DIY Ice Facial

Welkom bij weer een nieuwe DIY Friday! In magazines lees ik wel eens ‘celebrity beauty tips’ en één daarvan is altijd blijven hangen. Ik weet niet meer welke celeb het zei, maar ze vertelde dat ze elke ochtend een ijsblokje gebruikt om haar gezicht te masseren. Door de kou werd ze meteen wakker en een bijkomend voordeel was dat haar lichtelijk opgezwollen gezicht en wallen er ook meteen van slonken.

Ik weet niet of jullie ook last hebben van een ‘morning puffy face’, maar ik heb dat dus wel, haha! Het is niet heel erg, niet alsof mijn ogen helemaal dicht zitten omdat mijn gezicht zo dik is, maar rondom mijn ogen zit gewoon wat meer vocht waardoor ik niet zo wakker uit mijn ogen kijk. Normaal gesproken trekt dit na een uurtje wel weg. Maar goed, laatst moest ik me erg haasten en had ik dus geen uur om dit weg te laten trekken. Ik herinnerde me de celebrity beauty tip, popte een ijsblokje uit de vriezer en ging ermee over mijn gezicht. Lekker verfrissend en inderdaad, erna leek mijn gezicht stukken wakkerder en niet zo puffy meer.

groene thee ice facial1Sindsdien doe ik deze Ice Facial elke ochtend als ik echt vroeg op moet staan of gewoon weinig slaap heb gehad de nacht ervoor. Ik gebruik het dus niet dagelijks, maar zeker wel één keer per week. In plaats van een basic ijsblokje heb ik het ‘recept’ iets aangepast. Ik heb het water vervangen voor een mix van groene thee en honing en ook heb ik er cocktailprikkertjes in gedaan voor gebruiksgemak.

diy ice facial_3Groene thee bevat een hoog percentage aan anti-oxidanten die de huid beschermen. Ook is groene thee ontstekingsremmend, wat fijn is wanneer je last hebt van acné, puistjes of wondjes. Honing is net als groene thee rijk aan anti-oxidanten en een ontstekingsremmer, het hydrateert de huid en bevat veel vitamine C, een goed ingrediënt tegen huidveroudering.

diy ice facial_2What you need:

 • Groene thee
 • Honing
 • ijsblokjes tray
 • cocktailprikkers

diy ice facial_4 diy ice facial_5 diy ice facial_6What to do?
Zet een mok groene thee en los hier twee theelepels honing in op. Giet het in de ijsblokjes tray  en vries het in gedurende 1 tot 1,5 uur. Prik hierna de cocktailprikkers in de blokjes en zet de tray terug in de vriezer gedurende 3 tot 4 uur. Hierna is je DIY Ice Facial klaar! Pop elke keer een vers blokje uit de tray en masseer het over je gezicht.

groene thee ice facial1 groene thee ice facial2 groene thee ice facial3Refreshing! Hierna dep ik mijn gezicht droog en begin ik aan mijn skincare routine. Na mijn ‘ice facial’ voelt mijn gezicht niet alleen koud en fris aan, ook lijkt het wat gladder en egaler te zijn, alsof ik een tonic heb gebruikt en de poriën kleiner zijn geworden. Het zorgt in elk geval voor een frisse, stralende huid met een gezond blosje.

PS. ook een aanrader na een flinke nacht doorhalen! 😉

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

71 Reacties

 1. sema
  26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

  hahahaha is bij mij een beetje gewerkt

 2. Anouk
  6 januari 2014 / maandag, 6 januari 2014

  Haha, ik heb dit in de zomer ook wel een paar keer gemaakt, alleen dan met de bedoeling om het op eten :’). Als ik het de volgende keer maak, dan zal ik het op m’n gezicht proberen, haha!

 3. Anouk
  6 januari 2014 / maandag, 6 januari 2014

  Haha, ik heb dit in de zomer ook wel een paar keer gemaakt, alleen dan met de bedoeling om het op eten :’). Als ik het de volgende keer maak, dan zal ik het op m’n gezicht proberen, haha!

 4. 5 januari 2014 / zondag, 5 januari 2014

  Klinkt erg fijn moet ik zeggen. Het proberen waard!

 5. Maria
  4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Deze DIY ga ik eens uitproberen, thanks!

 6. Joke
  4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Misschien heb je het eens gehoord van Daphne Deckers, die vertelde het toen aan de meiden uit Hollands Next Top Model. Sindsdien denk ik er ook wel eens aan, maar nog nooit uitgeprobeerd! Plens koud water of een douche helpt meestal ook wel bij mij.

 7. 4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Lijkt me inderdaad super verfrissend en koel. Zeker na een nachtje doorhalen inderdaad! 🙂

 8. Ly
  4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Aangezien je de honing niet van je gezicht af wast, gaat dit dan niet plakken?

 9. Lieke
  4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Oh dat is echt heel handig! Ga meteen een ijsblokjes tray in huis halen vandaag!

 10. 3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Oh brr daar moet ik in de wintermaanden niet aan denken haha, maar het lijkt me echt heerlijk voor de zomer! Leuk dat je je eigen draai eraan hebt gegeven door honing en groene thee toe te voegen

 11. Flore
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Ik gebruik altijd lepels die een nacht in de koelkast gelegen hebben :p
  Maar ik heb nu toch wel een vraagje. Enkele jaren terug las ik in een betrouwbaar wetenschappelijk tijdschrift (eos) dat anti-oxidanten eigenlijk niet echt ergens mee helpen, maar dat het gewoon een tijd zo’n hype was, dat merken dat graag op hun producten zetten. Hoe zit het nu eigenlijk ? Zijn die anti-oxidanten nu echt ergens goed voor ?
  Groetjes

 12. 3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  ooh heel fijn, dit ga ik eens proberen!

 13. Joni
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Ik heb net het omgekeerde, ik heb van die ingevallen, donkere kringen onder mijn ogen. Heel vervelend, want daar werken zo’n trucjes dus niet voor…

 14. Sylvana
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Ook erg fijn; aloe vera gel invriezen ter verkoeling na een zonnebrand 😉

  • 3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

   Dat is ook een leuke tip!

 15. 3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Heel leuke tip! Die ga ik zeker onthouden 😉

  Liefs,
  Karlien

 16. Kimmetje
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Leuk! Ik ga het es proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *