DIY: Avocado haarmasker

Naast de vele conditioners en haarserums verwen ik mijn haren zo nu en dan met een handgemaakt maskertje. Avocado’s staan bekend om hun goede werking voor het haar en daarom heb ik een lekker, voedend recept bedacht met avocado’s, yoghurt en honing. 

Avocado’s bevatten volgens The Guinness Book of World Records de meeste voedingsstoffen, mineralen en vitamines van alle fruitsoorten ter wereld. Ze bevatten veel van de ‘goede’ vetten en ze zijn daarom uitstekend geschikt voor droog haar en een droge huid. Uit onderzoek is gebleken dat avocado olie de haarschacht beter penetreert vergeleken met amandel olie, olijf olie en zonnebloem olie. Een avocado is daarom een ultiem ingredient voor een heerlijk, voedend haarmasker.

Voor een bos met haar zoals die van mij gebruikte ik:
– 1 hele avocado, rijp
– 2 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel honing
Als je korter of minder haar hebt dan kun je het recept halveren. 
Snijd de rijpe avocado door midden, verwijder de pit en lepel de inhoud eruit. Om een zo fijn mogelijk masker te maken doe je de avocado stukken in een keukenmachine, blender of Magic Bullit. Voeg daar de yoghurt en honing aan toe en mix net zo lang totdat de inhoud veranderd is in een cremige, smeuïge substantie zonder stukjes. Eventuele stukjes kun je eruit vissen.

Was je haren onder de douche met shampoo en breng het masker vervolgens aan. Dit is een beetje geklieder, maar hee, je staat toch onder de douche! Ik bracht alles aan in mijn haren, dus bij de wortel tot de puntjes. Ondanks de cremige structuur van het masker verdeeld het niet zo makkelijk als dat we van een haarmasker gewend zijn, maar dit is wel logisch aangezien de meeste haarmaskers gladmakende siliconen bevatten die het aanbrengen een stuk soepeler maken. Kam het eventueel door om er zeker van te zijn dat al je haren wat masker te pakken hebben.

Omdat het masker 10 tot 15 minuten moet intrekken doe ik een badmuts op.

Ik ga weer terug onder de douche, scheer mijn benen, oksels, poets mijn tanden, reinig mijn gezicht, scrub mijn lichaam, etc. Hierna is de inwerktijd wel voorbij en is het tijd om het masker uit te spoelen met heel veel water. Zorg dat eventuele stukjes uit je haar zijn verdwenen, door het ook nog even onder de douche door te kammen. Hierna style en föhn ik het zoals gebruikelijk.
Mijn haren zijn heel shiny en zacht, eigenlijk net zoals na het gebruik van ieder ander haarmasker. Alleen is dit Avocado Haarmasker natuurlijk, handgemaakt en waarschijnlijk ook een stukje goedkoper.

Succes met jullie eigen haarmasker! Geen avocado in huis, maar wel een banaan? Check dan dit Bananen Haarmasker filmpje. In plaats van prakken raad ik de blender aan, op deze manier heb je een veel fijner masker zonder stukjes, zodat je niet achteraf stukjes banaan uit je haar hoeft te vissen.
Enjoy!
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

12 Reacties

 1. laila
  25 oktober 2015 / zondag, 25 oktober 2015

  Wil je direct zijdezacht haar dan is dit inderdaad een super masker! Ik gebruik precies hetzelfde masker alleen doe ik er ook nog eens cocos olie bij, dit alleen in de puntjes want het is een hele vettige olie, maar het geeft je haar net wat extra glans. Daarnaast doe ik er nog een theelepel appel cider azijn bij, wonderspul! Merk tijdens het uitspoelen dat mijn haaruitval direct is verminderd na het gebruik van dit heerlijke maskertje. Aanrader dus!

 2. Mel
  31 december 2014 / woensdag, 31 december 2014

  He Serena,

  Super bedankt voor de ontzettend goede tip!
  Ik heb het zojuist gedaan en ben heel blij met
  het resultaat. Ik ga het zeker vaker gebruiken.

  Groetjes! Mel

 3. DemyR
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Ik doe het masker ietsjes anders. Ik gebruik avocado honing en olijfolie. Dit omdat ik echt heel stug haar heb van mezelf. Mijn haar heeft dus echt veel voeding nodig.
  En geloof me. Voor dit masker is mijn haar nog nooit zo soepel geweest !
  Pas wel op. Gebruik echt RIJPE avocado’s anders zitten er allemaal stukjes in je masker en dat is smerig want dan zit heel je badkamer onder.

  Geweldig masker !

 4. Ruby
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Hoi Serena,

  Ik wil een beauty pakket gaan maken als cadeautje voor mijn zus,
  alleen ik vraag me af hoe lang je dit haarmasker kan bewaren?
  en je andere (DIY) producten,
  zoals bijv. de Lemon & Ginger body scrub of het Munt Maskertje?
  Alvast bedankt!

  Groetjes, Ruby

  • Loesyeah
   19 juni 2013 / woensdag, 19 juni 2013

   Ja, dat vraag ik me ook af!

 5. Anne
  7 juli 2012 / zaterdag, 7 juli 2012

  Hmm ik denk dat ik het ook ga uitproberen! (:

 6. janis
  2 juli 2012 / maandag, 2 juli 2012

  Ik heb eerder een advocado masker gedaan (alleen anders) Ik vroeg me af is het niet lastig al die stukjes advocado uit je haar te wassen? Daar had ik wel last van met het andere haarmaskertje. Hoe doe je dat?

 7. aslihan
  20 april 2012 / vrijdag, 20 april 2012

  hoi Serena ik heb een vraagje hoevaak mag je deze haarmasker gebruiken in een week ? want ik wil het zeker uitproberen…

 8. marcella
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Hoi Serena, ik heb vanavond dit masker uitgeprobeerd omdat ik last heb van droog haar.
  Maar ook na lang en grondig uitspoelen droogt het behoorlijk vet op… Het ziet er bij mij i.i.g. zeker niet zo mooi uit als jouw haar op de foto’s. Is het niet beter om het haar pas ná het masker te wassen?
  Ik heb geen andere keus denk ik ..

 9. Karina
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Kan het ook yoghurt in een pak zijn? Die je eet met fruit in de ochtend? Please antwoord!!!! (dus gewoom van albert heijn)

 10. juliette
  31 december 2011 / zaterdag, 31 december 2011

  ik ga dit haarmasker zeker uitproberen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *