Michael Kors fragrances

Door Nena – In mijn artikel van ruim een maand geleden konden jullie kennismaken met de nieuwe beauty collectie van Michael Kors. Ook kwamen daar in het kort de drie bijbehorende geuren aan bod. In dit artikel review ik deze drie nieuwe Michael Kors fragrances.

Collectionpng

Dit jaar lanceert ontwerper Michael Kors drie individuele geuren en kleurassortimenten, waarbij elke geur een stemming van de Michael Kors-vrouw vertegenwoordigt. Sporty Citrus, Sexy Amber en Glam Jasmine. Niet alleen aan de naam, maar ook aan de kleur van het parfum is te zien bij welk type vrouw de geur past. Zo is Sporty Citrus ongekleurd, Sexy Amber is voorzien van een zachte okergele kleur (net zoals de kleur van Amber) en Glam Jasmine is zwoel en warmroze van kleur. De fragrances zijn allen een eau de parfum en verkrijgbaar in 30 ml, 50 ml en 100 ml. Ik heb van alle drie de 30 ml flacon ontvangen, die ik graag met jullie wil delen!

verpakkingen

Zelfs de verpakking is al prachtig om te zien en onmiskenbaar ontworpen door Michael Kors. De hele witte verpakking is voorzien van gouden letters.

verpakkingen2

Wanneer je de flacon uit het doosje wilt halen blijkt de hele binnenkant ook glanzend goud te zijn, prachtig toch?!

close-up

Eenmaal uit de verpakking zijn de flacons (hoe kan het ook anders) zeer strak en wederom met veel goud vormgegeven. Een vierkante goudkleurige dop op een transparante flacon met gouden letters! Wauw ik vind ze echt zó mooi! Echt een sieraad voor je badkamer!!

3xMK

Van links naar rechts: Sporty Citrus, Sexy Amber en Glam Jasmine.

MK4

Op de onderkant van de flacon staat nog wat meer informatie over het parfum.

MK3

En dit zijn ze dan: De drie Michael Kors fragrances! De flacon ligt ook prettig in de hand en voelt kwalitatief goed aan, vanwege het zware glas. Iets wat ik persoonlijk al een pluspunt vind. Ik kon niet wachten om deze drie fragrances zelf uit te proberen in de hoop dat er een lekkere geur voor mij tussen zal zitten. Ik houd over het algemeen erg van citrus-geuren, dus ik vermoed dat Sporty Citrus al een schot in de roos zou kunnen zijn…

Sporty Citrus

SportyCitrus

30 ml flacon van Sporty Citrus.

Geurnoten: Sinaasappel, Mandarijn, Oranjebloesem en Muskus.

Omschrijving: Sporty Citrus opent met frisse citrus-noten, namelijk sinaasappel en mandarijn. Na een paar minuten zwakt het fris zoete citrus iets af en ruik je al snel wat warmere noten, namelijk de zachte geur van muskus en witte bloemen. Dit maakt de geur wat zachter, maar nog steeds erg zacht en fris.

Na ongeveer een halfuurtje ruik je het hart van de geur. Ik moet eerlijk zeggen dat er van de “Sporty Citrus”, dan niet zo veel spraken meer is. De echte citrus-noten zijn dan wel vervlogen en hebben plaatsgemaakt voor het zachte muskus. Ik vind de geur daarom ook een zachte, maar toch ietwat kruidige geur die je gedurende de dag goed ruikt. Niet overdreven sterk (dat idee dat de hele kamer naar jou ruikt, wanneer je de kamer hebt verlaten….), maar wel aangenaam wanneer iemand dichtbij je zit. Ik houd daar wel van!

Sporty Citrus vind ik dan ook direct al erg lekker! Je begint je dag heerlijk fris en fruitig (een beetje als een verfrissende douche!) en na verloop van tijd een verassende twist die de geur zachter en warmer maakt. Zo zie je maar, dan je een geur pas goed ruikt, wanneer je hem even draagt…

Sexy Amber

SexyAmber

Geurnoten: Amber, Witte bloemen en Sandelhout.

Omschrijving: Sexy Amber opent heel warm en kruidig. Ik vind het direct al een complexe geur om te omschrijven, want ik ruik van alles! Voornamelijk ruik ik de geur van witte bloemen, zoals jasmijn gecombineerd met amber, maar ook houtachtig en poederig. Ik vind amber er niet als top noot uitspringen, maar meer een combinatie van bovengenoemden geurnoten.

Na een paar minuten ruikt Sexy Amber iets zachter en overheersen de witte bloemen met een kruidige achtergrond. Het sterke/ zware zwakt al snel iets af, maar toch is het een geur die je de hele dag wel blijft ruiken. Misschien niet zo ‘zwaar’ als je in de eerste minuten zal verwachten, maar het wordt echt een aangename zacht, haast zeep- en balsemachtige geur. Als je van amber en balsem- of houtachtige geuren houdt, dan zou ik deze geur zeker even gaan ruiken in de winkel!

Glam Jasmine

GlamJasmine

Geurnoten: Witte bloemen, Jasmijn, Cassis en Sandelhout.

Omschrijving: Als je van jasmijn houdt, dan is dit jouw geur! Eigenlijk is daar het meeste al mee gezegd… De geur opent zeer duidelijk met het bloemige jasmijn. Niets meer en niets minder. Aan de ene kant ruikt de geur heerlijk fris en schoon, maar wel met een warme en sensuele kant. Na een paar minuten ruik je dan ook wat meer sandelhout.

Het hart van de geur blijft heel bloemig, maar met een verzachtend sandelhout randje. Ik zou Glam Jasmine als een vrij veilige geur omschrijven, die het bij iedereen die van een bloemige geur houdt, goed zal doen.

Prijzen en verkrijgbaarheid Michael Kors fragrances

MK6

MK5

closeup2

De prijzen voor de Michael Kors fragrances zijn €52,00 voor 30 ml, €75,00 voor 50 ml en €98,00 voor 100 ml. Niet heel goedkoop voor een parfum, maar als er een lekkere geur voor je tussenzit, zeker zijn geld waard! Mijn absolute winnaar wat deze drie fragrances is Sporty Citrus, die verassend genoeg niet geheel citrus blijkt te zijn.

De producten van Michael Kors zijn exclusief verkrijgbaar bij Douglas en op www.douglas.nl.

Welke Michael Kors fragrance zouden jullie graag eens willen uitproberen?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

Disclaimer: dit artikel bevat producten die gratis zijn toegestuurd.

 

Volg:

49 Reacties

 1. Mieke
  13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Kent iemand de geur van”Michael Kors” eau de parfum voor mannen mss?

 2. 4 januari 2014 / zaterdag, 4 januari 2014

  Wauw prachtige flacons. Sexy Amber klinkt heel lekker! Ik ben echt verliefd op de flacon, wauw <3

 3. Berna
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Ik heb Sexy Amber cadeau gekregen van me vriend :) Hij weet dat ik gek ben op MK, dus die kon die niet in de winkel laten liggen.

 4. Karlijn
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Leuk om te zien hoe geur verwoord wordt. Kan er altijd van genieten. Ik werk bij Douglas en geur wordt natuurlijk door iedereen anders ervaren. Dus met de meeste info in het review ben ik het eens maar andere dingen niet. Want dat is persoonlijk :) Prachtige foto’s!

 5. Judith
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  De Sporty en Sexy zijn echt heerlijk! Heb ze in Nice bij de Michael Kors geroken toen ze een cadeautje in gingen pakken en de parfum op het tasje sproeiden :-) superleuk! Heb de Sexy ook cadeau gedaan aan mijn zusje en ga zelf de Sporty kopen!

 6. mk
  3 januari 2014 / vrijdag, 3 januari 2014

  Wat een prachtige foto’s! Helaas geen kans gehad om ze te ruiken

 7. Kiki
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ik heb die Glam Jasmine voor kerst gekregen. Het flesje is niet alleen mooi, maar het ruikt ook lekker :P

 8. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  ze zien er alleen al fancy uit :D

 9. Michelle
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Jaaaa ik heb Sporty voor kerst gekregen! Heel blij mee, ruikt echt ontzettend lekker. Benieuwd naar de andere twee geuren!

 10. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Wat een mooie flessen! Ik denk dat sporty citrus het beste bij mij past.

 11. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  OH WAUW! Ik vind ze er echt prachtig uitzien, heel erg MK inderdaad ;) Ben benieuwd hoe ze ruiken!

  Love,

  Rowan

 12. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Wauw, wat een mooie foto’s!

 13. Nienke
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ik heb de sexy Amber en hij ruikt zo lekker!! Ik ben verslaafd!

 14. Faat
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ze zien er in ieder geval mooi uit! Ben echt benieuwd naar de geur!

 15. Marlous
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Wauw, die flesjes!

 16. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ze zien er super leuk uit, hopelijk reuken ze even lekker!

 17. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Wauw wat een mooie foto’s zeg. Ik denk dat ik Sexy Amber het lekkerste vind:)

 18. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ik hou er ook wel van, zo strak vormgegeven! Al had ik het denk ik nog mooier gevonden als de details zilver waren geweest, maar that’s me. Wat ik er zo van af kan lezen, lijkt Sporty Citrus me het lekkerst!

 19. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ze zijn heel mooi maar ook heel duur… Ik denk niet dat ik er een zou kopen maar het zou wel leuk zijn om het als cadeau te krijgen, haha!

 20. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Wauw, wat een prachtige flacons hebben de parfums! Sporty Citrus lijkt me erg lekker.

 21. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Mooie flacons, ben erg benieuwd naar de geur!

 22. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  ze lijken mij echt super lekker!

 23. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Sporty Citrus lijkt me echt heerlijk, maar de flacons zijn niet helemaal mijn smaak. De geuren spreken mij wel alle drie aan. Erg eigenlijk dat de flacon je dan toch tegen kan houden om een geur te kopen. Ten minste, bij mij lukt dat wel… of de geur moet wel echt goddelijk zijn!

 24. Amber
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ik heb hem voor kerst gehad, echt een super luchtje! Dus ik draag nu als Amber Sexy Amber ;)

 25. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Wauw die flacons zien er prachtig uit!

 26. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  ik vind de flesjes prachtig! ben best benieuwd hoe ze ruiken :)

 27. renoeka
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  is dit eau de parfum?

  • Nena
   Auteur
   2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

   Ja dat klopt! Ik heb het even aangepast ;)

 28. chucky1012
  2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Chique en stijvol! Het zou geweldig zijn om deze hele set te hebben ;-)

 29. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Wauw prachtig en wat een prachtige fotos!

 30. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Oh hier ben ik heel nieuwsgierig naar. Klinken alledrie lekker!

 31. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  de verpakkingen zijn echt prachtig!!

 32. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ik vind ze allemaal wel lekker, en de verpakking is ook zo mooi!

 33. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  De verpakking is echt prachtig, ben echt heel erg benieuwd naar de geuren!

 34. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Mooie flacons! Ik snel eens ruiken als ik weer eens bij Douglas ben!

 35. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  De geuren klinken lekker!

 36. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ik vind de flacons al heel erg mooi, en alle noten van elke parfum spreken me op een bepaalde manier wel aan. Ik moet ze toch een keer gaan ruiken denk ik. Ik ben vooral benieuwd naar Sporty Citrus, ik ben benieuwd :)

 37. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ben heel benieuwd naar de geuren, de flacons zien er in ieder geval mooi uit!

 38. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Ben erg benieuwd hoe ze ruiken, leuke flacon in ieder geval :)

 39. 2 januari 2014 / donderdag, 2 januari 2014

  Mooie flacons zeg! Ik hou er wel van, zo clean. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *