DIY: Herfstige Bloemenkrans

Haal de herfst in huis – of verwelkom je gasten – met een prachtige bloemenkrans in herfstkleuren. Het mooiste aan de herfst zijn toch wel de kleuren van de blaadjes aan de bomen; warme gele, oranje en rode tinten kleuren de straten, bossen en parken, een prachtig gezicht!

Ik vertelde jullie al eerder dat ik bij de Wibra mooie zijden bloemen had gespot en ik besloot om hier iets moois mee te maken. Ook bij de Action kocht ik er een stel, allemaal in warme oranje en bruine tinten met hier en daar bordeaux, paars en creme. Deze kleuren staan schitterend bij elkaar en doen mij echt aan de herfst denken!

Wat je verder nodig hebt is een krans van oasis (dat zachte spul waarmee je Kerststukjes maakt) en lijm.

Om te beginnen verwijder je alle bloemen van de stelen. Het verschilt per bloem, maar over het algemeen gaat dit vrij gemakkelijk door gewoonweg te trekken. Wat je overhoudt zijn bloemen met een kort maar hard stukje steel. Ideaal voor straks.

Vervolgens pak je de krans en prik je de bloemen in het oasis. Rangschik ze zo dat de kleuren mooi in elkaar overlopen of laat ze juist afsteken door niet veel van dezelfde kleur naast elkaar te plaatsen. Ik vond het leuk om de kleuren af te wissen en ook vond ik het leuk om verschillende soorten bloemen door elkaar heen te gebruiken. Ik heb de krans een soort ‘middelpunt’ gegeven door drie grote bloemen bij elkaar te plaatsen.

Wanneer je tevreden bent over de rangschikking haal je alle bloemen weer uit de krans. Leg ze op volgorde rond de krans.

We gaan de bloemen op dezelfde manier terugsteken, maar dan met lijm zodat we zeker weten dat ze goed blijven zitten. Breng wat lijm aan in de gaten en op de bloemen zelf en steek ze daarna terug in het gat. Ik gebruik simpele hobbylijm, maar er bestaan lijmsoorten die nog beter plakken dus als je die in huis hebt zou ik die gebruiken.

Het werd al donker, dus hieronder een foto van het resultaat met flits:

De volgende dag vond ik een mooi plekje aan de muur in de huiskamer:

Ik wil de Miami Ink schilderijen vervangen door mooie posters van herfstlandschappen en ook wil ik gedroogde herfstbladeren inlijsten. Op die manier haal je de herfst echt in huis en fotolijsten zijn een eenvoudige manier om steeds een andere sfeer in huis te halen door middel van het wisselen van foto’s.

Ik vind de krans echt supermooi! Ik ben best trots op het eindresultaat. Natuurlijk kan je de krans ook met echte takken, bladeren en bloemen maken, maar ik heb voor zijdebloemen gekozen zodat ik de krans gewoon lekker de hele herfst kan laten staan en zodat ik hem volgend jaar ook gewoon weer tevoorschijn kan halen.

Trouwens, de oasis krans komt bij het tuincentrum vandaan en hier betaalde ik €5,95 voor. De zijden bloemen kosten gemiddeld  €1 per tak en hier zitten zo’n 3 tot 5 bloemen op (afhankelijk van welke je neemt). Alles bij elkaar was ik zo’n €12 kwijt.

Het liefst had ik de krans opgehangen bij de voordeur, maar ik heb een deur met een lang stuk glas in het midden en bovendien woon ik in een huurflat en mag ik niet zomaar een spijkertje in de deur slaan. Zo jammer! Ik vind het altijd zo mooi en uitnodigend staan wanneer een woning een mooie krans op de deur heeft hangen. Heb jij wel een geschikte voordeur? Dan kun je  – het liefst voordat je de bloemen in de krans steekt – een lint aan de krans vast lussen.

Hieronder nog even wat prachtige inspiratie van voordeuren met herfstdecoratie:

Echt gezellig! Ik vind het altijd zo leuk dat ze er in Amerika echt een sport van maken om hun voordeur zo leuk mogelijk en in thema te decoreren. Dit is toch leuk thuiskomen zo?

Ik hoop dat deze DIY en de herfstdecoratietips van een paar dagen terug (klik hier) jullie leuke inspiratie heeft gegeven om je huis gezellig, knus en vooral lekker herfstig in te richten! Binnenkort komen er nog meer leuke herfstige artikelen aan. Ik vind de herfst namelijk echt een ‘knutsel en fröbel’ maand.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

65 Reacties

 1. Puck
  6 december 2012 / donderdag, 6 december 2012

  Welke nagellak heb je hier op? Hij is echt super gaaf!

  xoxo

 2. 20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Wat ziet er dit super leuk uit! Wat een idee om het op deze manier te doen. Is denk ik ook wel leuk met tilantia er tussen (ook xenos)
  En dan heb ik nog een tip om de krans op te hangen. Mijn tante heeft namelijk ook een huurhuis en dan zijn spijkers inderdaad uit den boze. We hebben bij haar de krans opgehangen aan een punaise. Of misschien moet je er wel 2 gebruiken maar het werkt echt. Ze zitten zo vast als een huis! Het proberen waard lijkt mij….

 3. Lisa
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Hey,
  Ik zag dat je graag een krans aan je voordeur wil hangen, maar geen spijker in de deur mag slaan.
  Mijn moeder wilt ook liever geen spijker in de deur slaan, dus pakt zij een mooi lint, dat goed bij de krans past, en maakt die vast aan de krans. Dan plakt ze het andere uiteinde van het lint aan de binnenkant van de deur met een stukje tape, kan trouwens ook aan de bovenkant.
  Dat staat heel leuk!
  Ik hoop dat je er iets aan hebt!
  x Lisa.

 4. hannah
  16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  super mooi, zou ik ook wel willen maken !

 5. Tamara
  16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  Wauw, wat een prachtige kleuren. Wordt er helemaal warm van vanbinnen.

 6. Peggy
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  En alweer zo een leuk idee voor in huis! 😀

 7. Annemarie
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Leuk! Ben op dit moment ook bezig mijn huis is herfstige sferen te brengen, oa met twee amaryllis bollen in een lange vaas. Deze bollen komen vanzelf uit, erg mooi.

  Wel zonde dat je hier een dure oasis krans voor gebruikt. Piepschuim is goedkoper.

 8. 14 oktober 2012 / zondag, 14 oktober 2012

  Oh hij is echt mooi geworden! <3

 9. Ellen
  14 oktober 2012 / zondag, 14 oktober 2012

  Ik houd van de (interieur)DIY! Geeft veel inspiratie!

 10. Jessika
  14 oktober 2012 / zondag, 14 oktober 2012

  Heel mooi!
  Bij de Action hebben ze ook veel nepbloemen, misschien ook een tip 🙂

  • Serena
   Auteur
   15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

   Staat in de tekst, but thanks! 😉

 11. 14 oktober 2012 / zondag, 14 oktober 2012

  Supersupermooi !
  herfst op zijn best 🙂

  xoxo

 12. 14 oktober 2012 / zondag, 14 oktober 2012

  Mijn ouders hadden thuis vroeger ook altijd een herfstkrans voor de deur hangen. M’n moeder maakte die van gedroogde bladeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *