Dove Crème Mousse Review

Door Yolanda – Ik ben zelf een aardige fan van Dove. Zo gebruik ik al jaren hun deodorant en vind ik hun Scrub Beauty Cleansing dagelijkse gezichtsscrub echt een hele fijne reiniger. Begin van dit jaar heeft Dove nieuwe douchegels op de markt gebracht met een innovatieve slagroomachtige textuur, waar ik erg benieuwd naar was. Deze Dove Crème Mousse is er in twee varianten die ik vandaag voor jullie zal reviewen.

De Dove Crème Mousse lijn bestaat uit twee douchecrèmes:

    • Dove Crème Mousse Deeply Nourishing
    • Dove Crème Mousse Pure & Sensitive (hypoallergeen)

De hypoallergene Pure & Sensitive Crème Mousse is speciaal bedoeld voor mensen met een gevoelige huid. Mijn huid is gevoelig en droog te noemen, zelfs zo droog dat er een ruitjespatroon in de huid van mijn benen staat. Mijn huid gaat jeuken als ik me niet elke dag verzorg met bodylotion en mijn handen smeer ik minimaal 3 keer per dag in met handcrème. Dit is nodig, anders knap ik uit mijn vel van de droogte.

Op de voorkant van de fles staat Natrium Moisture, waarmee Dove doelt op hun unieke NutriumMoisture technologie. Deze technologie richt minder schade aan op de huid tijdens het reinigen dan een reguliere douchecrème. Het helpt de huidbarrière te herstellen, zodat de huid er gezonder en mooier uitziet en zacht en soepel aanvoelt. De hydraterende bestanddelen (lipiden en glycerine) zijn identiek aan de bestanddelen die zich van nature in de huid bevinden. Lipiden zijn vetten en zorgen ervoor dat de huid voldoende vocht vasthoudt en helpen een droge huid te herstellen. Glycerine bindt omgevingsvocht en absorbeert het water. Door je huid schoon te maken met zeep, verwijder je ook natuurlijke bestanddelen die je huid nodig heeft. De Natrium Moisture technologie vult deze bestanddelen aan in de zeep zodat je huid weer in balans is. Aldus Dove.

Ingrediëntenlijst Pure & Sensitive;Ingrediëntenlijst Deeply Nourishing;
Nadat ik de ingrediëntenlijst heb bestudeerd valt me meteen iets vreemds op, namelijk de aanwezigheid van SLS en parfum. SLS (sodium laureth sulfate) is een vrij agressieve tenside waar je in mijn opinie beter geen droge, gevoelige huid mee kunt wassen. Verder is parfum ook iets waar veel mensen met zo’n huidtype gevoelig voor kunnen raken. Ik vind deze ingrediënten in strijd met de Natrium Moisture technologie. In beide Crème Mousse’s bevinden zich geen parabenen, wat dan weer een plus is.

Beide douchecrèmes ruiken naar de typische Dove geur, echt heerlijk. De geur is lekker zacht, maar ook licht en fris. De douchecrème is niet vloeibaar zoals de meeste douchecrèmes, maar juist erg stevig van structuur. Het lijkt een beetje op een combinatie van kwark met een beetje slagroom. Een soort cupcake frosting. Het is heel luchtig, met er een mooi glansje.

Dove stuurde twee proefcupcakes met de douchecrème mee, zodat we met eigen ogen konden zien wat het verschil zou zijn tussen een reguliere douchecrème en de Dove Crème Mousse. De ene cupcake moest ik voorzien van een ‘frosting’ van reguliere douchecrème en de andere van de Dove Crème Mousse. Nu is het versieren van cupcakes niet mijn sterkste kant, zoals je kunt zien, maar afin jullie snappen de strekking. De Dove Crème Mouse blijft goed en stevig op de cupcake zitten, terwijl de andere douchecrème er vanaf glijdt.

Hieronder een video van Dove zelf waar vrouwen op straat ook worden gevraagd om cupcakes te versieren. Zoals je kunt zien hebben zij iets betere skills;

[do action=”ytr”][/do]

De douchecrème is door zijn dikte gemakkelijk te doseren en aan te brengen op je huid. Hierdoor is verspilling makkelijk te voorkomen (mijn andere douchecrèmes zie ik vaak al voor de helft in het doucheputje verdwijnen voordat ik het goed en wel op mijn lichaam heb kunnen smeren). De crème creëert met water een dik en romig schuim waardoor je het idee krijgt dat je lekker schoon wordt (hoewel ik weet dat schuim niet gelijk staat aan schoon, verdeeld en voelt het toch wel erg prettig).

Wanneer je het schuim van je huid afspoelt, zie je dat het water een beetje op de huid blijft liggen. Niet overdreven, maar een klein beetje, waardoor ik dacht dat mijn huid wat vettig leek. ‘Ah fijn, het werkt’ dacht ik nog. Tijdens het afdrogen voelde mijn huid echter een beetje gek aan, je zou kunnen zeggen klam, wat ik dan weer niet zo prettig vond. Verder voelde mijn huid in de loop van de dag eigenlijk nog droger aan dan voorheen. De Dove Natrium Moisture technologie heeft kennelijk geen invloed op mijn huid.

Op de foto hieronder kun je zien hoe mijn huid eruit zag nadat ik mijn handen had gewassen met de Dove Crème Mousse Pure & Sensitive. Zoals je kunt zien ziet het er nog vrij droog uit:

Onder de douche is dit product dus super fijn, maar na de douche doet het helaas niets voor mijn droge en gevoelige huid. Het reinigt mijn huid, maar het doet verder niets extra. Het heeft een heerlijke romige textuur en het creëert een dik en weelderig schuim. Het voelt ook erg lekker zacht aan op mijn huid. Voor mensen met een normale huid zal dit product waarschijnlijk prima zijn, maar ik denk dat er betere producten op de markt zijn voor mensen met een (hele) droge en gevoelige huid zoals ik.

Allebei de varianten Dove Crème Mousse zijn sinds begin 2013 verkrijgbaar bij supermarkten en drogisterijen. Prijs €3,55 (200ml) en €5,79 (400ml).

Hebben jullie de Dove Crème Mousse al geprobeerd?

Liefs,
Yolanda

 

Volg:

74 Reacties

  1. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Hmm..Niks voor mij denk ik xx

  2. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Lijkt me wel een fijne substantie, alleen sls hoort idd niet thuis in een product voor de droge huid. Jammer!

  3. Annika
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ik heb dat droge gevoel ook bij die creme douchegel van rituals! Ik vind het zo leuk om die te gebruiken, maar ik word er heel droog van. Bij andere douchegels heb ik dat niet en bij die van the body shop heb ik het juist helemaal niet. Vooral die van de earth lovers lijn, die ruiken ook nog zo heerlijk! Die met komkommer en mint… Zaaalig! :D

  4. linda
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ik vind dit een heerlijk goedje,dat romige schuim is zalig en ga zeker een nieuwe fles halen als deze op is,alleen ga ik naar de dm in duitsland is het veel goedkoper.

  5. Berith
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ik weet precies wat ze bedoelt.
    Die bodylotion voor onder de douche van Nivea voelt ook zo aan na het douchen. Alsof er een laagje fake vet (siliconen?) op je lichaam zit. Heel onnatuurlijk.

  6. Elina
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Dames!! Ben ik de enige die dove niks meer aan vindt na de geur verandering? Zie dat Yolanda noemt dat het de typische dovegeur is, maar die geur is nu toch al een aantal jaar verdwenen? Ik doel op de typische dovegeur van vroeger, die nog wel te verkrijgen is als handzeep, als zeepblok en als spuit deodorant (dove original). De douchegel is qua geur helemaal veranderd. Ik baal hier onzettend van want dat was de enige douchegel die ik gebruikte. Heb op internet gezocht en kon niemand vinden die hier een klacht over had!! Ben ik de enige die er niet meer mee tevreden is? De deoroller is ook qua geur veranderd, die gebruikte ik eerst elke dag.

    • Astrid
      12 april 2013 / vrijdag, 12 april 2013

      Hej Elina, inderdaad erg jammer dat de geur helemaal veranderd is. Dit wordt nergens op de flessen vermeld. Ik dacht dat het om een productiefout ging, maar na andere winkels te bezoeken, merkte ik het daar ook. Ik heb hier zelfs voor naar Dove gebeld (gewoon even checken), helaas had deze persoon geen idee waarover ik het had, maar ging hij dit zeker doorgeven. Nooit meer iets van gehoord uiteraard…

      • Elina
        12 april 2013 / vrijdag, 12 april 2013

        Gelukkig ben ik toch niet de enige! Mijn zus en moeder gebruikten die producten elke dag maar zijn ook allebei overgestapt.. ik vind het erg zonde. Ik gebruik nu maar de palmolive vanille die vind ik erg lekker voor mijn huid. Ik blijf hopen dat de oude vertrouwde geur weer terug komt!

  7. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Wat jammer dat het niet werkt, dan deze maar skippen want ik heb ook echt wel wat extra verzorging nodig.

  8. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Deze laat ik maar aan me voorbij gaan! Er zijn zoveel fijnere producten denk ik :)

  9. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Wat een fijne review! Goed gedaan, meid :-) Het lijkt mij een heel fijn product.

  10. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    jammer dat de werking niet op en top is

  11. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Jammer dat ze niet echt werken, ik heb dan toch wel liever een product wat aan de verwachtingen voldoet, al heb ik een normale huid!

  12. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Haa, wel echt leuk met die cupcakes! Dove vind ik heerlijk voor onder de douche!

  13. Genevieve
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Oehh ziet erg erg lekker (schoon) uit. Ik zou dit zeker willen proberen :) !

  14. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Het ziet er echt heerlijk uit!
    Jammer dat het niet veel voor je huid doet.

  15. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Het product vind ik best wel goed bedacht, jammer dat hij niet echt iets doet voor je huid.

  16. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ziet er lekker uit, alleen jammer dat het niks voor je huid doet als die droog/gevoellig is. Daar heb ik namelijk wel vaak last van bij mijn benen, en die hebben dan toch wat extra verzorging nodig.

  17. Syl
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Het lijkt me wel een ok douche-product, maar niet zo uitzonderlijk dat ik hem MOET hebben ofzo

  18. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ook leuk met dat filmpje erbij! Een heel mooi review.

  19. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Jammer dat het niet zo extra hydraterend werkt als je zou verwachten. Maar ik blijf het een leuk product vinden.

  20. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Heerlijk lijkt het product mij. Heb er al veel over gelezen en wil hem ook zeker weten gaan proberen. Wacht nog even op een leuke actie. ;-)

  21. Evelien
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Vroeger gebruikte ik altijd douchegels van dove, maar had altijd rode brandende plekken op mn benen na t wassen.. Dus ik gebruik t absoluut niet meer. De deos wel, die zijn wel fijn

  22. jennifer
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    ik heb hem ook! ik vind hem juist fijn! :)

  23. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    opzich wel een leuk idee, maar voor mij is het een beetje overbodig.

  24. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Leuke producten, ze klinken best fijn!

  25. Junebug
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Duidelijke review.

    Ik gebruik guhl (‘fris en luchtig’ heet het geloof ik) als shampoo en douchegel.

    Doet iemand anders dit ook?

  26. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ik heb hem in mijn kast liggen, maar nog niet geprobeerd.

  27. Evelyne
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ik mocht er gelukkig ook eentje gratis testen en was al vrij huiverig, omdat de gemiddelde douchegel helemaal niks doet voor mijn super droge huid (behalve reinigen dus). In de zomer kom ik er nog wel mee weg, maar zelfs dan moet ik vaak toch nog dagelijks bodylotion smeren, in de winter al helemaal, liefst soms ‘s ochtends én ‘s avonds..

    Anyhow, afgezien van de structuur die echt wel heeel fijn en zuinig is, verzorgd het mijn huid compleet niet en heb ik sowieso een olie of body lotion nodig als ik uit de douche kom, anders is mijn huid echt enorm droog en trekkerig. Is hier eerder ook al gezegd, zou leuk zijn als er een artikel komt met producten die goed werken met een extreem droge/gevoelige huid!
    Heb nu zelf voor het eerst eens een doucheolie gekocht i.p.v. een douchegel, om eens te zien of dat wat scheelt. Ook zit ik er aan te denken om over te stappen op wat producten van Sebamed (klinkt in ieder geval veelbelovend!)

  28. Laura
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Wow, Yolanda kan goed reviewen!
    Ze is kritisch, noemt plussen en minnen en wat ik ook prettig vind is dat er niet vanaf het begin al duidelijk is wat de uitkomst gaat worden. Verder is zij met haar gevoelige huid natuurlijk heel geschikt om precies dit product te reviewen. Goed gedaan!

  29. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Jammer dat het een beetje tegenvalt na het douchen. Ze leken me heel erg fijn.

  30. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Jammer dat het niet echt iets doet, ik wilde deze zo graag proberen! Maar met mijn droge huid kan ik hem dan misschien ook beter overslaan.

  31. Sistyria
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Creme mousse, oftewel lucht. Je betaald voor lucht.
    Lekkere marketing weer met die cupcakes. Plat gezegd zal het mij een worst wezen of een douchecreme of gel op een cupcake blijft liggen. Als hij maar werkt.
    Gezien mijn huid ook heel droog is… weet ik in ieder geval dat ik deze niet hoef te kopen!

  32. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Als er parfum in zit is het product dus niet hypo-allergeen. Ik heb zelf een parfum allergie en kan dus enkel hypo-allergene producten kopen. Beetje jammer van Dove dit!

  33. Sietske
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ik vind het veel lijken op de Dove Visible Care Douchecreme.

  34. MichelleH
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Fijne review, Yolanda. :)
    Ik heb eigenlijk ook meteen een verzoekje: Ik heb, net als jij, een erg droge huid en ik vroeg me af of je een soort lijst kon samenstellen van producten waarvan je, door de jaren heen, bent achtergekomen dat ze goed voor jouw huid werken. (En dat kan dus bodylotions, handcrèmes, doucheproducten etc. zijn.)
    Lijkt je dat wat of is het niet echt geschikt als artikelmateriaal?

    • Serena
      Auteur
      5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

      Superleuk idee Michelle, ik zal er de komende ‘Beautylab Talk’ aan wijden zodat je via de andere bezoekers vast weet wat aanraders zijn voor de droge huid.

      • Junebug
        5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

        Die post lees ik graag Serena.

      • MichelleH
        6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

        Thanks, Serena, ik kijk er nu al naar uit!

        En leuk dat andere bezoeksters ook interesse tonen in het idee! :)

      • Cari
        7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

        Jaaa, goed idee! Ik heb ook een megadroge huid.

  35. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    mmmm! heerlijk ik ben een echte slagroom lover, hoe heerlijk om dat effect in de douche te ervaren! Kom maar op met die dove creme haha! Lijkt me echt heel fijn, vind de vertrouwde geuren van dove ook heerlijk!

  36. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Jammer dat het niks voor de droge en gevoelige huid doet! Ga het daarom ook niet aanschaffen

  37. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Hmm niet heel positief dus! Jammer! Die cupcake test is wel heel erg grappig :p

  38. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ik vind hem wel lekker! Ik merk dat de meeste douchegels/cremes weinig onder de douche doen voor mijn huid, behalve die van dove vaak. Zorgt ervoor dat het toch minder droog is. Jammer dat het niks voor je doet.

  39. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Ik heb er ook één, vind hem wel okee. Niet bijzonder ofzo..En inderdaad, voor een droge/gevoelige huid vind ik ‘m ook niks. Maar voor een normale douchegel doet ‘ie zijn werk.

  40. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Hmmm, het ziet er best lekker uit maar als het toch niet helemaal werkt zoals t hoort probeer ik het toch maar niet.

  41. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    is het dikker dan scheerschuim? ik ben zelf een liefhebber van schuimende doucheproducten, die aan scheerschuim doen denken, is deze dikker dan dat? Zo ja, misschien wel het uitproberen waard!

    • Serena
      Auteur
      5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

      Yolanda is naar een persevent dus ik geef even antwoord! Heb zelf namelijk de andere uitgeprobeerd en ja, het is naar mijn idee iets dikker. De textuur is echt heerlijk!

  42. Sterre
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Aaaaah, deze moet ik echt hebben!
    Het feit dat de crème stevig blijft lijkt me heel erg fijn, zodat niet alles steeds wegspoelt zoals je al aangeeft.
    Fijne review!

  43. Serena
    5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

    Deze wilde ik gaan kopen, maarja, als die niets goed doet slaan we het maar over ;(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *