Getest | Babyliss stijltang met stoom

Afgelopen zaterdag liep ik met mijn vader door de Media Markt en ik loop dan altijd even langs de haarstylingtools om te kijken of er toevallig iets nieuws is binnengekomen wat ik nog niet ken. Mijn oog viel op de Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic. Er was al een ‘normale’ versie, maar nu is er dus sinds de zomer een ‘new & improved ‘ versie met ionische technologie. Deze technologie heeft een antistatische en verzorgende werking, voor ultra glanzende, gladde en pluisvrije haren. Ik moet zeggen dat Babyliss me al had bij het woordje ‘steam’. Ik heb nooit eerder een stijltang gebruikt met stoomfunctie en ik was dan ook heel benieuwd naar de toegevoegde waarde hiervan. Ik ben dol op dit soort beauty gadgets!

In de video hieronder test ik de Babyliss iPro 230 Steam Straightener voor jullie uit en laat ik meteen weten wat mijn eerste indruk is van dit apparaat;


Waarom stoom? Volgens Babyliss herstelt stoom de vochtbalans in het haar waardoor het haar in perfecte conditie blijft tijdens het stijlen. Aan de ene kant zit er wel wat in, want door je haren te verhitten wordt het water uit je haren verdampt, terwijl de stoom dit water juist weer terug brengt. Het heeft dus een hydraterende functie en gaat uitdroging van je haren tegen terwijl je stijlt. Maar, aan de andere kant is het niet bepaald goed om je haren te hydrateren (zodat je haarvezels opzwellen) om ze vervolgens weer met hitte te drogen (waardoor je haarvezels weer samentrekken). Dit opzwellen en snel samentrekken veroorzaakt een bepaalde druk op de haarschubben waardoor ze beschadigen en breken. Het zou dus ook een averechts effect kunnen hebben, lijkt mij.

babyliss ipro 230 steam - 1Vergemakkelijkt de stoom dan misschien het stijlen? In mijn geval maakt het niet zo veel uit, omdat ik al glad en stijl haar heb van mezelf. Maar heb je wat droger, stugger, gekruld- of kroeshaar, dan denk ik dat je er met deze stijltang zeker wat makkelijker doorheen komt. Het viel me namelijk op dat je best grote plukken kunt pakken, wat ideaal is voor mensen met veel en dik haar. Zo ben je een stuk sneller klaar. En met de kam-functie kun je met name gekrulde haren nog makkelijker ontwarren zodat het nóg soepeler door je tang heen glijdt.

babyliss ipro 230 steam - 2Met name de ionische functie maakt deze tang zeer geschikt voor mensen met snel pluizend haar. En dat zijn vaak mensen met krullen. En zeker in deze tijd, met vochtig weer en verwarmingen die lekker hoog staan, heb je dan extra last van pluis en staticiteit. De Babyliss Steam Straightener biedt dan zeker uitkomst.

babyliss ipro 230 steam - 6Persoonlijk vond ik deze tang voor mij geen topper, omdat ik er van houd om krullen te maken met de stijltang. De platen zijn vrij breed en één ervan heeft een gleuf, waardoor krullen maken praktisch onmogelijk was. Het is mij in elk geval niet gelukt! Dat vond ik erg jammer, want ik houd van krullen of een mooie slag. Dit apparaat is echt gemaakt om mee te stijlen en niets meer.

babyliss ipro 230 steam - 3 De voordelen van de Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic

 • bevat stoomfunctie die vochtbalans in het haar herstelt
 • maar liefst 5 temperatuurinstellingen (170°C – 185°C – 200°C – 215°C – 230°C)
 • de platen zijn extra breed en extra lang, waardoor je grote plukken haar tegelijk kunt stijlen
 • de platen bevatten een Titanium-Ceramic coating
 • bevat ionische technologie; antistatische werking voor pluisvrij haar
 • intrekbare ontwarrende kam waardoor haren soepeler door de platen glijden
 • maakt haren langdurig glad en glanzend
 • er zit extra een handig hittebestendig matje bij
 • meedraaiend snoer
 • ideaal voor krullend haar en kroeshaar

babyliss ipro 230 steam - 4De nadelen van de Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic

 • bevat stoomfunctie die de haarschubben zou kunnen beschadigen
 • krullen maken met deze tang is onmogelijk
 • als je de stoomfunctie gebruikt moet de tang 2-3 minuten opwarmen
 • het waterreservoir is erg klein en moet daarom hoogstwaarschijnlijk bijgevuld worden tijdens een stijlsessie, wat heel omslachtig is en extra tijd in beslag neemt omdat je de tang moet uitschakelen en vervolgens weer 2-3 minuten moet laten opwarmen
 • het waterreservoir moet het liefst met gedistilleerd water gevuld worden, anders heb je kans op kalkaanslag en doet de stoomfunctie het op den duur niet meer. Je kunt ook kraanwater gebruiken, maar moet dan wel regelmatg ontkalken. Je moet hier dus extra goed op letten, maar dit is echt zoiets wat je gewoon gaat vergeten en dan zit je met een defect reservoir
 • geen toegevoegde waarde voor niet krullend of kroeshaar
 • vrij aan de prijs: de Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic kost €99,99

babyliss ipro 230 steam - 6Al met al denk ik dat dit best een goede stijltang is, maar ik twijfel over de toegevoegde waarde van de stoomfunctie. Of erger nog, of de stoomfunctie op langere termijn geen negatief effect heeft op de gezondheid van je haren. Als je op zoek bent naar een stijltang speciaal voor dik, krullend of type 4 kroeshaar, die ervoor zorgt dat je haren minimaal zullen pluizen of statisch zullen worden, is dit wellicht iets voor jou. Voor mij persoonlijk is het niets, want ik heb niet per se stoom nodig om mijn haren gemakkelijk te kunnen stijlen en ik vind het jammer dat je er niet mee kunt krullen. Toch blijft het wel een leuke gadget!

De Babyliss iPro 230 Steam Straightener Ionic kost €99,99 en is onder andere te koop bij Media Markt, maar is ook online volop verkrijgbaar via diverse webshops zoals Bol.com

Wat vinden jullie van een stijltang met stoom, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

69 Reacties

 1. Nele
  25 oktober 2015 / zondag, 25 oktober 2015

  ziet er echt wel cool uit met die stoomfunctie 😀

 2. Carianne
  25 oktober 2015 / zondag, 25 oktober 2015

  Je hebt een stijlgids, maar steil haar 🙂

 3. 25 oktober 2015 / zondag, 25 oktober 2015

  Dit ding heb ik al jaren in de kast liggen en was toen ook een stuk duurder. Heb m amper gebruikt maar als je de stoomfunctie gebruikt krijg je wel mega glanzend haar.

 4. 23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

  Ik vind de stijltang ook behoorlijk prijzig! En als ik de nadelen zo bekijk, zou ik er misschien niet over denken om deze te kopen…

 5. susan
  22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

  hahahah geweldig “oh fack ik dacht dat je tegen mij zat te praten”

 6. Kim
  22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

  Hoi serena, loreal verkoopt ook een stijltang op stoom. De steampod heet die. Heel groot waterreservoir en werkt op puur stoom! Mn kapper gebruikt m ook echt een topding!

  • Tess
   23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

   Jep! Echt een aanrader! Ik heb die en nog geen seconde spijt van gehad! Het reservoir is dan ook heel wat groter bij de steampod.

 7. Mandy
  22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

  Handig filmpje. En hilarisch dat stukje met je vriend! Hahahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *