Wat te doen bij bloedend tandvlees?

Je hebt het misschien wel eens meegemaakt: je bent lekker je tanden aan het poetsen, je spuugt tandpasta uit in de wasbak en schrikt je een hoedje omdat er wat bloed bij blijkt te zitten. Het lijkt onschuldig en je hoopt dat het vanzelf weer overgaat, maar dat is vaak niet het geval. Wist je dat 48% van de Nederlandse bevolking last heeft van bloedend tandvlees en dat 70% hiervan er niets aan doet?

Risico’s van bloedend tandvlees

Wanneer je bloedend tandvlees niet behandeld kan je tandvlees gezwollen en ontstoken raken en zich uiteindelijk gaan terugtrekken. Dit geeft niet alleen een ongemakkelijk gevoel tijdens het tanden poetsen, maar hierdoor kunnen je tanden ook losser gaan staan in je mond. Bij de meeste mensen geeft dit een deuk in het zelfvertrouwen en er wordt automatisch minder gelachen. Maar wat is het leven zonder een beetje lol en plezier?

Mogelijke oorzaken van bloedend tandvlees

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan bloedend tandvlees. Onvoldoende mondhygiëne, een lagere weerstand (ziekte stress, zwangerschap), een ongezond voedingspatroon (vitaminegebrek), veranderingen in je hormoonspiegel (bijvoorbeeld door zwangerschap of overgang), medicijngebruik of te hard poetsen kunnen allemaal een rol spelen.

Hoe kom je van bloedend tandvlees af?

Bijna de helft van de Nederlandse bevolking heeft last van bloedend tandvlees, dus het is niets om je voor te schamen, maar je moet er wél iets aan doen voordat het erger kan worden. Het gaat namelijk niet zomaar vanzelf over.

Gelukkig zijn er simpele stappen die je kunt ondernemen om bloedend tandvlees te helpen herstellen: Active Repair Tandvlees Fresh Mint tandpasta van Parodontax helpt bij 2 x daags poetsen tandvlees herstellen vanaf 1 week.* De smaak vind ik persoonlijk heel fijn en fris!

Parodontax Active Repair Tandvlees Fresh Mint tandpasta

Deze tandpasta is NU in de aanbieding bij Albert Heijn  (geldig t/m zondag 24 december) dus dit is het perfecte moment om het te proberen!

TIP: ook de interdentale ragertjes en het mondwater zijn in de aanbieding en maken je
mondverzorgingsroutine helemaal compleet.

Beauty begint bij zelfzorg, en dat geldt ook voor je glimlach!

Heb jij wel eens last gehad van bloedend tandvlees?

Until next time,
Serena Verbon

*) Parodontax Active Repair Tandvlees Fresh Mint tandpasta is een medisch hulpmiddel. Lees
voor gebruik de gebruiksaanwijzing. #parodontaxNL #ad

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *