DIY Brush Holder

Vandaag is het weer DIY Friday en heb ik een geweldige tutorial voor jullie! Ik ben er zelf helemaal mee in mijn nopjes. Mijn kwasten bewaar ik allemaal bij elkaar gepropt in een klein potje. Niet heel handig en overzichtelijk natuurlijk. Er zijn veel DIY Brush Holder tutorials online te vinden, maar tot nu toe heb ik er geen eentje gevonden die én zo’n 20 kwasten tegelijkertijd kwijt kon én niet al te veel ruimte in beslag zou nemen. Het was dus tijd om zelf iets beters te verzinnen!

diy brush holder_01 Toen ik vorige week door Action liep zag ik een ‘Letterbox’. Een kastje dat je op je bureau zet, of op een dressoir, en waar je bijvoorbeeld rekeningen, brieven of post cards in kunt bewaren. In het laatje kun je een notitieboekje, pennen, sleutels, paperclips, dat soort dingen bewaren.

Mijn beautyoog zag er natuurlijk meteen iets anders in! De perfecte brush holder! Bij Xenos kocht ik decoratiezand in een vrolijke roze kleur. Alles bij elkaar kostte het zo’n 10 euro.

diy brush holder_02 Het woordje ‘Letters’ vond ik niet zo mooi staan op het kastje, en al helemaal niet omdat ik er geen brieven maar kwasten in zou bewaren. Die heb ik er dus eerst afgeschuurd met fijn schuurpapier.

diy brush holder_03 Het ging best gemakkelijk, maar daarna is het kastje wel wat kaal hier en daar.

diy brush holder_04 Daarom heb ik de voorkant voorzien van een vers likje verf. Je kunt het kastje natuurlijk schilderen in elke kleur die je maar wilt. Knalroze, een lief mintkeurtje, zwart, babyblauw. Wat past in jouw badkamer of slaapkamer.

diy brush holder_05 Ik koos voor wit omdat ik dat wel mooi clean en strak vond staan in mijn woonkamer (daar maak ik me altijd op).

diy brush holder_06 De twee potten decoratiezand leeg ik in de 3 vakken. Ik koos voor knalroze als leuk kleuraccent.

diy brush holder_07 Er moet niet te veel en niet te weinig zand in de vakjes zitten. Ik heb net geen 2 potten geleegd. Met deze hoeveelheid kan ik er gemakkelijk kwasten in steken zonder dat ze omvallen.

diy brush holder_09Ik kan ongeveer 20 kwasten kwijt in deze DIY Brush Holder. Achterin de ‘Face brushes’ en voorin de ‘Eyeshadow brushes’. Zo is het overzichtelijk, blijven de kwasten netjes bewaard (in plaats van dat ze allemaal tegen elkaar aan gepropt zitten) en neemt het geheel niet al te veel ruimte in beslag. Het laatje gebruik ik voor puntenslijpers, spooly’s, pincetten en mijn wimperkrultang. Zo heb ik al mijn make-up tools handig en compact bij elkaar!

diy brush holder_08De meeste DIY Brush Holder tutorials bestaan vaak uit meerdere potjes gevuld met decoratiezand, wat al snel heel rommelig kan ogen. Ik wilde gewoon alles bij elkaar in één ding zonder dat het te veel ruimte in beslag zou nemen. Deze brush holder is wat strakker, cleaner en compacter en het laatje biedt extra opslagruimte voor andere tools. Echt ideaal!

diy brush holder_10Heb je erg veel kwasten dan kun je prima twee van deze kastjes naast elkaar zetten. Heb je minder kwasten, dan kun je ook je mascara, oogpotloden en lipproducten in het zand steken, en oogschaduwpalettes kunnen dan bijvoorbeeld in het laatje worden bewaard.

diy brush holder_11Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze DIY Brush Holder tutorial!

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn idee vinden en hoe jij zelf momenteel je kwasten bewaard?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

185 Reacties

 1. H ko
  23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

  Wauw wat een tof idee is dit! Tis alleen jammer dat het nu 2 jaar geleden is geplaats. Vroeg me af of je nog enig idee had of ik die letterbox nog bij de action kan vinden?

 2. freekie
  8 december 2014 / maandag, 8 december 2014

  nee vind ik niet mooi nee dit kan iedereen maken nee

 3. 28 april 2014 / maandag, 28 april 2014

  Goed idee! Ik overwoog een pot met kralen als kwastenhouder te gebruiken, kon geen zilveren kralen vinden. Maar dit is ook erg goed, vooral dat laatje voor mijn pincet. Dit wordt dan de tweede tip die ik van je overneem. Ik moet vaker kijken op je site. Ik kwam eigenlijk loeren, naar aanleiding van alle berichten over dat je ziek was en geen update had geplaatst en sommige followers compleet door het lint gingen hierdoor.
  Tja je bent ook maar een mens. Hoe ga je hiermee overweg in de toekomst? En je leert ook veel door je volgers, een paar jaar geleden kon je dit nog onopgemerkt doen, nu dus blijkbaar ‘niet meer’. Maar dat had je niet door, dus blijkbaar is je ‘waarde’ verschoven terwijl je dat niet door had. Hmm do I still make sense? Ik stop maar ff met typen. LOL.

 4. Olga
  27 april 2014 / zondag, 27 april 2014

  Mooi gedaan

 5. Stefanie
  24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  heel leuk ideetje 😉

 6. Petra
  23 april 2014 / woensdag, 23 april 2014

  Goed idee! Zoveel heb ik er niet, dus is het niet nodig. maar het staat goed!

 7. Sophie
  21 april 2014 / maandag, 21 april 2014

  Heel leuk!! Ga ik zeker binnenkort ook doen 😀
  Xx

 8. Genevieve
  21 april 2014 / maandag, 21 april 2014

  Super idee!

 9. Sascha
  20 april 2014 / zondag, 20 april 2014

  amazing 🙂

 10. Rosa
  20 april 2014 / zondag, 20 april 2014

  Superleuk idee!

 11. Noor
  20 april 2014 / zondag, 20 april 2014

  Echt super leuk gemaakt!

 12. 20 april 2014 / zondag, 20 april 2014

  Leukkkk dat wil ik ook! Super handig gedaan!

 13. 19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Wat een super handig en leuk idee! Ik bewaar mijn kwasten nu in vazen met zand, maar dit is veel mooier!

 14. Gaia
  19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Leuk! Maar maakt het zand geen krassen op matte handvaten? Ik wil al lang een brushholder maken met decoratiezand, maar ik wil niet dat mijn kwasten beschadigd worden. 🙂

  • Serena
   Auteur
   20 april 2014 / zondag, 20 april 2014

   Nee hoor, en als je er bang voor bent kun je altijd fijner zand nemen (wat je onderin een vogelkooi legt), kan je bij de dierenwinkel kopen.

 15. renoeka
  19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Goed idee! leuk bedachtt

 16. 19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Onwijs leuk en handig idee! Ik heb al mijn kwasten gewoon in een leuk glas staan

 17. 19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Het ziet er leuk uit zo. Ik heb zelf twee glazen accubakken staan van IKEA met daarin decoratiezand. In de ene bak steek ik de kleinere kwasten en in de andere mijn gezichtskwasten.

 18. 19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Heel erg leuk!! Ik ga hem ook maken!

 19. 19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Leuk idee!
  Ik heb ze zelf in een grote glazen pot bewaard.
  Ik denk dat ik dit idee van je overneem en misschien als accent het knopje vervang met een leukere vintage knopje!
  Keep up the fabulous work!

 20. Monika
  19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Oohh wat komt dit goed van pas zat nog van de werk de bedenken dat ik echt iets overzichtelijks wou voor mijn kwasten thnx Serena:D

 21. Eef
  19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Wauw superleuk. Wat ben je toch creatief 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *