Budgettip: Nivea verzachtende reinigingscrème

Door Nena – Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar hoe uitgebreid jullie je gezicht reinigen?! Eerlijk gezegd doe ik niet veel bijzonders. Ik heb een gevoelige huid, dus zolang ik een middel heb gevonden dat niet prikt en al mijn make-up verwijderd ben ik tevreden!

facial cleaning

Ik weet dat er hele reinigingsrituelen bestaan, maar daar maak ik geen gebruik van. Als mijn gezicht na het reinigen eventueel een beetje trekkerig aanvoelt, dan is dat maar tijdelijk. Binnen no-time smeer ik er een voedende nachtcrème op en ik heb nergens last van! Het liefst gebruik ik een face wash. Ik douche elke avond en wanneer ik dan in een keer mijn gezicht mee kan nemen onder de douche, dan scheelt me dat weer. Door de jaren heen heb ik denk ik wel 20 verschillende merken gebruikt. Van budgetmerken rond de €2,00 – €3,00 tot iets duurdere van rond de €7,00 tot high-end +€18,00.

Sinds ik een face wash van Nivea gebruik, merk ik dat dit de allerfijnste reinigingscrème is tot nu toe! Het doet alles wat het moet doen en kost slechts een paar euro. Na gebruik heb ik zelfs geen last van een trekkerige huid en alle sporen van make-up verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Dit is hem dan! De NIVEA Aqua Effect Verzachtende Reinigingscrème voor de droge of gevoelige huid!

“Deze reinigingscrème met natuurlijke Amandelolie en Hydra IQ reinigt de droge huid zacht, zonder deze uit te drogen.”

De beloftes:

 • Reinigt diep en hydrateert de huid.
 • Verzacht de huid door de milde formule.
 • Is door de verzorgende formule met Amandelolie geschikt voor de droge huid

*Huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd.

Dit is hoe de reinigingscrème eruit ziet. Een lotion-achtige forumule met kleine roze scrubdeeltjes die de huid op een milde manier scrubben.

Wanneer ik de reinigingscrème uitsmeer in combinatie met wat water (zoals je hem ook voor je gezicht zou gebruiken) valt me op dat het product nauwelijks schuimt (rechter foto). Het maakt m’n huid wel direct heel zacht. De geur is trouwens ook zeer aangenaam. Echt een duidelijk herkenbare NIVEA geur, maar dan wat milder en iets frisser.

Dit is de gebruiksaanwijzing:

De crème is dus zowel ‘s morgens als ‘s avonds te gebruiken. Vaak vergeten mensen hun huid ook ‘s ochtends even te reinigen voordat ze de dag beginnen met dagcrèmes etc. Ik moet zeggen dat ik het echt even nodig heb om ‘s ochtends mijn gezicht te reinigen. Het geeft echt een fris gevoel voor een frisse start van de dag! Ik gebruik deze reinigingscrème echter vooral ‘s avonds om mijn make-up te verwijderen.

Dit is een overzicht van de ingrediënten:

Dit verklaart meteen waarom de reinigingscrème niet schuimt. Er zit namelijk geen Sodium Lauryl Sulfate of zelfs geen mildere Sodium Laureth Sulfate (SLS of SLES) in deze crème. Dit zat vaak wel in mijn andere face wash gezichtsreinigers. Wel bevat de crème o.a. Paraffinum Liquidum, een minerale olie waar de meningen over verdeeld zijn.

De reinigingscrème zit in een handige knijptube, waardoor je er gemakkelijk de juiste hoeveelheid uit kunt knijpen. Dit is ook nog eens lekker hygiënisch, want daar houden wij wel van!

Dan nu maar eens naar het resultaat! Ik draag hier mijn dagelijkse make-up:

make-up

Mijn dagelijkse make-up bestaat uit de volgende producten: Eyeliner, mascara, concealer, bronzer, blush en een klein beetje wenkbrauwpotlood. Vooral mascara wil nog wel eens wat lastig te verwijderen zijn met de gemiddelde gezichtsreiniger.

Vervolgens verwijder ik m’n make-up op de volgende manier:

Ik pak de gewenste hoeveelheid reinigingscrème (een druppel zo groot als een hazelnoot), smeer dit met wat water uit op mijn handen en breng het vervolgens aan op mijn (vochtige) gezicht. Ik begin het voorzichtig in te masseren bij mijn ogen (daar zit tenslotte de meeste make-up) en verwijder vervolgens de rest van de make-up. Terwijl ik dit doe loopt de kraan of sta ik onder de douche. Het is namelijk wel makkelijk om stromend water in de buurt te hebben 😉

Ik heb voor de duidelijkheid nog even een mooie foto gemaakt om jullie te laten zien hoe gemakkelijk de make-up oplost en van mijn gezicht afgaat! Je ‘voelt’ vanzelf wanneer je wimpers weer lekker zacht worden, dan ben je bijna klaar.

Spoel vervolgens je gezicht goed af met (lauw) warm water. Je zal merken dat je huid nu lekker zacht aanvoelt en niet zo’n trekkerig gevoel zal geven. De crème laat echt een hydraterend laagje achter op de huid, wat ik zelf erg prettig vind!

Nu pak je een lekkere zachte handdoek en dep je je gezicht droog.

Het resulaat:

Een schoon gereinigd gezicht, zonder nog maar één spoortje make-up! Je huid voelt zacht aan en trekt niet! Natuurlijk smeer ik alsnog mijn voedende (nacht)crème op mijn gezicht, maar het voelt eigenlijk al lekker zacht aan!

Ik ben dus heel erg tevreden over deze “face wash”/ reinigingscrème van NIVEA. Er zit 150 ml in een tube, dus je doet er lekker lang mee!

De De NIVEA Aqua Effect Verzachtende Reinigingscrème kost €5,58 en is verkrijgbaar bij de drogist. (€5,58 is misschien niet heel erg budget te noemen, maar NIVEA is vaak in de aanbieding. Dus ik koop hem vaak met een actie als 1+1 gratis ;))

Hoe reinigen jullie je gezicht? En wat vinden jullie van een face wash?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

149 Reacties

 1. Pitahaya
  26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

  Wist je dat er parabenen in dit product zitten? Je moet er maar eens op googelen. Is helemaal niet goed voor je.

  • 29 juli 2014 / dinsdag, 29 juli 2014

   Klopt, er zit heel veel in cosmetica producten waar de meningen over verdeeld zijn. Maar dit is echt een heel fijn product. Het is de eerste reiniger waar mijn huid niet van uitdroogt. Ik had een natuurlijke reiniger zonder parabenen waar ik heftige rode vlekken van in mijn gezicht kreeg. Uiteindelijk kan je beter naar het effect op je huid kijken als dat je je blind staart op de ingredienten. Geen enkel product bevat alleen maar ‘goede’ ingredienten. Elke huid is namelijk anders.

 2. 29 juni 2014 / zondag, 29 juni 2014

  Vind het ook een super fijn product. Heb hem gekocht na deze review en was eigenlijk een beetje huiverig. Heb een super gevoelige huid met onzuiverheden. Mijn gezicht is vaak na het wassen rood en vlekkerig. Maar bij deze heb ik daar helemaal geen last van. Mijn huid voelt na het wassen eindelijk eens niet droog en trekkerig. En heb een stuk duurdere reinigers geprobeerd die dat resultaat niet gaven. 🙂 Dank je wel voor de review.

 3. Jenny
  22 juni 2013 / zaterdag, 22 juni 2013

  Ik gebruik het ook. Echt een super fijn product.

 4. 11 mei 2013 / zaterdag, 11 mei 2013

  Ik heb nieuwe make-up remover nodig en ik ga zo naar de stad met mijn moeder. Ik kon je review nog herinneren dus ik heb hem nog even opgezocht, ik ga zeker weten deze halen!

  Liefs Louise

 5. Derya
  25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

  Ik heb het gekocht na het zien van dit filmpje, en ik vind het geweldig!
  Ik zelf heb een gevoelige huid, en heb van goedkope tot hele dure reinigingsproducten geprobeerd, en tot nu toe vind ik deze van niveau het beste!
  Me huid trekt totaal niet meer na het wassen, en me huid is heel zacht geworden en veel gladder.. echt een aanrader en bedankt voor de tip! anders had ik het niet gekocht

  • Nena
   Auteur
   25 april 2013 / donderdag, 25 april 2013

   Bedankt voor je berichtje! Wat leuk om te horen dat hij jou ook zo goed bevalt! Graag gedaan 😉

 6. 8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Ik gebruik dit product nu ook al een tijdje, en ook ik ben enthousiast! Budget, doet z’n werk goed en ik heb geen trekkerig gezicht meer! 😀

 7. Ella
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Ik gebruik deze zelf ook met dat ook de tonic en een creme. Ik vind hem zelf ook erg fijn

 8. Juliette
  6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

  Wauw je bent zonder make-up hartstikke mooi!

 9. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

  deze ga ik onthouden! 🙂

 10. Emma
  6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

  Ik heb een erg droge huid, is deze hier ook geschikt voor?

  • Nena
   Auteur
   6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

   Dat denk ik wel! Ik heb zelf namelijk ook een droge huid en vind hem erg fijn 🙂

 11. Marina
  5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Oei oei, nee ik houd het wel bij mijn (iets tijdrovender) ritueel. ‘s Avonds eerst make up verwijderen, twee keer per dag een face wash, een toner, ‘s avonds een serum en als laatst een crème. In mijn ogen toch de enige echt goede manier om je huid te verzorgen. ^^

 12. Isabelle
  5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Wat ik me nou af vraag, moet je een tonic/lotion gebruiken na een facewash?
  Ik heb die van kruidvat eigen merk, als die op is ga ik deze is proberen!

 13. 5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Oh dat klinkt lekker makkelijk! Ik gebruik zelf een micellaire reiniging voor mijn gezichtsmake-up, een oogmake-upremover voor mijn ogen en als afsluiter een facewash en tonic.Heel ritueel, maar wel een brandschoon huidje. Ik gebruik wel foundation, poeder en blush, dus ik heb wel ‘t gevoel dat het nodig is.

 14. 5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Ik ben ook fan van cream cleansers, ik heb er meerdere geprobeerd maar nog geen één gevonden die mijn poriën niet verstopt. Ik ga er nu eentje proberen van Paula’s Choice, die zeiden dat ondanks ik een gecombineerde huid heb, ik toch beter voor een crème facewash kan gaan door de gevoeligheid en eczeem. Deze zou mijn poriën niet moeten verstoppen, ik ben benieuwd! En anders probeer ik gewoon deze van Nivea..

 15. 5 april 2013 / vrijdag, 5 april 2013

  Klinkt als een fijne reiniger! Ik gebruik zelf L’Oreal reinigingsmelk en daarna was ik het geheel met een natuurlijke honing/zwart zaad zeep van Sweet Sunnah en mijn huid is er van opgeknapt 🙂 Ik ga deze van Nivea eens proberen, de tube lijkt me handiger om mee te nemen op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *