DIY: Valentines Day Cupcakes!

Goedemorgen Beautylabbers! Een nieuwe week, en wat voor één, want morgen is het Valentijnsdag. Ok, ok, ik snap dat je er niets van moet hebben als je misschien net je relatie hebt verbroken, maar ik weet zeker dat deze DIY je opvrolijkt. Ik heb namelijk heerlijke cupcakes gemaakt en die zijn niet alleen leuk om aan je loved ones te schenken, maar ook heerlijk om lekker in je eentje (of samen met vriendinnen) op te peuzelen.

Toen ik nog in Texas woonde was ik altijd groot fan van Betty Crocker. Dat is geen persoon hoor, maar een merk vergelijkbaar met ‘onze’ Koopmans bakmixen. Om heel eerlijk te zijn vind ik BC vele malen lekkerder en gevarieerder dan Koopmans. De BC cake is namelijk heel luchtig en fluffy en voelt bijna zacht aan op je tong. Je koopt Betty Crocker via webshops met Amerikaans snoep en eten, of bij winkeltjes die Engelse en Amerikaanse voedingswaren verkopen.

Naast smaken als ‘Devils Cake’ en ‘Triple Chocolate’ hebben ze ook ‘Strawberry Mist’ en ‘Party Rainbow Chip’ en laten we eerlijk zijn: dat klinkt toch een stuk spannender dan ‘Mix voor Cake’. Niet om Koopmans af te kraken hoor, want wie is er niet mee grootgebracht, maar mijn voorkeur ligt toch wel echt bij Amerikaanse bakmixen als die van mevrouw Crocker.Een browniemix, drie smaken Super Moist cakemix, drie smaken frosting en twee spuitbussen met Cupcake Icing. Yum! Het is zondag en ik had zin in iets zoets, en met Valentijnsdag in mijn achterhoofd wilde ik speciale Valentine’s Day Cupcakes maken. Ik koos voor de leukste cakemix genaamd Party Rainbox Chip. Het enige wat je hoeft te doen is deze mix legen in een beslagkom en er drie eieren, 1 cup water en een halve cup olie aan toevoegen. Ik heb zonnebloemolie gebruikt. Wij hebben thuis een maatcup, maar als je geen cup hebt dan kun je het volgende aanhouden: 1 cup = 237 ml en 1/2 cup = 118 ml.


350 graden Fahrenheit is vergelijkbaar met 180 graden Celsius.


Doe alles in een beslagkom..


En mix!


Van deze mix kun je zo’n 24 cupcakes maken. Wij hebben thuis van die mooie trays (te koop bij Blokker) en de papieren cupjes zijn van IKEA:


Het mengsel is vrij vloeibaar en kun je zo in de cupjes gieten. Zorg dat ze voor 3/4 gevuld zijn:


Vervolgens hoef je ze slechts een kwartiertje in de oven te bakken. Elke oven is weer anders, dus prik even met een sateprikker in een cakeje voordat je ze uit de oven haalt. Komt de prikker er niet nat uit, dan zijn je cakejes goed gaar. Wat ik zo leuk vind aan deze Party Rainbow Chip-mix is de binnenkant:


Laat de cakejes afkoelen en ga vervolgens helemaal los met de frosting en versiering! Ik stond te popelen om de speciale Cupcake Icing spuitbussen te gebruiken, want deze heb ik nooit eerder geprobeerd.


1. De spuitbus bevat 4 verschillende spuitmondjes
2. Haal de dop van de spuitbus en breek de spuitmondjes voorzichtig van de dop af
3. Draai het spuitmondje naar keuze op de bus
4. Druk stevig met je vinger tegen de spuitmond (maakt niet uit welke kant)..
5. ..zodat er icing uit het mondje komt. Maak mooie toefjes, leef je uit!
6. Als finishing touch sprenkel je er nog wat mooie versiersels overheen

In plaats van deze speciale Cupcake Icing spuitbussen kun je ook gewoon de frosting uit blik nemen. Voor de Party Rainbow Chip-mix is er zelfs een bijbehorende frosting, namelijk de Rainbow Chip Frosting. Met behulp van een spatel kun je de frosting mooi over de bovenkant van je cupcake uitsmeren.Met een Cupcake Icing spuitbus kun je zo’n stuk of 12 cupcakes voorzien van frosting, maar met een blik frosting kun je er denk ik meer versieren. De spuitbus is handig en snel, maar het blik is voordeliger (en iets meer geklieder). De frosting blijft een beetje zacht, maar het zakt niet in. Het wordt in elk geval niet keihard zoals ‘ons’ glazuur (poedersuiker met water). Ik vind het echt ZO lekker, maar het is ZO ontzettend zoet. Soms ben ik gewoon bang dat er spontaan een barst in mijn kies springt als ik een hap neem. Echt een guilty pleasure van me, cupcakes! ^^

Kunnen jullie mijn hartjesboekenlegger tutorial nog herinneren? Om een echte Valentines Day Cupcake te maken moet je natuurlijk wel iets doen met hartjes! Vouw een hartje en prik er een cocktailprikker doorheen, prik dit vervolgens op het cakeje. Klik hier voor de hartjes tutorial.Of je versiert je cupcakes met snoephartjes. Ze staan superschattig als cupcakeversiering:


Of je nu wel of geen lover hebt, cupcakes bakken is altijd leuk om te doen! En Betty Crocker maakt het wel heel makkelijk (en HEEL lekker!). Binnen een half uur heb jij twee dozijn cupcakes op tafel staan die je uit kunt delen aan je loved ones. Geen zin in? Peuzel ze dan allemaal in je eentje op (dat mag alleen als je liefdesverdriet hebt) of nodig wat vriendinnen uit voor een filmavondje en eet ze samen op.


BC maakt bakken easy as pie, ik kan het iedereen aanbevelen. De cake is superluchtig en fluffy (niet te vergelijken met onze Hollandse cake, die een stuk compacter is) en de frosting is mierzoet en precies zoals ‘ie hoort te zijn.

Ik heb er nu cupcakes mee gemaakt, maar ‘normale’ cakes en taarten (met frosting ertussen) zijn ook zo gefixt. Party Rainbow Chip is yummy, maar er zijn nog veel meer heerlijke smaken te koop. Mijn volgende projectje wordt denk ik ‘Devil’s Food’ met ‘Triple Chocolate Fudge Chip’ frosting. En dan met handgemaakte caramel eroverheen gedrizzeld. Yes, bakken is ineens leuk als het zo gemakkelijk gaat 🙂

 • Betty Crocker cakemixen – 3,99 euro
 • Betty Crocker frosting (blik) – 3,29 euro
 • Betty Crocker Cupcake Icing (spuitbus) – 4,99 euro
Afhankelijk van welke icing/frosting je gebruikt komen deze cupcakes op zo’n 0,30 – 0,60 per stuk.

Zijn jullie ook zo dol op cupcakes? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

169 Reacties

 1. 8 juli 2014 / dinsdag, 8 juli 2014

  supper cool en ja ik ben ook dol op cupcakes jee het is ook super leuk wanneer je leuke schattige eten maakt met ons

 2. cheyenne
  24 januari 2014 / vrijdag, 24 januari 2014

  dit is zoooooo coool ik wil dit ook maken ik ben op valentine day jarig <3

 3. Natascha
  3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

  Dit kan je gewoon bij de c100 bij ons kopen ..

 4. mazeltov
  27 februari 2012 / maandag, 27 februari 2012

  on the bright side; in steeds meer supermarkten verkopen ze deze mixen ook en je hebt in utrecht een winkeltje waar ze alleen maar amerikaans eten verkopen :)!

 5. Esra
  19 februari 2012 / zondag, 19 februari 2012

  die mixen, frosting in blik en topping in een busje verkopen we ook bij de Jumbo. niet ter reclame ofzo maar ik bedoel dat je dan niet ammel hoeft te bestellen. en het staat bij de buitenlandse (bak)producten. lijkt er precies op vooral die blikken frosting maar durf niet te zeggen of het wel van deze merk is. de verpakking lijkt er iniedergeval veel op ! vandaar wou ik dit even delen.. tis ook zon amerikaans merk

 6. maureen
  18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

  heey serena

  waar koop je die cups?

  groetjes maureen 10 jaar
  groot fan

 7. roxane
  17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Lijkt me super!!! Alleen: hoe lang kan je die frosting in blik bewaren, als je hem niet opmaakt?

  • 8 juli 2014 / dinsdag, 8 juli 2014

   er staat ook over de datum tijd he

  • 8 juli 2014 / dinsdag, 8 juli 2014

   er staat ook over de datum tijd he

 8. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Wat een superleuke foto met Larissa! Die moet echt in een fotolijstje!

 9. Renske
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Zo ik heb mijn bestelling binnen, 4 supermoist mixen, 3 frostings, en een chocolate chip cookie mix, maar nu is mijn brandende vraag:
  WAAROM STAAT ER OP ELKE VERPAKKING DAT JE HET DEEG NIET MAG ETEN???
  Bedoelen ze daarmee dat je niet de hele kom moet leegeten? Of dat je ook geen stukje mag proeven?
  I LOVE cookiedough……

 10. Nina
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Klopt het dat je een bestelling van minimaal 27,50 moet hebben? Ik wil namelijk alleen de cupcake icing kopen, maar moet dan meteen ook nog heel veel andere dingen er bij kopen!

 11. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ziet er zo lekker uit 😀

 12. Larissa
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  ooh ik ging onlangs naar de supermarkt en daar hadden ze bakmixen van Betty Crocker en nog andere ‘Amerikaanse’ producten!

 13. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Superleuk die spuiticing 🙂

 14. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik ga ook op zoek naar dit merk, want het zier eruit als ik dit wel kan:)

 15. Ginny
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Oh, en die spuitbus echt super leuk.. Iemand enig idee of er ergens zoiets in NL te koop is? En vooral ook waar? :p

 16. Ginny
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  oh wat een schattige cupcakes!

 17. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Wauw, dit ziet er echt ontzettend lief, leuk, schattig en tof uit! Vooral die binnenkant idd is super. Ik heb me altijd al afgevraagd hoe ze dat toch zo kregen. Het begint nu ook zeker te kriebelen om ook eens daar te gaan bestellen. Hoewel ik zelf niet zo’n bakker ben, gezien bij mij alles mislukt, maar zuslief zal ik hier zeker blij mee kunnen maken 😀 En ik ga je blog zeker even bij bloglovin’ zetten want ik ben benieuwd naar je volgende creaties!

 18. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  jaaa! ik houd van cupcakes! ben nog een beetje aan het zoeken hoe t allemaal werkt enzo. En ik heb een mini cupcake maker, dus kan alleen hele kleintjes maken maar wel schattig!

 19. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ah!! Super leuk gedaan! Maar wat heb je me toch aangedaan, hihi. Ik kende de site nog niet en ik heb nu al een mega bestelling bij de webshop geplaatst!

 20. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Oooh wat heerlijk! Ik ga ook meteen even os USfoods kijken, die spullen zien er allemaal geweldig uit!

 21. Pamela
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Sinds ik Betty Crocker heb ontdekt, maak ik iedere zondag wel een taartje of cupcakes! Strawberry Mist cupcakes met Vanilla frosting topping, krijg nu al trek!

 22. assiepoester
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Deze bakmixen zijn bij mij om de hoek verkrijgbaar, maar nog nooiy uitgeprobeerd. Zal het naar aanleiding van je artikel zeker doen.

 23. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Aah die cupcakes zijn echt geweldig! Ik wou dat ik zoiets kon maken :O Of tenminste daar het geduld voor had 😉

 24. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Zo mooi ziet dat eruit!

 25. Awesta
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Hey, aaah leuk leuk!!!
  Maar ik kwam er net achter dat je minimaal een bestelgrootte van 27.50 moet hebben zodat hij gratis thuis kan worden bezorgd 🙁
  (mijn ‘home made’ cupcakes van gister waren jammer genoeg mislukt)
  CUPCAKES FOREVER* ha

 26. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Ziet er erg lekker uit allemaal. En die foto met je zusje met die kat is echt too cute!

 27. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  ah super schattig!
  ik vind vaak de cake van koopmans helemaal niet zo lekker, maar dit ziet er heerlijk uit en ook zo kleurrijk!
  dat word proberen hee!

 28. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Ziet er super heerlijk uit!
  je hebt altijd van die leuke DIY.
  Ik probeer ze altijd uit, lukken altijd niet even goed maar is wel super leuk om het te doen. <3
  xliefs.'

 29. Simone
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Ziet er heerlijk uit!! Jammer dat mijn vriend net te ver woont om ze even langs te brengen.
  Mijn broer en zijn vriendin hadden vandaag ook cupcakes gemaakt waarvan ik net één cakeje met mijn kat heb opgegeten. Als dat geen liefde is haha

 30. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Ooh wat schattig 😀 & ziet er lekker uit 🙂 x

 31. Chantal.
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Super mooi, leuk hoor! (:

 32. tina
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  suuuuper leuk! mn broer werkt bij Honig en ze hebben nu nieuwe cupcakes met framboos frosting! zit er allemaal bij in om zelf te maken. Super leuk, want alle andere cupcakes die je kan kopen hebben geen frosting mix. Weet niet of ze onderhand al te koop zijn. Toen nog niet in elk geval

 33. june
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  wat leuk♥♥

 34. Nicole
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Superleuk! I love cupcakes!

 35. Francien
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  aaaah, zo leuk! echt van die cupcakes die je normaal op plaatjes ziet 😀

 36. hannah
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  moooooi gedaan zeg! echt heel leuk vooral die ene met love uu 😀

 37. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Wat een geweldige spulletjes om mee te bakken 😀

 38. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Het ziet er echt heerlijk uit!

 39. Nadya
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Serana even een vraagje: nu hebben wij ook zo’n pot met frosting… maar die iss maar voor de helft op. Wat kan en moet ik er nou mee? Weggooien vind ik zonde, maar ik heb me al scheel gegeten aan cupcakes. Invriezen een optie? x

  • Nadya
   13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

   Oh, btw… kennelijk doop ik je hierbij ‘Serana’, Serena.

 40. Genevieve
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  iK ga ook cupcakes maken maar dan met marsepein voor mn mammie en mijn love ♥

 41. Haley
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Memories! I used to eat that frosting out of the container with a spoon. And yes, I know how disgusting that sounds.

  • Serena
   Auteur
   13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

   It sounds DE-LISH to me!

 42. Jolet
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Aah, wat ziet dat er lekker en schattig uit!

 43. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Aah, ik word helemaal blij van dit artikel! De spuitmondjes zijn echt heel gaaf, mooie cupcakes zijn het geworden 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *