DIY Stenen bloemenvaas

Een paar weken geleden gebruikte ik een verfspray met steeneffect voor de ‘Bloemenvaasje in fotolijstjes‘ DIY. Dezelfde spray heb ik nu weer gebruikt voor deze Stenen Bloemenvaas DIY. Het is zó simpel om te doen terwijl het een prachtig, haast niet van echt te onderscheiden steeneffect geeft. De vaasjes hieronder bijvoorbeeld lijken van steen, maar zijn gewoon van plastic. Say whuuut?!

vaasjes met steeneffect-06 That’s right. Plastic.

vaasjes met steeneffect-01Ik had deze twee plastic doosjes met decoratiezand nog over van mijn vorige DIY Brush Holder tutorial. Ik heb ze eerst vetvrij gemaakt door ze af te nemen met alcohol 70% (te koop bij de apotheek en drogist).

vaasjes met steeneffect-02 Hierna heb ik buiten op het balkon de steeneffect spray erover heen gesprayed, door het zo vast te houden. Het kostte me ongeveer 3 dunne laagjes om alles goed te bedekken. Tussendoor moet het steeds erg goed drogen.

vaasjes met steeneffect-11 Ik heb deze steeneffect spray gebruikt. Voor een spuitbus betaal je €12,95 en ik kocht het bij Praxis. Ik denk dat meerdere bouwmarkten dit soort sprays verkopen. Er zijn ook andere kleurvarianten, bijvoorbeeld grijs, donkergrijs, zwart en bruin.

vaasjes met steeneffect-03 Na zo’n 3 dunne laagjes zien de plastic doosjes er ineens heel anders uit.

vaasjes met steeneffect-04 Zo van dichtbij kun je de structuur wat beter zien. Ik vind het echt op steen lijken! Met een paar laagjes steeneffect spray maak je van glazen potten, plastic doosjes of oude keramieken vazen ineens hele fashionable interieur accessoires. Het is een leuke en gemakkelijke manier om oude spullen een nieuw leven in te blazen. Ik vind het resultaat erg chic en een beetje ‘industrial’.

vaasjes met steeneffect-09 vaasjes met steeneffect-07 vaasjes met steeneffect-10 vaasjes met steeneffect-05 vaasjes met steeneffect-08De Steeneffect Spray zelf is niet goedkoop, namelijk €12,95 per bus, maar je kunt hier wel erg veel oude spullen mee opkalefateren (de spray is vrij zuinig in gebruik) en ze een luxere uitstraling geven. Het is leuk om te doen en uiteindelijk ben je goedkoper uit dan wanneer je nieuwe vaasjes zou moeten kopen, zo kun je het ook bekijken!

Ik hoop dat ik jullie op leuke ideeën heb gebracht en dat jullie enthousiast zijn geworden over de steeneffect spray.

Wat vinden jullie van de ‘stenen’ bloemenvaasjes? Zou het passen in jouw interieur?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

 1. 10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Ziet er mooi uit, ik vind alleen het schroefdraad jammer.

 2. 7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Aaaaaah wat gaaaaf!
  Hier ga ik sowieso binnenkort even naar kijken. Woah!

  Liefs!

 3. Ilse
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Leuk! Echter kan dit gerust goedkoper hoor! Neem namelijk een wat dikkere lijmsoort, hobbylijm, behangselplak bijvoorbeeld en fijnzand. Precies hetzelfde effect maar een stuk goedkoper 🙂

 4. 7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Leuk gedaan zeg! En die doosjes hebben ook een mooie afmeting voor vaasjes!

 5. Claudia
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Leuk gedaan zeg;) Ziet er mooi uit:D

 6. Jessica
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Wat leuk gedaan! Je kunt dit ook doen met muurvuller, voor 4 euro te koop bij Action. Ik breng het met mijn vingers aan en als het droog is doe ik er muurverf overheen (soms 2 kleuren, zodat ik een ‘oud’ effect krijg).

 7. 6 juni 2014 / vrijdag, 6 juni 2014

  ZIet er inderdaad leuk uit, in denk dat ik er nog een lint ofzo omheen zou knopen.

  • 19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

   Idd, of ik zou er van dat raffia (?) touw omheen doen.. Kleurtje past er ook perfect bij!

 8. 6 juni 2014 / vrijdag, 6 juni 2014

  Super leuk idee! Ziet er echt mooi uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *