Pimp your bamisoep – deel 2

Jaren geleden, toen Beautylab.nl nog helemaal in de kinderschoenen stond, nam ik een filmpje op genaamd ‘Bamisoep Serena Style’. In deze video nam ik een pakje Indomie bamisoep (elke zelfrespecterende Indo heeft minstens 3 pakjes in huis, toch?) die ik aanvulde met allerlei lekkers. Pimp your bamisoep, dus. Want zo kaal uit het pakje is hij lekker, maar het kan altijd nóg lekkerder.

Onlangs was ik weer even aan het experimenteren in de keuken en creëerde ik een nieuwe versie. En ik overdrijf niet als ik zeg dat dit het beste is wat ik OOIT heb verzonnen. Echt. Ik heb deze bamisoep ook gemaakt voor een groepje vrienden en zij waren helemaal fan, THEY LOVED IT! Ik zou dit serieus elke ochtend, middag en avond kunnen eten, het is mijn nieuwe obsessie. Ik heb er zoals altijd geen geschikte naam voor kunnen verzinnen, dus bij deze doop ik het: Pimp your Bamisoep – deel 2. Lekker origineel weer Serena.

pimp-your-bamisoep-deel-2_-11Wat heb je nodig voor 2 personen?
– 2 pakjes Indomie bamisoep. Mag het ook een ander merk zijn? Mag. Kan. Maar beter neem je gewoon Indomie.
– 1 paksoi (Chinese kool is ook lekker)
– 1 bosje bosui
– 1 ui (sjalotje is lekkerste)
– 2 teentjes knoflook
– schepje sambal oelek (optioneel, maar wel lekker, dus gewoon doen)
– 2 eieren
– 2 bouillonblokjes (kip, rund, groente, maakt niet uit)
– 1 biefstuk (of neem tahoe als je vegan/vegetariër bent of geen zin hebt in vlees)
– 5 spices kruiden
– koriander (als je dat niet lust, kan je het ook weglaten of neem selderij)
– radijsjes (of iets anders knapperigs, zoals peen julienne of taugé)

Let op! Deze bamisoep is niet moeilijk, maar duurt wel lang. Of nou ja, half uurtje inclusief snijwerk. Misschien iets langer als je niet zo snel bent in de keuken. Het heeft veel stapjes, je gaat veel afwas krijgen. Dan weet je dat. Maar is het de moeite waard? AB-SO-LUUT. Echt maken dit, superlekker! Je verovert er (mannen)harten mee! Kennissen worden beste vrienden. Beste vrienden worden onafscheidelijk. De avond dat je dit serveert zal altijd in hun geheugen gegrift zijn als ‘die ene keer dat je die legendarische bamisoep maakte’. Jawel, succes gegarandeerd.

Werkwijze;
pimp-your-bamisoep-deel-2_-2Zet de waterkoker aan, of doe heet water in een steelpannetje, en wacht tot je water kookt. Ik houd van zachte eitjes, dus op het moment dat het water kookt doe ik de eieren erin en zet ik de timer op 6 minuten. Op deze manier zijn ze perfect, probeer maar eens uit.

pimp-your-bamisoep-deel-2_-1 pimp-your-bamisoep-deel-2_-3In de tussentijd pak je een grote pan en hierin doe je wat sla olie. Zet het op het vuur, maar vuur nog niet aan. Snijd een sjalotje en snijd wat ringetjes bosui, en doe in de pan. Knijp er ook 2 teentjes knoflook boven uit en doe er een schepje sambal oelek bij naar smaak. Dan vuur aanzetten, niet te hoog, en alles lekker zachtjes fruiten.

pimp-your-bamisoep-deel-2_-4Snijd de paksoi in wat grovere stukken, was alles, en doe het ook in de pan. Even omscheppen tot alles een beetje inslinkt. Als de eitjes klaar zijn, even goed laten schrikken met koud water, en leg ze apart.

pimp-your-bamisoep-deel-2_-5In de tussentijd doe je 2 bouillonblokjes in de pan en vul je alles aan met water. Ik zou zeggen 1 liter. Proef even. Als het te zout is, iets meer water bij doen. Te flauwtjes, dan (half) bouillonblokje erbij. Dit wordt de basis van je bamisoep.

Dan gaan we door naar de biefstuk. Wrijf hem in met peper en zout en 5 spices. Dat is een kruidenmix van kaneel, steranijs, venkel, kruidnagel en szechuanpeper, dus lekker warm en kruidig. Het geeft je vlees echt die smaak van ‘comfort food’. Ik vind het zelf erg lekker, maar als je het niet lekker vindt gebruik dan gewoon je eigen favoriete vleeskruiden of simpelweg peper en zout. Doe wat Croma of roomboter in de pan en braad je biefstuk goed aan, op middenhoog vuur. Zorg dat de binnenkant goed rood blijft. Ik braad het zo’n 2-3 minuten aan per kant.

pimp-your-bamisoep-deel-2_-6Vul als laatste je steelpannetje opnieuw met water en breng aan de kook, hierna de bamisoep erin doen en in paar minuten gaar koken. In de tussentijd snijd je je biefstuk in smalle plakjes (5 mm dik) en pel je je eieren en snijd je ze door midden.

pimp-your-bamisoep-deel-2_-7Als de bamisoep klaar is, giet je het af en doe je het in kommetjes.

pimp-your-bamisoep-deel-2_-9Doe hierbij de bouillon en twee halve eieren. Leg vervolgens je plakjes biefstuk op de bouillon, die door de warmte langzaam verder zal garen tot een mooie, perfecte rosé kleur. Garneer met radijsjes of andere knapperige groente, de rest van de bosui en koriander.

pimp-your-bamisoep-deel-2_-10Is het geen plaatje om te zien? En de smaak…. wow… het is zo lekker vol van smaak. Beetje pittig, beetje kruidig, lekker gevuld met groente en ei, en het vlees is echt pure perfectie. Mag ik dat zeggen? Ik zeg het gewoon. Deze bamisoep is echt TOP NOTCH!

MAAK DIT!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

45 Reacties

 1. Jacky
  7 november 2020 / zaterdag, 7 november 2020

  Heerlijk! Ik heb het recept als basis gebruikt hier nog gember aan toegevoegd en de lenteui/Bosui alleen als garnering gebruikt. Daarnaast gewoon woknoodles gebruikt. Die in het kommetje gelegd en dan de soep erover gegoten. En even een extra compliment voor de 5 spices met de biefstuk, fenomenaal! Heerlijk! Dankjewel!! V

 2. Mariska Moor
  28 januari 2019 / maandag, 28 januari 2019

  Wij hebben deze soep net gegeten, en hij is inderdaad super!

 3. Dimphy
  26 oktober 2016 / woensdag, 26 oktober 2016

  Haha! Leuk wijf dat je bent! Enorm bedankt voor de goede vibe die je hebt! Blijf lekker jezelf en ga zo door.

  WIJ MAKEN DIT MORGEN, OKE?! *CAPSLOCK*

 4. Wendy
  30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

  Wow, die soep ziet er echt héérlijk uit! Hij komt volgende week op het menu!

 5. 27 september 2016 / dinsdag, 27 september 2016

  Hahaha je schrijft het zo enthousiast dat ik het wel MOET gaan proberen!
  Ben ook echt fan van de pizza met griekse yoghurt 😀

 6. Simone
  27 september 2016 / dinsdag, 27 september 2016

  Wat een top idee! Je kan zo heel makkelijk een maaltijdsoep maken, met als basis bamisoep, bedenk ik me nu haha. Ik doe vaak ook gebakken uitjes in mijn bamisoep. (Of chips in soto haha)

 7. mariska
  26 september 2016 / maandag, 26 september 2016

  zier er heerlijk uit! is er nog een speciale reden om de mie niet in de bouillon te garen maar apart in het steelpannetje?

 8. Mare
  26 september 2016 / maandag, 26 september 2016

  Wat ik niet helemaal snap is waarvoor je nu indomie bamisoep pakje nodig hebt, want ik zie dat je gewoon bouillonblokjes gebruikt?

  • Janique
   27 september 2016 / dinsdag, 27 september 2016

   Ja, dat vraag ik me nu ook af! Anders zou je ook gewoon een ‘blok’ woknoedels kunnen gebruiken toch?

   • alisha
    20 september 2017 / woensdag, 20 september 2017

    dan heb je precies genoeg noedels voor 1 persoon en is het ook goedkoper

 9. Roos Buijs
  25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  OMG IK GA DIT MAKEN!!

 10. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Oehh ik weet al wat ik vanavond ga eten, zo maar even boodschappen doen ^^

 11. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Dat ziet er lekker uit Serena. Fijn dat het recept zo eenvoudig is. Een lekker gerecht hoeft niet per sé ingewikkeld te zijn. Ik houd van bami en van makkelijke recepten, dus ik ga deze zeker maken.

 12. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Dit heb je zo leuk geschreven vooral CAPS LOCK ‘MAAK DIT!’ Nog nooit met zoveel plezier een recept gelezen.

  Het ziet er ontzettend goed uit, ik zou dit nu (en ik heb net 2 fake Cornetto’s op) echt willen eten.

 13. Cassie
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Misschien een beetje een rare vraag, maar hoe lang kan je dit in de koelkast bewaren of vriezer? Als student kook ik graag voor meerdere dagen 🙂

  • Serena
   Auteur
   25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

   De bouillon kan je invriezen/in de koelkast zetten, maar de overige ingrediënten zou ik er vers aan toevoegen voordat je alles serveert. Je zou alles in één keer kunnen snijden en het dan in aparte bakjes bewaren in de koelkast.

   • Cassie
    25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

    Bedankt voor de tip! Ga het vanavond meteen proberen.

 14. judith
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Heyy Serena,

  Bedankt voor dit recept! Vroeg me al af wat ik zou koken en kwam hierdoor dus op een goed idee! Ik heb het alleen zonder het vlees gemaakt en heb nog sereh, citroenblad, laos, vissaus, madame jeannette en trassi toegevoegd. Heerlijk soepje!

 15. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Klinkt heerlijk! Ga dit binnenkort maar eens maken. Al zijn er bij mij geen toko’s in de buurt, er zijn vast wel vervangers te vinden 🙂

  • Serena
   Auteur
   25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

   Je hebt ook geen toko nodig, alles is te koop bij de Jumbo of Albert Heijn gewoon.

 16. Emma
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Oke nu heb ik honger gekregen!!!
  Ik ga dit zeker weten snel maken 🙂

 17. Diana
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Oke ik ga naar de keuken..heb alles in huis behalve t vlees. Maar komt goed.

 18. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Dat ziet er inderdaad heerlijk uit!

 19. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Dit ziet er inderdaad heel erg lekker uit. Ik denk dat ik dit volgend weekend eens ga uitproberen.

 20. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Oehhhhhh ga je deze een keer voor mij maken?

  • Serena
   Auteur
   25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

   Yes!! You will love it! <3

 21. Lynn
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Serena, ziet er erg lekker uit! Ik kan niet helemaal vinden in de tekst wanneer je de indobamie er bij doet? Is dat ook n soort pasta of bouillonblokje? Als je t me laat weten ga ik het zeker maken!

  • 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

   Indomie zijn de noodles 😉

 22. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Het ziet er inderdaad verrukkelijk uit! Ik wil hem dit weekend nog maken, haha. Ik maak hem alleen dan wel wat minder pittig en met kip :). Ik ga gewoon even experimenteren!

 23. A
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Thank u so much Serena! 😀 Begin nu al te watertanden. Deze sla ik op 😀

 24. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Ziet er inderdaad heerlijk uit! Kun je niet gewoon noodles gebruiken?

  • romy
   24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

   Kan maar beter gebruik je indomie;)

   • Serena
    Auteur
    25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

    Precies! 😉

 25. Lousaa
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Lijkt me best lekker. Maar ik mis effe wat je doet met de kruiden en/of olie uit de mie. Want anders kun je net zo goed een zakkie mie halen zonder de soep.

  • Judith
   24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

   Hier ben ik ook wel benieuwd naar! 🙂

   • Tjitske
    24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

    Dit snapte ik ook niet.

  • Serena
   Auteur
   25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

   Je kan ze erbij doen, je kan ze weglaten, die kruiden. Wat je wilt. Ik houd gewoon van Indomie DUS ik gebruik Indomie. Maar als je andere noodles wilt gebruiken is dat ook een optie. Varieer er op los, nona’s!

 26. Hanan
  24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Sinds ik heb gelezen watvoor conserveringsmiddelen in die instantnoedels zitten en dat het dagenlang onverteerd in je maag blijft,heb ik nooit meer zo een instant zakje gekocht. Ik ga wel je soep namaken met verse noedels

  • Serena
   Auteur
   25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

   Waar koop je verse noodles? Verse pasta ken ik, maar verse noodles nooit gezien. Ben benieuwd! Of maak je zelf?

 27. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  wow dit ziet er echt ontzettend lekker uit 🙂

 28. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Ziet er heerlijk uit!

 29. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Dit ziet er echt ontzettend lekker uit en ik zou het NU wel willen eten :-)!

 30. 24 september 2016 / zaterdag, 24 september 2016

  Zo dat ziet er goed uit. Yummie. Ga het van het weekend proberen te maken?. Bedankt voor het receptje!
  Fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *