De Olie Hype, Oliedom?

Als beautyliefhebber hebben jullie het vast al gemerkt, de afgelopen tijd, en met name de laatste maanden, lijkt het wel alsof ALLE cosmeticaproducten met olie worden verrijkt. De één nog exotischer dan de ander. Met name Arganolie, ookwel het Marokkaanse goud genoemd, is populair. Met namen als ‘Oil Miracle’ en ‘Mythic Oil’ verpakt in Oosters ogende gouden flesjes verwachten wij als consument kleine wondertjes voor huid en haar, maar is dat ook echt zo?

Wat arganolie betreft, zelf heb ik ‘the real deal’ in mijn bezit: een klein flesje van 100ml gevuld met 100% natuurlijke biologische argan olie. Dit is echter culinaire kwaliteit, oftewel goed genoeg om mee te koken maar niet ideaal voor cosmetische doeleinden. Arganolie van cosmetische kwaliteit is zuiverder en geurt minder sterk naar noten.

Mijn flesje arganolie komt uit de webshop Gezonder.nl en kostte zo rond de €17,-. Arganolie van goede kwaliteit is een vrij kostbare olie. Het is gemiddeld duurder dan olijfolie, amandelolie, kokosolie en zonnebloemolie. Daarnaast bevat arganolie veel vitamine E (tweemaal zoveel vergeleken bij olijfolie), reguleert het de talgproductie en trekt het vrij snel in. Waarom arganolie pas de laatste tijd zoveel wordt verwerkt in cosmetica is mij een raadsel, want het wordt al jaren (wat zeg ik, eeuwen) gebruikt in Marokko.

Het leek me leuk om een aantal cosmeticaproducten met oliën onder de loep te nemen. Bestaan de producten voor een groot deel uit voedende oliën of slechts een paar druppels? Is de olie een werkzaam ingredient of is het een marketingtrucje?

Het haarmasker ‘Moroccan Argan Oil’ kocht ik in Amerika en later kreeg ik mini’s opgestuurd van de bijbehorende shampoo en conditioner. De producten van Organix zijn verkrijgbaar bij de betere drogist (ik vraag me ineens af, wat maakt de ene drogist beter dan de ander) en zijn vrij van sulfaten en parabenen. De naam van deze lijn is Moroccan Argan Oil, dus automatisch verwacht ik een flinke hoeveelheid van het Marokkaanse goud in deze producten terug te vinden. Bij het lezen van de ingrediëntenlijst zien we arganolie (de INCI naam is argania spinoza) echter ergens onderaan staan.

Haarmasker;In het geval van het haarmasker zit er zelfs minder arganolie dan parfum in. Omdat er meestal zo’n 5% parfum in een cosmeticaproduct zit kunnen we gokken op een arganolie percentage van 2 – 5%. Dit is op het totaal van 237ml zo’n 5 tot 12ml. Dat is een hoeveelheid vergelijkbaar met de inhoud van een nagellakflesje, en dat op een hele pot haarmasker. Kun je nagaan.

Ik moet zeggen dat ik erg te spreken ben over dit masker. Het voedt mijn droge punten, het ruikt lekker, maakt mijn haren zacht en glad. Ligt dat aan de arganolie? Nee. Maar dat een product onderheven is aan marketingtrucjes wil nog niet zeggen dat het geen goed product is natuurlijk.

Shampoo;
Conditioner;
Ook de shampoo en conditioner bevatten weinig arganolie. Ook hier gok ik weer op een percentage van 2 – 5%.

De professionele salonlijn ‘Mythic Oil’ van l’Oréal is erg populair en werd zelfs genomineerd voor de Holland Beauty Awards 2013. Ik moet zeggen dat ik het een heerlijke lijn vind! De geur is echt super (zoet, fruitig, bloemig) en vrij sterk en blijft dan ook goed nageuren op mijn haren. Het haarmasker is extreem dik en romig (just the way I like it!). De verpakkingen zijn goudkleurig met een Oosters tintje. Met een titel als ‘Mythic Oil’ verwacht ik een soort wondertje in een flesje. Een eeuwenoud haarolie geheim wat mijn bosje stro in één klap veranderd in een weelderige Hollywood coupe.

Maar goed, er zit wel SLS in en ook hier staan de oliën geheel onderaan de lijst.

Haarmasker;Ik kreeg de ingrediëntenlijst er niet helemaal goed op, maar zoals je kunt zien staat er in de tweede regel avocado-olie en druivenpitolie vermeld. Achteraan de derde regel staat arganolie. In de vierde regel staat katoenzaadolie.

Shampoo;
Op de verpakking van de shampoo staat “shampoo voor voeding en glans voor alle haartypes, verrijkt met arganolie en katoenzaad. Geïnspireerd door oostere schoonheidstradities.” Grappig, er bevinden zich vier soorten olie in deze shampoo waarvan ze de twee meest interessante (voor ons minder bekende) oliën uitlichten. Alle vier de oliën bevinden zich ver onderaan de ingrediëntenlijst en zullen in de shampoo een concentratie van zo’n 2 – 5% hebben.

Conditioner;
Haarserum;
Hier bevinden de argan- en avocado-olie zich vrij bovenaan de ingrediëntenlijst, maar vergis je niet. Haarserums bestaan voor het grootste gedeelte uit siliconen dus mijn gok is dat het ook hier om een kleine hoeveelheid olie gaat in verhouding tot de rest van de ingrediënten. Zeker weten doe ik het natuurlijk niet.

De Mythic Oil lijn heeft een interessante naam en maakt gebruik van vier verschillende soorten oliën in hun producten, maar het is naar mijn mening zo weinig dat de werking van deze oliën vrijwel nihil is.

Het is niet heel duidelijk te lezen, maar het linker haarserum heet Nourishing Oil Care en heeft als ondertitel ‘with weightless nutri-oils argan oil blend’. Ik kocht dit serum in Amerika en de verpakking (met de ingrediëntenlijst) gooide ik weg. Ik kan hier verder niets over vertellen, maar ik wilde het gewoon even laten zien omdat er hier ook op de voorkant wordt gepromoot met ‘arganolie’ terwijl ik me nog kan herinneren dat er maar heel weinig van in zat.

Het rechter haarserum heet ‘Oil Miracle’ en bevindt zich in een mooi gevormd flesje. Op de achterkant heeft Schwarzkopf het over ‘waardevolle Marula olie’ en ‘botanische oliën’.

Hier heb ik wel de ingrediëntenlijst van;
Na de siliconen bevat dit serum zonnebloemolie (Helianthus Annuus Seed Oil), dan parfum (meestal 5%) en daarna pas de ‘waardevolle’ marula-olie waar ze in de omschrijving mee pronken. Opvallend is dat men niet spreekt over de zonnebloemolie, hoewel dit in grotere hoeveelheden aanwezig is in het serum. Verder is zonnebloemolie inderdaad botanisch (= plantkundig), maar klinkt ‘botanische oliën’ een stuk interessanter dan het in werkelijkheid is. Ik bedoel, in dit geval is het zonnebloemolie gemengd met een klein beetje marula olie.

Maar hoe bevallen beide haarserums? Nou, eigenlijk zeer goed. Ze ruiken lekker, camoufleren mijn droge punten zonder vettig of slierterig te maken, het trekt snel in en is zuinig in gebruik.

Als laatste wil ik twee huidverzorgingsproducten met oliën behandelen, namelijk Kneipp doucheolie met amandel- en arganolie en Garnier Ultimate Beauty Oil, een droge body olie.

Ik ben groot fan van beide producten. De Ultimate Beauty Oil voedt mijn droge benen (ja ja, eindelijk weet ik eens een keer hoe dat aanvoelt, een droge huid) terwijl het razendsnel intrekt. Beter! Kan ik meteen in mijn broek springen. De olie heeft een subtiele, zachte en bloemige geur en de verstuiver is heel fijntjes.

Ingrediëntenlijst Ultimate Beauty Oil;
Op de voorkant staat dat er arganolie, macadamiaolie, amandelolie en rozenolie in deze spray zit en dat is ook zo, maar de spray bestaat voor het grootste gedeelte uit caprylic triglyceride, oftewel gefractioneerde kokosnootolie. Dit is een superfijne olie die heel snel intrekt, ik gebruikte het ook altijd in mijn body scrubs. De olie is afkomstig van de kokosnoot, maar dan helemaal verwerkt zodat het perfect is voor de cosmeticaindustrie: geurloos, maakt de huid zacht en trekt supersnel in. De spray is verrijkt met de eerdergenoemde oliën, maar ook hier gaat het om een vrij laag percentage.

De doucheolie van Kneipp is anders dan de meeste huidreinigers. Ik was mijn lichaam eigenlijk alleen met douchegel, dus ik moest wel even wennen aan deze doucheolie. Het is heel vloeibaar namelijk. Eigenlijk gewoon de textuur van een olie.

Wanneer je het opschuimt met water ontstaat er een witte emulsie met een heel subtiel schuim:

Het maakt mijn lichaam net zo schoon als bij een gewone douchegel, maar mijn huid is na het douchen lekker zacht en gehydrateerd. Alsof er een soort voedend laagje over mijn huid ligt. Heerlijk!

Ingrediëntenlijst Kneipp doucheolie;

Eindelijk een product dat zijn naam waarmaakt. Zoals je kunt zien bestaat deze doucheolie voor het grootste gedeelte uit olie, namelijk zonnebloemolie, gevolgd door castorolie (ook wel wonderolie genoemd). Dit zijn voedende olien, maar niet bijzonder of kostbaar. Ze klinken niet luxe in de oren. Amandelolie en arganolie klinkt natuurlijk stukken beter, echter bevat de doucheolie tussen de 2 – 5% amandelolie en arganolie, terwijl dat juist wel groot op de voorkant staat. Toch weer een marketingtrucje, dus!

Conclusie;
Dat het toevoegen van diverse oliën (het liefst zo exotisch mogelijk, of in elk geval iets waar men een mooi verhaal omheen kan verzinnen) is een trend, dat is één ding wat zeker is. Elk cosmeticamerk doet het en ze buiten het flink uit door het groot op de voorkant te zetten of te noemen in hun omschrijvingen. Kijken we verder dan merken we dat het slechts om een fractie olie gaat. Ga er ook niet klakkeloos van uit dat iets met oliën ook meteen heel goed is, omdat het natuurlijk is. Ik denk dat het belangrijk is om dit in gedachten te houden en om kritisch te blijven.

Kijk, aan marketingtrucjes ontkom je niet, dus laten we dat vooral goed onthouden en ons niets wijs laten maken. Laat je niet misleiden door de titels van de verpakkingen, maar ga zelf op onderzoek uit en check de achterkant. Of niet natuurlijk, ik kan me ook heel goed voorstellen dat je gewoon lekker nieuwe dingen wilt uitproberen zonder nadenken! 😉

Wil je wél graag je haren verwennen met een 100% puur oliekuurtje, smeer dan gewoon kokosnootolie in je haren (zie deze DIY). Een aanrader!

Laten jullie je ongemerkt misleiden door teksten en namen op cosmeticaproducten? Wat vind jij van de olie hype, ben je er gevoelig voor?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

128 Reacties

  1. Lotte
    7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

    Super artikel! Dit maakt jouw blog anders dan alle anderen.. Volhouden zo 🙂

  2. gulsah
    7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

    Serena, zou je die beauty oil van Garnier niet kunnen gebruiken voor je haren?
    Want deze heeft juist wel een hogere concentratie verzorgende olieen erin

  3. Maaike
    7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

    Wat een goed artikel! Je bent echt een talent, vind ik.

  4. 7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

    Het viel mij ook al op. Ik gebruik ook een aantal van deze producten maar idd, er zit maar heel weinig olie in behalve in de kneipp doucheolie dan.

  5. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik houd wel van het gebruiken van olie voor mijn haar, lichaam en gezicht, maar dan wel zo veel mogelijk puur en dan kom je juist meestal niet uit bij de grote, bekende cosmeticamerken. Voor mijn haar gebruik ik pure kokosolie van De Tuinen na het zien van jouw DIY. Mijn kapster vond het trouwens maar vreemd en volgens haar zou het weinig uithalen, maar ik deel eerder jouw mening, dat het zeker fijn en voedend is voor haar en hoofdhuid. Voor mijn gezicht gebruik ik amandel gezichtsolie van Weleda (compleet puur). Misschien ga ik die doucheolie van Kneipp eens proberen! Trouwens, een haarserum dat gepromoot wordt met arganolie en dat uiteindelijk niet zoveel olie bevat, vind ik dan nog niet zo erg, want als serum vind ik pure olie toch te vet.

  6. Joyce
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben totaal niet gevoelig voor de marketing trucjes,gelukkig , en blijf ik trouw aan de kokosolie. Jojoba(schrijft je dat zo?) olie vind ik ook erg fijn!

  7. Suckerforjunk
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Fijne post Serena.

    Haha hypes..Wat mooie vrouwen zijn voor mannen, dat zijn hype producten voor vrouwen :’). Je wilt ze alleen hebben omdat je ze wilt hebben.

    You can run, but you can not hide.

  8. biancabrainless
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    kan je argan olie ook als masker gebruiken voor je haar? net als kokosolie? ik zag laatst in Duitsland een flesje pure arganolie staan voor ( euro maar wist niet of dit duur was (hij was vrij groot). Zou het wel interesant vinden als je een artikel maakt met welke olie waar goed voor is en waarvoor je hem kan gebruiken.
    Gewoon simpel bijv.
    arganolie: goed voor (bakken, haarmasker)….. no go (bodyoil, trekt niet snel in)….
    Verkoop: makkelijk/moeijlijk verkrijgbaar.. online, toko, supermarkt, buitenland ect.

    Ik denk dat jij meer verstand van deze dingen hebt en zou het erg leuk en interesant vinden voor een klein artikel!

    • biancabrainless
      6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      9 euro*

  9. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben dol op olie, heel veel soorten al jaren en jaren en jaren. Vroeger als jonge tiener is dat begonnen. Olijfolie of zonnebloemolie was veel goedkoper dan alles van een beauty merk, dus dat was el cheap-o oogmake-up remover. Zo heb ik olijfolie gebruikt in mijn haar, als lotion en als masker tegen onrustige huid. Amandelolie gebruik ik ook al zo lang, ik kan me niet herinneren dat ik dat niet in huis heb gehad. Ik ben voor bewezen stoffen te gebruiken, waarom niet, maar tja helaas is het soms ver te zoeken in de producten die je kan kopen. Argan olie verrijkt vaak de prijs en is het in hele kleine mate aanwezig, dus lezen dames, altijd lezen.

  10. Rebecca
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Yep ik val er helemaal voor haha, ook weer ingetrapt bij de andrelon lijn ..
    Maar die doet nop voor mijn haar

  11. Lesley
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik heb wel producten met Arganolie maar ik heb ze daar niet specifiek op geselecteerd. Ik probeer graag van alles wat uit. Ik ben wel gevoelig voor enthousiaste reviews en mooie verpakkingen maar minder voor specifieke ingredienten. Wel heb ik een klein flesje pure Arganolie. Deze was dan ook wel redelijk prijzig. Ik gebruik hem als extraatje. Voor de lippen, droge plekjes, handen of haarpunten.

  12. Kristel
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik heb er één gekocht bij The Body Shop, met shea olie. Ik heb zelf eczeem en dat gaat gepaard met een ontzettend droge huid. Zelf vind ik het superfijn voor mijn handen en benen. Ook kan ik een beetje door mijn dagcreme doen of voor mijn haarpunten. Ik vind het erg fijn. 🙂

  13. Annika
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik doe altijd in plaats van serum een beetje kokosnootolie in mijn haar (als het nog nat is, anders verdeelt het niet goed), dat werkt heel goed voor mij!
    Ik let normaal eigenlijk niet op de ingrediënten van een product, want ik ben nergens allergisch voor. Misschien moet ik toch maar eens gaan proberen om dat wel te doen.

  14. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een top artikel !
    Ik vind het wel een beetje vals, bij het kopen van zo’n soort product verwacht ik dan toch echt dat er minimaal 10 % olie in zit..
    Weet iemand misschien ook de prijzen van de loreal producten ?

  15. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Behentrimonium chloride is het “wondermiddel” in conditioners en haarmaskers. Dat is een zeer verzorgend bestanddeel dat maakt dat ons haar er beter uitziet en beter voelt.
    We moeten af van het idee dat we beschadigd haar kunnen herstellen. Je kunt haar niet repareren als het kapot is. Alle oplossingen zijn slechts lapmiddelen. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je haar er niet beter uit kan zien met zo’n lapmiddel 🙂 En ik ben helemaal voor lapmiddelen. Maar laat je vooral niet wijs maken dat je het probleem er helemaal mee oplost. Want dat kan helaas niet.

  16. Simoon
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik laat me niet meer foppen door marketingtechnieken sinds ik mijn haar sulfaatvrij was. Hierdoor moet je sowieso voor al je haarproducten al goed de ingrediëntenlijst kunnen ontcijferen om te ontdekken of er geen dingen in zitten die je niet wilt gebruiken. Vaak zie je vervolgens dat het werkzame bestanddeel helemaal onderaan staat, of dat een product ramvol zit met siliconen en paraffine, en verder geen/weinig verzorgende ingrediënten heeft.
    Haarproducten vind ik sowieso vaak ontzettend misleidend. Vaak zitten er ingrediënten in die je haar tijdelijk mooier en gezonder laten lijken en voelen, maar doet het product verder totaaaal niets voor je haar. Toch zet de fabrikant er wel op dat het je haar herstelt, terwijl je in werkelijkheid zult zien dat de glans en soepelheid die je nu voelt, puur door siliconen komt. Ondertussen is je haar daar onder nog steeds in dezelfde conditie. Jammer!

    Ik heb wel een flesje pure arganolie, lekker spul! ook olijfolie, jojobaolie, amandelolie, druivenpitolie, abrikozenolie en shea butter heb ik in mijn stash. Helemaal natuurlijk, en heerlijk voor je haar.

    • 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      Haar is dan ook niet te herstellen, dat is wel de allergrootste fabel. Wat je al zegt, men kan slechts het uiterlijk ervan (tijdelijk) veranderen. De beschadiging die er misschien is kan niet hersteld worden.

  17. Nadia
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    mooie foto’s!!

  18. Kim
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik laat me best snel verleiden door teksten en namen, maar ook door reclames. Die mooie bos haar haalt me altijd over de streep.

    Wat betreft de oil hype… Ja ik weet het niet.. Ik heb zelf ook pure arganolie, maar ben er niet weg van. Voor mijn haar doet het niets extra’s (denk ik).
    Kokosolie gebruik ik wel. Merk dan ook echt dat mijn haar wat voller valt en dat ik een mooie glans heb.

  19. Carina
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik check al jaren de ingredienten voordat ik iets koop. geef ook liever meer geld uit aan iets goeds dan aan marketingtrucjes.. Al is het voor mij sowieso lastig, sls en parfumvrije doucheolie is erg lastig te vinden helaas..

  20. anouk
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Dankzij beautylab kijk ik tegenwoordig altijd netjes op de achterkant van producten ( al snap ik er vaak niet bijster veel van ). Door de reviews over de SLS vrije shampoo’s heb ik besloten om die te gaan testen, dus heb de Yes To Carrots shampoo en conditioner gekocht, nog maar drie keer gebruikt maar nu al tevreden! Blijft lekker ruiken en mijn haar word minder snel vet! En het is ook nog organisch en dierproefvrij! 😀

    Mij kunnen ze niet meer lokken met marketing praatjes, dankzij beautylab ben ik veranderd in een wijze winkelierster!

  21. renoeka
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik hou het gwn bij kokosolie hoor haha. Raar dat ineens zoveel merken olien gebruiken. Net alsof ze het pas net ontdekt hebben ofzo -_-. Of iedereen aapt mekaar gwn na omdat het zo aanslaat.

  22. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik lees etiketten steeds beter en kom er ook steeds vaker achter dat de claims op producten eigenlijk niet echt vaak slaan op de inhoud. Jammer, maar zo gaat het nou eenmaal in beautyland.

  23. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Goed artikel, Serena! Petje af!

    xx

  24. Sterre
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Neeeh, de oliehype spreekt mij ook niet zo aan. Geef mij maar een lekkere mousse en een heerlijke bodybutter en het is ook weer allemaal schoon en zacht. Lekker easy, haha.

  25. Bo
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Hoi Serena,
    ik heb laatst de kleurshampoo van Guhl voor rood haar gekocht. Voor op de fles staat groot henna rn en achterop een verhaaltje over henna. Maar in de ingrediëntenlijst kan ik het niet vinden. Weet jij hoe henna genoemd wordt in zo’n lijst? Liefs Bo

    • 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      Je zou het kunnen vinden onder de volgende naam: Lawsonia Inermis Extract of Lawsonia Inermis (Henna). Dat is de officiële benaming zoals die op cosmetica labels gebruikt zou moeten worden.

  26. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Haarproducten met olie gebruik ik niet, maar voor het lichaam vind ik het wel fijn.

  27. Shana
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Van de Mythic Oil lijn heb ik de shampoo en haarolie, was er eerst nogal sceptisch over omdat ik normaal altijd de L’oreal Professional gebruik maar moet zeggen dat vooral de shampoo me echt verrast heeft, ik ben fan. 🙂

  28. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Mooie producten! Die kneipp douche olie heb ik zelf ook. Ruikt heerlijk!

  29. Laura
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Fijn informatief stuk! Ik was er al bang voor dat de concentraties erg laag zouden zijn… Het klinkt altijd te mooi om waar te zijn! maar jeetje, 5% parfum in producten? dat vind ik echt veel joh! dacht dat dat een drupje zou zijn ofzo…
    maar ondanks alle marketingtrucjes klinken veel producten toch alsof ze het gebruiken waard zijn.

  30. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    ik ben er niet echt gevoelig voor denk ik , maar het zijn meestal wel leuke producten !

  31. Angela
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Het is pas misleidend als er écht geen drup van de genoemde olie in zit. Het ingrediënt zit er in, dus het mag op de verpakking komen te staan.

    Als ik conditioner/shampoo koop let ik ten eerste op mijn portemonnee, of wel wel of geen amodimethicone in zit (die wil ik juist!) en dan op de geur. Ik heb inmiddels al een favoriet en nu denk ik er niet eens meer bij na wat ik koop.
    Voor lichaamsproducten gaat het alleen om de geur, wat er op de verpakking staat mag mij een worst wezen.

  32. nona manis kecil
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Helaas laat ik mezelf vaak ‘vangen’ met mooie beloftes die erop staan, om er vervolgens wederom achter te komen dat ik weer vele euro’s over de balk heb gegooit…maar neemt niet weg dat ze er erg mooi uitzien!!!

  33. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben heel blij met deze olie-trend:p Ik hou van de structuur, zowel voor haarproducten als voor lichaamsproducten:p

    Liefs

    xoxo

  34. lady
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Goede artikel. Ik wou een shampoo halen met argan oil maar nu ik dit lees haak ik toch af.

  35. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik gebruik steeds een haarolie -het merk wisselt wel eens- en ik merk echt dat ik het nodig heb. Wanneer ik het niet doe, wordt mijn haar erg pluizig.
    De Mythic Oil staat klaar om te testen! (Ik ben één van weinigen op deze planeet die dat nog niet gedaan heeft)

  36. Nadeche
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ahh ja ik ben er ook gevoelig voor. Maar ik check gelukkig wel altijd de ingrediënten, dus heb vrijwel nooit ‘miskopen’ als het gaat om die marketingtrucs.
    Ik vind de hype wel leuk eigenlijk haha. Exotisch, daar hou ik wel van :’).

  37. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Top artikel Serena, door dit soort artikels onderscheidt je je van andere bloggers en ben je mijn favoriet! 🙂 Anyway, ik heb nog niks gekocht met die hele olie hype, al gebruik ik wel altijd in de zomer Monoï de Tahiti van Yves Rocher omdat ik dat zoooo heerlijk vindt ruiken! Je hebt me wel benieuwd gemaakt naar de Garnier Ultimate Beauty Oil.

    • Laura
      6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      wat betreft de eerste zin ben ik het helemaal met je eens 😀

  38. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ja ik vind olie producten altijd erg fijn! en laat me denk ik ook wel misleiden haha

  39. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ben er denk ik wel gevoelig voor, omdat ik denk dat het altijd goede producten zijn. Ik heb nog niet zo veel ervaring met etiketten lezen en dan blijkt inderdaad dat het minder olie bevat en de verpakking eigenlijk een beetje ‘te mooi is’. 😉 Maargoed.. ik probeer graag dingen, maar wil ook graag goed de ingrediënten leren lezen. Lastig!!

  40. Amber
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben helemaal fan van olie’s. Ik gebruik vaak arganolie voor mijn haar en het doet echt wonderen. Ik ben al heel wat maanden niet naar de kapper geweest (ik ga altijd als ik dode punten zie), en het is nog steeds gezond! Ik verzorg het ook wel heel goed. Ik gebruik voedende shampoo’s en gebruik vaak een haarmasker met olie erin. Ook vind ik olie geweldig voor m’n lichaam en gezicht. M’n huid ziet er echt stukken beter uit!

  41. n
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben er absoluut niet gevoelig voor haha. Ik heb onwijs droog haar dus ben wat dat betreft echt een doorgewinterde consument. Voor onder de douche is Nivea doucheolie fijn, maar dat gebruik ik al jaren.

  42. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Vaak is het inderdaad wel echt een marketingtruc, ja. Ik heb gisteren toevallig de shampoo en conditioner van Dr. Organics met arganolie gekocht, na goed naar de ingrediënten te hebben gekeken. Hierin zitten sowieso fijne ingrediënten en de arganolie staat ook vrij hoog op de lijst, daar ben ik dus bij voorbaat al wel tevreden over!

  43. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Goed artikel! Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig meestal wel kijk naar wat er in de producten zit die ik wil kopen. Ik trap dus niet zo snel in die trucjes.

  44. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik heb al zoveel olieproducten geprobeerd maar het maakt mijn haar allemaal nog vetter (heb al extreem vet haar van mezelf) dus voor mij is dit echt geen uitkomst 🙁

  45. Marianne
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Goed artikel!
    Fijn dat je zo duidelijk de feiten en jouw mening voor ons op een rijtje zet.
    In the end; niks mis met kokosnoot olie, toch?
    x

  46. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik liet me verleiden door de lijn van Andrelon.. Het haarmasker bevalt me eerlijk gezegd wel! En oliën klonken goed in mijn oren.

    Ik houd van dit soort artikelen, bedankt!!

  47. Joanne
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Fijn artikjel! Zijn ze lekker ontmaskerd, haha!
    Alleen vraag ik me af, of het bij sommige dingen ook gewoon onpraktisch is om er veel olie in te doen omdat het dan TE vet wordt misschien?

  48. Ratna
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wow, goed artikel!

  49. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een goed artikel! Ik let hier sinds een paar jaar op en gebruik sindsdien vaak pure oliën, zoals amandelolie, kokosolie en ook arganolie ipv producten met een beetje olie erin na een waslijst van siliconen. Altijd grappig om producten in de winkel te bestuderen en de claims met de ingrediëntenlijst te vergelijken 😉

    Laatst nam iemand contact met mij op of ik een argan olie product wilde testen voor mijn blog. Het was een douchegel en bodylotion, beiden met groot ‘argan oil’ op de voorkant, maar omdat ik wel beter weet vroeg ik eerst de ingrediëntenlijst op en wat bleek? Er zat helemaal geen arganolie in, enkel het ‘parfum’ van argan olie! En dit is een gecertificeerd natuurlijk cosmetica bedrijf.. die kunnen er dus ook wat van 😉

  50. Romy
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik heb de extraordinary oil van Elvive en deze bevalt me eigenlijk best goed! Maar moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit de ingrediënten bestudeerd heb. In ieder geval best een aanrader voor in de puntjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *