Telefoon kapot, wat nu?

Mijn kinderen hebben geen iPad (ik probeer dit zo lang mogelijk uit te stellen), maar ze vinden het geweldig om af en toe met mijn telefoon in hun bedje naar YouTube Kids te kijken. Vind ik ook helemaal prima, want dan kan ik nog even een half uurtje langer in bed blijven liggen op zondagochtend. Heerlijk.

Het gaat altijd goed, maar kinderen zijn kinderen, dus toen Cameron per ongeluk op een verkeerd knopje had gedrukt kreeg hij een meltdown en smeet hij boos mijn telefoon vanaf de overloop de trap af. Ik schrok me kapot! Ik snelde de trap af om hem op te rapen en zag dat het scherm nog helemaal intact was. Ha! Opgelucht haalde ik adem.


Toen draaide ik hem om en zag ik barsten onder de 3 cameralenzen. Oh, oh….. dat beloofde niet veel goeds.


Ik haalde het hoesje er vanaf en… “in 1000 stukjes” is nog zwak uitgedrukt. Mijn HELE iPhone achterscherm helemaal kapot! Aan diggelen! Er lieten zelfs stukjes glas los. Snel deed ik mijn hoesje eromheen en hier heb ik nog maanden mee doorgelopen. Dat kon, omdat mijn camera het wel nog gewoon deed. Maar toen ik mijn telefoon laatst weer eens uit z’n hoesje moest halen vond ik dat ik die achterkant van mijn Apple iPhone 12 Pro toch écht moest laten vervangen. Maar waar moest ik dat doen en wat is eigenlijk de prijs van een scherm laten repareren? Dit was voor mij de eerste keer dat mijn telefoon kapot is gegaan.


Na een korte zoektocht op internet kwam ik al snel uit bij ThePhoneLab. Ze hebben meerdere winkels, waaronder in Utrecht aan de Potterstraat, dus lekker dichtbij. Ze worden daarnaast supergoed beoordeeld door hun klanten, namelijk een 9,5 op basis van 7500+ reviews. “Ok, hier kan ik mijn trouwe telefoontje dus met een gerust hart achterlaten” dacht ik. Daarnaast doen ze ook een aantal beloftes die me aanspraken:

 1. Meest voorkomende reparaties binnen 30 minuten uitgevoerd
 2. Levenslange garantie op de werking van het vervangen onderdeel (m.u.v val-, stoot- en waterschade)
 3. iPhone schermen laagsteprijsgarantie
 4. Zeker van je data
 5. No cure, no pay

Aangezien ik mijn telefoon dagelijks (ok, elk uur) gebruik voor zowel werk als privé vond ik het super belangrijk dat mijn data intact zou blijven en dat ik hem ook niet te lang kwijt zou zijn. Nu blijkt het achterscherm vervangen van een iPhone een iets ingewikkeldere reparatie omdat er een laser aan te pas moet komen, dus ik zou hem dan maximaal 4 uur kwijt zijn. Kon ik mee leven! De kosten zijn €189,- wat niet goedkoop is, maar ik schrik er niet van. Ik had het eerlijk gezegd nog wat duurder verwacht. Mocht je wat krap bij kas zitten dan kun je ook betalen in 2,3 of zelfs 4 termijnen.


Na 4 uur (in de tussentijd was ik naar m’n vriendin Angel gegaan, haar salon is vlakbij) kon ik mijn telefoon weer ophalen. Wow, good as new!

Mocht het ooit nodig zijn (maar ik hoop natuurlijk van niet) om je eigen telefoon te laten repareren, kan ik jullie ThePhoneLab van harte aanbevelen. De specialisten van ThePhoneLab kunnen allerlei soorten telefoon reparaties uitvoeren, zoals: een scherm reparatie, het vervangen van je accu, een camera reparatie, een achterkant reparatie en zelf een reparatie aan je moederbord. Daarnaast kun je ook terecht voor een tablet reparatie en laptop reparatie.

Naast Apple repareren ze ook Samsung, OPPO, OnePlus, Xiaomi, Google, Nokia, Huawei en nog veel meer. Mocht je telefoon stuk zijn en je weet niet wat ermee aan de hand is, kun je gewoon zonder afspraak binnenlopen. Hun specialisten geven je kosteloos en vrijblijvend (en vaak binnen 30 minuten) een diagnose. Hierna bepaal je zelf of je overgaat tot reparatie.


Nu het achterscherm eindelijk gerepareerd is vond ik het de hoogste tijd voor een nieuw telefoonhoesje. Klinkt niet heel logisch, maar ik eyeball al een hele tijd telefoonhoesjes met gedroogde bloemen. Zo pretty! Omdat deze telefoonhoesjes doorzichtig zijn MOEST het achterscherm wel eerst gerepareerd worden, anders zou je de barsten er dwars doorheen zien, en dat is natuurlijk geen porum.


Een nieuw telefoonhoesje is inmiddels besteld en onderweg en ga ik combineren met mijn nieuwe floral phone strap van Temple of Treasure. Een phone strap is een musthave voor iedereen die minstens 12 x per dag zijn telefoon kwijt raakt in huis (zoals ik dus, haha!). Praktisch, maar daarnaast ook vooral ZO mooi! En zeker in combinatie met het lila droogbloemen telefoonhoesje straks. Alhoewel deze met glitters eigenlijk ook wel een hele goeie match is zo.

En weet je, ik zat er best wel tegenop om 4 uur zonder telefoon te zijn, maar het viel me achteraf heel erg mee. In plaats van Google Maps (om bij Angel’s salon te komen) gebruikte ik gewoon het navigatiesysteem van mijn auto zelf. Betalen deed ik op de ouderwetse manier via de automaat in plaats van ParkMobile. En even 4 uur zonder de afleiding van social media zorgde ervoor dat ik heel productief heb kunnen werken op mijn laptop. Stiekem vond ik het heerlijk! Eigenlijk moet ik dat vaker doen, gewoon Jan-Willem mijn telefoon laten verstoppen ergens in huis op de dagen dat ik extra productief wil zijn, haha!

Hebben jullie wel eens je telefoon laten repareren? En hoe lang denk jij dat je het zonder telefoon kunt volhouden? Een uur? Een dag? Een week? Een maand?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

14 Reacties

 1. 23 januari 2023 / maandag, 23 januari 2023

  Interessant artikel om te lezen! Het is allemaal heel herkenbaar.. Ik heb zelf al een aantal keer mijn telefoon laten vallen. Meestal koos ik ervoor om mijn telefoon te laten repareren door een specialist. Dit scheelde een hoop geld en het is ook nog eens duurzaam. Bedankt voor het delen van dit artikel.

  Met vriendelijke groet,

  Anne

 2. Shirley
  3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

  ja Omg dat gevoel dat je je telefoon achter moet laten.. ? alsof je een stukje van jezelf in de winkel moet achter laten.. ik vind een paar uur al lang duren haha.
  Ik denk dat ik ook maar eens voor zo’n mooie telefoonstrap moet gaan kijken.. ideaal als je geen zin hebt om een tasje mee te nemen.

 3. Sylvie
  3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

  Dit laat je eens nadenken hoe verbonden de mens met zijn smartphone verbonden is. Heel ons leven staat op een toestel. Ik mis echt ook het leven van het begin van de gsm’s. Gewoon simpel sms’en met elkaar,snake spelen, met knoptoetsen, liet je hem eens vallen was je verbaasd als hij wel helemaal kapot was. Want sterk waren die dingen. Nu gelukkig de Smartphones van vandaag zijn gelukkig ook al wat sterker. Het lila hoesje met gedroogde bloemen zijn echt goals ???. En wat een mooi resultaat van de reparatie.
  Hopelijk geen uitbarsting meer van 1van de jongens ??

 4. Lotte
  3 september 2022 / zaterdag, 3 september 2022

  Telefoonverslaafde dat ik was (of nog steeds wel ben) ben ik met een kapot scherm naar de eerste dichtsbijzijnde optie bij mij in het dorp gegaan. Dat duurde een paar dagen en mijn scherm reageerde niet goed op mijn vingerafdruk. Mijn advies is, check altijd recensies! En gebruik glassprotectors en een hoesje. Heb al die tijd geen schade en denk toch dat het daardoor komt.

 5. Rachida
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ben alleen bang dat hij buiten wat makkelijker gejat kan worden als je een phone strap eraan hebt zitten. Weet niet of dat echt zo is maar buiten dat is het design wel onwijs mooi!

 6. Emma
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Herkenbaar! Mijn zoontje heeft ook een keer per ongeluk mijn scherm kapot gemaakt en heb hierna echt een halfjaar met een barst in mijn scherm rondgelopen. Maar omdat ik toch al een nieuwe telefoon moest hebben heb ik het toen maar niet laten vervangen.

 7. Ilse
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Dat hoesje en die strap zijn echt super mooi! Alleen ik heb een zwarte IPhone. Denk niet dat dat dan heel mooi is. But I love it! Verder, kan mijn zoontje denk ik minder lang zonder mijn tel dan ik (LOL)

 8. Ling
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Ik heb mijn telefoon een keer laten vallen in de wc thuis. Gelukkig was het na spoelen dus het water was schoon. Even laten drogen en hij deed het weer. Ik zou mijn telefoon een paar uur kunnen missen. Als ik weg ga, blijft mijn telefoon weleens thuis.

 9. Becky
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Wat top dat je hem hebt laten repareren, ook veel duurzamer! ? Mooie hoesjes ook!

 10. Kimberly de Bruïne
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  ohhh goede tip! Mijn accu moet namelijk vervangen worden, ik kan vaak nog geen halve dag zonder lege batterij te hebben 🙁 Ik ga 30 september op vakantie naar Mexicooooo en dan wil ik toch eigenlijk een een beter functionerende accu hebben. Moet ook eerlijk toegeven dat ik niét zonder m’n telefoon kan haha. Ben echt een 30 jarige millennial van wie haar telefoon aan dr hand is geplakt… Ik lees hierboven trouwens dat iemand nooit een kapotte iPhone heeft gehad, ik ook nooit, wel kapotte hoesjes! Ik doe trouwens ook altijd zo’n screen protector sticker erop, helpt stiekem dus toch wel.

 11. Evelien
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Volgens mij ben ik de enige persoon die ik ken die nog nooit IETS gebroken heeft aan een iPhone in 12 jaar tijd. Daarvoor waren al m’n telefoons binnen een half jaar stuk. Ik moet ook echt afkloppen want ik laat hem zo vaak vallen! Heb nu zo’n tasje ervoor, maar zo’n snoer als jij hebt lijkt me nog handiger, want dan kan hij ook niet vallen wanneer ik hem uit het tasje haal!

 12. Sharon
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Zo kwetsbaar die achterschermen.. Gelukkig kan het gerepareerd worden. En bij ThePhoneLab, goede naam ;).

 13. Demi
  2 september 2022 / vrijdag, 2 september 2022

  Een iphone met een achterkant die bestaand uit duizend stukjes en het loslaten van het glas? Heel herkenbaar! Ik heb dit denk ik wel met iedere iphone meegemaakt die ik heb gehad…. Altijd te eigenwijs om te repareren en maar afwachten tot ie ‘echt’ kapot gaat. Niet prettig natuurlijk. Fijne aanbeveling en goed om in gedachten te houden aangezien ik af en toe een kluns ben met mijn iphone haha! En dat telefoonhoesje in combinatie met die strap is echt te leuk!

 14. Rita
  29 augustus 2022 / maandag, 29 augustus 2022

  repareren is sowieso goedkoper dan een nieuwe kopen, dus mocht er iets kapot zijn, dan ga ik dat zeker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *