DIY Tassel Earrings

Laatst liep ik door de Hema en toen zag ik een leuke, nieuwe fournituren hangen. Mijn oog viel op olijk gekleurde kwastjes, verpakt per twee paar voor €3,-. Ik had al eerder leuke kwastjesoorbellen gespot op internet en in magazines, dus ik kreeg meteen de inspiratie om deze kwastjes tot oorhangers te verwerken. Het is in een handomdraai gemaakt en ze voegen een leuk kleuraccent toe aan je outfit. En dat voor een paar euro!

Inspiratie;

tassel earringstassel earringsZelf heb ik mijn kwastjes bij Hema gekocht, maar je kunt ze in vele soorten en maten kopen – en vaak nog goedkoper – bij een fournuturenwinkeltje of op de markt bij een fourniturenkraam. Verder heb ik de oorhangers heel eenvoudig gehouden, maar als je houdt van iets meer bling kun je er natuurlijk altijd kralen of kettingen aan toevoegen.

diy tassle earrings01Wat heb je nodig voor tassel earrings;

 • 2 x kwastjes
 • 2 x oorhaken of 1 paar oorhangers (die je niet meer vaak draagt)
 • tang
 • schaar

diy tassle earrings02Allereerst knip je de lus van de kwastjes af.

diy tassle earrings03diy tassle earrings04diy tassle earrings05Vervolgens neem je de oorhaken, of je pakt een paar oorhangers die je niet meer zo vaak draagt. Hier buig je het oogje van open, zodat je de haak van de hanger kunt halen.

diy tassle earrings06Het oogje steek je nu door een aantal draadjes van het kwastje.

diy tassle earrings08diy tassle earrings07En met de tang maak je het oogje weer dicht.

En dat was het! Supersnel en heel simpel! 🙂

diy tassle earrings10 diy tassle earrings09 diy tassle earrings12Met de tassel earrings creëer je op een hele snelle manier een leuk kleuraccent in je outfit! De roze staan erg leuk bij dit zachte tribal topje bijvoorbeeld. Tassel earrings zijn leuk voor elke dag, maar net zo goed voor feestjes en festivals.

Houd je van iets meer glam? Bevestig dan een kraal tussen de oorhaken en de kwastjes (hoe? dat laat ik in deze tutorial zien) of omwikkel het kwastje met neon katoen, hang er extra kettingen aan, you name it!

diy tassle earrings13Het was al donker geworden, dus hieronder heeft mijn vriend een foto met flits van me gemaakt om jullie een idee te geven van hoe ze staan. Zo met flits hebben de kwastjes alleen niet dezelfde kleur als mijn jasje! Maar goed, je snapt het idee.

tasselsIk hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb gegeven met deze DIY!

Wat vinden jullie van kwastjes als oorbellen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

89 Reacties

 1. 8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Hmmm ik weet niet helemaal of ik ze nu helemaal te gek moet vinden of helemaal niks. Ik heb idd de magazine pictures al eerder gezien en toen dacht ik precies het zelfde haha. Ik denk dat het heel erg ligt aan de outfit die je erbij draagt

 2. Evie
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Hoi serena ik vind je filmpjes echt super leuk kan steeds niet wachten op een nieuw filmpje
  Die oorbellen staan je super leuk
  Xxx

 3. 5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Leuk idee, al denk ik dat ik de wat langere kwastjes mooier vind dan de korte.
  Maar als ik ergens een keer een paar mooie lange kwastjes tegenkom, zal ik zeker hieraan denken, ‘t is makkelijk te maken en toch meteen een leuk effect 🙂

  • Serena
   Auteur
   6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

   Of met 1 of 2 kralen ertussen nog, is het geheel ook langer! 🙂

 4. 5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Staat je leuk! Zelf vind ik het niks voor mij. Maar het lijkt me wel heel leuk om als DIY te doen. Ze zijn ook super vrolijk!

 5. 5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Ziet er wel tof uit 😀 Leuke diy ^^x

 6. 5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Super leuk! Ik had bij de XENOS ook kwastjes gekocht, en daar oorbellen van gemaakt. Die zijn wat luxer, ook van en ander materiaal enzo. Ze zijn 2 euro voor 2 paar kwastjes.

 7. cici
  5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Haha hoe bedoel je crea bea, erg cool!!

 8. Jaimy
  5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Nogal beschamend maar toen ik de foto op facebook zag vroeg ik me meteen af ” hoe komt Serena aan tepelkwastjes”. Tot ik het artikel las :’$

 9. Annika
  5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Die staan leuk! Grappig idee, ik ga het ook een keer proberen!

 10. 5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Ik maak al jaren zelf tassels (voor buikdanskostuums). Zelf maken is ook erg makkelijk!

 11. Yasmine
  5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Oh leuk, dit soort oorbellen zie ik Hindoestaanse vrouwen ook altyd dragen 🙂 Wanna try it!

 12. Linda
  5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Leuke oorbellen joh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *