Review | Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence

Skin Care Essences zijn in Azië razend populair, maar in Nederland is het een nog relatief nieuw en onbekend product. Ik wist eerst niet wat het was, ik dacht dat het een soort tonic of serum moest voorstellen, maar het is in feite een extra stapje tussen de toner en serum in, waardoor het ook wel een pre-serum wordt genoemd. Mijn eerste gedachte: ‘jeetje, nóg meer werk!’ maar toch ben ik het gaan gebruiken en raad eens wat, ik ben er dol op! Maar wat is er dan zo bijzonder aan een Skin Care Essence? Vandaag review ik de Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence en leg ik meteen uit wat Skin Care Essences precies zijn (en waarom ze eigenlijk onmisbaar zijn in je skincare routine).

kiehls_essence_tp21Een skin care essence is een hydraterend, anti-aging pre-serum, dat je aanbrengt na je toner en voor je serum. Als je geen serum gebruikt kun je het aanbrengen voor je dag- of nachtcrème. Skin care essences zijn ontwikkeld om je huid te exfoliëren en te preppen voor de producten die nog komen gaan. Je zou het kunnen vergelijken met een make-up primer, maar dan voor je skincare routine. Ze bevatten actieve exfoliërende ingrediënten zoals AHA’s of BHA, maar ook hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur. Kenmerkend aan skin care essences is dat ze aanvoelen als water.

Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence

skincare-routine-productenIn Azië zijn mensen dol op skincare producten dus je begrijpt dat ze daar een gat in de lucht sprongen toen er een product op de markt kwam waarmee ze nog eens een extra stap aan hun ellenlange skincare routine konden toevoegen. Zo is het in Korea gebruikelijk om een skincare routine te hebben van maar liefst 10 stappen (!). En hoewel mijn eerste gedachte is: ‘ain’t nobody got time for that!‘ valt het niet te betwisten dat Koreaanse vrouwen bekend staan om hun prachtige flawless skin. Het Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence is in Azië niet aan te slepen. Het is daar een bestseller en het is er constant uitverkocht, terwijl het hier in Nederland nog lang niet zo populair is.

Toch was ik er heel benieuwd naar, zeker nadat ik hoorde dat het product in Azië zo’n hit is. Al Aziatische vrouwen er lyrisch over zijn, dan zou het toch wel fijn spul moeten zijn, toch? Bovendien wilde ik langzaamaan wat anti-aging skincare in mijn routine integreren. En omdat ik graag mijn dagcrème van La Roche-Posay wilde blijven gebruiken (zonder anti-aging ingrediënten) was dit skin care essence van Kiehl’s de ideale manier om dit ‘gebrek’ mee aan te vullen.

mb skincare7Het Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence is ontzettend dun en vloeibaar. Het voelt aan als water, maar dan iets gelachtiger. Je brengt enkele druppels – ik gebruik er 3 – aan op je handpalm, wrijft je andere handpalm er kort tegenaan zodat het op beide handen zit, en drukt dit vervolgens zachtjes op wangen, voorhoofd en kin. Doe dit zowel in de ochtend als avond.

In het begin moest ik erg wennen aan die dunne, waterige textuur, maar als je niet te veel gebruikt sijpelt er niets tussen je vingers door en door het goed te verdelen over je handpalmen belandt er genoeg op je gezicht. Het is in het begin even aftasten hoeveel druppels je precies wilt gebruiken en hoe je alles het beste kunt aanbrengen, maar na een paar keer gebruik heb je dit al onder de knie. Vlak na het aanbrengen voelt mijn gezicht een beetje plakkerig aan, maar het skin care essence trekt razendsnel in zodat je vrijwel meteen door kunt gaan met de rest van je routine.

Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence bestaat voor het grootste gedeelte uit water en glycerine, maar bevat ook alcohol denat. op de vijfde plek in de ingrediëntenlijst. Dit schrikt al snel mensen af, maar zoals ik al uitlegde in mijn artikel ‘alcohol in skincare‘ kan dit ook positief zijn, want dit maakt het mogelijk voor werkzame stoffen om dieper in de huidlaag te kunnen penetreren. Bovendien bevat dit product zo veel water en glycerine dat het alcoholpercentage nooit zo heel hoog kan zijn, ondanks de vrij hoge plek in de ingrediëntenlijst. Deze essence voelt in elk geval totaal niet uitdrogend uit op mijn huid, eerder hydraterend en gelachtig en het maakt mijn huid lekker zacht en glad.

Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment EssenceKiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence bevat capryloyl salicylic acid als actief ingrediënt, een ester van salicylzuur, met een soortgelijke exfoliërende werking. Capryloyl salicylic acid wordt ook wel aangeduid als β-lipohydroxy acid, afgekort LHA.

Screen shot 2015-10-22 at 7.44.56 AMSalicylzuur (ook wel β-hydroxy acid, afgekort BHA) kennen we, maar wat is dan LHA? Het goede aan LHA is dat het van nature lipofiel is (European Journal of Dermatology, 2002), oftewel, het houdt van vet. Hydrofiele stoffen houden van water en lossen hierin ook op, lipofiele stoffen houden van vet en zijn dus ook vet-oplosbaar. Dit betekent dat LHA niet alleen de bovenste laag van de huid exfoliërt, maar ook dieper in de huid kan penetreren om daar verstopte poriën te reinigen en te exfoliëren. Om deze reden is LHA een geweldig ingrediënt voor mensen die last hebben van mee-eters en acné. Daarnaast heeft LHA volgens het Journal of Cosmetic Dermatology een antibacteriële, antischimmel, anticomedogene en ontstekingsremmende werking. LHA heeft bovendien een pH van 5,5 – dezelfde pH als onze huid – waardoor we dit veilig kunnen gebruiken naast skincare producten met andere actieve ingrediënten zoals vitamine C en retinol.

LHA zuivert de huid, maakt de poriën schoon, verfijnd hierdoor dus ook de poriën en exfoliërt de huid, waardoor je op den duur een zachtere, gladdere, egalere en fijnere huid zal krijgen. Maar, there’s more. Volgens (Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, 2009) vernieuwt LHA de cellaag en het epidermis op een manier vergelijkbaar met retinol. Uit dit onderzoek blijkt dat een concentratie van slechts 2% de collageen productie verbetert, als ook rimpels, droogheid, hyperpigmentatie en de dikheid van de huid, binnen een periode van een half jaar. Het is dus ook een geweldig anti-aging ingrediënt.

smashbox double exposure palette review - 33Ik ben het skin care essence van Kiehl’s gaan gebruiken omdat ik dacht ‘why not?‘. Ik was voornamelijk nieuwsgierig omdat het zo’n hit in Azië is en wilde weten what the fuss was all about. Maar, ik ben overtuigd. Ik gebruik Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence nu zo’n 3 maanden en ik zou deze stap niet meer willen overslaan in mijn skincare routine. Het hydrateert en exfoliërt mijn huid, maar bevat tegelijkertijd anti-aging ingrediënten. Hierdoor gaat mijn huid niet alleen stralen, maar worden ook de fijne lijntjes aangepakt. Ik heb echt het idee dat mijn huid er fijner en mooier door is geworden.

Bovendien werkt het als een primer waardoor de actieve ingrediënten uit de producten die ik erna gebruik, zoals een serum en crème, extra goed en diep worden opgenomen. En last but not least, ook niet onbelangrijk, door de hoge glycerine concentratie werkt het essence meteen als een make-up primer. Het zorgt voor een mooie basis voor je foundation en mijn foundation blijft extra lang zitten, zonder te glijden. Het is dan wel weer een extra stap in je skincare routine, maar het heeft zo veel voordelen dat ik het zeker de moeite waard vind!

Kiehl’s is een van de weinige merken die een skin care essence op de Nederlandse markt heeft gebracht, maar ik ben benieuwd welke merken er nog zullen volgen. Als het zo’n hit is in Azië kan dat vast niet lang meer duren. Zal het een rage gaan worden, net zoals de BB cream zoveel jaar terug?

Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence zit in een fles van 200 ml en kost €43,-. Het is héél zuinig in gebruik omdat je slechts een paar druppels per keer nodig hebt. Als ik zou moeten gokken kun je ruim een jaar met een fles doen. Kiehl’s is online te bestellen, maar ook te koop via Skins Cosmetics en hun twee stores aan de Heiligeweg en Kalverstraat in Amsterdam.

Wat vinden jullie van skin care essences, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

70 Reacties

  1. mandy
    26 oktober 2015 / maandag, 26 oktober 2015

    Ik heb vorig jaar een tester gekregen (van mijn schoonheidsspecialiste), vond het fijn spul, maar me nooit verdiept wat het nou eigenlijk was, en waarvoor.
    Hoe ik nu jouw beschrijving lees weet ik bijna wel zeker dat het om een zelfde soort product gaat. Deze was van Biotherm trouwens

  2. diana
    25 oktober 2015 / zondag, 25 oktober 2015

    Kielh’s is alleen op creditcard te bestellen via de site van Khiels, beetje jammer weer,

    • Anna
      29 oktober 2015 / donderdag, 29 oktober 2015

      Bijenkorf verkoopt online ook Kielh’s.

  3. Melanie
    24 oktober 2015 / zaterdag, 24 oktober 2015

    Ik ben er heel erg nieuwsgierig naar geworden! Het lijkt me toch wel fijn iets toevoegen en moet zeggen dat je huid er inderdaad erg goed uitziet! Fijne, duidelijke en hele goede review ook. Daar ben je echt heel uitgebreid en goed mee; zo weet ik tenminste ook echt wat het doet en wat het allemaal betekent! Top weer!

  4. Pauline
    23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

    Wat een heerlijk artikel! Complete review en ook superduidelijke achtergrondinformatie! Da’s in mijn ogen 1 van je grootste kwaliteiten, de dikwijls ingewikkelde chemie achter bepaalde producten toch duidelijk uitgelegd krijgen. Ook goed dat je je bronnen vermeldt en dan ook ineens wetenschappelijk gezien heel erg goede bronnen gebruikt! Waar je soms ziet staan dat wikipedia de bron was voor een artikel, dat doet toch soms pijn aan mijn (en waarschijnlijk ook jouw) wetenschappelijk hartje ;) Topartikel, duidelijke foto’s, ik ben een tevreden lezer! (Ps de opi colorpaints set is ondertussen een tijdje geleden toegekomen, bedankt voor je moeite!)

    • Serena
      Auteur
      23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

      Haha Pauline, ik begrijp precies wat je bedoeld, al kun je daar soms nog wel algemene nuttige info vandaan plukken hoor! Maar alleen als Wikipedia dan onderaan ook wel goede bronnen heeft staan, natuurlijk. Fijn dat het setje uiteindelijk is gekomen! Heeft even geduurd, maar nu kan je je nagels wel voorzien van spetterende kleurtjes :)

  5. 23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

    Wauw wat een toffe review! Ik kende het product nog niet, maar ben er nu wel nieuwsgierig naar.

  6. 23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

    Lieve Serena,

    Ik reageer bijna nooit, maar ik wil even zeggen dat ik vind dat je ZULKE goede en volledige blogs schrijft. Vooral je reviews zijn super goed. Je mag echt super trots zijn op wat je schrijft omdat het écht informatief is (in het geval van reviews) en écht iets toevoegd. Naar mijn mening ben jij zeker wel de beste blogger van Nederland.

    Liefs,

    Romana :)

    • maaitea
      23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

      amen to that!

    • Serena
      Auteur
      23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

      Ah jeetje, wat een lieve reacties! Dankjewel meiden, makes my day :)

  7. 23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

    Je hebt mij weer is overtuigd met je uitgebreide blog en mooie foto’s. Ik ga binnenkort mij maar is wat meer verdiepen erin als ik het wat rustiger heb. Ook gaat de wekker zo vroeg ben benieuwd of ik mijn gehele routine vol zou houden! Liefs soraya

  8. Willemse
    23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

    Oh jee nog meer werk ;-)
    Kost misschien maar ‘n minuutje, maar toch …….
    Zou het ook werken als je het alleen op vrije dagen of in het weekend gebruikt?
    Zoiets als een masker dus, alleen als extraa’tje?
    Qua tijd & €€€ zou dat wel schelen nml

    • Serena
      Auteur
      24 oktober 2015 / zaterdag, 24 oktober 2015

      Nou voor de €€€ hoef je dat niet per se te doen, want met zo’n fles doe je gerust een jaar en als je het alleen in het weekend zou gebruiken, 3 jaar. En ik weet niet of het product überhaupt dan nog de goede werking heeft die het zou moeten hebben.

      Wat ik wel vind is dat de fles eigenlijk te groot is. Ik zou liever een 100ml flesje zien, dan kan je die ook nog eens meenemen in je handbagage. Je kunt het natuurlijk ook aanschaffen met een vriendin en dan ieder de helft doen.

      Ik denk dat het altijd helpt, ook al gebruik je het maar 2 x per week. Maar het beste effect krijg je met dagelijks gebruik.

  9. 23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

    Wel weer een extra stap in je huidverzorgingsroutine maar toch zou ik het graag willen proberen! Ben inderdaad ook benieuwd of dit weer een rage gaat worden. :-)

  10. 23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

    Wauw, ik ben overtuigd! Je huid ziet er de laatste tijd ook zo stralend uit, ik vroeg me al hoe dat kwam :)

  11. Aafke
    23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

    Hoi!
    Kan de 2% BHA gel vlekken in je beddengoed als je het ‘s avonds gebruikt?

  12. Kim
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Hi Serena!

    Ik gebruik ook de Duo+ als dagcreme, al zoek ik nog iets voor de winter waardoor het meer hydraterender wordt. Ik merk toch dat alleen duo+ in de winter niet genoeg is voor mijn huid. Ik heb een gemengde huid. Zou zo’n olie dan een goed idee zijn? Werken de stoffen elkaar dan niet tegen? Of heb je andere aanraders?

    Ik heb ook hetzelfde probleem als jij; die kleine bultjes wanneer ik geen Paula’s choice gel gebruik. :)

    Liefs

    • Kiet
      25 oktober 2015 / zondag, 25 oktober 2015

      Er bestaat ook een hydraterend versie van de Effaclar, de Effaclar Duo H+.Wellicht het proberen waard!

      • Kim
        26 oktober 2015 / maandag, 26 oktober 2015

        Dankjewel voor je reactie! Ik ga het eens proberen!

  13. Yasmina
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Ik heb ooit een comment achter gelaten dat ik het niet vind kloppen dat je jezelf de nr1 blogger noemt op de voorkant van je boek. Graag neem ik mijn woorden terug want jij bent wel degene die nog steeds veel energie en tijd in je blog en in je artikelen steekt in vergelijking met andere grote blogs. Ga zo door <3 En super leuk leerzaam artikel thanks daarvoor

    • Serena
      Auteur
      22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

      Hee Yasmina,
      Ah vind het echt tof dat je terug komt op zoiets! Bedankt voor je compliment en ik doe gewoon m’n best, maar vind het natuurlijk onwijs leuk om al die positieve reacties te lezen! Soms zitten er best veel uren werk in een artikel en als je dan een leuke comment krijgt vrolijk ik daar helemaal van op 😊

      • Zohra
        22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

        Hi Serena,

        Dezelfde Zohra hier als degene die laatst reageerde dat ik je vaak tegen kwam in Utrecht :)
        Ik reageer weinig op artikelen, maar ben wel al jaren een trouwe bezoeker elke dag. Sterker nog, jouw blog is de enige blog die ik bezoek elke dag. Ik bezocht natuurlijke vele andere blogs jáárenlang, maar met allen ben ik gestopt en alleen Beautylab staat nog in mijn ”Top sites”. Dus keep the work going!

        • Serena
          Auteur
          24 oktober 2015 / zaterdag, 24 oktober 2015

          Ah jeetje, echt zo lief ook deze comment. Dankjewel Zohra! :)

  14. Ier
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    “Valt het niet te betwisten dat Koreaanse vrouwen bekend staan om hun prachtige flawless skin”. Waar baseer je dit eigenlijk op?

    En kun je dit product ook echt een jaar bewaren? Wel interessant als het voor die prijs zo lang mee zou kunnen gaan.

  15. CP
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Wat een fijne review. Zou deze ook graag willen hebben. Een vraagje, dit kan zeker niet tegelijk met de BHA 2% van Paula’s Choice gebruikt worden?

  16. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Een nog langere routine klinkt niet bepaald als muziek in de oren maar goed dat het product ook inderdaad werkt!

  17. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Shit. Nu wil ik het ook.

  18. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Fijne review! Ik had er nog niks over gehoord maar ben er wel beniewd naar.

  19. Anna
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Lijkt me een fijn product maar is deze ook geschikt voor de gevoelige huid? Ik heb een tijdje terug wat van dit merk gekocht (vitamine c serum) en heb echt een enorme allergische reactie hier op gekregen. M’n gezicht zag er echt niet uit en heeft dagen geduurd, vandaar dat ik nu ook huiverig ben.

  20. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Een exfoliërende werking en anti-aging? Je hebt deze 32 jarige te pakken hoor.

    *klikt door en pakt haar bankpas*

  21. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Ik kende zoiets nog helemaal niet. Fijne review, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt!

  22. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Wat een super fijn artikel weer! Ik gebruik hem sinds gisteren, ik ben erg benieuwd hoe het bevalt!

  23. Kaatje
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Ik ben zelf een hele grote fan van blue blood gel van Neoderma.
    Dus dit zou ik niet zo snel testen.

    groeten,

    • Rosa
      22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

      Lees hier idd goede dingen over die gel van Neoderma. Ben hier echt benieuwd naar! Ik had wel begrepen dat het anders heet nu.

  24. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Oh dat klinkt wel erg interessant. Ik had nog niet eerder gehoord van zo’n essence.

  25. Diana
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Oké je hebt me overtuigd haha. Als mijn serum, die mij een rib heeft gekost, beter opgenomen wordt then i’m in!
    Ik kom Kiehl’s alleen nooit tegen haha. Moet opletten als ik een dagje naar Amsterdam ga.

  26. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Ik heb deze gekregen in een goodie bag en wist niet wat ik er mee aan moest. Bedankt voor de uitvoerige uitleg, nu wil ik het zeker gaan gebruiken, want in de wintermaanden kan mijn huidje wel een extra oppepper gebruiken.

    • Joëlle
      22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

      Haha ik dus ook :-). Ik gebruik hem al, regelmatig, vooral wanneer ik veel last heb van droge plekken en/of onzuiverheden. Heerlijk spul! Vooral de geur vind ik ook erg lekker. Het trekt inderdaad snel in en helpt bij mij vooral voor de droge plekken: Die zijn er niet meer na gebruik. En ik gebruik 1 a 2 druppels per keer!

      • 23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

        +1 hahaha! Erg complete review over dit product. Stond tot nu maar een beetje te verstoffen. Ben er nu nog blijer mee!!

  27. Nadège
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Erg interessant artikel! Ben nu erg benieuwd naar dit product. Ik woon niet ver van ene Kiehl’s, maar vrees dat het toch net boven mijn studentenbudget ligt…

    • Nadège
      22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

      Ik zal eens kijken op een site met Koreaanse beauty, waarschijnlijk vind ik daar een goedkopere variant :)

  28. Judith
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    TGGG! Door jou geef ik veel te veel geld uit :’)
    Ik zou eerst m’n oude flesjes eens leeg moeten maken…
    Dit klinkt echt super!

  29. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Dit kende ik nog niet. Je review zorgt echter voor veel duidelijkheid!

  30. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Kiehls vind ik echt een ontzettend mooi merk. Ik ben ontzettend benieuwd geworden naar dit product!

  31. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Dicht bij mijn kot in Gent is er onlangs een winkel van Kiehl’s opengegaan. Ik ga er binnenkort zeker eens kijken en deze ‘essence’ zal ik niet aan me voorbij laten gaan =D

  32. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Kiehls heeft altijd mijn aandacht getrokken. Ik vind sowieso het merk prachtig, maar ik ben ook erg benieuwd naar de werking. Deze treatment ziet er heel goed uit :).

  33. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Ah wat een leuk artikel zeg! Afgelopen zomer was ik in Azië en inderdaad elk merk heeft wel een essence in de collectie. Helaas kan ik zelf echt niet tegen gedenatureerde alcohol in een product dus ik zoek nog even verder…
    Liefs,
    Eva

  34. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    klinkt fijn denk wel dat iedereen even goed moet kijken of dit voor zijn/haar huidtype bestemd is

  35. sandra
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Hoi Serena,

    Wat een fijne review! Ik ben erg nieuwsgierig geworden. Ik heb alleen een vraag;
    Ik gebruik s’avonds na mijn toner namelijk de paula’s choice clinical retinol 1% treatment, dit wissel ik per avond af met de paula’s choice 2% BHA lotion.
    Kan ik dit product dan wel toevoegen aan mijn routine? Ben bang dat het samen teveel zou worden? Wat denk jij?

    bedankt!

    • Serena
      Auteur
      22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

      hi Sandra,
      Zelf gebruik ik het naast mijn dagcrème waar salicylzuur in zit en het is voor mij niet ‘te veel’ voor mijn huid, mijn huid reageert er goed op. Maar in jouw geval is het misschien niet zo nodig omdat je al producten gebruikt met soortgelijke actieve ingrediënten.

  36. Eefje
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Ik gebruik ook de duo + omdat ik last heb van hormonale perioden met puistjes. Deze essence klinkt fijn product maar wordt het niet al snel too much als je niet heel erg last hebt van acne of een dikke huid en je toch 2 exfoliërende producten gebruikt elke dag(plus 1x per week scrubben)? Heerlijk uitgebreid en duidelijk review weer :)👍🏻

    • Serena
      Auteur
      22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

      hi Eefje,
      ik ben het meer gaan gebruiken voor de anti-aging eigenschappen, maar vind het juist een fijne bijkomstigheid dat het ook nog eens exfoliëert. Als je nog niet toe bent aan anti-aging dan zou ik het product laten voor wat het is, maar als je net als ik langzaamaan met anti-aging wilt beginnen is het een goede toevoeging aan je routine, denk ik.

  37. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Koreaanse vrouwen + Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence = Egale huid
    I need this!

  38. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Ik heb wel een klein beetje gemengde gevoelens… Het product klinkt super, maar inderdaad nóg een product toevoegen aan je routine… Ik gebruik er dagelijks 4/5 en dat is meer dan zat vind ik. Verder wel echt een top review, Serena! X

  39. Syl
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Je kan het ook kopen bij de Bijenkorf in Den Haag.
    Ik heb een ander serum van Khiels. Iets tegen pigmentatie en acnelittekens. Maar mijn huid wordt er heel zacht en egaal van.

    • Serena
      Auteur
      22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

      Ik ben wel benieuwd welke dat is!

      • Syl
        22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

        Clearly Corrective Dark Spot Solution

        Voor mij werkt het. Ik bewaar hem alleen wel steeds in het doosje omdat het glas helder is. Ik wil dat hij zo min mogelijk in het licht staat, voor de houdbaarheid en werkzaamheid.

  40. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Inderdaad, wat een fijne uitgebreide post! Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt en het is wel fijn dat je lang met zo’n fles doet.

  41. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Allereerst: wat een fijne review! Heel fijn geschreven en lekker uitgebreid. Ik had ook nog nooit van zo’n essence gehoord, maar het klinkt eigenlijk wel heel goed. Ben er benieuwd naar geworden!

  42. Sjess
    22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    LHA, zit dat ook niet in die crème van La Roche Posay, Effeclar Duo +? Heb ‘m hier niet zo bij de hand maar er staat me iets van bij…

    • Serena
      Auteur
      22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

      hi Sjess,
      volgens mij zit het in Effaclar K, in Duo+ zit alleen salicylzuur. In Effaclar K zit een combinatie van salicylzuur en LHA.

      • Sjess
        22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

        Heb het toch nog even opgezocht en LRP noemen zelf LHA als ingredient bij Duo + (in ieder geval op hun site), volgens mij bedoelen ze er de linoleic acid mee, weet alleen niet of dat hetzelfde is als de LHA die jij hierboven beschrijft?

        • Serena
          Auteur
          22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

          Ik heb nu even de tube niet bij de hand, maar als ik thuis ben check ik de ingredientenlijst van mijn Duo+ voor je dan weten we het zeker!

  43. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Ik heb nog nooit gehoord van skin care essences. Maar nu ik dit heb gelezen lijkt het me een heel fijn product!

  44. 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

    Wauw wat een uitgebreide info, heel fijn, ik twijfel vaak toch wanneer er alcohol in skincare producten zit, maar t hoeft dus niet altijd slecht te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *