DIY | vetplant pennenbakje

Ben je het ook altijd zo zat dat collega’s je pennen lenen en nooit meer teruggeven, en dat de plantjes op je bureau alsmaar blijven doodgaan? Dan heb ik de perfecte oplossing voor je, namelijk dit pennenbakje vermomd als een vaas met vetplantjes! Ik zag dit geniale idee een keer voorbij komen op een blog – ik weet helaas niet meer precies welke – maar dan met nepbloemen.

DIY vetplant pennenbakje - 10 Toen ik van de week leuke nep vetplantjes te koop zag staan in de Kwantum folder wist ik ineens hoe ik dit idee moest toepassen! Ik vind vetplantjes mooi clean en fris staan, zeker in combinatie met mijn marmeren en metallic kantoor items. Vetplantjes zijn al weinig werk om te verzorgen, maar op deze manier weet je in elk geval zeker dat ze niet dood gaan. Hoera! Ideaal voor vergeetachtige mensen zoals ik.

Wat heb je nodig?

DIY vetplant pennenbakje - 2 Pennen en potloden. Nep vetplantjes. Duct tape (niet op foto) en groen plakband (bijvoorbeeld deze) of groene bloemistentape (zoals deze). Je kunt dit tape waarschijnlijk ook gewoon bij je plaatselijke bloemist kopen. En eventueel kiezelsteentjes.

DIY vetplant pennenbakje - 1 Deze leuke nepplantjes zijn serieus niet van echt te onderscheiden. Mama en Tara dachten allebei dat het echt was. Tricked you! Ze zijn te koop bij Kwantum voor zachte prijsjes. Het beste kun je de grote pot nemen, omdat hier de nep vetplantjes makkelijker uit los te maken zijn. De kleinere vetplantjes zijn namelijk in een soort beton gegoten en moet je flink heen en weer wrikken willen ze loslaten.

DIY vetplant pennenbakje - 4 Kijk zo echt ze eruit zien! Je trekt ze eenvoudig uit de pot.

DIY vetplant pennenbakje - 3 Verwijder het piepschuim en het mos.

DIY vetplant pennenbakje - 5 En verzamel de plantjes die je graag wilt verwerken in je vaasje.

DIY vetplant pennenbakje - 6 DIY vetplant pennenbakje - 7 Plak ze stevig vast aan je potlood of pen met een stukje duct tape.

DIY vetplant pennenbakje - 8 En verberg je duct tape vervolgens door er met groen plakband overheen te gaan. Ik rol het plakband nog wat verder door zodat ook de tekst op de potloden en pennen verborgen is.

DIY vetplant pennenbakje - 9 Voila, een bosje met vetplantjes! Zet het in een vaasje op je bureau, of pak een bloemenbak en stort hier wat kiezelsteentjes in. Op deze manier kun je de pennen/vetplantjes wat gemakkelijker rangschikken en blijven ze beter staan in iets met een bredere opening.

DIY vetplant pennenbakje - 11 Zelf heb ik mijn vetplantjespennen in een leuk vaasje van Hema gezet, en deze vervolgens op de DIY Marble Tray gezet naast mijn computer. Het staat onzettend leuk en chic! En de nep vetplantjes geven meteen wat kleur en leven aan mijn bureau. Love this!

DIY vetplant pennenbakje - 14 DIY vetplant pennenbakje - 12 DIY vetplant pennenbakje - 13DIY vetplant pennenbakje - 15Hoe minder je ziet van de ‘steeltjes’ des te echter het lijkt. Het is alleen lastig om een plantenbakje of vaasje te vinden die precies de juiste lengte heeft. Het leuke aan deze DIY is dat je er alleen wat nepplantjes en tape voor nodig hebt, de rest heb je waarschijnlijk gewoon al in huis! Bovendien is het lekker makkelijk om te doen en is het zo gepiept. En in plaats van vetplantjes kun je natuurlijk ook andere nepplanten of bloemen gebruiken. Wat dacht je van een paar mooie herfsttakken of nep dahlia’s? Als het maar niet te groot is wat je aan de pen wilt plakken, want dat schrijft niet lekker. Trouwens, liever een echt plantje op je bureau? Bekijk dan eens dit leuke idee.

Wat vinden jullie van deze DIY, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

50 Reacties

 1. 4 april 2016 / maandag, 4 april 2016

  Wat geweldig. Fleur je meteen van op tijdens de wintermaanden. Ik denk alleen dat je de kat nu in het oog moet houden en niet de collega’s 😉

 2. 13 oktober 2015 / dinsdag, 13 oktober 2015

  Wat een super leuk idee! Ik heb geen pen-stelende-collega’s maar ik ga het gewoon een keertje maken! 🙂

 3. 12 oktober 2015 / maandag, 12 oktober 2015

  Wat een leuk idee, ziet er gezellig uit!

 4. 12 oktober 2015 / maandag, 12 oktober 2015

  helaas ben ik niet heel creatief aangelegd maar wel een leuke tips, vind het wel een beetje zomers aanzien, geeft mij direct een lekker gevoel weer. liefs soraya

 5. M
  10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

  Maak je ook een keer een diy over geld aan een jarige geven maar dan op een leuke manier?

 6. Natasja
  10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

  Wat leuk dit! Ga ik ook maken:-)

 7. 10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

  Hahaha wat een super briljant idee is dit en wat schattig, van die minivetplantjes aan je pen. Superleuk! Dit ga ik doen, ziet er ook nog eens heel makkelijk uit gelukkig.

 8. Naomi
  9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Grappig idee!! Alleen lijkt het me niet erg fijn schrijven.

 9. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Ziet er heel leuk uit 😀
  liefs. Jonne

 10. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Haha, dit ziet er zó leuk uit hè!

 11. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  wauw superleuk gedaan, ik wil het ook proberen!

 12. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  heel origineel gevonden! 🙂

 13. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Ahw, dit is zo’n leuke en originele DIY!

 14. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Oh wat een schattig idee! Echt heel leuk!

 15. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  De pennen zien er grappig uit zo! Wel een slim idee om je pennen te beschermen tegen je collega’s natuurlijk

 16. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Hahaha wat een leuk idee! Ik werk vanuit huis aan mijn blog en ben visagiste, dus van collega’s heb ik geen last. Misschien een idee om met mijn make-up kwasten te doen ;’)

 17. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wat een ontzettend leuk idee! Moet je natuurlijk nier de gewoonte hebben om op je pennen te kauwen want dan heb je een nep vetplant in je mond!

 18. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wat een leuke DIY! Brengt me terug naar mijn basisschool-tijd , waar een fluffy bol op de achterkant van je pen onmisbaar was.. ?

 19. Chrystal
  9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wat een super leuk idee! Ik wil het zelf ook gaan toepassen voor op mijn bureau!

 20. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Aaaaah, ik vind deze DIY echt te gek! Wat een geweldig idee en het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

 21. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Haha, ideaal voor op werk! Ziet er gezellig uit en niemand die mn pen nog pikt.

 22. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Ik moet stiekem heel erg lachen om de tikfout in de eerste zin, vooral omdat ik altijd worteltjes meeneem als ik buiten de deur ga werken 😉

  “Ben je het ook altijd zo zat dat collega’s je penen lenen en nooit meer teruggeven”

  • 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

   O by the way, vanavond komt mijn familie eten en ik ga jouw recept voor het stroopwafel / stoofperen toetje maken! Zin in!

   • Serena
    Auteur
    9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

    Oh, hahaha! Foutje, bedankt! En wat superleuk dat je het toetje gaat namaken 🙂

    • 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

     Ik ben heel benieuwd! Het staat nu al een uurtje in de koelkast ‘op te stijven’ (was volgens mij niet nodig) zodat ik straks niet zo lang meer bezig ben in de keuken. Ik maak er een mooie foto van!

     liefs

 23. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Erg leuk bedacht! I loooove vetplantjes!

 24. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Whaaa wat een ontzettend leuk idee! Echt iets voor m’n collega, die jammert altijd dat z’n pennen gejat worden. Heb ik geen last van omdat al mijn pennen roze zijn, ben de enige vrouw op kantoor en die roze pennen pakken die mannen niet snel haha! PS. Welke planner is dat die je op je bureau hebt liggen? Lijkt me een super handige! X

 25. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wat een leuk idee en die plantjes zien er inderdaad heel echt uit!

 26. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wat is dit een leuke DIY :-)!

 27. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wat een leuk idee! Vooral zo’n vetplantje bij je computer geeft je toch een wat meer groen en healthy gevoel :). De pen is ook leuk bedacht!

 28. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Hihi wat een ontzettend leuk en handig idee! Het ziet er super leuk uit en nu ´lenen´ ze niet meer al je pennen.

 29. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Aaah wat ziet dat er leuk uit! Heel schattig 😀

 30. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Haha, wat een geinig idee. Ik vind vetplantjes echt super leuk en ik gebruik vaak pennen, dus wie weet of ik dit een keertje ga uitproberen.

 31. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Goed nagedacht DIY. Ik vind hetleuk om te zien hoe anderen met zijn creativiteit bezig zijn. Ik ben zelf niet zo een van. 😉 De foto waar de kat op staat is onwijs mooi geworden. De kat ziet er erg schattig uit. 🙂

 32. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wauw, wat een geweldig idee zeg serena! Die nepplantjes in het pennenbakje heb je ook erg slim gedaan. Zou zeker handig voor mij zijn, ik wil echte plantjes mijn slechte plantenverzorgkunst liever niet meer aan doen 😉 En die ‘marmeren’ plaat is ook nog steeds ontzettend leuk!

 33. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wat een onwijs tof idee! Het ziet er erg leuk uit!

 34. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Erg leuk om te zien. Zo herken je jouw pennen ook meteen als ze gestolen worden door je collega’s

 35. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Wat uniek en apart. Ik ben niet goed met planten dus heb op dit moment alleen maar cactussen en dan kan me beter niet wagen aan deze DIY gok ik zo, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *