DIY tip: no heat curls

Op internet zijn er veel tutorials te vinden voor ‘no heat curls’, het maken van krullen in je haar zonder hitte van bijvoorbeeld een krultang, stijltang of föhn. Waar het op neerkomt is dat je je handdoekdroge haar oprolt en vastzet. Sommigen doen het met papillotten, weer anderen gebruiken haarspeldjes of men rolt het haar op met een lapje stof. Omdat er geen hitte wordt gebruikt zijn deze tutorials niet snel gefixt: je moet er ‘s nachts mee slapen. Om het zo comfortabel mogelijk te maken deel ik vandaag graag mijn DIY tip: no heat curls met jullie!

diy tip no heat curls_01Bij Kruidvat (onderaan in het schap van de haarbanden, elastiekjes, borstels etc) vond ik deze cheap ass ‘middelgrote donskrullers’. De prijs is €1,49 voor 5 stuks en ik nam 4 pakjes mee.

diy tip no heat curls_04Het voordeel van deze donskrullers is dat ze lekker zacht zijn en je ze dus niet voelt zitten tijdens je slaap, en dat je er wat lossere krullen mee kunt creëren Als je ‘no heat curls’ gaat maken door je haren alleen in een lap stof op te rollen krijg je hele strakke krullen, maar ik vind die wat lossere krullen juist veel mooier. De methode met de haarspeldjes vind ik te veel werk en papillotten slapen niet lekker (je voelt ze zitten) en gaan gedurende mijn slaap los zitten.

diy tip no heat curls_02Het nadeel van deze donskrullers zijn die witte plastic sluitingen: die voel je alsnog zitten én ze gaan los tijdens mijn slaap, zeker als je er wat dikkere plukken haar inrolt (en ik heb nu eenmaal veel haar, dus dat is onvermijdelijk).

De oplossing: vervang de witte sluitingen voor een sluiting die én comfortabeler aanvoelt tijdens je slaap én die een stuk steviger blijft zitten.

diy tip no heat curls_05Allereerst verwijder ik alle crappy witte sluitingen en deze mik ik linea recta in de prullenbak. Hoppa, weg met die ondingen!

diy tip no heat curls_06Vervolgens pak ik een oud T-shirt dat ik toch niet meer draag en een scherpe (stof)schaar.

diy tip no heat curls_07Het T-shirt knip ik in smalle repen van ongeveer 30 cm.

diy tip no heat curls_08Met een eetstokje (breinaald, ander langwerpig object) wurm ik de reepjes stof door het gaatje heen. Dit gaat heel makkelijk en is zo gefixt!

diy tip no heat curls_10diy tip no heat curls_09Tadah! Je donskrullers hebben een upgrade gehad die zorgt voor meer slaapcomfort en ook nog eens supergoed blijft zitten.

diy tip no heat curls_11Tip: met eventuele restanten van het T-shirt creëer je een prachtige accessoire voor je trouwe viervoeter.

(zoals je ziet is Clarence er helemaal mee in zijn sas)

diy tip no heat curls_15De rollers rol je simpelweg in je haren en zet je vast door er een strikje in te leggen. Geen dubbele knoop. Op deze manier blijven ze goed genoeg vastzitten de hele nacht en kun je ze er de volgende ochtend ook weer gemakkelijk uithalen.

diy tip no heat curls_16Na het uithalen van de krullers stop ik ze in een boterhamzakje en dit berg ik netjes op bij mijn haarstyling tools.

diy tip no heat curls_13Nu zijn jullie vast benieuwd naar het resultaat! Zo ziet het eruit net nadat ik de krullers eruit heb gehaald:

curlsEn zo nadat ik er met mijn vingers doorheen heb gewoeld en hier en daar heb geborsteld voor een zachtere krul:

curls3Gebruiken jullie vaak de ‘no heat’ methode om krullen te maken? Ik doe het te weinig eigenlijk, want het is echt een geweldige manier. De krullen blijven ook vele malen beter in mijn haren zitten dan wanneer ik stylingtools gebruik en je beschadigd je haren niet met 230 graden celsius.

Ik hoop dat jullie wat aan deze DIY tip hebben gehad!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

134 Reacties

 1. 28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Hoii,,

  Dit zijn de mooiste natuurlijkste krullen die ik ooit in mijn leven heb gezien!!
  Maar een vraagje:

  Hoe moet je normale krullen ook natuurlijk maken? Weet jij dat zo?
  Dit is ook de meest toffe site wat ik ooit heb gezien.
  Waar heb je die leuke badjas vandaan?
  beetje veel vragen…
  Maar jah ik hoop dat je hier op reageert

  xxxx Sterre

  • Serena
   Auteur
   29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

   hi Sterre, normale krullen van jezelf zijn toch juist al super natuurlijk?
   De badjas is van Primark, maar al (2 jaar) oud, dus denk ik niet meer te koop nu.

 2. Anne
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Handige manier!

 3. 6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Mijn nichtje hvan 9 heeft me geleerd hoe je papillotten gebruikt. Helaas heb ik kroeshaar dus voor mij zit krullen er niet in..

  • Chris
   10 juli 2014 / donderdag, 10 juli 2014

   Jawel hoor!
   Je natte haren even inwrijven met bier – houdt de krul nog beter – opdraaien en naturel laten drogen. Moet lukken!

 4. Rosann
  6 oktober 2013 / zondag, 6 oktober 2013

  Super handig!
  Ik heb de rollers zelf ook maar slapen ermee was inderdaad
  niet zo’n succes!
  Dankjewel voor de tip 😀

 5. Jasmijn
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Das een nog eens een goed idee!

 6. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Ik heb deze methode nog nooit gedaan, maar ik zou t wel willen proberen. Is een stuk goedkoper als een krultang.
  Staat jou in ieder geval erg mooi Serena 🙂

 7. Sanne
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Ik heb ze nu in mijn haar zitten en ga kijken of ik er vanavond mee kan slapen!
  Ik krijg ze alleen niet zo mooi hoog op mijn hoofd gerold.
  Zodra ik een strik heb gemaakt, zakken ze namelijk een heel stuk naar beneden.
  Kun je misschien een tutorial maken over hoe je ze het beste kunt inzetten? Of heeft iemand misschien tips!
  Super bedankt in ieder geval en ik ben benieuwd naar mijn eigen krullen.

 8. Joy
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Ik had vroeger een mooie golving in mijn haren maar die heb ik nu jammer genoeg niet meer. Maar laatst ontdekte ik ook een no heat methode om supermooie en natuurlijke krullen te hebben. Nadat ik mijn haar heb gewassen, laat ik het drogen tot het bijna helemaal droog is, dan kam ik er met een natte kam even doorheen, verdeel er Osis Curl Me Soft Cream in en kneed dit goed in. Daarna neem ik een redelijke pluk haar (in totaal 6 plukken voor wat ik doe) en draai die helemaal rond tot het echt strak gedraaid is en die draai ik da nog eens rond tot ik een knotje op mijn hoofd heb, waarna ik het met een speldje vastpin. Ik loop dan een uurtje met 6 knotjes op mijn hoofd rond en daarna maak ik de speldjes los en haal er enkel mijn vingers door. Et voilà, supermooie krullen!

  Moeten de lezers hier zeker ook eens proberen als ze van krullen houden! (Hopelijk heb ik het wat goed uitgelegd! 😛 )

 9. Anne
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Leuk! Ik ga het proberen!

 10. Marieke
  5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Leeukk! Ik had een hele tijd geleden zoiets gemaakt, maar dan in plaats van dat schuim gewoon tissues er omheen gedraaid. Werkt ook wel, maar denk dat dit wel echt veel mooier is! Ik lijk alleen net een poedel als ik het heb gedaan, dus doe het eigenlijk nooit. Maar als ik het goed in model kan krijgen is het wel leuk 🙂

 11. 5 oktober 2013 / zaterdag, 5 oktober 2013

  Ik gebruik deze methode heel vaak. Mooie krullen zonder al die hitte. Is echt slecht voor je haar en me extensions blijven langer mooi 🙂 Heb diverse in de aanbieding thuis, die andere krullen in het haar brengen. Ook ligt het eraan hoe strak je het aanbrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *