De beste powder brows van Nederland? Hier moet je zijn!

Getatoeëerde wenkbrauwen klinkt voor de meeste mensen behoorlijk eng, want laten we eerlijk zijn, ook ik moest meteen aan mijn tante denken met blauwachtige dikke strepen boven haar ogen. Die heeft ze ergens in de jaren ’90 laten zetten, maar gelukkig zijn we inmiddels 30 jaar verder en is deze techniek dus ook veel geavanceerder geworden. Tegenwoordig kan het juist zo natuurlijk gezet worden dat je niet eens doorhebt dat iemand PMU (permanente make-up) oftewel permanente wenkbrauwen heeft.

Zelf heb ik nu 3 jaar Powder Brows die ik heb laten zetten bij Angel van The Brow Lab in Utrecht. Deze maand ben ik terug gegaan voor een color boost opfrisbeurt. Ik merk dat ik altijd veel vragen over dit onderwerp ontvang, dus het leek me handig om ze hier allemaal bij elkaar te behandelen in een blogpost.

Verschil Powder Brows en Microblading?

Misschien dat je wel eens van microblading hebt gehoord, dat was een aantal jaren geleden helemaal hot, maar tegenwoordig stappen mensen steeds vaker over op powder brows. Wat is nu precies het verschil?

Bij microblading wordt een mesje in inkt gedipt en vervolgens worden er losse afzonderlijke haartjes in de huid gesneden. Dat oogt in eerste instantie natuurlijk, maar net zoals bij ‘echte tattoo’s’ lopen de lijntjes onderhuids wat uit en blijven dus niet zo ‘crisp’ en flinterdun als vlak na de behandeling. Bij deze behandeling ontstaat er na verloop van tijd littekenweefsel in de huid waardoor je huid wat taaier/dikker wordt. Microblading is niet geschikt voor de oudere en vette huid.

Bij powder brows worden pigmenten met een PMU-apparaat en een ultradun naaldje in de huid gebracht. Het lijkt qua techniek op tatoeëren maar het pigment wordt minder diep in de huid geplaatst en zal daarom na verloop van tijd geleidelijk en gelijkmatig vervagen. Deze techniek geeft een natuurlijk ogend, zacht, poedereffect zonder harde lijnen. De aanzet van de wenkbrauw wordt lichter ingeschaduwd en naar de uiteinden toe donkerder waardoor het een mooie overloop heeft en zacht en natuurlijk oogt. Daarom worden ze ook wel Ombré Powder Brows genoemd. De powder brow techniek is geschikt voor ieder huidtype en is na gemiddeld 2 jaar toe aan een color boost (een opfrisbeurt). Bovendien is deze techniek minder traumatisch voor de huid ten opzichte van microblading.

Hoe lang blijven powder brows zichtbaar?


Zoals eerder aangegeven blijven Powder brows gemiddeld 2 jaar zichtbaar. Om de kleur fris en de vorm strak te houden, is het raadzaam een touch-up behandeling te ondergaan. Sommige mensen moeten na 1 jaar terug voor een touch-up en sommigen pas na 3 jaar, het verschilt echt per persoon. Over het algemeen geldt dat dikke en vette huid pigment eerder afstoot en een dunne en droge huid pigment langer vasthoudt. Men noemt het permanente make-up, maar zo permanent is het eigenlijk helemaal niet. Het resultaat is semi-permanent te noemen.

Doet het laten zetten van Powder Brows pijn?

Een behandeling is niet geheel pijnloos te noemen, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Het eerste kwartier kun je een licht branderig gevoel ervaren, maar het doet absoluut minder pijn dan het laten zetten van een tattoo. En het is maar een kwartier, daarna wordt je goed verdoofd met een topische crème en voel je praktisch niets meer.

Wat kan ik verwachten van een behandeling?


Wenkbrauwen worden ALTIJD vooraf uitgemeten en voorgetekend. Met verschillende meetinstrumenten wordt de ideale wenkbrauwvorm gecreëerd die perfect past op de botstructuur, spierdikte en gelaatstrekken van je gezicht.


Als de template klaar is ga je samen voor de spiegel staan en kun je bespreken of je hiermee akkoord gaat of dat je liever nog wat aanpassingen wil laten maken.


Pas als je echt 100% tevreden bent met het design gaat de naald erin. Dit neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. In totaal (inclusief het voortekenen) ben je zo’n 2,5 uur bezig. Zo’n 6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt de (gratis) nabehandeling plaats. Deze behandeling dient om eventuele lichte plekjes op te vullen.

Hoe lang duurt het genezingsproces?


Met andere woorden, wanneer ben ik weer toonbaar? Net zoals bij echte tattoo’s vormt er zich een dun korstje over het behandelde gebied. Dit korstje is veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Het ziet er wellicht wat intens uit als je je er verder niet bij opmaakt.

@serenaverbon Misschien wel de allerbeste lifehack om tijd te besparen in de ochtenden. Gezet door @The Brow Lab aka Angel aka Samantha uit Utreg ? zou jij PMU aandurven? #pmuwenkbrauwen #wenkbrauw #wenkbrauwsalon #wenkbrauwtutorial #mamasvantiktok ♬ Massive – Drake

Op dag 3 begon het bij mij in de avond al te schilferen. Op dag 4 waren de helft van de korstjes al verdwenen en op dag 5 waren alle korstjes eraf. Nu moet ik zeggen dat ik een redelijk snelle wond genezing heb, de meeste mensen doen er 7 dagen over in totaal. Nadat de korstjes zijn verdwenen is tot 50% van het pigment door de huid afgestoten. In de nabehandeling wordt dit opgevuld en verdwijnt nog eens 30%. Het uiteindelijke resultaat zijn hele zachte, natuurlijke wenkbrauwen.

Wat kost een powder brow behandeling


De prijs van een behandeling inclusief nabehandeling is €475,-. Er zijn veel PMU brow specialisten te vinden en iedereen hanteert zijn eigen prijs, maar ik denk dat ik wel mag stellen dat Angel van The Brow Lab de beste powder brows van Nederland zet. Ze heeft bijna 5 jaar ervaring in het vak en is gespecialiseerd in het zetten van powder brows (ze doet niets anders). En als je mij niet gelooft, lees dan hier de 350+ Google reviews met 5-sterren beoordelingen en bekijk hier haar meest recente werk.


Bij Angel ben je 100% in goede handen met je wenkbrauwen. En wat ook heel fijn is om te weten is dat ze met veilige, goedgekeurde pigmenten werkt die niet rood/oranje zullen uitslaan.

Waarom zie je nog zoveel rode en blauwe wenkbrauwen?

Dit ontstaat wanneer er verkeerde pigmenten worden gebruikt die ijzeroxides bevatten. Na verloop van tijd kunnen deze ijzeroxides gaan roesten (ja, ook in de huid!) en dit veroorzaakt de rood/oranje kleur. Het is daarom heel belangrijk dat de specialist de juiste pigmenten gebruikt. Blauwe wenkbrauwen ontstaan wanneer de specialist te diep heeft gewerkt. De permanente make-up zit dan op de dezelfde diepte als normale tattoo’s die daardoor blauwig ogen. Als de specialist in de juiste huidlaag werkt en met de juiste pigmenten, horen wenkbrauwen niet rood of blauw te worden. Heb jij wenkbrauwen die zijn mislukt dan is Angel ook de aangewezen persoon om ze te herstellen en te corrigeren. Dit kan door middel van een zogeheten cover up behandeling.

Twijfel je nog?

Angel heeft als specialisatie powder brows maar je kunt bij haar collega’s terecht voor andere brow- en lashbehandelingen zoals brow lamination (of brow lift), brow tinting, brow shaping (waxen en harsen), lash tinting en lash lifts. Ik ben MEGA tevreden met mijn powder brows, maar ik snap dat het spannend is om iets semi-permanents op je gezicht te laten zetten. Probeer dan eens de brow tinting treatment. De wenkbrauwen worden vooraf (net als bij een powder brow behandeling) uitgemeten en voorgetekend. Vervolgens worden zowel de wenkbrauwhaartjes als de huid geverfd met een hybrid wenkbrauwverf. Deze verf blijft 5 tot 10 dagen op de huid en 4 tot 6 weken op de wenkbrauwharen. Op deze manier kun je wennen aan de vorm en intensiteit en bedenken of Powder Brows iets voor jou zou kunnen zijn.

Op www.thebrowlab.nl vind je meer informatie en kun je eventueel meteen een afspraak inplannen.

Ben jij momenteel tevreden met je wenkbrauwen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

31 Reacties

 1. 3 oktober 2022 / maandag, 3 oktober 2022

  Na lang twijfelen, had ik toch besloten om een powder brows behandeling uit te laten doen. Mijn keuze is gevallen op Maria van Holymary. Doordat deze meiden ook visagisten zijn, weten ze precies welke vorm het beste bij je gezicht past. Daarnaast zijn ze erg lief en nemen ze echt de tijd om jouw de perfecte wenkies te geven!

  Omdat ik een vettig huidtype heb, moet ik wel om 1,5 jaar terugkomen om mijn wenkbrauwen bij te werken. Het voordeel is dat je dan niet opnieuw het gehele bedrag hoeft te betalen, maar een prijs van een touch up behandeling.

  Voor mensen die nog twijfelen of het eng vinden, wees niet bang en kies een specialist die hier ervaring mee heeft.

 2. Rita
  16 september 2022 / vrijdag, 16 september 2022

  29 augustus liet ik een comment achter, dat ik nog twijfelde, maar na een kort gesprekje met Angel zelf, heb ik de stap genomen. Vandaag heb ik powderbrows laten zetten.
  Ik ben 64 jaar en de wenkbrauwhaartjes werden steeds minder en het bijtekenen steeds lastiger, terwijl wenkbrauwen zo bepalend zijn in het gezicht. De praktijkruimte van The Brow Lab is mooi strak en luxe ingericht. Angel is heel precies, praktisch en professioneel met je bezig en dat geeft vertrouwen. Ik heb alles ontspannen en zonder pijn doorlopen. Ik ben zo blij dat ik nu eindelijk ook mooie wenkbrauwen heb, passend bij mijn leeftijd en gezichtsvorm.

 3. 4 september 2022 / zondag, 4 september 2022

  Ziet er zo mooi uit!! Ik heb zelf ook een paar jaar geleden mijn wenkies voor het eerst laten doen door Angel. Zo herkenbaar, ik vond het toen ook best spannend, maar heb er geen seconde spijt van gehad! Elke dag weer blij met het resultaat!

 4. Sascha
  4 september 2022 / zondag, 4 september 2022

  Ohhh ik ben ook trouwe klant bij Angel, sinds ik mijn powderbrows heb kijk ik met nog meer plezier in de spiegel. Hahha, even serieus het is echt een verademing. Het ziet er zo natuurlijk uit maar toch echt mooi strak en perfecte vorm. Geen onderhoud nodig behalve eens in de zoveel tijd een touch up en daar kijk ik ook eigenlijk altijd wel naar uit. Gezellig bijkletsen ?! Mocht je nog twijfelen, go for it. No regrets! Ik zou willen dat ik er eerder aan was begonnen zelfs.

  • Kim
   13 oktober 2022 / donderdag, 13 oktober 2022

   Zeker! Ben zelf 47 jaar en om dezelfde reden als jij toe aan, in mijn geval, powder brows. Zaterdag jl.geweest bij Laura van Believe in Brows. Mijn moeder van 78 jaar heeft ze daar een aantal maanden geleden laten doen en het is prachtig!

 5. 3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

  Is het ook wat voor de oudere vrouw? Ik ben 48 en er zit weinig vorm en kleur meer in mijn wenkbrauwen. Maar ik wil niet van die hele nep uitziende donkere wenkbrauwen.

 6. Danique
  3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

  Mooi geworden zeg! Al had je al prachtige wenkbrauwen van jezelf. Ik heb het een jaar geleden laten doen en het is echt een goede keuze geweest. Mijn blonde wenkbrauwen pasten totaal niet bij m’n bruine haar en als ik niks op had leek het alsof ik geen wenkbrauwen had. Ik schaamde me zó erg dat ik ‘s avonds m’n wenkbrauwen erop liet zitten (en daar schaam ik me nu weer voor). Ik haalde ze er ‘s ochtends dan van af en deed ze opnieuw. Ondanks dat de vorm van m’n wenkbrauwen nu niet helemaal perfect zijn (maar ik ben ook echt heel kritisch) ben ik er wel blij mee. Ik schaam me niet meer. Ondanks dat teken ik ze nog wel elke dag bij want ik wilde ze niet te donker hebben. Maar ik ben er alsnog heel heel blij mee & het bijtekenen gaat zo-veel sneller!

 7. Esther
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Wat een kunstwerk van Angel. Voor mij net wat te ver weg helaas. Maar mocht ik een tripje plannen…

 8. Arien
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Mag ik eerst even zeggen dat ik dacht what huh, bij het lezen van de jaren negentig en 30 jaar verder, voor m’n gevoel is dat maar tien jaar terug ofzo?
  Maar ze zijn echt prachtig, zo fijn niet meer dat geklungel sochtends, en altijd symmetrisch!

 9. Robin
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Tijdje geleden ook laten zetten.. zó blij mee! Het is zo mooi geworden, heel natuurlijk en scheelt veel werk.
  Jaloers op jouw genezingsproces, bij mij duurde dat langer dan een week!

 10. Simone
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ik heb 2 weken geleden bij Angel powder brows laten zetten en ik ben zo ongelooflijk blij met het resultaat. Nu al! En dan worden ze nóg mooier na de 2e behandeling. Ik had dit echt veel eerder moeten doen. Het leuke is dat ik heel veel complimenten er over krijg terwijl mensen in eerste instantie niet meteen zien wat er nou anders is maar wel dat er iets anders in mijn gezicht is. Als ik dan zeg dat het m’n wenkbrauwen zijn gaan ze het van dichterbij bestuderen en ik krijg dan veelal de opmerking: ‘Wow, wat is dat mooi gedaan en wat ziet het er natuurlijk uit’. En, het is nu ook supermakkelijk om m’n wenkbrauwen bij te houden (ik heb nogal volle wenkbrauwen, die ik zelf nooit goed in model kon brengen); ik hoef alleen maar alles wat er buiten valt weg te halen, gaat nu dus heel snel. De behandeling vond ik niet pijnlijk (totaal niet) en ook de daarop volgende dagen geen pijn gehad. Wel jeukte het wat toen er korstjes waren maar het is me gelukt er niet aan te krabben. Ik ben dus hartstikke blij! Tegen iedereen die twijfelt of het eng vindt zou ik willen zeggen: zet dat allemaal opzij, ga het doen, Angel weet echt heel erg goed wat ze doet en kijkt heel goed wat bij je past én bovendien is het ook supergezellig, je kan heerlijk met haar kletsen en wat een geweldig gevoel voor humor heeft ze. Ik geloof dat m’n lachspieren meer pijn deden dan de behandeling!

 11. Ling
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ongeveer 4 jaar geleden heb ik microblading laten doen. Het viel niet zo op en bijna niemand zag dat ik aan mijn wenkbrauwen heb laten doen. Nu zou ik zelf voor powder brows kiezen, dat zou beter bij staan dan microblading. Jammer dat Angel een beetje ver is anders zou ik zeker bij haar komen. Jouw wenkbrauwen zijn heel mooi gedaan!

 12. Emma
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Super mooi! Ik twijfel er al een tijdje over maar denk dat ik het toch maar ga doen. Vind het wel een beetje spannend

 13. Kim
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Heb aantal jaar geleden microblading laten doen maar daar zie je helaas niets meer van. Powder brows lijkt me een goede opvolger voor mij.

 14. Kimberly de Bruïne
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Wat een verschil maakt mooie wenkbrauwen hè!! Ik heb ook al een poosje getatoeëerde wenkbrauwen en ik kan niet meer zonder. Ik heb zelfs m’n mama zover gekregen om het te laten doen!! Maaarrrr… mijn wenkbrauw specialiste verhuist naar Curaçao dus heb oprecht een nieuwe nodig. En ik vind je wenkbrauwen zoiets delicaats en belangrijk, ga echt niet zomaar naar iemand. Thanks dus voor je super uitgebreide artikel, mocht ik weer een touch up nodig hebben in de winter dan ga ik Angel contacteren. Ik heb trouwens een mix van powder brows en …. Nog iets, ik ken die termen niet uit m’n hoofd hahahah. Maar Angel vast wel :p

 15. Iris
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Wat een fijn en uitgebreid artikel weer! Enige vraag, hoe zit het met de zon en het genezingsproces? Ik weet dat je na bijv het zetten van een tattoo best lang uit de zon moet blijven. Dat lijkt me met wenkbrauwen wat lastiger in de zomer.
  Ik denk dat ik mezelf ga trakteren op een mooi stel wenkies van Angel zodra ik klaar ben met borstvoeding geven!

 16. Tessa
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ziet er echt super uit! Ik zou ook heel graag een keer powder brows willen laten zetten, en dan graag bij een goede zoals Angel! Nog even doorsparen.

  Het verbaasd me echt hoe goed het er nog uitziet bij je na twee jaar, nog steeds duidelijk te zien! Lijkt me heerlijk om niet elke dag je wenkbrauwen te hoeven doen ?

 17. Marjolijn
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ik ben een paar jaar geleden via jou en Larissa bij Angel terecht gekomen. Nog steeds elke dag superblij met mijn wenkbrauwen en Angel is echt een topper. Ik was mega zenuwachtig voor mijn afspraak maar het viel me zo mee!
  Als je nog twijfelt, maak die afspraak! Je gaat geen spijt krijgen ???

 18. Jeske
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Wat een goed advies om bij twijfel eerst brow tinting te proberen. Ik twijfel al jaren, ben vooral bang dat je wenkbrauwen “uit een doosje” krijgt en het dus een beetje karakterloos wordt. Na mijn zwangerschap maar eens verder induiken!

 19. Sharon
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Oeh ik twijfel al zo’n lange tijd om het te doen. Juist vanwege die blauwe en rode wenkbrauwen die ik nog te vaak zie haha. Brow tinting had ik nog nooit van gehoord. Dit lijkt me een goede eerste (tussen)stap. Ga me hier eens verder in verdiepen. Thanks voor de artikel!

  • Ancella
   2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

   Ohhhh ik vind zo spannend, maar wil ik stiekem graag. Ben alleen zo bang dat ik als een blonde barbie erbij kom te lopen hahaha!
   Vindt je tip die je geeft als tussenweg dus heel fijn. Daar ga ik mij even in verdiepen. Fijn om er zo meer over te lezen.

   Dank voor je tips weer. Ik houd van deze artikelen en meer informatie inclusief je artikelen over de wetenschap en werking achter de ingrediënten, want zelf snap ik er geen hout van!

 20. Liza
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ècht een goed artikel, dit soort posts had ik nodig toen ik zelf zocht naar info over powderbrows! In 2017 ben ik op de fiets aangereden door een auto, waarop in in het ziekenhuis wakker werd met 28 hechtingen door/onder/rond mijn wenkbrauw. Ik schrok me de pleuris want ik begon net waarde te hechten aan mooie wenkies… Nadat het was geheeld kreeg ik vaak de tip om microblading te doen, maar dat voelde op een of andere manier toch niet helemaal lekker.. Gelukkig heb ik geen besluit genomen tot ik vorig jaar powderbrows ontdekte, en dat voelde meteen goed! Ik heb uiteraard mijn onderzoek gedaan en gesproken met een specialist. Want kan dat wel, over zo’n dik litteken? Wat blijkt: een litteken door de wenkbrauw komt vrij vaak voor en powderbrows is daarvoor veel beter geschikt dan microblading.

  Mijn powderbrows zitten er nu bijna een jaar op en ik ben er heel tevreden over! En mbt het litteken: bij de dunnere, beter geheelde littekens pakt de pigment perfect. Bij het wat dikkere, stuggere litteken iets minder. Ik sta nu dagelijks op met 2 perfecte wenkbrauwen, waarbij ik enkel een klein beetje moet invullen bij het ‘dikkere’ stukje litteken. Of niet, een litteken is soms ook wel sick.

 21. Rita
  29 augustus 2022 / maandag, 29 augustus 2022

  Nou begin ik weer te twijfelen of ik het toch maar wel moet doen. Even wachten tot na haar vakantie dan maar.

 22. Jan-Willem
  16 augustus 2022 / dinsdag, 16 augustus 2022

  Je bent de beste ?

  • Judith
   2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

   Ik twijfel hier dus al járen over, volg Angel ook al een tijdje op instagram (om te gieren die vrouw). Als ik het ga doen, wil ik het zeker bij haar laten doen.

   • Eveline
    3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

    Wanneer je ouder bent (65) krijg je gaten in je wenkbrauwen, worden dunner, haartjes worden grijs/wit en je gezichtsuitdrukking wordt dus anders. Zou dit dolgraag willen proberen, maar lijkt mij ook eng en is erg duur. Zelf verf ik ze af en toe. Maar het lijkt mij ideaal dat je wenkbrauwen altijd goed zitten!!! En het ziet er erg natuurlijk uit ☺️

  • Marjolijn
   2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

   Via jou en Larissa ben ik terecht gekomen bij Angel, inmiddels al weer een paar jaar geleden. Ondanks dat ik het echt meeega spannend vond, ben ik nog elke dag blij met mijn powder brows. Ik raad het iedereen aan! ??

 23. Joyce
  13 augustus 2022 / zaterdag, 13 augustus 2022

  Super mooi! Als ik mijn wenkbrauwen ooit laat doen ga ik zeker naar Angel. Staat op m’n verlanglijstje haha. Maar wat een verschil maken mooie wenkbrauwen voor je gezicht hè!

  • Serena
   Auteur
   16 augustus 2022 / dinsdag, 16 augustus 2022

   Nou en of, alsof je hele gezicht wordt gelift meteen!

  • Maan
   2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

   Zelf heb ik volgensmij 8 jaar geleden microblade brows gezet. Inmiddels 3 jaar geleden overgestapt op powder brows en werk ze elk jaar bij! Ben er nog steeds blij mee en ik zie het echt als een investering voor mezelf. Ik teken alsnog mn wenkbrauwen bij als ik me opmaak wat +/- 6 dagen per week is. Ik hou ervan om ze wat strenger aan te zetten. 100% het geld waard!

   • Danielle
    23 september 2022 / vrijdag, 23 september 2022

    Bij twijfel doen!

    Ik kom al 3 jaar bij Angel voor powder brows en het is en blijft zó mooi. Mijn wenkbrauwen hoef ik nooit meer op te maken, dus alleen met een lik mascara ben ik klaar in de ochtend.
    Angel maakt altijd passende wenkbrauwen, zowel qua shape als kleur. Ik zie een groot verschil in kwaliteit als ik om mij heen kijk naar andere PMU brows.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *