DIY bloemenbokaal

Welkom bij weer een nieuwe ‘DIY FRIDAY’! Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je een eenvoudige slakom en een kandelaar omtovert tot een superdeluxe diy bloemenbokaal waarin je hele royale bloemstukken kunt schikken. Op deze manier wordt je bloemstuk echt een absolute eyecatcher in je interieur.

diy bloemen bokaal Deze DIY is erg makkelijk en ook nog eens snel klaar. De bloemenbokaal kun je natuurlijk ook gebruiken voor andere dingen dan bloemen, je kunt er bijvoorbeeld kleine rommeltjes in bewaren, je kunt het gebruiken als fruitschaal of je kunt er andere dingen in leggen ter decoratie. Zelf houd ik heel erg van bloemen en dit vond ik een mooie, opvallende en weelderige manier om bloemen in huis te halen.

diy bloemenbokaal-1 De witte slakom had ik nog in huis en is van HEMA. De kandelaar kocht ik met 50% korting bij Xenos, waardoor ik er uiteindelijk €4 voor heb betaald.

diy flower bocale Het is heel simpel. Draai de kom om en leg de kandelaar precies in het midden. Pak nu hele stevige lijm, bijvoorbeeld lijm uit een lijmpistool, maar beter nog twee-componenten lijm, en lijm de kandelaar vast op de kom. Laat het geheel eventjes drogen.

diy bloemenbokaal-05 Als de kandelaar goed vast zit aan de kom en de lijm is opgedroogd, gaan we alles in één kleur spuiten. Bij HEMA kocht ik goudkleurige verfspray (de prijs is €8,50 en het is erg zuinig in gebruik), maar je kunt natuurlijk kiezen voor elke kleur die je maar wilt en die mooi staat in je interieur.

diy bloemenbokaal-06 Buiten op het balkon heb ik een doos neergelegd op een stoel, en hierin heb ik de bokaal gespoten. Ik begon met de onderkant, vervolgens heb ik de bokaal bij de voet gepakt en omgekeerd en toen de binnenkant van de schaal gespoten en de voet.

diy bloemenbokaal-07 Laat de verf goed drogen op een rustige plek waar geen kattenhaartjes of pluisjes kunnen rondwaaien (argh!).

diy bloemenbokaal-08 Voila! Je bloemenbokaal is ready! Lekker kitcherig zo met het metallic goud, maar daar houd ik van. Op de een of andere manier doet het me ook een beetje denken aan de vuurbeker van Harry Potter (haha, ik ben echt een nerdje).

Je bokaal is nu klaar voor gebruik! Maak er een fruitschaal van, een rommeltjesschaal, bewaar er je sieraden in en hang je oorbellen aan de buitenkant, of maak er zoals ik een bloemenbokaal van. Leg een stuk oase op de bodem, maak het nat, en steek er je favoriete bloemen in.

Ik heb gekozen voor paarse hortensia’s, paars/witte lysianthus en wat ranken klimop, omdat het paars prachtig staat bij het goud van de bokaal. Ik heb de bloemen heel weelderig geschikt zodat ze mooi over de bokaal vallen. Op deze manier is de bokaal met bloemen echt een opvallende eyecatcher in je interieur. I love it!

diy bloemenbokaal-10 diy bloemenbokaal-12 diy bloemenbokaal-11Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze DIY Bloemenbokaal tutorial. Je kunt lekker variëren door een ander soort kandelaar te nemen, of juist te kiezen voor een kom met heel veel versiersels aan de buitenkant (deze is vrij basic). Verder kun je het elke kleur spuiten die je maar wilt.

Ik ben erg benieuwd naar jullie eigen varianten, vergeet je ontwerpen niet te delen met de hashtag #beautylabDIY zodat ik jullie eigen creaties makkelijk terug kan vinden!

Waar zou jij de bokaal voor gebruiken in je eigen interieur of kamer?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

69 Reacties

 1. Titia Dijkstra
  31 augustus 2014 / zondag, 31 augustus 2014

  Dat is een cool idee 🙂
  Ik kan er ook nooit tegen als ik iets bespuit, er dan kleine haartjes of stof op zit.

 2. Simone
  28 augustus 2014 / donderdag, 28 augustus 2014

  Weer super mooie foto’s, zoals altijd!

 3. Hana
  26 augustus 2014 / dinsdag, 26 augustus 2014

  Ik heb deze gemaakt samen met mn broertje en zus voor de trouwdag van mn ouders! ik hoop dat ze er blij mee zijn! 🙂

 4. Joyce
  23 augustus 2014 / zaterdag, 23 augustus 2014

  Heel leuk bedacht!! Je kan altijd nog crea workshops gaan geven mocht je t blogger. EVen zat zijn;)

 5. 23 augustus 2014 / zaterdag, 23 augustus 2014

  Leuk bedacht! Origineel ook 😉

 6. coby
  23 augustus 2014 / zaterdag, 23 augustus 2014

  Ik vind het erg leuk er uit zien en ik vind het zeer goed staan .
  Je moet er maar op komen.
  Groetjes van Coby.

 7. 23 augustus 2014 / zaterdag, 23 augustus 2014

  Het ziet er echt superleuk en gezellig uit.

 8. 22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  De Vuurbeker inderdaad, mij deed het ook denken aan the holy grail ofzo :p Je hebt inderdaad altijd korte en simpele DIY’s, erg toegankelijk! De cut out vaasjes staan nog steeds op mijn to do list.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *