Charlotte Tilbury Scent of a Dream parfum review

Weet je, eigenlijk schrijf ik deze review met tegenzin, want ik houd dit parfum het liefste voor mezelf. Maar hee, ik ben de beroerdste niet, en onder het mom van sharing is caring schrijf ik het dan toch maar. Want ik gun jullie ook heel veel sjans, ik gun jullie ook hoofden die omdraaien zodra je langsloopt en ik gun jullie ook stomende sex met wildvreemden. Ok, dat laatste is mij helaas nog niet overkomen, maar ik geloof absoluut dat het zou kunnen gebeuren terwijl je deze geur draagt. Want eerlijk is eerlijk, Scent of a Dream is misschien wel de meest verleidelijke, sexy geur die ik ooit heb geroken.

charlotte-tilbury-scent-of-a-dream_-3Wat is de definitie van sexy? De één vindt mannen met baarden sexy, de ander houdt van een sixpack en weer een ander houdt van een lief, zacht buikje. Wat wij vrouwen sexy vinden verschilt van persoon tot persoon. En andersom is het niet anders. Sommige mannen vallen op vrouwen met een pixie cut, weer anderen worden helemaal loco van lange lokken, eigenlijk valt er geen pijl op te trekken. Maar ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat GEUR een grote rol speelt bij de aantrekkingskracht. En dan niet eens alleen het parfum dat die persoon draagt, maar ook de ‘eigen’ geur en de ‘geur’ die we uitscheiden op het moment dat we bijvoorbeeld vruchtbaar zijn of op zoek zijn naar een partner.

Huh, scheiden wij dan geuren uit? Kennelijk wel. Al is dit hele systeem vrij onbewust en weinig ontwikkeld. Wetenschappers praten over feromonen, een signaalmolecuul wat vooral in het dierenrijk veelvuldig wordt gebruikt tijdens de paringsperiode, maar ook bij bedreigingen. Wij nemen feromonen waar door het orgaan van Jacobson, dat zich bij ons in de neusholte bevindt. Alleen is het zo weinig ontwikkeld dat ik me afvraag of het daadwerkelijk effect heeft op ons. Toch kan ik me indenken dat wij wel degelijk feromonen afgeven en waarnemen. Zo heb ik zelf wel eens meegemaakt dat in meer sjans kreeg dan normaal tijdens mijn menstruatie. Dat ik echt dacht van ‘wat is er aan de hand?’. Herkennen jullie dat ook? En als je boos bent, maar dat AB-SO-LUUT niet wil laten merken, en mensen het tóch doorhebben. Dat is wellicht een combinatie van lichaamstaal met feromonen, die als een soort donderwolkje om je heen hangen. Als een soort waarschuwing, zo van ‘beter blijf je uit mijn buurt’. Er is in elk geval veel onderzoek naar gedaan en het is een feit DAT ze bestaan, maar hoe wij ze oppikken en wat er dan kan gebeuren, is nog een beetje vaag.

charlotte-tilbury-scent-of-a-dream_-1Naast feromonen zijn er ook vele geurstoffen die over het algemeen worden beschouwd als sexy en verleidelijk. Zo staat patchouli erg bekend als afrodisiac, een geur die lust opwekt, om het zo maar even te noemen. Ook Frankincense, oftewel wierook, heeft dezelfde werking. Het schijnt alleen niet bij iedereen even goed te werken. Maar als het wél werkt, maak je borst maar nat! Dan zijn er ook nog synthetische geurstoffen die de menselijke feromonen zouden moeten nabootsen, zoals Ambroxan, Hedione en Iso E Super (je weet wel, het enige ingrediënt van Molecule 01, zie deze post voor meer informatie). Dit zijn geurstoffen die in het laboratorium zijn gemaakt en over het algemeen als zeer lekker en aantrekkelijk worden beschouwd. En laten al deze geurstoffen nu nét in één parfum zijn gestopt: Scent of a Dream. Een sexbommetje in een flesje.

Charlotte Tilbury maakte al jaren haar eigen parfum door haar favoriete etherische oliën met elkaar te mixen, en ze kreeg hier ook vaak complimentjes over. Zowel mannen als vrouwen vonden altijd dat ze heerlijk rook, en dat bracht haar op een idee. Ze wilde haar eigen parfum creëren. Als inspiratie nam ze haar eigen blend van oliën, die door parfumeur Francois Robert verder is verfijnd en aangevuld met nog meer verleidelijke geurstoffen en oliën. Ook schakelde ze een wetenschapper in die expert is op het gebied van feromonen, en die haar advies gaf over (synthetische) geurstoffen die het ook erg goed zouden doen in haar parfum. Na vele brainstormsessies en trials werd dan eindelijk, na jaren ontwikkelen, haar eigen parfum geboren; Scent of a Dream.

charlotte-tilbury-scent-of-a-dream_-6De geur is als volgt opgebouwd;
Topnoten zijn Citroen, Perzik, Mandarijn, Bergamot, Saffraan en Zwarte peper;
Hartnoten zijn Tuberoos, Viooltje, Jasmijn, Patchouli en Wierook;
Basisnoten zijn Ambroxan, Hedione, Iso E Super en houtnoten.

Ik moet zeggen, ik ben best kieskeurig met geuren. Ik ben niet zo’n persoon die 20 flesjes parfum heeft staan omdat ik alles wel lekker vind ruiken. Ik ben nogal specifiek. Ik houd van zachte, soapy geuren met veel musk, en die lekker licht en sprankelend zijn. Scent of a Dream is heel anders dan de geuren die ik normaal gesproken draag, maar ik ben er toch als een blok voor gevallen. Het is zo’n heerlijke, sensuele, warme, verleidelijke, sexy geur met een vleugje zoet en bloemig. Het is bedwelmend op een goede manier. Op zo’n manier als de licht zoete geur van bloemen wel eens kunnen zijn. Echt verslavend lekker. Ergens doet het me denken aan honing, terwijl die geurnoot er niet in zit, maar dat zal de combinatie zijn van de zoete perzik met de poederige geur van viooltjes en de zwoele houtnoten.

charlotte-tilbury-scent-of-a-dream_-4Zwoel, dat is denk ik het juiste woord. Ik voel me superzwoel met dit parfum op. In het begin ruikt de geur een beetje oubollig en ouderwets, maar na zo’n 3 minuten trekt dat weg en blijft er een fruitige, zoete, bedwelmende geur over, die langzaamaan steeds zachter, poederiger en warmer wordt. De geur blijft onwijs goed hangen, zeker zo’n 6 tot 8 uur, en wordt alsmaar lekkerder en verleidelijker. Het is echt zo’n geur waarin je jezelf het liefst helemaal wilt drenken, of die je lekker om je heen wilt slaan als een warme sjaal. Ik was echt verrast omdat Scent of a Dream zo op papier geen geur voor mij zou moeten zijn, aangezien ik van andere geurnoten houd, maar toen ik hem rook was ik om! I LOVE THIS STUFF! Ik vind Scent of a Dream werkelijk, werkelijk super sexy! Ik krijg er ook altijd een complimentje over, van zowel vrouwen als mannen. En dat geeft me weer wat meer zelfvertrouwen, en een goed gevoel. Ik kan echt niet wachten om dit parfum te dragen tijdens een date, haha! Ben heel benieuwd wat er dan gebeurt. Misschien toch maar weer aanmelden op Tinder?

charlotte-tilbury-scent-of-a-dream_-2Naast de heerlijke geur vind ik de flacon trouwens ook een beauty om te zien. Het heeft de vorm van een magisch toverdrankje en dat vind ik erg passend, aangezien Scent of a Dream voor mij een klein beetje magie in een flesje is. En ook het vermelden waard is de spray, die HEEL fijntjes is. Het is te vergelijken met een face mist, zo fijn komt het parfum eruit, zodat er echt een nevel van parfum op je huid terecht komt. Ik heb nooit eerder zo’n fijne mist gehad bij parfums. De geur kan wellicht vrij intens overkomen, dus zelf spray ik eenmaal in mijn hals, en dan eenmaal op mijn pols waar ik mijn andere pols tegenaan druk.

Heb ik jullie een beetje enthousiast gemaakt? Ik hoop écht dat jullie de geur even gaan besnuffelen, want ik ben super benieuwd wat jullie er van vinden. Geuren zijn heel erg persoonlijk, dus het blijft altijd maar de gok of jullie hem net zo lekker vinden ruiken als ik. Ik ben er in elk geval helemaal mee in mijn nopjes. Ik voel me helemaal HOT wanneer ik dit draag. Het is mijn nieuwe favoriet! Mochten jullie op zoek zijn naar een verleidelijk, hot & steamy, sexy parfum? Die niet superzoet en cheap ruikt, maar juist wat verfijnder en zachter is, en op en top zwoel? RUIK DIT! En let me know what you think.

charlotte-tilbury-scent-of-a-dream_-5Prijzen;
Scent of a Dream 30ml edp €68,-
Scent of a Dream 50 ml edp €89,-
Scent of a Dream 100 ml edp €126,-

Scent of a Dream van Charlotte Tilbury is een eau de parfum, en is in Nederland alleen te koop via de Bijenkorf in Amsterdam en Den Haag. Je kunt het natuurlijk ook online bestellen via Bijenkorf.nl en via CharlotteTilbury.com, maar ik raad jullie bij parfums eigenlijk altijd aan om zelf te gaan ruiken in de winkel.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

40 Reacties

 1. Jose
  22 maart 2023 / woensdag, 22 maart 2023

  Door een monstertje dat ik kreeg in de Bijenkorf direct verliefd geworden op de geur.
  Al een aantal jaren fan.
  Geur blijft lang aanwezig.
  Ik word er blij van.
  José

 2. 9 april 2019 / dinsdag, 9 april 2019

  Het is een compliment als mensen omkijken omdat je zo”n lekkere geur op hebt en dat het hun aantrekt. Het trekt zo aan dat er dus een relatie uit voort kan vloeien. Dat zegt heel wat. Heb wel eens meegemaakt dat iemand in een verpleeghuis een parfum droeg waar van anderen zeiden dat ze graag in de buurt verkeerden van iemand die dat parfum droeg, Soms is het ook zo dat een serveerster een heerlijke geur draagt waarvan je zegt wauw wat een heerlijke geur. Er zijn soms mannen die een vrouw achterna fietsen om de geur parfum die zij draagt. Kortom dat het zo”n effect kan hebben op iemand.

 3. 19 juni 2017 / maandag, 19 juni 2017

  Ik heb hem blind gekocht gezien je er zo lyrisch over bent. 😉 Ik moest weten waarom en gezien er geen bijenkorf hier in de buurt zit word het lastig om hem te testen. Maar ik heb er geen spijt van! Absoluut een heel sexy en verleidelijk parfum. Ik loop de hele dag aan mijn arm te snuffelen haha Ik vind het flesje echt super mooi. Bedankt voor het delen! Anders was ik er waarschijnlijk nooit mee in aanraking gekomen.

  • Serena
   Auteur
   19 juni 2017 / maandag, 19 juni 2017

   Wat goed om te horen, Suus! Blij dat je er blij mee bent 🙂

 4. Angelique
  12 oktober 2016 / woensdag, 12 oktober 2016

  Hai Serena, ik volg je nog maar kort maar heb al zoveel info, tips en tricks gekregen . Dankjewel 🙂 . Wbt tot parfum heb ik misschien nog een tip. Bij Robert Nederveen cosmetica kun je samples bestellen als je misschien twijfelt over een geurtje die wel te kostbaar is om zomaar te kopen.

 5. 12 oktober 2016 / woensdag, 12 oktober 2016

  Na het lezen van deze review heb ik het parfum opgezocht in de winkel, want ik wilde het ook wel eens ruiken. De parfum past niet echt fijn bij mijn huid, maar bij andere mensen kan hij heel erg lekker ruiken!

  Wel vind ik dat dit luchtje behoorlijk aan de prijs is, ik weet niet of ik het geld ervoor over zou hebben (zelfs niet als het een luchtje was die wél bij mij paste).

 6. Carmen
  25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Hahaha, nou ik heb net samen met een collega (werk in de Bijenkorf) dit parfum op gedaan… de eerste man die ik tegen kom (ook een collega) zegt: gadver jullie ruiken naar gif.

  • Marielle Peeters
   27 september 2016 / dinsdag, 27 september 2016

   Whahaaa lol

 7. Lieke K.
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  IK MOET DIT RUIKEN! 🙂
  Leuke combi van je eigen grappige inval en wat leuke info over geur!
  TOP artikel!

 8. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Net zoals jij ben ik ook erg kieskeurig wat betreft geuren. Ik vind het al snel ruiken naar iets wat iedereen al draagt. Ik ben dan ook erg benieuwd geworden naar dit parfum! Als ik in Den Haag of Amsterdam ben ga ik zeker even snuffelen aan dit parfum. Oh, en dat flesje vind ik ook fantastisch, erg mooi vormgegeven!

 9. 23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Heel benieuwd ben ik naar de geur.

 10. Lola
  23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Oeh ik ben wel heel benieuwd nu! Alleen gaan heel veel geuren raar/vies ruiken op mijn huid, en hoe jij het beschrijft hoop ik echt dat deze dat niet doet want hij klinkt heerlijk. Ik ben binnenkort weer in Amsterdam dus dan ga ik zeker even langs de Bijenkorf om te ruiken!

 11. 23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Ik vind ‘t geen mooi flesje, maar de geur op zich klinkt wel lekker.

 12. 23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Ziet er heel mooi uit! Als ik weer eens langs de Bijenkorf ga neem ik zeker even een kijkje 🙂

 13. 23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Ik ben best lastig met wat ik écht lekker vind ruiken.. Maar ben wel echt super, maar dan echt super nieuwsgierig naar deze geur! Ik hou namelijk wel van zwoel…..

  Ook geloof ik dat wij mensen (partners) kunnen selecteren op geur.. de chemische aantrekkingskracht… 🙂

 14. 23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Hele mooie geur zo te zien!

 15. 23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Oh deze lijkt me heerlijk!

 16. Syl
  23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Tijd om te gaan snuffelen dus

 17. 23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  De fles is werkelijk prachtig! Alles wat CT maakt is mooi dus nu heb je mij heel nieuwsgierig gemaakt naar deze geur. Ook ik ben vrij specifiek in geuren. Ik heb er nu twee die ik echt heel lekker vind….

 18. Laura
  23 september 2016 / vrijdag, 23 september 2016

  Je klinkt zo enthousiast, zal m zeker eens ruiken als ik m tegenkom! 😉

 19. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Door jouw mooie omschrijving wil ik de geur zeker uitproberen! Wil mezelf ook graag zwoel voelen. En wat een mooie fles

 20. Door
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Ik vind je parfumreviews altijd heerlijk om te lezen! Bijna beeldend kan jij een geur beschrijven! Volgens mij heb je er ook veel plezier van en stop je er veel energie in om het te schrijven , am i right? Dat klinkt iig in elke zin door :). Dit weekend toevallig in de Bijenkorf dus ga m zeker even ruiken!! Ben heel benieuwd!!!

 21. Robin
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Oef ik ben ook echt nieuwsgierig nu!
  Helaas in de buurt geen Bijenkorf.
  Maar vind hem toch best duur 😮
  Misschien met kerst ofzo vragen? 😀

 22. Nadia
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Ik heb deze als testertje gekregen , ik voelde precies elk woord in je artikel ???

 23. Emma
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Nu moet ik hem ook ruiken!
  Maar bij mij in de buurt is er geen bijenkorf 🙁

 24. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Wat kun je een boel woorden ‘vuil’ maken aan een geurtje, haha. Je hebt me wel ontzettend nieuwsgierig gemaakt. Grappig overigens dat hier ook Iso E Super in zit. Dat is een geur waar ik ontzettend aan heb moeten wennen, maar waar ik nu (ook) helemaal weg van ben. Ik draag het nu een hele tijd, en krijg steeds meer opmerkingen van mensen die mijn geurtje zo lekker vinden. Als ik weer bij de Bijenkorf kom, ga ik zeker even ruiken!

 25. Sheila
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Ik heb deze geur dus ook gekocht, en ik koop nooooooit 100 ml want zo lekker vind ik parfum nooit, maar deze heb ik in 100ml gekocht. Hemel… zo sexy.. die geur.. ohhh beste ooit! Kan het niet omschrijven. Ze deed hem bij me op, en ik wilde het!

 26. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Je hebt me wel heel nieuwsgierig gemaakt!

 27. Lousaa
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Nice! Bergamot. Patchouli. Én dat super-iso spul.

 28. Ier
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Zo, jij kunt deze echt goed verkopen 😉 Haha, ben best wel enthousiast, maar de prijs houdt me altijd wel een beetje tegen. Misschien maar even wachten tot Kerst.

 29. Maria
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Ben zooo benieuwd nu!

 30. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Ik ben nu toch wel erg benieuwd geworden =) Het flesje is trouwens ook erg mooi. Heel klassiek en mooi ouderwets.

 31. Fatima
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Nou ben wel heeeel nieuwsgierig geworden hoor! Ben zelf ook heel keuskeurig met geuren maar meestal vind ik de geuren die jij lekker vindt ook wel lekker ruiken. Heel leuk gedaan deze review, oprecht enthousiasme en ik als parfumliefhebber kan ook uren over parfum praten en lezen 🙂

 32. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Damn je bent echt enthousiast! En je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Vorige parfum post die ik van je las koste me maar een tientje (want de iso e zelf maken.. top!) Maar als deze geur me bevalt ietsjes meer hahaha

 33. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Nou mij heb je overgehaald. Als ik in de buurt ben ga ik zeker even snuffelen hieraan hoor. Ik vind de flacon erg mooi. Prachtige foto’s ook. Liefs soraya

 34. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Wow een fotogeniek flacon! Je hebt me heel benieuwd gemaakt naar de geur, zoals jij ’em beschrijft lijkt ie me heel speciaal.

 35. Sam
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Hoe je het beschrijft ben ik erg benieuwd. Ik ben gek op citrus geuren!
  Even sparen dan maar…

 36. Evelien
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Klinkt goed!! ? ben zo benieuwd hoe hij ruikt!

 37. Jeanelle
  22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Wat een mooi flesje! Ben nu erg benieuwd naar de geur!

 38. 22 september 2016 / donderdag, 22 september 2016

  Dit alles klinkt heel goed, maar ik ben nu toch wel erg benieuwd hoe dit flesje eruit ziet. Volgens mij is dit eventjes mis gegaan zonder de foto’s. Ik ben even gaan kijken op Google en man, wat een bijzondere vormgeving heeft de fles. Ik ben benieuwd hoe de geur in het echt ruikt :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *