Doei uitgroei!

Even een snelle persoonlijke update! Vandaag ben ik eindelijk weer eens naar de kapper gegaan. De laatste keer was om mijn bosje dip-dye stro aan de onderkant te laten verwijderen, ongeveer 2 a 3 maanden geleden. Ik zei ‘knip het er maar af! Gewoon, hoppa, tjak, tjak!’ en zo gezegd zo gedaan. Ik had mijn haren bijna op één lengte, zonder laagjes of iets van ‘beweging’ of speelsheid en de onderkant was kaarsrecht. Het hing eigenlijk maar gewoon te hangen.

Ik dacht dat dit juist handig zou zijn voor als ik mijn haren zou vlechten, zodat er geen gekke plukjes zouden uitsteken, maar tot op de dag van vandaag heb ik het nog nooit gevlochten. Ik draag het eigenlijk altijd los, maar de laatste tijd ook wel vaak in een staartje of knotje. Wat me dan zo irriteert is het feit dat mijn knotje totaal niet bij de rest van mijn haren past. Het knotje is namelijk lichtbruin (nog van de John Frieda foamkleuring van maart vorig jaar) en de aanzet van mijn haren is gewoon mijn eigen donkerbruine haarkleur. Alsof het knotje er zo – hoppa – is opgeplakt.


Ik begon me steeds meer aan die enorme uitgroei te ergeren (hoewel het niet eens zo heel erg opvallend is, maar in bepaald licht dan ineens weer wel) en voor het weekend hakte in de knoop door: naar de kappert, en snel een bietje! Hieronder kun je het ook vrij goed zien. De uitgroei is ongeveer 15 cm:


Vandaag ben ik bij Team Kapsalon geweest waar ik mijn haren heb laten verven in mijn eigen haarkleur. Ik heb speciaal gevraagd om haarverf zonder ammoniak en gelukkig hadden ze dat in huis. Het was van het merk Fuente en de lijn heet Tierra Colors. Ik moet zeggen dat het wel even wennen is om al mijn haren weer één kleur te hebben – het lijkt ook ineens zo donker – maar ik ben wel heel blij met het resultaat.

Sorry, ik kijk een beetje lame:


De kapper heeft vervolgens mijn haren wat in laagjes geknipt (zonder te veel van de lengte af te halen) zodat ik er weer wat model in heb. Hierdoor kan ik nu eindelijk weer wat volume creëren en hangt het niet meer slap langs mijn gezicht. Hoera! 


What? Too much? 😉

Zo lang ik nog niet grijs wordt ga ik mijn haren nooit meer verven! Mijn haren kunnen er gewoon echt niet tegen, ze worden er helemaal droog en broos door. En ik ben eigenlijk wel heel dol op mijn eigen haarkleur ^^

Wat vinden jullie van het eindresultaat? Het is geen spectaculaire verandering, maar ik wilde het toch even met jullie delen!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

166 Reacties

 1. Cindy
  9 november 2013 / zaterdag, 9 november 2013

  Ze hebben het echt mooi gedaan!
  Ik irriteer me ook erg aan mijn uitgroei, dus wil ik het ook weer naar mijn eigen kleur verven. Ik heb dit een keer eerder gedaan, maar helaas kwam de uitgroei weer terug.
  Hadden ze je hele haar opnieuw geverfd of alleen je uitgroei?

 2. imke
  7 mei 2012 / maandag, 7 mei 2012

  is het geen idee om je haar gewoon met zwarte henna te verven
  als je dalijk grijs zou worden ofzo
  het is super goed voor je haar!
  aangezien je haar niet goed tege “gewone” haarverf kan

 3. kelly
  20 maart 2012 / dinsdag, 20 maart 2012

  Heey Serena!

  Ik zag dat je voor de verf zonder ammoniak koos, ik ben kapster en ik weet niet of je het al wist, maar in verf hoort ammoniak anders pakt het niet.
  Er zit dan geen ammoniak in maar een andere substantie met een andere naam, maar wat praktisch hetzelfde is.
  Dus laat je niet verleiden voor zoiets, er zit altijd iets in wat er op lijkt!
  Haar kleuren is nu eenmaal niet gezond, dus of er ammoniak in zit of niet, blijft gewoon even slecht!
  Hopelijk heb je er wat aan en denk je niet: komt er weer zo een…

  Groetjes Kelly

 4. Mariska
  4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

  Ik heb eigenlijk hetzelfde als jij eerst had, enorme uitgroei die niet heel storend is. Alleen nu wil ik het graag ook terug naar mijn eigen haarkleur verven alleen ben ik bang dat in de zomer door het zonlicht mijn haar gaat verkleuren en ik alsnog dadelijk uitgroei krijg. Of zal dit wel meevallen? Ik wil namelijk mijn haar hierna nooit meer verven.

 5. lena
  18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

  De kleur is mooi 🙂 maar je haar is een beetje ; Hallo ik kom net uit bed-look haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *