De Olie Hype, Oliedom?

Als beautyliefhebber hebben jullie het vast al gemerkt, de afgelopen tijd, en met name de laatste maanden, lijkt het wel alsof ALLE cosmeticaproducten met olie worden verrijkt. De één nog exotischer dan de ander. Met name Arganolie, ookwel het Marokkaanse goud genoemd, is populair. Met namen als ‘Oil Miracle’ en ‘Mythic Oil’ verpakt in Oosters ogende gouden flesjes verwachten wij als consument kleine wondertjes voor huid en haar, maar is dat ook echt zo?

Wat arganolie betreft, zelf heb ik ‘the real deal’ in mijn bezit: een klein flesje van 100ml gevuld met 100% natuurlijke biologische argan olie. Dit is echter culinaire kwaliteit, oftewel goed genoeg om mee te koken maar niet ideaal voor cosmetische doeleinden. Arganolie van cosmetische kwaliteit is zuiverder en geurt minder sterk naar noten.

Mijn flesje arganolie komt uit de webshop Gezonder.nl en kostte zo rond de €17,-. Arganolie van goede kwaliteit is een vrij kostbare olie. Het is gemiddeld duurder dan olijfolie, amandelolie, kokosolie en zonnebloemolie. Daarnaast bevat arganolie veel vitamine E (tweemaal zoveel vergeleken bij olijfolie), reguleert het de talgproductie en trekt het vrij snel in. Waarom arganolie pas de laatste tijd zoveel wordt verwerkt in cosmetica is mij een raadsel, want het wordt al jaren (wat zeg ik, eeuwen) gebruikt in Marokko.

Het leek me leuk om een aantal cosmeticaproducten met oliën onder de loep te nemen. Bestaan de producten voor een groot deel uit voedende oliën of slechts een paar druppels? Is de olie een werkzaam ingredient of is het een marketingtrucje?

Het haarmasker ‘Moroccan Argan Oil’ kocht ik in Amerika en later kreeg ik mini’s opgestuurd van de bijbehorende shampoo en conditioner. De producten van Organix zijn verkrijgbaar bij de betere drogist (ik vraag me ineens af, wat maakt de ene drogist beter dan de ander) en zijn vrij van sulfaten en parabenen. De naam van deze lijn is Moroccan Argan Oil, dus automatisch verwacht ik een flinke hoeveelheid van het Marokkaanse goud in deze producten terug te vinden. Bij het lezen van de ingrediëntenlijst zien we arganolie (de INCI naam is argania spinoza) echter ergens onderaan staan.

Haarmasker;In het geval van het haarmasker zit er zelfs minder arganolie dan parfum in. Omdat er meestal zo’n 5% parfum in een cosmeticaproduct zit kunnen we gokken op een arganolie percentage van 2 – 5%. Dit is op het totaal van 237ml zo’n 5 tot 12ml. Dat is een hoeveelheid vergelijkbaar met de inhoud van een nagellakflesje, en dat op een hele pot haarmasker. Kun je nagaan.

Ik moet zeggen dat ik erg te spreken ben over dit masker. Het voedt mijn droge punten, het ruikt lekker, maakt mijn haren zacht en glad. Ligt dat aan de arganolie? Nee. Maar dat een product onderheven is aan marketingtrucjes wil nog niet zeggen dat het geen goed product is natuurlijk.

Shampoo;
Conditioner;
Ook de shampoo en conditioner bevatten weinig arganolie. Ook hier gok ik weer op een percentage van 2 – 5%.

De professionele salonlijn ‘Mythic Oil’ van l’Oréal is erg populair en werd zelfs genomineerd voor de Holland Beauty Awards 2013. Ik moet zeggen dat ik het een heerlijke lijn vind! De geur is echt super (zoet, fruitig, bloemig) en vrij sterk en blijft dan ook goed nageuren op mijn haren. Het haarmasker is extreem dik en romig (just the way I like it!). De verpakkingen zijn goudkleurig met een Oosters tintje. Met een titel als ‘Mythic Oil’ verwacht ik een soort wondertje in een flesje. Een eeuwenoud haarolie geheim wat mijn bosje stro in één klap veranderd in een weelderige Hollywood coupe.

Maar goed, er zit wel SLS in en ook hier staan de oliën geheel onderaan de lijst.

Haarmasker;Ik kreeg de ingrediëntenlijst er niet helemaal goed op, maar zoals je kunt zien staat er in de tweede regel avocado-olie en druivenpitolie vermeld. Achteraan de derde regel staat arganolie. In de vierde regel staat katoenzaadolie.

Shampoo;
Op de verpakking van de shampoo staat “shampoo voor voeding en glans voor alle haartypes, verrijkt met arganolie en katoenzaad. Geïnspireerd door oostere schoonheidstradities.” Grappig, er bevinden zich vier soorten olie in deze shampoo waarvan ze de twee meest interessante (voor ons minder bekende) oliën uitlichten. Alle vier de oliën bevinden zich ver onderaan de ingrediëntenlijst en zullen in de shampoo een concentratie van zo’n 2 – 5% hebben.

Conditioner;
Haarserum;
Hier bevinden de argan- en avocado-olie zich vrij bovenaan de ingrediëntenlijst, maar vergis je niet. Haarserums bestaan voor het grootste gedeelte uit siliconen dus mijn gok is dat het ook hier om een kleine hoeveelheid olie gaat in verhouding tot de rest van de ingrediënten. Zeker weten doe ik het natuurlijk niet.

De Mythic Oil lijn heeft een interessante naam en maakt gebruik van vier verschillende soorten oliën in hun producten, maar het is naar mijn mening zo weinig dat de werking van deze oliën vrijwel nihil is.

Het is niet heel duidelijk te lezen, maar het linker haarserum heet Nourishing Oil Care en heeft als ondertitel ‘with weightless nutri-oils argan oil blend’. Ik kocht dit serum in Amerika en de verpakking (met de ingrediëntenlijst) gooide ik weg. Ik kan hier verder niets over vertellen, maar ik wilde het gewoon even laten zien omdat er hier ook op de voorkant wordt gepromoot met ‘arganolie’ terwijl ik me nog kan herinneren dat er maar heel weinig van in zat.

Het rechter haarserum heet ‘Oil Miracle’ en bevindt zich in een mooi gevormd flesje. Op de achterkant heeft Schwarzkopf het over ‘waardevolle Marula olie’ en ‘botanische oliën’.

Hier heb ik wel de ingrediëntenlijst van;
Na de siliconen bevat dit serum zonnebloemolie (Helianthus Annuus Seed Oil), dan parfum (meestal 5%) en daarna pas de ‘waardevolle’ marula-olie waar ze in de omschrijving mee pronken. Opvallend is dat men niet spreekt over de zonnebloemolie, hoewel dit in grotere hoeveelheden aanwezig is in het serum. Verder is zonnebloemolie inderdaad botanisch (= plantkundig), maar klinkt ‘botanische oliën’ een stuk interessanter dan het in werkelijkheid is. Ik bedoel, in dit geval is het zonnebloemolie gemengd met een klein beetje marula olie.

Maar hoe bevallen beide haarserums? Nou, eigenlijk zeer goed. Ze ruiken lekker, camoufleren mijn droge punten zonder vettig of slierterig te maken, het trekt snel in en is zuinig in gebruik.

Als laatste wil ik twee huidverzorgingsproducten met oliën behandelen, namelijk Kneipp doucheolie met amandel- en arganolie en Garnier Ultimate Beauty Oil, een droge body olie.

Ik ben groot fan van beide producten. De Ultimate Beauty Oil voedt mijn droge benen (ja ja, eindelijk weet ik eens een keer hoe dat aanvoelt, een droge huid) terwijl het razendsnel intrekt. Beter! Kan ik meteen in mijn broek springen. De olie heeft een subtiele, zachte en bloemige geur en de verstuiver is heel fijntjes.

Ingrediëntenlijst Ultimate Beauty Oil;
Op de voorkant staat dat er arganolie, macadamiaolie, amandelolie en rozenolie in deze spray zit en dat is ook zo, maar de spray bestaat voor het grootste gedeelte uit caprylic triglyceride, oftewel gefractioneerde kokosnootolie. Dit is een superfijne olie die heel snel intrekt, ik gebruikte het ook altijd in mijn body scrubs. De olie is afkomstig van de kokosnoot, maar dan helemaal verwerkt zodat het perfect is voor de cosmeticaindustrie: geurloos, maakt de huid zacht en trekt supersnel in. De spray is verrijkt met de eerdergenoemde oliën, maar ook hier gaat het om een vrij laag percentage.

De doucheolie van Kneipp is anders dan de meeste huidreinigers. Ik was mijn lichaam eigenlijk alleen met douchegel, dus ik moest wel even wennen aan deze doucheolie. Het is heel vloeibaar namelijk. Eigenlijk gewoon de textuur van een olie.

Wanneer je het opschuimt met water ontstaat er een witte emulsie met een heel subtiel schuim:

Het maakt mijn lichaam net zo schoon als bij een gewone douchegel, maar mijn huid is na het douchen lekker zacht en gehydrateerd. Alsof er een soort voedend laagje over mijn huid ligt. Heerlijk!

Ingrediëntenlijst Kneipp doucheolie;

Eindelijk een product dat zijn naam waarmaakt. Zoals je kunt zien bestaat deze doucheolie voor het grootste gedeelte uit olie, namelijk zonnebloemolie, gevolgd door castorolie (ook wel wonderolie genoemd). Dit zijn voedende olien, maar niet bijzonder of kostbaar. Ze klinken niet luxe in de oren. Amandelolie en arganolie klinkt natuurlijk stukken beter, echter bevat de doucheolie tussen de 2 – 5% amandelolie en arganolie, terwijl dat juist wel groot op de voorkant staat. Toch weer een marketingtrucje, dus!

Conclusie;
Dat het toevoegen van diverse oliën (het liefst zo exotisch mogelijk, of in elk geval iets waar men een mooi verhaal omheen kan verzinnen) is een trend, dat is één ding wat zeker is. Elk cosmeticamerk doet het en ze buiten het flink uit door het groot op de voorkant te zetten of te noemen in hun omschrijvingen. Kijken we verder dan merken we dat het slechts om een fractie olie gaat. Ga er ook niet klakkeloos van uit dat iets met oliën ook meteen heel goed is, omdat het natuurlijk is. Ik denk dat het belangrijk is om dit in gedachten te houden en om kritisch te blijven.

Kijk, aan marketingtrucjes ontkom je niet, dus laten we dat vooral goed onthouden en ons niets wijs laten maken. Laat je niet misleiden door de titels van de verpakkingen, maar ga zelf op onderzoek uit en check de achterkant. Of niet natuurlijk, ik kan me ook heel goed voorstellen dat je gewoon lekker nieuwe dingen wilt uitproberen zonder nadenken! 😉

Wil je wél graag je haren verwennen met een 100% puur oliekuurtje, smeer dan gewoon kokosnootolie in je haren (zie deze DIY). Een aanrader!

Laten jullie je ongemerkt misleiden door teksten en namen op cosmeticaproducten? Wat vind jij van de olie hype, ben je er gevoelig voor?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

128 Reacties

  1. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben er eigenlijk wel heel gevoelig voor. Ik hoop gewoon iedere keer weer dat het werkt en goed is voor mijn haar!

  2. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een superfijn en informatief artikel, dankjewel zeg! Ik heb zelf ook het Moroccan Argan Oil masker van Organix en het serum, fijne producten maar ik vond ze niet heel speciaal. Ik wil binnenkort wel het olie serum van Andrélon proberen, ben benieuwd hoe dat bevalt ^^ en of ik idd verschil merk met een normaal serum.

    • 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      Oh trouwens, ik had nog een vraag. Weet iemand of het noodzakelijk is om een haarmasker/conditioner de opgegeven aantal minuten te laten intrekken? Of kun je het aanbrengen, verdelen en uitspoelen. Ik dacht dat ik ooit op Beautylab las dat het laten intrekken van die producten niet nodig was, maar ik weet het nu dus niet meer!

      • M
        6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

        Ik heb ook gelezen dat Serena had geschreven dat zij dat niet nodig vindt.

  3. Wieteke
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Niet perse misleidend toch, het staat er wel op en het zit er ook in. Iedereen kan wel raden dat dan niet 50% van zo’n product argan olie is (wat je zegt kostbaar/een luxe). En zo lang het werkt… why bother? Ik ben zelf al lange tijd tevreden met de olie van Andrelon. Werkt goed en houdt mijn haren sterk!

  4. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Goed om te lezen! Vaak trappen we er toch allemaal in!

  5. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    ik ben eerlijk gezegd niet heel hype gevoelig. Ik kijk meer of een product voor mij werkt. Ik weet dat olie opeens een wondermiddel lijkt te zijn, volgende week is het dan weer hip om poeder ofzo in je haar te doen. Ze verzinnen toch elke keer wat anders. Ik pik de producten mee die ik persoonlijk prettig vind en een hype laat ik meestal (na een keer uitproberen) links liggen als t me niet bevalt.

  6. Shir
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een interessant en goed artikel! Een groot compliment Serena. Daarom ben ik fan van beautylab. Ik gebruik geen shampoo met olie. Daar wordt mijn haar slap van. Als treatment in mijn haarpunten zou het denk ik werken. Ik gebruik nu een serum. Ben wel benieuwd naar Argan olie voor mijn huid, dus bijv. mijn benen (die zo vaak droog zijn) en aangelengd voor mijn gezicht. Vooral door de vitamine e die er in zit. Goed voor littekentjes lijkt mij….. Zag laatst trouwens Argan olie bij de Tuinen staan. Even kijken of dat the real deal is. De prijs was dat wel 😉

  7. Valérie
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben groot fan van de bovenstaande producten, omdat ik droog bos haar èn een droge huid heb..
    Of er echt heel veel arganolie inzit maakt mij niet veel uit, ik vind het bijv. heel erg fijn dat er bij de Organix shampoo en conditioner geen sulfaat inzit.
    Ik heb laatst twee grote flessen gekocht bij de DA in de Leidsestraat (Amsterdam). Dit merk verkoopt in dezelfde drogist ook bodycreams en douchegels, trouwens!
    Leuk artikel, Serena!

  8. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    En wat dacht je van de shampoo’s die claimen je haar/huid zijdezacht te maken doordat ze er echte zijde in gestopt hebben? De moleculen van de zijde zijn dusver uit elkaar gehaald dat ze er net zo goed hamburgers in hadden kunnen stoppen… zie je het voor je in een reclame?

    • Marielle
      23 maart 2013 / zaterdag, 23 maart 2013

      hahaha ` hamburgers` Ik snap je punt, en je hebt gelijk !!!!

  9. Sandra
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    ik ben niet zo makkelijk over te kopen ik heb wel een haar olie van de douglas maar ik was gewoon opzoek naar een haar olie, er zit wel van dat argen oil in en het maakt me haar wel mooi zacht ^^

  10. wendy
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik heb zelf de olie van organix en ik kan niet meer zonder. Ik heb droge en pluizige krullen waar ik al 24 jaar niks mee kon. Als ik na het wassen de olie in mijn haar doe wordt het zoooo mooi als het nog nooit is geweest. Ik heb veerkrachtig krullen die niet uitzakken, geen onmogelijke klitten meer, geen droge en pluizige punten. Bovendien blijft het effect lang zichtbaar en krijg ik ook uit mijn omgeving veel opmerkingen over wat mijn haar toch zo mooi maakt!

    De olie bevat bovendien veel minder ingredienten en argan olie staat voor de parfum genoemd als 5e ingredient. Ik kan iedereen dit product aanraden: penetrating oil van. Organix

    • Valérie
      6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      Ik zag bij de DA drogist in de Leidsestraat ook een intensive keratin therapy van hetzelfde merk! Aanrader voor je krullen misschien? Ik heb hetzelfde probleem als jij!

  11. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben er helemaal fan van ! Vooral die nieuwe Andrelon lijn… Oil & Care Ik heb die shampoo de afgelopen maanden getest en wauw !!

    IK HOU VAN OLIËN 🙂

  12. Elisabeth
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik hou van deze meer wetenschappelijke en kritische artikelen 🙂

  13. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een ontzettend goed artikel! Fijn dat je een aantal producten onder de loep hebt genomen. Ik ben, gelukkig, niet heel gevoelig voor deze marketingpraatjes. Ongelooflijk wat fabrikanten ervoor over hebben om hun product aan de man (of vrouw 😉 ) te krijgen.

  14. Evelien
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben allergisch voor die reclame’s.
    Eerst was het lemon grass, toen aloë vera, toen macadamia vervolgens royal jelly en nu zitten we op de zogenaamde argan olie.
    Ik heb argan van de erica’s en een pinktopje daarvan is genoeg voor mijn schouderlange krullenbol 🙂

  15. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Superinteressant artikel! Bedankt 😀

  16. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    De doucheolie van Kneipp kende ik nog niet maar lijkt me wel interessant, bedankt! Zelf ben ik niet echt gevoelig voor wat er op de verpakking staat. Het is te zeggen, mijn eerste zorg is of het product dierproefvrij is. Daarna kijk ik wel verder =)
    Goed stuk, typisch Serena (zou ik zeggen).

  17. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Goed artikel Serena! Maar aan de andere kant, hoeveel arganolie heb nodig in een product voor het juiste effect? Als dat voor de producten die jij hier beschrijft maar 2-5% is, dan is dar toch eigenlijk ook prima? Verder merk ik trouwens wel dat echt pure kokosolie voor mijn haar ook het best werkt, dus bedankt voor alle DIYs enzo, want ikheb het dankzij jou ontdekt.

  18. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Sinds ik de blogwereld heb ontdekt ben ik inderdaad veel meer gaan letten op ingredientenlijsten. Ik sta er soms versteld van hoe je eigenlijk voor het lapje wordt gehouden als consument zijnde.

  19. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een fijn artikel weer, leuk en leerzaam!
    Zelf koop ik producten omdat ze echt wat doen, mijn huid verzachten bijvoorbeeld. Niet omdat er een populair ingrediënt in zit. Gelukkig ben ik daar niet zo heel gevoelig voor.

  20. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Interessant! Ik check ook altijd de verpakkingen en het valt mij inderdaad ook vaak op hoe weinig er van sommige bestanddelen inzit, terwijl het product daar wel om wordt gepromoot. Maar goed, zolang het product goed werkt is er niet echt iets aan de hand natuurlijk. Gewoon een slimme truc.
    Ik gebruik zelf wel pure arganolie voor m’n haar, ik heb het gevoel dat dat echt werkt.

  21. Krulletjje92
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Haha ik ben gek op haarolie.
    Zolang ze me krullend haar voeden vind ik het prima.
    Ik gebruik nu arganolie.
    Ik moet eens naar Marokko gaan om pure arganolie te kopen zonder chemische dingen erin. Ik heb een klein flesje voor €5 gehaald. Is niet zo heel duur maar het is wel zuinig in gebruik. Ik heb m meer dan een maand en er zit nog steeds veel in!! Wanneer 1 van me familieleden naar Marokko gaat, vraag k wel of ze 1 flesje mee willen nemen. Dan kan ik weer vooruit!!
    <3

  22. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Supergoed artikel weer Serena!

  23. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Leuk artikel. Altijd goed om te horen hoe de ingredienten lijst in elkaar zit. 🙂

  24. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    De doucheolie van Kneipp heb ik ook, die is inderdaad heerlijk! Ben daar heel erg blij mee. En wat een goed en duidelijk artikel, om marketingpraatjes kunnen we inderdaad niet heen. Jammer genoeg. Vind het zelf ook altijd interessant om de ingrediënten te bekijken en research te doen! Props voor je goede artikel trouwens. 😉

  25. Melanie
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Sinds ik Beautylab volg koop ik bijna nooit meer iets zonder de ingrediëntenlijst te bekijken, omdat ik nu beter weet waar ik op moet letten. Het heeft me al een hoop geld bespaard! In deze marketingtruc geloof ik niet, op een aantal producten na. In Amerika kocht ik een flesje haarserum waar op siliconen en wat parfum onderaan de lijst na, alleen maar olieën in zitten. Prijzig, maar echt onmisbaar in mijn routine geworden! Mijn bosje stro is veranderd in een goed verzorgde coupe.

    • Valérie
      6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      Merk + verkooppunten?!? Ik ben geïnteresseerd!!

  26. Sara
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik vind zelf de Kruidvat bodylotion met Arganolie heerlijk. De Arganolie staat hoog op de ingrediëntenlijst, het is heel voedend en mijn gevoelige eczeemhuid kan er prima tegen! En hij kost maar een paar euro. Misschien kun je deze eens reviewen Serena?

    • Eliza
      6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      Deze was 2 weken geleden in de aanbieding bij kruidvat en heb m toen ook meegenomen om te proberen.. ik moet zeggen dat ik hier ook erg enthouiast over ben! Heb toen ook het gliss kur oil nutritive repair buitter mask gekocht waarin 7 oliën zijn verwerkt en ook deze doet veel goeds voor mijn haar 🙂 de verschillende oliën staan ook vrij bovenaan tussen de ingrediënten vermeld.. ik ben al snel in de verleiding om een product te kopen waarop staat dat er olie in is verwerkt maar ik let door beautylab voortaan wel beter op de ingrediëntenlijst voordat ik een product koop!

  27. Nathalie
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Complimenten voor dit artikel Sereen! Jij kijkt verder dan de meeste andere bloggers. Erg fijn uitgelegd ook allemaal 🙂

  28. Syl
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    P.s. Ik vind het geweldig dat je zo kritisch schrijft.
    Nu hier met olie, maar ook de afgelopen keer met BB-cream enz.
    Ik bedoel je kan het de hemel in prijzen en reclame maken, zodat je er geld voor krijgt. Maar je bent kritisch en daar draait het mij om bij het reviewen van producten op een blog.
    We willen allemaal het beste van het beste, het liefst voor een lage prijs…. dus super fijn dat ik eerst hier jouw mening over een product kan lezen, voordat ik klauwen met geld uitlgeef.

  29. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik heb nog nooit een product met arganolie geprobeerd eigenlijk haha

  30. Syl
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik wil altijd graag nieuwe dingen uit proberen, maar zoals je zegt wanneer het onderaan de lijst staat, doet het bijna niets extra’s voor je haar.
    Ik heb zelf 2 producten van Mythic Oil en ik vind dit onwijs fijn spul en ik merk verschil.
    ECHTE pure olie zoals cocosvet, olijf olie, amandelolie e.d. die zijn te vet voor mijn haar en huid en dat wil ik ook niet.

  31. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een fijn artikel, ik sta niet stil bij zulke dingen. Ik trap er dus helaas gewoon in. Maar dankzij dit artikel (en zoals met je BB artikel) dus niet meer. De garnier spray lijkt me wel erg fijn voor mijn droge huid. Die ga ik wel in huis halen. Verder ben ik wel dop op de biosilk olie.

  32. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wauw, wat weinig eigenlijk hoevele olie er dan ook daadwerkelijk inzit! ik lees vrijwel altijd de ingredientenlijst van bijna alle verzorgingsproducten die ik koop maar soms kom ik na weken er nog weel eens achter dat iets in mijn spullen zit wat ik helemaal niet wil! Beter lezen dus! Zelf ben ik totaal geen fan van alle olieproducten. Het heeft de neiging mijn haar en huid vet te maken, niet prettig! ik heb dan ook absoluut geen volle bos krullen waarbij dat nodig is!

  33. Kim
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Heerlijk artikel om te lezen, je beschrijft het allemaal superinteressant maar tegelijk duidelijk! Dat fairydusting zoals het in amerika volgens mij noemen, was ik wel bekend mee. We trappen er toch keihard in… Zolang een product eigenlijk goed werkt heb ik er geen problemen mee. Is de olie van garnier trouwens ook in nederland te koop? Ik heb er veel over gelezen op amerikaanse blogs..

    • Kim
      6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      Ohja en sinds dit jaar heeft ook dove shampoo en conditioner er argan olie in zitten, maar de vorige zonder vond ik zoveel fijner. De argan stond redelijk hoog op de ingrediëntenlijst..

  34. alida
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik gebruik zelf de pure argan shampoo van inecto. Daar staat de arganolie als 4e in de ingrediëntenlijst. De parfum volgt pas 3 ingrediënten later. Deze shampoo maakt mijn haar helaas best droog. Dus dan kun je waarschijnlijk nog beter 1 van de bovenstaande shampoos kiezen!

  35. Khadija
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Interessante stuk!!! Ik ben zelf Marokkaanse en ik moet zeggen wij(de meeste)gebruiken de arganolie in z’n pure vorm. Voor het slapen gaan een dun laagje op m’n gezicht en voordat ik m’n haren was doe ik het in m’n haar laat het een uurtje zitten was het daarna uit met shampoo en gebruik geen conditioner.

  36. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Fijn artikel en goed uitgelegd. Ik vind olie producten fijn, dus ik blijf ze wel gebruiken 🙂

  37. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Dankzij jouw artikelen kijk ik tegenwoordig altijd wat er in producten zit. En vaak besluit ik dan het toch maar niet te kopen.

  38. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben dol op olie maar iddvaak is het een marketingtruck

    • 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

      Truc bedoel ik natuurlijk

  39. Roxa
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een goed en duidelijk artikel!

  40. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een interessant artikel! Veel hiervan wist ik zelf nog helemaal niet dus erg leerzaam dit!

  41. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Topartikel! Meestal ben ik niet zo gevoelig voor hypes, ben een kritische consument hihi. Had ook nog geen producten aangeschaft met arganolie.

  42. Ester
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik HOUD van olieproducten!!
    Ik zie de lijn van Mythic Oil en ik word meteen stapelverliefd! Die moet ik in huis halen!

  43. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Definitely not dumb hype. Coconut and argan oil has changed my hair from all the damage as it’s the only conditioning things that can penetrate hair and therefore repair it. The rest all sits on the top layer of hair and is only temporary softness, etc. I am defintiely PRO oil! 😀

    x Renee

  44. Christa
    6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Producten met olie laat ik zoveel mogelijk links liggen. Ik heb namelijk snel vet haar/huid, en ik heb altijd het gevoel dat met olie producten dit nog erger wordt.

  45. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Wat een uitgebreid artikel, fijn! Wat een misleidende verpakkingen hebben de meeste producten inderdaad, maar toch zijn de produchten die je hierboven noemt wel fijn in gebruik… Lastig, lastig.

  46. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben er wel gevoelig voor haha, vooral om het feit dat ik het wil proberen

  47. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik hou het wel gewoon bij kokosolie haha 🙂

  48. 6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

    Ik ben er niet echt gevoelig voor, maar soms is het wel fijn om zo’n product te gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *