Een dagje meedraaien in een food truck

De herfst is geweldig! Ik heb geprobeerd om me af te zetten tegen het najaar door het zomergevoel wat langer vast te houden, maar inmiddels ben ik helemaal om. Vorige week plaatste ik daarom mijn recept voor romige pompoensoep, want ik keek er al weken naar uit om dit te maken. En jeetje, wat was hij lekker! Mocht je het recept gemist hebben, klik dan hier om het nog eens na te lezen.

hete bliksem food truck - 1De pompoensoep maakte ik met professionele messen van Vivo | Villeroch & Boch, waarvoor je nu kunt sparen met de spaaractie van Albert Heijn. Zelf heb ik het santuko- en het koksmes. Vooral het Santoku mes, dit mes heeft kuiltjes aan beide kanten waardoor de vis en groenten niet aan het mes blijven plakken. Ik vind dit ideale all round messen waarmee je van alles kunt snijden; vis, vlees en groente. Omdat Albert Heijn wilde laten zien wat je nog meer met de messen kon doen, hebben ze geregeld dat ik een dagje kon meedraaien in een food truck.

Bekijk hieronder de sfeervideo die opgenomen is tijdens deze leuke dag;

En hieronder mijn verslag van deze meeloopdag;

hete bliksem food truck - 6Hete Bliksem is de food truck van Elmar Gerekink, chef en eigenaar van Restaurant Elmar in Amsterdam. Het was altijd zijn droom om een eigen restaurant en een eigen food truck te hebben, en die dromen heeft hij – met hard werken en een ware passie voor zijn vak – verwezenlijkt. Doordeweeks staat Elmar in de keuken van zijn eigen restaurant, en in het weekend staat hij in zijn food truck. De food truck is vaak te vinden op food festivals, maar ook wel eens op de hoek van een straat. Ik vind het zo gaaf dat Elmar zijn dromen heeft laten uitkomen! Ik kan hier alleen maar respect voor hebben. Het was dan ook een eer om samen met hem in zijn food truck te staan.

hete bliksem food truck - 5Hier legt Elmar me de ‘ronddraaiende’ beweging uit die je met het mes maakt tijdens het snijden, terwijl je de punt van het mes steeds op de snijplank houdt. Op deze manier snijd je echt als een pro, heel soepel en snel. Ik kijk er een beetje bedenkelijk bij, haha! Als Elmar het doet gaat het zo soepel, maar als ik het doe ziet het er zo klunzig uit. Misschien moet je er ook niet te veel bij nadenken, maar gewoon doen. En veel oefenen, want oefening baart kunst.

hete bliksem food truck - 2hete bliksem food truck - 3hete bliksem food truck - 4 Elmar leerde me de fijne kneepjes van het vak. Allereerst legde hij een vochtig vaatdoekje onder de snijplank, want zo had de plank meer grip op het aanrecht. Ook leer hij hoe ik het mes het beste kon vasthouden, of de groente die ik wilde snijden, maar ook hoe je een uitje zo snel (en zo veilig) mogelijk kon snipperen. Zo kun je de groente het beste vasthouden met je vingers als een klauwtje in plaats van plat, zodat je een betere grip hebt en je ook niet zo snel in je vingers zal snijden. En als je een uitje snijd, laat het kontje er dan op zitten zodat de ui niet tijdens het snijden al uit elkaar valt. En met een bepaalde techniek (verticale inkepingen maken en vervolgens de ui een kwartslag draaien) snipper je een uitje binnen no time. Niet alleen ik, ook de camera crew was helemaal flabbergasted door deze geniale life hacks. Ik kreeg meteen zin om te experimenteren in de keuken en om nóg meer te snijden.

hete bliksem food truck - 8 hete bliksem food truck - 9 Ik vergeet helemaal uit te leggen wat we aan het maken waren. Hete Bliksem serveert van alles en nog wat, van hete bliksem tot gehaktballen en spare ribs, maar wij maakten broodjes Surf & Turf. De basis van dit broodje is rolmops met rauwkost en gebakken osseworst. Ik was tijdens het koken ontzettend benieuwd naar de smaak. Want haring met worst, wat moest ik me daar bij voorstellen? Toch vertrouwde ik op een heerlijke combinatie, want dat kon haast niet anders met Elmar als bedenker van dit broodje.

hete bliksem food truck - 7Hier ben ik een uitje aan het snipperen. Let vooral op de goedkeurende blik van Elmar, haha! Ik denk dat ik hier iets goed deed.

hete bliksem food truck - 10 hete bliksem food truck - 11 hete bliksem food truck - 13 De osseworst sneden we in dikke plakken die we met wat peper even aanbakten op zijn grill plaat.

hete bliksem food truck - 12En daarna bouwden we het broodje: een laag mayonaise, de rolmops, daarop wat augurkjes en radijsjes en als laatste twee plakken gebakken osseworst.

hete bliksem food truck - 14 Het was zo leuk om te doen! Wanneer krijg je nu de kans om in een food truck te staan, terwijl je ook nog pro tips krijgt van de eigenaar? Ik heb echt genoten en keek er erg naar uit om het broodje te proeven. Ik was zo benieuwd naar de smaak!

hete bliksem food truck - 16 En geloof het of niet, maar ik heb zitten smullen! Het zoetzure van de haring combineerde heerlijk met de zachte, smeuïge smaak van de osseworst. En de uitjes, augurkjes en radijsjes waren lekker knapperig en gaven er meteen wat pit aan. Ah, ik krijg meteen weer trek nu ik er zo over schrijf!

hete bliksem food truck - 15Ik vond het hartstikke leuk om Elmar te helpen in zijn Hete Bliksem food truck. Volgens hem deed ik het goed en hij zou me met een gerust hart in zijn food truck kunnen achterlaten. Nou, een groter compliment kun je me niet geven! Ben je benieuwd waar de Hete Bliksem food truck te vinden is? Check dan hier hun website. En hier vind je meer informatie over Restaurant Elmar in Amsterdam.

romige pompoensoep - 1Dan wil ik jullie ook nog even informeren over de Mes & Bestek spaaractie van Albert Heijn, waarmee je onder andere voor de messen kunt sparen waarmee ik in de food truck heb gewerkt. Hoe steekt de spaaractie in elkaar?

 • Bij besteding van €10 aan boodschappen ontvang je 1 spaarzegel aan de kassa t/m 14 februari 2016
 • Er zijn extra spaarzegels te ontvangen bij diverse bonusaanbiedingen
 • Je kunt sparen voor luxe bestek, koksmessen of accessoires (klik hier voor meer informatie)
 • Je kunt ze exclusief bij Albert Heijn en alleen verkrijgen met een volle spaarkaart van 50 zegels + een kleine bijbetaling (dit verschilt per set, klik hier voor meer info)

Ik ben superblij met mijn nieuwe messen en nu ik allemaal handige tips & tricks heb geleerd van Elmar, ga ik er nóg meer mee aan de slag in de keuken. Snijden is meestal één van de vervelendste klusjes tijdens het koken, maar als het lekker snel en soepel gaat wordt het al meteen een stuk leuker om te doen!

Houden jullie eigenlijk van koken? En wat is jouw beste life hack voor in de keuken?

Until next time,
Serena Verbon

– gesponsorde post

Volg:

29 Reacties

 1. Nadine
  22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

  Ziet er leuk uit!! Ik ben helemaal gek op je laarzen, waar komen ze vandaan?

 2. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Wat een leuke ervaring en een leuk filmpje!

 3. 21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ah super AWESOME! 😀 Lijkt me echt tof om in een foodtruck te staan nadat ik ze allemaal heb gezien in Austin en natuurlijk na het zien van de film Chef lol! Mooie messen!

 4. Halima
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ziet er goed uit!! Ik wil ook graag die snijtechnieken leren 😀 er zit wel een kleine typo in de tekst: het is villeroy ipv villeroch :p

 5. 20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

  Wat een toffe ervaring. Lijkt me zo leuk om een eigen foodtruck te hebben. Hield ik nu maar van koken..haha

 6. 20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

  Wat lijkt me dat een ontzettend leuke ervaring, en ook nog eens tips krijgen van een professional.

 7. 20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

  het zier er uit als een leuke dag, prachtige messen lijken mij ook heerlijk om mee te werken, helaas kom ik nooit bij de AH om boodschappen te doen. liefs soraya

 8. Eva
  20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

  Hee Serena, waar heb je die boots vandaan?

 9. Fraukje
  19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Hoi! Als je zo dol op food trucks bent, dan zou je is mee moeten met De Hoftrammm. Dat rijdt in Den Haag en is een restaurant in een tram. Zelf ben ik bestuurder op de tram en volgens alle passagiers in de Hoftrammm is het een bijzondere gebeurtenis. http://www.hoftrammm.nl geloof ik maar Google op Hoftrammm en je vind vanzelf informatie.

 10. Anne
  19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Wat een leuk filmpje! Ik ben begonnen met zegels sparen.

 11. Lisa
  19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Regel 1: haar niet los tijdens het koken.

 12. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Wat leuk dat je een meeloopdag had! Heel fijn om zulke tips van een pro te krijgen. Ik houd zelf ook erg van koken en een goede set messen in de keuken is onmisbaar!
  Liefs,
  Eva

 13. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Wat leuk gefilmd!
  liefs. Jonne

 14. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Wat een toffe dag heb je gehad om zo mee mogen te draaien in de foodtruck! De messenset van AH vind ik ook leuk ;-)!

 15. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Ik vind jou en Elmar helemaal leuk en ik ben fervent voorstander van “don’t mock it ’till you try it”, maar zo’n wit zacht puntje, met zulke mooie ingredienten!

  Superleuk artikel trouwens, was er al benieuwd naar sinds ik jullie samen op instagram zag! Zou het tof vinden om de Hete Bliksem kar een keer te bezoeken 🙂

 16. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Leuk filmpje is het geworden Serena!

 17. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Dit wil ik ook een keer doen! Ik maak al heel veel broodjes op mijn bijbaan (Bakker Bart), maar dit lijkt me ook een geweldige ervaring 🙂

 18. Maaike
  19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Ik heb mijn eerste boekje vol en ik zat al te twijfelen tussen het koks- en santukomes, maar dan ga ik denk ik voor het santukomes 🙂

 19. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Wat een super leuke ervaring! Ik moest meteen aan de film Chef denken!

 20. Danielle V.
  19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Wie. Als je dit al leuk vond dan raad ik je aan om tussen eind mei en eind augustus Shoreditch in Londen te gaan reviewen. De organisatie heet Night Tales. Ik was bij de opening v h festivalseizoen daar in club Summer Tales. Drinken uit een kokosnoot, voeten in het zand en een foodmarket. Met house acts.

 21. 19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Goede messen vind ik echt zo fijn, al moet ik nog wel even oefenen om echt goed te kunnen snijden. 😉

 22. Janet
  19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Ik ben benieuwd naar de kwaliteit van de messen. Heb nu een koksmes van diamant sabatier waarmee ik gister in 7min een pompoen van 3kg in stukken heb gehakt. Heb nu een boekje halfvol kijken hoe de kwaliteit daadwerkelijk is

 23. Michèle
  19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  ik heb nog maar 6 zegeltjes 🙁 thank god dat die actie loopt tot in februari… ligt het aan mij of moest je vorig jaar met die glazen niet zoveel zegeltjes hebben? kan me totaal vergissen maar 50 zegels leek me ineens zo veel 😛 de messen zien er wel superfijn uit, die glazen van vorig jaar zijn ook geweldig 🙂

  • 20 oktober 2015 / dinsdag, 20 oktober 2015

   Klopt Michelle,
   De messen hebben een hogere winkelwaarde en dat is de reden dat AH ervoor gekozen heeft om meer zegeltjes per artikel te vragen + de bijbetaling. Ik zou goed letten op de aanbiedingen met extra zegeltjes want wil je het van je gewone boodschappen hebben moet je voor €11.000 aan boodschappen doen + €214 bij betalen voor één 8 pers. bestekset. Dus let op de acties! =D Gelukkig wil ik alleen het koksmes hihi

   • Lysanne
    21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

    Nee klopt niet, vorig jaar met de glazen moest je ook 50 zegels hebben.

    • Maniui
     22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

     Nee hoor 40

 24. Evelien
  19 oktober 2015 / maandag, 19 oktober 2015

  Leuk artikel! Het ziet er gezellig en sfeervol uit 🙂 een fancy messenset is nog iets te high-end (jaja) voor mijn studentenbudget, maar dit is een goede manier het bij elkaar te sparen voor ons studentenhuisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *