, omdat ik nu op m’n 35ste toch wel de barsten, scheuren en kuilen in mijn gezicht zie verschijnen.
  Ik heb nu een upgrade gemaakt van nivea soft naar een hyaluronzuur serum en smeer daarna een vitamine c serum op, maar clay & go is gewoon een combo!! Ik ga het proberen!

 14. Naomi
  9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

  Supertof artikel met veel uitleg. Ik moet van mijn highlighter af want je ziet hem een beetje tussen mijn fijne lijntjes zitten op mijn leeftijd. Zal deze eens proberen.

 15. Kim
  9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

  Heb bij veel serums gehad dat ik het de hele dag voel op mijn gezicht ofzo. Wil het wel gebruiken maar het niet voelen. Hopelijk is deze wat lichter. Dank voor de uitleg!

 16. Linda
  9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

  Het wordt tijd dat ik mijn skincare routine wat ga uitbreiden. Ik smeer er nu altijd vaseline op. Dag en nacht en het is zo ingetrokken. Dit kan wel een fijn toevoeging zijn voor eronder.

 17. Michelle
  9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

  Blijft toch wel echt heel fijn een stuk te lezen waarin alle ingrediënten en hun werking zo goed worden uitgelegd. Ik ga dit een kans geven.

  • Jacqueline
   9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

   Ik ben al een tijdje op zoek naar een vitamine C serum wat werkt! Ik heb meerdere geprobeerd, maar ik vond dat de resultaten toch een beetje matig waren..

   Ik ben benieuwd, ik ga hem toevoegen aan mijn skin care routine!!

 18. Lauren
  9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

  Je hebt me geinfluenced met je uitgebreide artikel! Lijkt me heerlijk dit. Was ook al een tijdje op zoek naar een oppepper omdat mij huid met het veranderen van de seizoenen niet goed mee kan komen. Het wordt dan ineens heel vet of heel droog.

 19. Maren
  9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

  Ik ben nooit zo goed in huidverzorging. Ik gebruik mijn witte pot nivea soft als dagcreme. En mijn vrienden moeten daar altijd om lachen. Maargoed, ik zag de noodzaak niet om andere serums, crèmes en tubes spul te smeren.
  Maar toch ben ik overstag gegaan, mede door Serena. Serum is heel makkelijk te combineren met mijn nivea soft en toch voedend voor m’n huid! Je ziet echt resultaat en de glow is real! Verder gebruik ik enkel een bronzer, dus een glow is belangrijk!

  • Evelien
   9 juni 2021 / woensdag, 9 juni 2021

   Nivea is voor mijn gezicht veel te vet, maar ik heb vaak genoeg mensen met een prachtige huid gezien die inderdaad nivea uit de pot smeren. Als je een rustige / probleemloze huid hebt, waarom niet hé?

 20. Irès
  5 juni 2021 / zaterdag, 5 juni 2021

  Leuk product! Ik zie alleen wel parfum in de ingrediënten lijst staan (wel onderaan, maar toch), jammer!

 21. Sanne
  4 juni 2021 / vrijdag, 4 juni 2021

  Deze zag ik al voorbij komen op hun instagram. Twijfelde een beetje omdat het een doorzichtige verpakking heeft en niet luchtdicht is verpakt. Als de mijne op is ga ik deze zeker halen, na jou review ben ik om?Prachtige foto’s ook weer!

 22. Mieke
  4 juni 2021 / vrijdag, 4 juni 2021

  Nu ben ik hier super benieuwd naar! Ik volg heb op Instagram en vond het meteen een beetje vreemd dat het geen donkere flacon was zoals normaal gezien beter is voor een product met vitamine c in. Nu weet ik dus waarom ?

 23. Rita
  4 juni 2021 / vrijdag, 4 juni 2021

  Aha, dat spul bracht je dus de vorige keer op mijn huid aan. Het trok inderdaad na een minuutje in en mijn huid voelde zacht aan. Mijn andere serum is bijna op, dus dit lijkt me wel iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *