Review: express color press-on eyeshadow

Soms zie je wel eens iets ingenieus voorbij komen op beautygebied waarvan je in eerste instantie denkt ‘Wow, wat slim! Wat gaaf! Wat cool!’ en vervolgens denk je ‘Dit kan nooit werken. Wat een onzin. Dit is toch niet handig?’. Nou, de press-on eyeshadow van Sephora is zo’n product. Het is al een tijdje op de markt, en elke keer houd ik het in mijn handen en leg ik het weer terug. Dan denk ik ‘naaaah!’.

Nena twitterde me vorige week een foto door van deze press-on dingen met de tekst ‘Sereen, dit moeten we proberen voor de site!’. Bij toeval liep ik een paar dagen later door de Sephora toen mijn beautyoog (ja, daar is ‘ie weer) deze dingen spotte in de sale. In plaats van €5,00 waren ze nu slechts €2,50. Een leuk meeneemprijsje, als je het mij vraagt, en meteen een interessant product om te testen voor Beautylab.


In elk doosje zitten twee voorverpakte applicators:


Persoonlijk viel me dat een beetje tegen. Ik bedoel, als je uitgaat van de originele prijs van €5 dan vind ik dat nogal veel voor een eenmalige applicatie, but maybe that’s just me.

De applicator bestaat uit een stevig stukje schuimrubber waarop drie kleuren oogschaduw zijn aangebracht. De onderste kleur is bedoeld voor het bewegend ooglid, de kleur erboven is bedoel voor in of net boven de crease en de bovenste kleur is bedoeld als highlighter voor op het wenkbrauwbot.


De applicatie is easy! Druk de applicator tegen je gesloten ooglid, houdt het zo’n 5 seconden vast en haal de applicator weg (niet wegwrijven, gewoon weghalen).

Bij het aanbrengen merkten Nena en ik al een klein probleempje. Kijk maar eens waar mijn highlighter terecht komt:


Niet op mijn wenkbrauwbot. Bij Nena leek de applicator beter op maat gemaakt te zijn:


Nadat we de applicator hadden verwijderd ziet het er natuurlijk niet uit. Niet erg, want dat hoort. Om het mooier te krijgen dien je het te blenden. Wij gebruikten een kwast, maar de gebruiksaanwijzing suggereert het gebruik van je vingertoppen (?).


Tijdens het blenden heb ik niet alleen de ‘harde lijnen’ mooi uitgevaagd, ook probeerde ik meteen de highlighter naar boven te werken. De kleuren zijn na het blenden een stuk minder intens, maar op zich is het eindresultaat best aardig.

Hieronder zien jullie de eindresultaten van de groene variant links en de bruine variant rechts:


Zoals je ziet verdwijnt het groene streepje oogschaduw totaal in Nena’s crease en bij mij zijn de kleuren een stuk minder intens omdat ik de highlighter zo ver mogelijk naar boven wilde blenden. Toch ben ik pleasantly surprised: ik had niet verwacht dat het eindresultaat zo… normaal zou zijn. Want zeg eerlijk, het had net zo goed een ooglook kunnen zijn die we zelf hebben geblend met oogschaduw uit een palette!

MAAR! Ja, er is een maar. Wij vinden dat deze press-on eyeshadow ten eerste te duur is voor een eenmalige applicatie. Waarom zou je een press-on kopen? Misschien omdat het snel en handig is? Aangezien je na de applicatie ook nog moet blenden is het slechts een fractie sneller dan als je zelf een look met ‘echte’ oogschaduw zou moeten maken. Snelheid, not so much.


Is het handiger om een doosje met applicators in je handtas mee te slepen in plaats van een klein oogschaduwpalette? Compact, also, not so much. En dan komt er nog bij dat de applicators niet geschikt zijn voor elke oogvorm. Voor mij bijvoorbeeld zijn ze eigenlijk te klein.

Wat is dan het voordeel van de press-ons, you wonder? Het enige wat ik me kan bedenken is dat je een ramp bent met oogschaduw en denkt dat je een geweldige ooglook kunt maken met deze dingen. Misschien is dat ook wel zo, als je echt geen ervaring hebt met oogschaduw en bovendien twee linkerhanden hebt. Of als je gewoon geen oogschaduw in huis hebt en geen zin hebt om een heel palette te kopen voor een speciale gelegenheid.


Dus ja, de voor- en nadelen tegen elkaar afwegend zijn Nena en ik niet al te enthousiast over de press-on eyeshadow. We zien het nut er niet zo van in, om eerlijk te zijn. Het is ook vrij duur, gezien het eenmalige gebruik! Zelfs met 50% korting kun je voor hetzelfde geld (€2,50) een duo palette scoren van een budgetmerk als Essence. En daar kun je heel veel keren gebruik van maken.

We zijn benieuwd of jullie deze press-on eyeshadows wel eens hebben geprobeerd en wat jullie er van vinden. Handig, of totaal niet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

105 Reacties

  1. 18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

    ik vind het er nog een beetje strak uitzien, kan je er nog met een blend kwast overheen gaan? of verpest je de hele oogschaduw look dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *